Iranski vođa tvrdi kako izdaja od strane UAE-a neće trajati ”još dugo”, ali da će stigma ostati zauvijek

Ali Khamenei o UAE i Izraelu
18 komentara

Iranski vrhovni čelnik Ali Hamnei optužio je Ujedinjene Arapske Emirate zbog normalizacije odnosa s Izraelom, rekavši da će se ljaga ovog djela zauvijek pamtiti.

Nova kritika dolazi zbog odluke od strane UAE-a o prekidanju bojkota u pogledu normalizacije odnosa i uspostave diplomatskim odnosa s Izraelom, kao i zbog odustajanja od zabrane komercijalnih, kulturnih i drugih vrsta odnosa.

“UAE su izdali svijet islama, arapske nacije, zemlje okruženja i Palestinu. Naravno, ova izdaja neće dugo trajati”, rekao je Hamnei u govoru u utorak.

“Vladari UAE otvorili su vrata okruženja cionistima, a oni su ignorirali i normalizirali pitanje Palestine, što je pitanje o uzurpaciji zemlje”, dodao je iranski čelnik, koristeći svoj preferirani izraz za izraelsku vladu, koju Teheran ne priznaje.

”Stigma će ostati na njima”.

Zajedničko američko-izraelsko izaslanstvo trenutno boravi u Abu Dhabiju, nakon što je izvelo prvi izravni let u povijesti između Izraela i UAE. Washington je bio posrednik u pregovorima.

Kritičari odluke, uključujući Tursku, gledaju na odluku UAE kao na izdaju palestinske stvari. Izraelska vlada trenutno planira aneksiju okupiranih palestinskih teritorija na Zapadnoj obali, usprkos obećanjima da će zaustaviti postupak, koja su dana u dogovoru s Emiratima.

bilateralni odnosirezolucija o izraelu
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vinko
3 godine prije

Ne mozete vi nista Izraelu i Americi, oni su kao nokat i prst.
Tko kontrolira Ameriku taj kontrolira cijeli svijet.
Americki Zhidovi kontroliraju obe partije,
oni kontroliraju kongres, senat i financije i Hollywood i medija.
Americki Zhidovi preko Amerike kontroliraju cijeli svijet.
Oni kontroliraju Clinove, Trumpove, Bidenove…sve
Sve politicare u Hrvatskoj, sve politicare u EU.

Tu i tamo ima neka oaza koja jos nije pala pod kontrolu americkih Zhidova, to su Iran, Kina, Rusija i jos neke.

Alex
3 godine prije

Kad si slab, možeš samo prijetiti i slati teroriste po svijetu…dok jakom ne dozlogrdi. A onda te više nema.

Davor drugi
3 godine prije

Vjerujem da su nametnute sankcije uzrokovane tvojim stavom i politikom kao vođe Irana daleko od granica egzistencijalne izdržljivosti po tebe kao i po tvoju širu i užu obitelj te stoga možeš i dalje dosljedno slijediti politiku uništenja Izraela. Međutim kako je ostatku stanovništva, ja osobno mogu samo pretpostaviti, a najbolje to znaju oni sami.
Ali da neće izostati tvoja molitva Svevišnjemu, kao i tvoje suosjećanje prema onima koji su sankcijama direktno pogođeni i potpuna i neupitna moralna podrška da ustraju, kao u ostalom i većine komentatora ovoga portala, ja ni najmanje ne sumnjam.

SULE
3 godine prije

Turbancijo izadji iz srednjeg vijeka i počnite mislit na narod koji jedva preživljavanje zbog sankcija ili upotrijebi silu tjedna vojno se suprostavi ili zatvori hormonski tjesnac-tvoj stomak je pun teletine i janjetine a filozofiraj sam sebi

Max
3 godine prije

Vrhovni Ajatolah je u pravu. Ali UAE su umjetno sklepana državica koja ionako sve čini po volji svojih gospodara a protiv volje svojeg naroda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI