fbpx

Iranski vođa tvrdi kako izdaja od strane UAE-a neće trajati ”još dugo”, ali da će stigma ostati zauvijek

Ali Khamenei o UAE i Izraelu

Iranski vrhovni čelnik Ali Hamnei optužio je Ujedinjene Arapske Emirate zbog normalizacije odnosa s Izraelom, rekavši da će se ljaga ovog djela zauvijek pamtiti.

Nova kritika dolazi zbog odluke od strane UAE-a o prekidanju bojkota u pogledu normalizacije odnosa i uspostave diplomatskim odnosa s Izraelom, kao i zbog odustajanja od zabrane komercijalnih, kulturnih i drugih vrsta odnosa.

“UAE su izdali svijet islama, arapske nacije, zemlje okruženja i Palestinu. Naravno, ova izdaja neće dugo trajati”, rekao je Hamnei u govoru u utorak.

“Vladari UAE otvorili su vrata okruženja cionistima, a oni su ignorirali i normalizirali pitanje Palestine, što je pitanje o uzurpaciji zemlje”, dodao je iranski čelnik, koristeći svoj preferirani izraz za izraelsku vladu, koju Teheran ne priznaje.

”Stigma će ostati na njima”.

Zajedničko američko-izraelsko izaslanstvo trenutno boravi u Abu Dhabiju, nakon što je izvelo prvi izravni let u povijesti između Izraela i UAE. Washington je bio posrednik u pregovorima.

Kritičari odluke, uključujući Tursku, gledaju na odluku UAE kao na izdaju palestinske stvari. Izraelska vlada trenutno planira aneksiju okupiranih palestinskih teritorija na Zapadnoj obali, usprkos obećanjima da će zaustaviti postupak, koja su dana u dogovoru s Emiratima.

3.1 8 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
18 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
vinko
Gost
vinko
4 mjeseci prije

Ne mozete vi nista Izraelu i Americi, oni su kao nokat i prst.
Tko kontrolira Ameriku taj kontrolira cijeli svijet.
Americki Zhidovi kontroliraju obe partije,
oni kontroliraju kongres, senat i financije i Hollywood i medija.
Americki Zhidovi preko Amerike kontroliraju cijeli svijet.
Oni kontroliraju Clinove, Trumpove, Bidenove…sve
Sve politicare u Hrvatskoj, sve politicare u EU.

Tu i tamo ima neka oaza koja jos nije pala pod kontrolu americkih Zhidova, to su Iran, Kina, Rusija i jos neke.

Pero
Gost
Pero
4 mjeseci prije
Reply to  vinko

Rusiju isto kontroliraju,pa njihova država Khazarija je bila na tim prostorima koju je ruski car Svatoslav uništio u 10 stolječu.Otuda i potječe ta mržnja prema ruskoj državi i stalna želja za osvetom.

Riddick
Gost
Riddick
4 mjeseci prije
Reply to  Pero

Opet ti sa fašističkim sloganom, naši zidovi pucaju ali naša srca ne.

soibnertihropefokmnfjbndskdsjghrfjsw
Gost
soibnertihropefokmnfjbndskdsjghrfjsw
4 mjeseci prije
Reply to  Pero

Unsere hoš reč da ruski židovi vole ruse a mrze svoje, aha, kad bi se zahebavali.

AI
Gost
AI
4 mjeseci prije
Reply to  vinko

Ovaj bradonja je uzeo kredit od MMF-a, neće trajati ”još dugo”, ali da će stigma ostati zauvijek.

Herman
Gost
Herman
4 mjeseci prije
Reply to  vinko

je vinko 100% si u pravu
ali vidiš da se ta sotonska tvorevina urušava, i gdje će chifuty kad se to smeće od države raspadne kao kula od karata
nisu on slučajno odabrali ameriku to ti je odpjevao njihov chifut leonard khoen “first we take manhattan then we take berlin“.
Vidiš još se i rugaju kroz pjesme otvoreno. Ali ni rimsko carstvo nije dovjeka pa neće niti ova cio-chifutarska bagra.
Ovo ti je za oaze isto OK, samo si skroz fula, rusija i kina su isto u rukama zhidova tj. hazara jer ovi danas nisu zhidovi.

Alex
Gost
Alex
4 mjeseci prije

Kad si slab, možeš samo prijetiti i slati teroriste po svijetu…dok jakom ne dozlogrdi. A onda te više nema.

This is fake
Gost
This is fake
4 mjeseci prije
Reply to  Alex

Ok

Davor drugi
Gost
Davor drugi
4 mjeseci prije

Vjerujem da su nametnute sankcije uzrokovane tvojim stavom i politikom kao vođe Irana daleko od granica egzistencijalne izdržljivosti po tebe kao i po tvoju širu i užu obitelj te stoga možeš i dalje dosljedno slijediti politiku uništenja Izraela. Međutim kako je ostatku stanovništva, ja osobno mogu samo pretpostaviti, a najbolje to znaju oni sami.
Ali da neće izostati tvoja molitva Svevišnjemu, kao i tvoje suosjećanje prema onima koji su sankcijama direktno pogođeni i potpuna i neupitna moralna podrška da ustraju, kao u ostalom i većine komentatora ovoga portala, ja ni najmanje ne sumnjam.

SULE
Gost
SULE
4 mjeseci prije

Turbancijo izadji iz srednjeg vijeka i počnite mislit na narod koji jedva preživljavanje zbog sankcija ili upotrijebi silu tjedna vojno se suprostavi ili zatvori hormonski tjesnac-tvoj stomak je pun teletine i janjetine a filozofiraj sam sebi

Kora
Gost
Kora
4 mjeseci prije
Reply to  SULE

@SULE

Kakve veze ima to što jede ili nosi na glavi s onim što kaže? Čovjek govori istinu… i ima kud i kamo veću (što javnu, što prešutnu) podršku nego “cionističko trojstvo” (Netanyahu-Kushner-Trump). Ja sam Katolkinja, ali po ovom pitanju podržavam i Irance, i Sirijce, i Iračane, i Palestince, i Libanonce… jer tzv. “Moderni Izrael” egzistira na zlu i obmani koju smo obvezni prokazati.

Za Vašu informaciju, u nastavku stavljam citat iz jednog članka koji govori, između ostaloga, i o dužnostima Katoličke Crkve i njezinih vjernika.

“The Church, given the nature of her mission, has her own values and criteria to define her position in a situation of conflict, like the one in Israel-Palestine. No single brand of political discourse, no particular party position nor any particular ideological option binds the Church. However, at the same time, the Church cannot ignore fundamental injustice or acts that endanger peace and the welfare of the human person. By her very nature, the Church opposes occupation and discrimination and is committed to promote justice and peace as well as the unique dignity and equality of every human person. The Church can never ignore injustice “as if” all is well but rather is obligated to speak out, resist evil and work tirelessly for change. Like the prophets of old, the Church, a prophetic body, points out injustice and denounces it.”

SULE
Gost
SULE
4 mjeseci prije
Reply to  Kora

Korice da si vjernik nebi podrzavao ni Izrael ni islam iste iz srednjeg vijeka sve sam ti objasnio -želiš promjene učini to vojno ili prestani plakat dok narod gladuje

Kora
Gost
Kora
4 mjeseci prije
Reply to  SULE

@SULE

Niti plačem niti ste mi Vi bilo što objasnili osim toga da Vama ništa nije jasno 🙂

Nadalje, istinski “vojskovođe” znaju da se borbenost i zauzimanje za dobro ne mjeri isključivo snagom vojnog arsenala s kojim raspolažete pa me čudi da Vi to ne znate. Jer da je tako kako Vi tvrdite, u tom bi slučaju Izrael, SAD i UK odavno dobili bitku protiv Palestinaca… a još uvijek nisu, iako je prošlo već cijelo stoljeće od Balfourove deklaracije.

Što se mene kao katoličkog vjernika tiče, moja se borbenost očituje kroz ono što se naziva Ecclesia militans, a što je Vama također još jedna od nepoznanica na području vojevanja. Nažalost.

Šule
Gost
Šule
4 mjeseci prije
Reply to  Kora

Koro pusi filozofiranje i knjige od laika koji žive u mašti svojoj-realnost je da Iran gladuje pod sankcijama a drugi uživaju u teletini i janjetini svakodnevno..ili rat ili patnja pa ti izaberi Korice šta ti više odgovara

Lokot
Gost
Lokot
4 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, nisam se htio miješati u raspravu ali sam isprovociran zadnjim dijelom tvog teksta (engleski). Da li si ikad čula za sporazum iz Kartuma u Sudanu tamo neke 67. godine. Sporazum su potpisale arapske države, njih 8. U kratko. Sporazum o 3 ne Izraelu. Izrael je bio spreman vratiti sva okupirana područja ako bi se postigao sporazum o miru. Odbijen je. Što su trebali učiniti? Koja nepravda? UN potvrdi postojanje države Izrael i onda se pobune neka plemena okolo. Pa što se nisu pobunili protiv UN-a i država koje su odmah priznale Izrael. Problem BI nije tako jednostavan. To je vrlo kompleksna problematika i bilo kakvo površno ocjenjivanje situacije govori koliko ta osoba malo poznaje taj problem. Neću duljiti ali ću istaknuti da vi svi koji komentirate zbivanja na BI pogledate političku kartu tog područja s početka 20. Stoljeća.

Kora
Gost
Kora
4 mjeseci prije
Reply to  Lokot

@Lokot

Ne bih se ni ja “htjela mješati”, ali “isprovocirana” Vašim načinom razmišljanja, htjela bih Vas pitati jeste li Vi čuli za “sporazum iz Daytona” koji je potpisan u Parizu tamo neke 1995. godine? Ako niste, malo ga proučite (s posebnom pažnjom na posljedice po Hrvate u BiH) pa ćemo nakon toga nastaviti dalje o temi moga razumijevanja palestinskog pitanja i dosadašnjih “sporazuma” s Izraelcima koje su Palestinci morali prihvaćati praktički pod bilo koju cijenu za sebe.

P.S. – Usput pogledajte i vjerodostojnu kartu područja (danas zvanog) BiH, a koja datira s početkom 20. stoljeća. Svaka sličnost sudbine Palestinaca i Hrvata je “slučajna”.

Lokot
Gost
Lokot
4 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, o čemu ti to? Pričamo o Izraelu i Palestincima. O BI , a ti skrećeš temu na BiH. Daytonski sporazum nema nikakvih dodirnih točaka s sastankom iz Kartuma. Uspoređivati Hrvate i Palestince je neprimjereno.

Max
Member
Max
4 mjeseci prije

Vrhovni Ajatolah je u pravu. Ali UAE su umjetno sklepana državica koja ionako sve čini po volji svojih gospodara a protiv volje svojeg naroda.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik