Nove sankcije Trumpa protiv ”cijelog svijeta”

Kriza globalizma
7 komentara

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je potpisao dekret kojim se propisuju jednostrane sankcije protiv nekoliko zemalja.

Prema uredu Bijele kuće, dekret se tiče Venezuele, Kine, Rusije, Sirije, Sjeverne Koreje i Irana. Prema tom dokumentu, predsjednik preporučuje da američkim predstavnicima u Međunarodnom monetarnom fondu i multilateralnim razvojnim bankama da u sljedećoj godini glasaju protiv zakona od kojih bi koristi mogle imati gore navedene zemlje, posebno Iran, Sjeverna Koreja i Rusija.

Izuzetak, prema Trumpu, vrijedi samo za projekte koje odnose na ”humanitarna pitanja”.

S obzirom na strukturu i udio glasova Sjedinjenih Američkih Država u MMF-u, odluka Trumpa je za ovu ”međunarodnu” financijsku instituciju zapravo obvezujuća, čime će samo ubrzati proces stvaranja paralelnih financijskih institucija na globalnoj razini u kojima SAD neće imati pravo glasa.

U jednoj od restriktivnih mjera je američki čelnik odlučio zaustaviti financiranje državnih programa obrazovne i kulturne razmjene s Eritrejom, Sjevernom Korejom, Sirijom i Rusijom. No nastavak tih programa s Rusijom, Sirijom i Eritrejom dopušteno je prema drugoj dekretu predsjednika, jer je to u “nacionalnim interesima SAD-a”. Ispada da je Trump potpisao dva proturječna dekreta, jer jedan pobija drugi, ali samo u području državnih programa obrazovne i kulturne razmjene.

Američke sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitatelj portala
6 godine prije

G. Trump kaki. Neće valjda postati američko hovno?! Iako je manje zlo od one babe protukandidatkinje na izborima.

Georgij Žukov
6 godine prije

ovaj klaun je u par mjeseci potpisao stotine dekreta i sankcija i najavio jedno 20 puta nuklerani rat ,dok se je recimo kim jong un samo jednom pojavio na tv i rekao da cu mu hebat mamu ako ispali tomahavke na sj koreju , kina i rusi se vise niti ne obaziru sto ova budaletina prica , sva sreca pa ima twiter , tamo ga vvaljda netko cita ili sluca , fu*k you narancasti:)

ĐURO ĐURAČIĆ ČOBAN
6 godine prije

Ma jednom će doči vrijeme da se udruže drugi i stvore valutu koja će konkurirati Dolaru i tako ćese stvoriti novo financijsko društvo .Ima starih krpa koliko hočeš da se napravi slika na paPIRU NAZVANIH NOVAC.

Outsider
6 godine prije

Ovog momenta da netko odluci opljackati izuzetne , razocarao bi se.
Ne bi nasao nista osim minusa , neplacenih kredita i bezvrijednih papira.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Eto samo dubioze sa ovim zakonima daje jasan i krasan pogled na Sjedinjene Američke Države kao jednu veliku psihijatrijsku ustanovu u kojoj vlada neizlječiva shizofrenija! Što dalje od njih.

raspe
6 godine prije

Ha ha dobri su vam komentari.Amerika samo sto nije propala.Mozda je to zelja.Svakome je dana prilika, ovaj put klaunu.To je demokracija.A mi smo kao nesto pametni,mi bi savjetovali druge.Luksenburg bi da daje savjete Kini.Ha ha.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI