Kissinger: SAD i Kina su tek na „početku Hladnog rata“ i moraju stati da ne bukne rat

Henry Kissinger
33 komentara

Bivši američki državni tajnik Henry Kissinger upozorio je da trgovinski rat između Sjedinjenih Država i Kine u konačnici može dovesti do oružanog sukoba, piše Daily Mail. Ipak, Kissinger je napomenuo da su Washington i Peking „još uvijek u embrionalnoj fazi Hladnog rata“ i da se to može potpuno spriječiti ako obje strane iskreno pokušaju razumjeti razloge rastuće napetosti.

Bivši američki državni tajnik Henry Kissinger, koji će u povijesti ostati upamćen po „ping pong diplomaciji“ i uspješnom stvaranju raskola između Sovjetskog Saveza i Kine, koji je doveo do zbližavanja u odnosima između Washingtona i Pekinga, vidjevši da se njegovo „životno djelo“ urušava pred njegovim očima, upozorio je da bi, ako se američko-kineski trgovinski rat nastavi, mogao izbiti oružani sukob.

Govoreći na Novom ekonomskom forumu u Pekingu kojeg je organizirao Bloomberg, Kissinger, poznat po tome što je uspostavio odnose s Kinom pod Richardom Nixonom, rekao je „kako je posebno važno da razdoblje relativne napetosti u odnosima bude praćeno iskrenim pokušajem razumijevanja političkih uzroka koji su te napetosti uzrokovale”.

“Još nije kasno za to, jer smo zasad samo u embrionalnoj fazi Hladnog rata”, kazao je Kissinger.

“Ako nitko ne obuzda sukob, njegov bi ishod mogao biti još gori nego u Europi, gdje je Prvi svjetski rat počeo zbog relativno male krize, a danas je oružje mnogo moćnije“, dodao je bivši američki državni tajnik.

Istodobno, napetost na diplomatskoj razini dosegla je točku ključanja. Peking kritizira Washington zbog pomorskih operacija u spornom Južnom kineskom moru, dok SAD kritizira Kinu zbog navodnih „masovnih uhićenja Ujgura“, a američki Kongres pruža podršku pobunjenicima u Hong Kongu.

„Kina je glavna ekonomska sila. Poput nas. Mi smo osuđeni da koračamo jedni uz druge u svijetu”, rekao je bivši američki diplomat i strateg.

Henry Kissinger (96) je rekao da su tijekom Hladnog rata između Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza obje strane dale prednost pitanjima ograničenja nuklearnog oružja.

“Međutim, zbog pasivnosti do koje je doveo američko-kineski sukob, Washington nije razvio mehanizme dijaloga s Pekingom kao vojnom silom „, rekao je Kissinger i napomenuo da ako se stranke “prema svakom pitanju u svijetu odnose u paradigmi međusobnih sukoba, tada će se čovječanstvo naći u opasnosti”.

Podsjetimo, 1971. godine je bivši državni tajnik Richarda Nixona tajnim letom otputovao u Peking, gdje je započeo pregovore o novim vezama između Sjedinjenih Država i komunističke Kine. Visoki kineski dužnosnici i dalje slušaju njegovo mišljenje i pred Kissingerom, kada stigne u Peking, šire crveni tepih, podsjeća Daily Mail.

Daily Mail

Američke sankcijeHladni rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ha ha
4 godine prije

hladni rat sa kinom je već započeo
rusija gladujuje
osim direktora svemira koji se deblja u obrazima
evropljani rade manevre
japanci prave novu flotu.
veselje se širi na sve strane

avatar
4 godine prije

Ameri imaju uspješnu diplomaciju sve dok iza nje stoji vojska kad se namjere na sebi ravnog tu se stvari kompliciraju, lako je ucjenjivati kikiriki države i soliti im pamet kad es sretnu sa nekim ko ne sluša a još se i ne boji neznaju što da rade.

ewcvjwuerfvuewruvewuvweucwudc
4 godine prije

Kaže tip koji pripada klanu koji je uzdigao Kinu na ovaj nivo, kao i Njemačku od 33-e, da bi je sukobio sa svojim drugim pulenom kojeg su stvorili od otetetog kontinenta indijancima, kao što su i Teutoniju sukobili sa isto svojim djetetom CCCP-om. I tako to klan radi non stop, tko to ne vidi slijep je pored očiju.

eu kolonija
4 godine prije

odu malo do rusije plaču, cvile, kukaju, sline, balave. onda odu malo do kine I opet balave, sline, cvile, kukaju, plaču.

Dragance iz Slovacke
4 godine prije

Henry Kissinger! Pa zar taj još može pričati…?

Perun
4 godine prije

Bivši američki državni tajnik Henry Kissinger…..Alzheimerova bolest je teška, neizlječiva, degenerativna bolest mozga, koja može uzrokovati smrt. Svojim napredovanjem dovodi do demencije, gubitka pamćenja, poremećaja mišljenja, te promjena u ponašanju i osobnosti bolesnika.
U SAD-u bolest je četvrti uzrok smrti. Napada kratkotrajno pamćenje i uništava neurone i veze u moždanoj kori što dovodi do značajnog gubitka moždane mase…. kod Henrya Kissingera je uznapredovala i uzrokovala teske posljedice …..Covjek jednostavno nije svjestan ambijenta koji ga okruzuje…..Beznadezan slucaj bez presedana ….

puki
4 godine prije

najveći svjetski mutikaša i zločinac u zadnjih 40 godina. desna ruka mafijaških obitelji Rockefeller i Rotschild, glavni kapo u svim globalističkim organizacijama mafije iz duboke države: grupi Bilderberg, Trilateralnoj komisiji, Vijeću za vanjske odnose-CFR… itd.. ovdje se također još jednom vidi, ono što mnogi ne shvataju: radi se o sukobu između globalista i suverenista u okviru svjetske elite. Taj sukob nije insceniran, već je stvaran. Globalisti, su oni koji se zovu duboka država, oni koji vladaju sa SAD-om i sa EU-om, sa NATo-om, UN-om, itd.. oni iz grupe Bilderberg, FED-a, CFR-a, MMF-a, itd.. Kissinger je jedan od njihovoh glavnih igrača.. Oni dakle žele uspostaviti svjetsku državu, izbrisati nacije, kulture, identitete… sve razlike Suverenisti na čelu sa Trumpom, ne žele globalizaciju, žele zaustaviti taj proces potpune globalizacije i žele ojačati nacionalne suverenitete, odnosno žele zadržati dosadašnji poredak nacionalnih država. Oni to ne žele zbog nekakve humanosti, već naprosto, zato što, očito,… Čitaj više »

Max
4 godine prije

arhitekt američke politike u 20 stoljeću.

Pi-zdro
4 godine prije

ova zvijer još migolji.fuj

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI