Kijev: ”Napredovanje Rusije je zaustavila snažna vojska Ukrajine”

kijev
17 komentara

”Kijev je povećao financiranje ukrajinske vojske i to daje rezultate. Imamo snažnu vojsku koja je zaustavila Rusiju i nije joj dopustila da ide dalje”, izjavio je u intervjuu CNN ministar financija Ukrajine Aleksander Daniljuk.

Intervju za CNN je započeo razgovorom o velikim vojnim vježbama u Rusiji i Bjelorusiji.

CNN: Kada je u pitanju Ukrajina, uvijek postoji strah da ruska invazija ili vojna akcija na istočnoj ukrajinskoj granici može zaustaviti sve vaše napore, ili ih barem potkopati?

Aleksander Daniljuk: Takvi su strahovi uvijek postojali, zar ne? Međutim, znate da je, zapravo, sada sve sasvim drukčije.

Prvo, razgovarajmo o vojnim vježbama. Znali smo za njih. Ne možemo promijeniti Rusiju. Možemo promijeniti Ukrajinu, što zapravo radimo. Izdvajamo oko pet posto našeg BDP-a za financiranje vojske i snaga sigurnosti, a to daje rezultate. Imamo snažnu vojsku koja je zaustavila Rusiju i ne dopušta joj da krene naprijed.

Također smo usredotočeni na provođenje reformi u Ukrajini, kako bi ojačali gospodarstvo zemlje. Međunarodna zajednica nam daje veliku podršku, što je veliki uspjeh.

Aleksander Daniljukdnrdonjeckfinanciranje vojskeLNRLuganskVojska Ukrajine
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
VeBi
6 godine prije

🙂

belay
6 godine prije
rodoljub
6 godine prije

Kakav idiot , kakvo lupetanje .

čokolino
6 godine prije

Ovaj Hans Christian Aleksanderson izmišlja neke bajke za malu decu pod naslovom Ukrajinsko novo ruho.
I budali je jasno, da je Rusija zaustavila Ukrajinu i njene zapadne sponzore i ne dopušta jim da idu dalje. Rusija je sa Krimom povukla crvenu liniju. Što ste tražili dobili ste.

Redshift
6 godine prije

Ima li negdje kakav link za ovaj “stand up”?
Ocito je da ima dobrih provala pa bih se volio malo nasmijati.

mmne
6 godine prije

u krimu su ih “nagrdili”….i uzeli im sav gas i naftu te sad oni slobodno prodaju po evropi….a da i oduzeli su sav ugalj donbasu tako da im ekonomija cveta ….

Anselmo
6 godine prije

Ovi su luđi od ISIS-a!

putin
6 godine prije

hhaahahahaha…čovjek se najeo ludih gljiva..hahaha, muhara ili ludara..

Antonio
6 godine prije

Jak medium – jos jaci sugovornik.
Za ovakav pad americkog mediuma mi nije zao.
Za ovakav ludacki pad sugovornika – isto tako.
Za Ukrainski narod – mi je stvarno zao. On nije ovo zasluzio. Njega zezaju i sopstveno rukovodstvo i “medzunarodna zajednica” u kojoj se krste.

Bobi
6 godine prije

Hahahaha ….zaustavili medvjeda….hahahaha

antun comb
6 godine prije

comment image

Crni žutokljunac
6 godine prije

Da ne laprda gluposti ne bi bio ministar u Ukrajini.Takve ih baš ameri i trebaju,da im uvale još oružja.A raja nek bude topovsko meso u tim njihovim takozvanim uspjesima.Da imaju rusi ozbiljnu namjeru da krenu dalje,retorika bi mu se promenila radikalno i više bi nalikovalo na kmečanje.

Topol
6 godine prije

Rusija je ogranicenom intervencijom u Donbasu ,bez ikakvog koristenja avijacije, krstarecih projektila, modernijeg naoruzanja, u par dana u potpunosti pregazila tu “snaznu ukrajinsku vojsku” , da su udarili malo jace u roku 24 sata bi bili ne u Kijevu nego u Karpatima

milan
6 godine prije

Rusija se nije vojno ukljucila, iako po meni je imala ako ne nijedno a ono prevo iz humanosti i zastiti civila i ne samo onih koji se izjasnjavaju kao Rusi jer su i oni Ostali, kao Ukrainci zapravo Rusi, iz jednog jedinog razloga a to je trazenje vremena kako za same /u Rusiju tako i za Ukraince da postanu svjesni gdje to sa oruzjem u konacnici vodi. Imamo primjer Sirije gdje su se Rusi MORALI ukjluciti i koliko je tamo stradalo ljudi kako civila tako i vojnika, o tehnici i materijalnim sedstvima ne govorimo. To bi bio jedan razlog, mislim da je i osnovni, drugi je razlog sto bi to dovelo do direktne konfrontacije sa silama zla tj. NATO Alijanse, a to bi bilo prihvatanje sukoba gdje i kada to odredi neprijatelj….onaj mudri Kinez je rekao: to izbjegni ako ikako mozes! Ustvari tada na kijevskom Majdanu je i poceo fizicki… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI