Misterij oko suradnje hrvatskih i iranskih tajnih službi

Vesna Pusić - Ante Kotromanović
29 komentara

Sinoć su se u Dnevniku Hrvatske radio-televizije očitovali bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i bivši ministar obrane Ante Kotromanović.

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić odgovorila je na izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o potrebi da se istraži kupnja zgrade u Bruxellesu, ocijenivši neistinitima insinuacije da je bilo nepravilnosti pri kupnji te zgrade u vrijeme njezina mandata. Ostatak obrazloženja bivše ministrice su uglavnom uobičajene floskule, jednako kao i optužbe koje je u intervjuu iznijela predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

No, na kraju priloga se oglasio i bivši ministar obrane Ante Kotromanović, koji je rekao da je sve nepravilnosti oko remonta MiG-ova prijavio DORH-u, a predsjednicu je pozvao “da javnosti objasni najveću izdaju u njenom uredu i suradnju hrvatskih i iranskih tajnih službi“.

Izjave bivše ministrice vanjskih poslova i bivšeg ministra obrane možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo je da nigdje, nijedan medij, pa čak ni u članku kojeg je objavio HRT, ne možete pročitati izjavu Kotromanovića ili moguće pojašnjenje o čemu bi se moglo raditi.

Jedino gdje se u dva retka spominje ova navodna suradnja je stranica teleteksta, koja će vjerojatno sutra biti uklonjena.

Ured predsjednice se nije htio očitovati, a o kakvoj je suradnji i izdaji riječ, barem prema aktivnostima novinara, to nitko ne želi znati, ni ispitati.

Suradnja s iranskim službama
Suradnja s iranskim službama?
Ante Kotromanovićkolinda grabar-kitarovićnepravilnostiPredsjednica Republike HrvatskeVena Pusić
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
7 godine prije

Večeras u Dnevniku NIŠTA – Nula, apsolutna….

Filip
7 godine prije

Možda se misli na jordanske i saudijske sluzne,kada smo im slali oružje ?

leone
7 godine prije

Pa i šta ako je bilo kontakta.Poznato je da Hrvati imaju porijeklo negdje sa
prostora Irana.

Sa strane
7 godine prije

Kamo sreće da su surađivali s Irancima protiv terorista. To bi bio prvi plus za Kolindu.

bo9
7 godine prije

L.R. 100% u pravu – radi demokratska autocenzura.

jale
7 godine prije

Jeste čuli NATOvci, Kokolinda vam šuruje sa Irancima što može značiti posredno sa Rusima! Šta će reći Jens Stoltenberg? Jel Kokolinda dvostruki agent? Mata Hari 21. stoljeća?

Bosanac, El
7 godine prije

Ako je bilo odnosno ima suradnje onda je to za svaku pohvalu. Iranci su većini Hrvata simpatičan narod. Jasno je da samim time nekima to strašno smeta. Nije čudno što je to našoj lijevoj opciji sumnjiva stvar, po njima mi uvjek trebamo pitati inozemne centre i centriće moći.
Na sreću, s izumiranjem tih jugonostalgičara postaje sasvim normalno da glupi, pokvareni i nesposobni Hrvati (po kojima se rado pljuje na inozemnim portalima) imaju autonomnu tajnu službu, predsjednicu koja se angažira oko hrvatskih i samo hrvatskih interesa a ne interesa “regije” i možda čak ubuduće i autonomnu vanjsku politiku.

Osoba C
7 godine prije

Teško je nešto suvislo reći na ovu temu. Činjenica je da se glas o ovoj suradnji prvi put čuo kad je Kolinda Grabar-Kitarović potpisala odluku o smjeni ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, uz obrazloženje kako ne uživa njezino povjerenje. Od neupućenih, to je moglo registrirati vrlo malo ljudi, jer je odmah uočena ta indiskrecija i pometena pod tepih, tako da je čudno da se uopće negdje pojavila. Razlozi za tu smjenu su navodno bili nalog Milanovića Lozančiću da napravi profile izabranih zastupnika Mosta ( to je ono vrijeme hodočašćenja u pregovorima oko nove vlade), sporno zapošljavanje u SOA brata novinara Gordana Malića, Maria, koji navodno nije prošao sigurnosne provjere i na kraju famozni rođendan u produkciji Zdravka Mamića. Nakon Oreškovićevog otezanja, postavljen je novi ravnatelj Daniel Markić. Gospodin Markić je bio sudionik u aktivnostima oko pokušaja oslobađanja nesretnog Tomislava Salopeka, žrtve ISIL-a i pri… Čitaj više »

davor
7 godine prije

Srami se Kotromanoviću. Naši MIG-ovi su završili prokrijumčareni u dijelovima iz Ukrajine Bechtelovim šleperima do Sirije gdje su sastavljeni, dodijeljeni Isil-u koji ih je za prigodu ofarbao u boje Službene sirijske eskadrile i onda njima manevrirao i sijao smrt i strah. Iranske tajne službe, kako te nije sram tako nešto govoriti, prodajete oružje Isilu već godinama, koja je razlika između vas i američkih i britanskih mentora? Nikakva jer ste nule

Rokokoko
7 godine prije

Otromanović je zbrisao u SAD,nakon izbora.Kasnije se vratio.Tip jede **vna.Ima srednju školu i bio je ministar obrane.Za razliku od tog čobana,Kolinda je barem školovana i govori nekoliko jezika.

čitatelj
7 godine prije

u vrijeme kada smo bili pred ulaz u EU, mislim da je mesić još bio predsjednik a sanader na čelu vlade, govorilo se o iranskom utjecaju na RH. bilo je čak govora o tome kako će RH biti iranski trojanski konj zbog suradnje s iranskim tajnim službama. tako da ovo možda nije nešto svježe, ipak je kgk tada bila u vladi….

Arkaj
7 godine prije

Ma ova sprdačina od bantustana upravo s kvalitetom svojih bivših i sadašnjih funkcionera pokazuje što je. Bivši ministar obrane je seljačina koja ne zna držati jezik za zubima. Ako ima nečeg u onome što tvrdi onda se s tim ne izlazi u javnost a ako nema onda samo pokazuje da je njegovo udaljavanje od ovaca i posjedanje u ministarsku fotelju bio jako pogrešan potez. O Kokošindi ne treba trošiti riječi, ne samo da je tuka kojoj ni pola mandata nije bilo dovoljno da nauči što je njena ustavna uloga nego je prozirni stopostotni washingtonski agent koji to nije u stanju barem malo prikriti. Sreća pa su i ostale političke figure u evropi uglavnom obične nule pa se njena beznačajnost previše ne ističe a time je i naša sramota zbog toga ko nas predstavlja manja….

Jupiter
7 godine prije

Ozbiljne službe ne iznose u javnost šta rade a pogotovu ne dovode sebe u situaciju da se za bilo šta ili bilo kome pravdaju u javnosti.

dalmata
7 godine prije

To je takva sorta da ce i svoju mrtvu mater prodat da napunu zepe.Igraju na kartu da su Iranci budale i da ce ista Rvaska sorta opet omastit brk.Valjda mislu da je dovoljno Irance uvirit da su Rvati potomci Perzijskih careva i eto kekosi(lova) stize

niko
5 godine prije

kotromanovicu ako stvarno To mislis za suradnju sa irancima da tebe ne placaju oni kauboji najveci govnari na svijetu ti si jedan obicni kaubojski dupelizac sramoto ljudska jebali te svi kauboji u tu tvoju tintaru bez icega u njoj tvoja sdp i kradezeovska vlada vi ste sramota za hrvatski narod vi ste hrvate doveli za sluge evropljanima i kravarima sto je sledece da budu topovsko meso za racun izdajica iz kradezea i sdpa crknite obadvoji skupa

123
5 godine prije

1

123
5 godine prije

1

niko
5 godine prije

kotromanovicu koji si ti komad bu…le bolje sa irancima nego sa divljim i glupim kravarima koji su najveci zlocinci u povijesti covjecanstva

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI