Nova histerija zapadnih medija i udruga: “Tiranska Rusija ozakonila nasilje u obitelji!”

Ruska Duma
58 komentara

Cijeli tjedan u svim zapadnim medijima kolaju informacije kako su Državna Duma  i ruski predsjednik Vladimir Putin dekriminalizirali nasilje u obitelji.

Oglasio se i Human Rights Watch, koji piše “kako Rusija usvaja zakon kojim dekriminalizira nasilje u obitelji”. The New York Times piše kako se novim zakonom odobrila “lako nasilje” i da su zastupnici Državne Dume poslali zakon na potpis predsjedniku. Pridružio im se i CNN, talijanska La Repubblica, te gotovo svi zapadni mediji, inače nepodnošljivo glasni u borbi protiv “lažnih vijesti” Kremlja. Citirati ih sve i prevoditi ove gluposti bi bilo pravo gubljenje vremena. O čemu se zapravo radi?

Prema “izvorima istine”, svatko u Rusiji ima pravo prebijati ženu i djecu, jer im je to omogućio novi zakon, kojeg je Amnesty International opisao kao “odvratim”, a još gorim Thorbjorn Jagland, tajnik Vijeća Europe, koje je rekao “kako se tresao od dubokog prezira zbog odluke ruskih zakonodavaca”. U svojim dnevnim novostima su se zgražali RAI i SKY News, a nebo se otvorilo kada je ovu vijest čula legija neinformiranim Facebook i Twitter korisnika.

Ali gdje je nastala ova najnovija idiotska laž koja Putina u ruske zakonodavce treba prikazati kao najveće zlotvore na svijetu?

Istina je sljedeća. Naime, Elena Mizulina, ruska zastupnica u parlamentu, predložila je amandman na zakon protiv nasilja u obitelji kojeg je Državna Duma usvojila prošle godine, a sada se očekuje da će se izjednačiti “djela fizičkog nasilja”, govorimo o guranju, šamaranju ili povlačenju za kosu, koja se počine u domaćem okruženju, odnosno vlastitom domu, s onima koji se počine vani. Dakle, Elena Mizulina je tražila da se za nasilje unutar četiri zida dobije ista kazna ako se takvo djelo počini protiv nekog na ulici ili negdje drugdje izvan obiteljskog doma.

Kako i zašto su HRW i svi mediji ovo protumačili kao dekriminalizaciju nasilja u obitelji, nije jasno. Ako nekoga zanima, može pojašnjenja pročitati u poveznicama spomenutih medija i HRW-a.

Činjenica je da zakon usvojen prošle godine, odnosno Članak 116. Kaznenog zakona Rusije, predviđa kaznu od 500 eura, ali samo u slučaju da nema vidljivih znakova nasilja. Dakle, prema ovom članku, ako “djela nasilja u obitelji ne uzrokuju ozljede i ono se dogodilo prvi put”, kazna je novčana.

Ako, pak, postoje vidljivi znaci i medicinsko izvješće koje, na primjer, potvrđuje ugrize, podljeve i slično, onda se počinitelj ili počiniteljica kažnjavaju  po Članku 115., koji nije dekriminaliziran, a prema njemu počinitelj može dobiti do tri godine zatvora.

Ako postoje teže ozljede, poput slomljene ruke ili ako žrtva ostane bez zuba, tada se sudi po Članku 114. i počinitelj se suočava s kaznom do sedam godina zatvora.

Zapravo se Kazneni zakon Rusije ne razlikuje od mnogih zapadnih zemalja, uključujući Italiju, gdje je nedavno sud i Ivrei donio presudu 2016/06/03 N° 714, prema kojoj je zlostavljanje bilo blago i nije trajalo i ne podliježe kaznenom pravu. Ali talijanska presuda nije privukla nikakvu pažnju medija.

U ovom moru lupetanja bez ikakvih argumenata još više iznenađuje članak kojeg je objavio BBC, a prenio list Il Fatto Quotidiano, prema kojem će u Rusiji, “zahvaljujući Putinovom režimu i tradicionalnoj muškoj dominaciji, svake godine 14.600 žena, njih 40 dnevno, biti ubijeno od strane svojih muževa ili partnera. Ali će se to dogoditi u zemlji u kojoj su se godišnje dogodi ukupno manje od 13.000 svih vrsta ubojstava.

Ali, hvala Svevišnjem, tu je portal Stop Fake, dijamantni vrh Europske unije u borbi protiv “lažnih vijesti”. Ako Vam se da gubiti vrijeme, slobodno pročitajte vrhunac njihove propagande. Zanimljivo je kako Stop Fake nije zaboravio da je Helena Mizulina konzervativna političarka, ujedno i autorica homofobnih zakona o “homoseksualnoj propagandi“, poznata po tome što se bori protiv pobačaja, te da je ona bila inicijator ovog nepostojećeg zakona.

Ona je na Twitteru navela da amandman na postojeći zakon zločine nasilja u obitelji treba tretirati jednako kao i svako drugo nasilje, a gore smo pojasnili što to znači.

Dakle, novčana kazna se izriče samo i isključivo u slučaju nasilja gdje nema nikakvih vidljivih tragova i koje se nije ponavljalo. Za sve ostalo se ide na robiju.

Ovo otprilike podsjeća na korisne budale, skupinu Pussy Riot, koje su organizirale kreveljenje, a ne “punk koncert”, na oltaru moskovske “Katedrale Krista spasitelja” i osuđene na zatvorsku kaznu zbog “huliganizma motiviranog mržnjom prema vjernicima”. Pravedna kazna ili ne, pokušajmo zamisliti sličan performans u Zagrebačkoj katedrali, Crkvi Sv. Jakova u Međugorju, Hramu Svetog Save u Beogradu ili Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu? Osobno, kao ateist, agnostik, takvo što bi mi bilo odvratno gledati, posebice ako se zna da je jedna od tri članice benda performans dogovorila u Tbilisiju u Gruziji s aktivistima zapadnih nevladinih udruga, o čemu je američki portal Counter Punch napisao na desetine članaka.

“Je li Putinova Rusija stvarno odlučila legalizirati nasilje u obitelji?”

Čak je švicarski portal talijanskog kantona, Sinistra, ostao zatečen ovakvom razinom neprofesionalnosti europskih medija i namjernom propagandom nevladinih udruga i HRW-a.

U uvodniku od 27. siječnja se švicarski portal pita: “Je li stvarno Putinova Rusija odlučila legalizirati nasilje u obitelji?”

Posljednja “fake news” je da je tiranska Rusija “dekriminalizirala nasilje u obitelji”, piše uredništvo švicarskog portala.

“Ma jesmo li još u Hladnom ratu? Čini se da jesmo, barem ako promatramo dezinformacijsku kampanju protiv Rusije u svim zapadnim medijima, desnim i “lijevim”, državnim i internetskim portalima, koji ne rade ništa, osim prenošenja “copy paste” vijesti, bez ikakve provjere ili istrage i trivijaliziraju sve kako bi se koristilo kao propaganda.”

“Posljednja lažna vijest je da je “tiranska Rusija “dekriminalizirala nasilje u obitelji”. U praksi, “Rusi će slobodno moći tući svoje žene i djecu”. Naravno da to nije tako, ali smo već navikli vjerovati propagandi EU i Sjedinjenih Država ratu protiv Rusije, bez razmišljanja o informaciji, koja nikad nije politički neutralna”, nastavlja švicarski ljevičarski portal, ogorčen što su vijest prenijeli i neki deklarativno “ljevičarski” i “progresivni” mediji.

Podsjeća i kako je tijekom svoje godišnje konferencije za novinare od 23. prosinca ruski predsjednik Vladimir Putin jasno rekao: “Ne smijemo šamarati djecu i to pravdati na temelju neke stare tradicije.”

Ipak, Putin je sada “čudovište koje će omogućiti nasilje u obitelji”. U stvari, predložena revizija zakona koji traži da se slabiji oblici tjelesnog kažnjavanja u obitelji kažnjavaju novčanom kaznom ne dolazi od Putina, nego od skupine roditelja iza kojih stoji Ruska pravoslavna crkva.

U praksi je Državna Duma usvojila oštar zakon protiv nasilja u obitelji, a članke i kazne smo već naveli na početku članka.

Problem je bio u tome što su kazne za nasilje počinjene unutar obiteljskog doma puno veće od onih koje se izriču ako se isto kazneno djelo počini izvan kuće. U nekim slučajevima je roditelj koji je vikao i ošamario dijete bio uhićen bez imalo milosti. Međutim, ako dijete dobije pljusku od susjeda, potonji će se izvući samo s novčanom kaznom.

Dakle izmjena i dopuna, na zahtjev zastupnice Mizuline, koja je prema portalu Stop Fake strašni homofob i pravoslavni fundamentalist, sada se jednake kazne izriču mužu koji je tukao svoju ženu ili oca koji je ošamario sina, kao da je netko vani šakom udario susjedovu suprugu.

Za one koji zlostavljaju dijete, čak i bez vidljivih znakova nasilja, kazna ostaje ista – oko 500 eura, odnosno 30 tisuća rubalja i prisilni “komunalni” rad sljedećih šest mjeseci.

U slučaju ponavljanja, kazna raste na 40 tisuća rubalja, a osim prisilnog rada se određuje i pritvor od tri mjeseca. Ovdje još uvijek govorimo o Članku 116. Kaznenog zakona Rusije, prema kojem ne smije biti znakova fizičkog nasilja.

Već smo reklo da, ako maltretiranje uključuje i ozljede, počinitelj će biti gojen kazneno i ovisno o težini ozljeda će se kazniti od tri do deset godina robije.

Možete biti skloni ili ne Rusiji i Putinu, možete se složiti ili ne složiti s ovom  reformom, ali ona sigurno nije “dekriminalizacija” ničega!

Međutim, lavina u medijima i na društvenim mrežama je pokrenuta i bilo kakav demanti, potkrijepljen argumentima, svrstava Vas u kategoriju “rusofila”. No, treba reći istinu, makar se suočili s osudom “javnosti”, jer ova histerija odavno prelazi granice zdravog razuma.

Hladni ratKazneni zakon Rusijenasilje u obiteljiStop Fake
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jupiter
7 godine prije

Ne podržavam nasilje u porodici,ali me delimično čudi bum razvoda u regiji posle usklađivanja
zakona o porodici sa evropskim zakonodavstvom.Slučajno ili ne?
Porodica bi trebala da bude stub države a ne razvaljena porodica.
Ako želiš da uništiš državu prvo uništi porodicu i sve moralne vrednosti okreni naopako.

yellow
7 godine prije

…..natovska fake news…..

mars
7 godine prije

Zdrav razum? Šta je to? To je kategorija koja se na sve moguće načine pokušava uništiti kod savremenog čovjeka koji pripada onome što zovemo “Zapad”, a onda i u čitavom svijetu. Nije tu više pitanje borbe ili udara protiv Rusije ili bilo koje druge države, to je udar na običnog čovjeka koji je osnovni činioc bilo kojeg društva, i to se čini nametanjem pravila, zakona i vanzakonskih normi ponašanja, od najsitnih detalja svakodnevnog ljudskog života pojedinca do onih najkrupnijih cijelim društvima i državama, pri čemu se ta pravila namjerno nikako ne slažu sa zdravom logikom i prirodnim čovjekovim potrebama i djelovanjima. To je RAK koji se proširio i metastazirao, koji izjeda zapadnu civilizaciju i koji kao i svaki rak ima potrebu da se širi dalje, a ako mu to širenje bude onemogućeno, ubit će svog domaćina i na kraju izjesti samog sebe. Saznanje i prihvaćanje da si bolestan je prvi… Čitaj više »

čitatelj portala
7 godine prije

Bravo za autora članka. Govori o razini propagande i anti-ruske histerije kojom su izloženi Europljani.

Travis
7 godine prije

Ruska tradicija, votka i šaka 🙂

Sarajevo
7 godine prije

Europa je zestoko pederizirana

shumadinac
7 godine prije

“Srećom u pripremi je zakon da se Rusiji oduzmu sva deca u žene koji bi na Zapadu dobili humani tretman.” – Nasilje kao takvo ne podržavam, u bilo kom obliku ali normalno vaspitavanje dece PONEKAD zahteva i “upotrebu pruta po guzi”. Ukoliko deca ne prihvate normalnu porodučnu hijerarhiju, ukoliko im se ne objasni da ne mogu da rade šta požele a uz idiotske zakone neće doći ni do srednje škole a nećete smeti mrko da ih pogledate dok se drogiraju ili vam psuju sve po spisku… Naravno, kao i svuda glupo je generalizovati. Neka deca ne zaslužuju da se na njih ni glas ne povisi dak drugu ne vredi ni tući. Roditeljstvo je umetnost, odrediti pravu meru nagrade i kazne je teško odrediti i malobrojni su je na pravi način savladali. Neko previše nagrađuje, neko previše kažnjava ali ako je teško roditeljima da procene da li je zakon uopšte u… Čitaj više »

fb slo
7 godine prije

prosječni gutač ovakvih zapadnih informacija,
onaj koji ždere kokakolu i čips uz Bigbothera,
mora, da vidi Rusa, ko monstera, koji za doručak jede decu, za ručak Poljake i Ukrajince, a za laganu večeru baltske stanovnike. Usput, za grickanje, po đepovimu so mu Čečeni..
A kad mu dosadi, bombardira isključno bolnice i civile. Dobro, i Bijele kacige.

f46
7 godine prije

Znaci roditelj nesmi disciplinirati dijete, nego bude kao u Svedskoj, djeca zovu policiju pa policija disciplinira roditelje ili kao u Norveskoj pa ti oduzmu djecu………a kakvi su zakoni u drugim zemljama sirom svijeta?
O tome ni rijeci?
Sto bude npr. u Hrvatskoj?
Moze li se usporediti isti zakon u Rusiji, Hrvatskoj ili u natovskoj Turskoj?
Dok god nemamo spoznaju kakvi su zakoni u drugim zemljama nemamo materijala za usporedjivati.
Ono sto je u Svedskoj i Norveskoj je raj za pedofile i pedere.

rodoljub
7 godine prije

Rusofobija se razvila u antirusko ludilo. Sve ce to da im se vrati kao bumerang. Zivi bili, pa videli .

Zoks
7 godine prije

Nisam uopce zamjetio ovu vijest na MSM medijima, izgleda da sam napravio osobni firewall koji me podsvjesno stiti da vise ne zamjecujem gluparije koje se sire medijima i drustvenim mrezama.

zlatan
7 godine prije

Možda ta zastupnica i jest neka nacionalistkinja i kršćansko-pravoslavana fundamentalistkinja, ali Rusi i općenito stanovnici Rusije uopće nisu konzervativni. Tko ne vjeruje neka pročita neke stvari na tu temu, ili neka priča o tome sa Rusima, ako ih uopće imaju gdje upoznati. Npr.postotak razvoda brakova u Rusiji je jako visok, barem svaki drugi brak se raspada. Veliki broj mlađih parova živi u nevjenačnim zajednicama i sukladno tome ima puno djece, barem svako treće dijete, rođeno izvan službenog braka. Danas se na to u Rusiji više nitko i ne osvrće, ali je sigurno da neki žele Rusiju vidjeti kao neku zemlju zamrznutu u srednjevjekovnom pravoslavlju, ali to nije istina. Tko ne zna, neka zna, postoje snimke zadnjeg ruskog cara kako gol skače u vodu…sa gomilom drugova. Još krajem 19-tog stoljeća. Sjevernjaci, pa i Rusi, oduvijek su bili nekako slobodniji po tome pitanju. Podsjećam sve na hajku prije nekoliko godina u svezi… Čitaj više »

glaro
7 godine prije

Par ukrajinskih vojnika je poginulo u puskaranju u Donbasu i sad natoudbaska medija pisu o tome na sva zvona a kad su prije par tjedana ginuli vojnici iz Donbasa onda su sutili.

Georgij Žukov
7 godine prije

” Zapadne” Psihopate su zabrinute hoce li Rusi nasilniku samar naplatiti 500 eura ili ga kazniti sa 2 dana zatvora , dok u isti trenutak postavljaju nuklerane arsenale na rusku granicu i nije im jasno zasto se rusi bune:)
P.S. ocekujem da nam budaletina kodnog imena “Tito” objasni kako se strucno zove ta dusevna bolest , jer vjerojatno ima istu ili bar slicnu dijagnozu:)

Brainstorm
7 godine prije

kaze … koga roditelj ne istuce, tuci ce ga policija. meni je dosta i previse da mi se drzava uplice u svaku poru zivota. kako cu i koliko praviti rakiju, klati prasce, drzati macke i pse, graditi na svojoj zemlji pa do uplitanja u odgoj moje djece. ja bih kao trebao rmbati i hraniti djecu a drzava da odredjuje kako i jos zaposljava nekog uhljeba (cija placa ide od mog poreza) koji ce mi reci kako. to vise nisu moja djeca nego drzavna; za vojsku i ideoloske fantazije zvane drzavni projekti; kao nacija i vjera i cuda. djeca koja ce jednog dana morati prisilno uzdrzavati zabusante radjanja, kroz sistem zvan medjugeneracijska solidarnost, onih koji sa viskom novca mogu na skijanje, jer nemaju troskova na djecu. mi smo tisucama godina imali samoupravljanje bolje nego sto ga je tito smislio i demokraciju bolju od ove sadasnje. znali smo se sami organizirati, rjesavati… Čitaj više »

math
7 godine prije

dragi komentatori,
malo izvan teme ali da ipak pitam:
“da li po Vama postoji razlog za udariti ženu?”
bilo kakav
🙂

zlatan
7 godine prije

TITO, jesi li ti neonacist? Ustaša? Kao i sve ekstremni desničari, najprije laž, obmana, vrijeđanje, a onda krv i nož. Da, očito si taj. U pič-mač, napiši nekiput nešto suvislo, ako imaš kapacitet i znanje za tako nešto.

Podravec
7 godine prije

Ko o čemu nego zapad o nasilju!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI