Novi uvjet State Departmenta pod kojim “više neće raketirati Siriju”

Donald Trump - Uvjeti za Siriju
94 komentara

Jučer je održan sastanak Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda na prijedlog Rusije, koja je predložila rezoluciju da se napad Sjedinjenih Država, Londona i Pariza proglasi agresijom i da kojoj se agresija protiv Sirije prekine.

Kao što je bilo očekivano, Vijeće sigurnosti nije usvojio rezoluciju koju je podnijela Rusija. Dokument nije usvojen, jer nije imao većinu glasova podrške.

Za dokument su glasale Rusija, Kina i Bolivija, što je rijedak slučaj u kojem Peking nije bio suzdržan.

Osam zemalja glasalo je protiv. Govorimo o agresorima na Siriju, Francuskoj, Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, te Švedskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Kuvajtu i Obali Slonovače.

Četiri zemlje, Etiopija, Kazahstan, Ekvatorijalna Gvineja i Peru, suzdržale su se od glasanja.

Rusija je podnijela nacrt rezolucije u kojem se osuđuje “agresija Sjedinjenih Država i njihovih saveznika protiv Sirije “. Nacrt rezolucije je, također, zahtijevao od agresorskih zemalja da hitno prekinu napad na Siriju, kao i da se suzdrže od dalje upotrebe sile koja je u suprotnosti s Poveljom Ujedinjenih naroda i međunarodnim pravom.

Velika Britanija: Četiri uvjeta za “mir u Siriji”

Stalna predstavnica Velike Britanije u  Ujedinjenim narodima Karen Pierce je navela četiri uvjeta za diplomatsko rješenje sirijske krize, koja uključuju uništavanje navodnog kemijskog oružja sirijskog režima i povratak procesu pregovora u Ženevi.

“Vjerujemo da to rješenje treba sadržavati četiri komponente. Prvo, sirijski program kemijskog oružja mora biti zaustavljen, a zalihe kemijskog oružja uništene. Drugo, potrebno je odmah prestati neprijateljstva u skladu sa svim rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda”, rekla je Karen Pierce na sastanku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o situaciji u Siriji.

Treća stavka bila je povratak sirijskih vlasti u pregovarački proces u Ženevi, što znači da Zapad želi pokopati jedini učinkoviti proces pomirenja kojeg Rusija, Iran i Turska, bez sudjelovanja zapadnih zemalja, vode u Astani.

“I četvrto, mora postojati odgovornost za uporabu kemijskog oružja i druge ratne zločine u Siriji”, rekla je Karen Pierce.

Prema njezinim riječima Velika Britanija, Sjedinjene Države i Francuska su spremne nastaviti tražiti diplomatske mogućnosti za rješavanje sirijske krize.

Novi američki uvjet koji ne može biti ispunjen

Washington je službeno poručio kako je ovo bila jednokratna akacija koja će uništiti sposobnosti sirijske vojske da se koristi kemijskim oružjem. Polazeći od činjenice da je sam izgovor za agresiju bio laž, može se očekivati da će napada biti još, što je najavila glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert.

Iako to nije izjavila na brifingu za novinare u Bijeloj kući, nego za Fox News, ova činjenica ne mijenja ništa. Otvoreno je rekla kako SAD imaju svoje uvjete za prestanak raketnih udara na Siriju, a njih je nemoguće ispuniti i podsjećaju na ultimatum Iraku 2003. godine.

Heather Nauert je rekla kako SAD više neće provoditi raketne udare na Siriju, ali samo ako ova zemlja prvo uništi sve zalihe kemijskog oružja. Dokaze ili bilo kakve argumente da to oružje postoji nije navela, kao što ih nitko nije predočio, ne samo od nedavno insceniranog napada na Dumu, nego od početka rata. No, za Heather Nauert i State Department je to “crvena linija“, a neuračunljivost Donalda Trumpa i cijelog tima u njegovom ratnom kabinetu su dokaz da su novi napadi itekako mogući.

“Ako Damask uništi sve zalihe kemijskog oružja, onda ćemo sirijskim vlastima pomoći da se pridruže procesu u Ženevi i dođu bliže situaciji  u kojoj će biti u stanju održati izbore i početak faze obnove”, rekla je Nauert na za Fox News, pozivajući se na mirovni proces o Siriji koji se u Ženevi održava pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda.

U izjavama britanske i američke dužnosnice, Karen Pierce i Heather Nauert, primjena je usklađenost vanjske politike i želja da se uguši proces u Astani i da se nastavi onaj u Ženevi u kojem sudjeluju zapadne agresorske zemlje i Saudijska Arabija.

Moskva u međuvremenu čeka rad i izvješće inspektora Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW), čiji su istražitelji stigli u Damask i moraju provesti istragu na području u Dumi gdje je navodno počinjen kemijski napad.

Zabrinjavajuće je što Damask, Moskva i Teheran polažu nade u očitu činjenicu da će OPCW potvrditi njihove navode kako napada nije bilo, posebno ne sarinom.

Zapad je već pokazao kako mu nikakvi dokazi ne trebaju i bilo kakvo izvješće OPCW-a neće utjecati na zločinačku politiku prema Siriji, kojoj se, nažalost, jučer u priopćenju pridružilo i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske, iako ogromna većina hrvatskog naroda ne vjeruje da se napad dogodio i da je bilo potrebno napasti Siriju.

Narod ne, ali službeni Zagreb podržava agresiju na Siriju

Jučer je u priopćenju hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova navedeno “kako Republika Hrvatska podupire partnere i saveznike u naporima sprječavanja svakog daljnjeg korištenja kemijskog oružja u Siriji”.

“U odgovoru na korištenje kemijskog oružja u Dumi, 7. travnja, SAD, Francuska i Ujedinjena Kraljevina poduzeli su napad na kemijska postrojenja u Siriji 14. travnja, nakon što u Vijeću sigurnosti UN-a nije bilo moguće postići dogovor o uspostavi neovisnog mehanizma za istragu kemijskog napada u Dumi. Republika Hrvatska najoštrije osuđuje i smatra neprihvatljivim korištenje nedopuštenog kemijskog oružja u Siriji kao što je potvrdio Zajednički istražni mehanizam OPCW-a i UN-a, koje predstavlja najgrublje kršenje međunarodnog prava, uključujući Konvencije o kemijskom oružju. Republika Hrvatska podupire partnere i saveznike u naporima sprječavanja svakog daljnjeg korištenja kemijskog oružja u Siriji i zaštite civilnog stanovništva. Držimo ključnim ulagati daljnje napore u stvaranje pretpostavki za uspostavu prekida neprijateljstava, pristup humanitarnoj pomoći te pozivamo na dijalog, pokretanje političkog procesa i tranzicije. Sirija i njezini građani su već više od sedam godina izloženi iznimnom nasilju, stalnim grubim kršenjima međunarodnog prava, ljudskih prava i međunarodnih humanitarnih načela. Republika Hrvatska nastavlja pratiti situaciju u Siriji i široj regiji. Smatramo ključnim spriječiti svako daljnje korištenje kemijskog oružja i osigurati zaštitu građanima Sirije. U tom cilju podupiremo Istražnu misiju OPCW-a i nadamo se da će njezin rad biti omogućen kako bi se istražila uporaba kemijskog oružja u Siriji. Republika Hrvatska se zalaže za uspostavu neovisnog istražnog mehanizma u okviru UN-a kojim će se osigurati utvrđivanje odgovornosti za počinitelje”, stoji u priopćenju iza koje stoji ministrica Marija Pejčinović Burić.

Sjedinjene DruvjetiVijeće sigurnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
94 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Konstantin
5 godine prije

Ovo je za nase pobratime koji razmisljaju i pisu (da ih ne imenjujem) vs Rusije: https://youtu.be/bkPjI1mtxnI

Sunseeker
5 godine prije

Ovo su bolesnici bez mogućnosti liječenja jer lijek ne postoji za njih… Samo batina

Rajs1106
5 godine prije

Povraća mi se od ovih naših jadnika

eu kolonija
5 godine prije

u ukrajini kada se doznalo o planovima za majdan moskva je imala svoj plan za krim. čim su teroristi preuzeli ukrajinu, krim su preuzeli rusi i neutralizirali pobjedu zapada. iste planove je moskva morala imati i za siriju. s obzirom da je zapadna javnost takva kakva je nju nema potrebe ubjeđivati. prošle godine su gađali siriju i tvrdili da su unistili kemijsko oružje, pokazalo se da nije istina. opet su raketirali i tvrde da su unistili kemijsko oružje a već u sljedećoj rečenici sami sebe demantiraju itd. dakle moskva, kao u slučaju ukrajine, mora imati plan reagiranja na svaki njihov pokušaj raketiranja gdje će zapadnjacima nanositi još teže udare dok sami ne skuze da im ta politika ne donosi plodove. što se tiče hrvatske o njoj nebih trošio rječi jer se zna tko su najveći “hrvati” i hrvatski “domoljubi”. isti oni što bi istru i dalmaciju dali italijanima, što bi… Čitaj više »

Riddick
5 godine prije

Kakve su to hemikalije koje se skidaju vodom i neutrališu pumpicom za astmu …

Petar Veliki
5 godine prije

Ja vam stalno govorim da Rusi moraju celom zapadnom svetu jednom dat konkretno do znanja gde je njena granica oko Sirijskog pitanja. Jedna dobra granata preko premca britanskog broda bilo bi dovoljno da se svi malo otrezne.

Ivkopivko
5 godine prije

“Republika Hrvatska najoštrije osuđuje i smatra neprihvatljivim korištenje nedopuštenog kemijskog oružja u Siriji kao što je potvrdio Zajednički istražni mehanizam OPCW-a i UN-a”

“U tom cilju podupiremo Istražnu misiju OPCW-a i nadamo se da će njezin rad biti omogućen kako bi se istražila uporaba kemijskog oružja u Siriji.”

Znaci ova dva odlomka su u istoj izjavi hrvatskog ministarstva.. prvi odlomak kaze da je potvrdjena uporaba kemijskog oruzja, drugi odlomak kaze da se uporaba kemijskog oruzja tek treba istraziti. Od iste organizacije.
Ili sam ja nesto krivo skuzio..

NSU
5 godine prije

Pošto ja nisam “Republika Hrvatska” njeno mišljenje i podupiranje bilo koga ili bilo čega samnom nema nikakve veze!

Sinisa
5 godine prije

Bio si nesto novo a ispao si isto sranje,Kenedi se vise nikada nece roditi u USA.

Globalista
5 godine prije

Sví ti ultimátumi imaju za cilj pritisak na Putina i Rusku elitu dá u Rusiji Ruska elita za vrijeme nogometnog prvenství organizira Majdan kojí třeba přeci u gradjanski rat.Kako stvari stoje trenutno u Rusiji moguci su sví ti nemíří.Jer,tzv.ruski patrioti sa Zirinovskim spremni su to organizirati jer Putin je premekan i nemá snagu dá odgovori amerikancima.Zirinovski je jedan od tih kojeg americká drzavna elita plácá zelenina dolarima.Moglo bi bití veselo u narednih danima u Rusiji.Jedino se Rusija moze poraziti iznutra a to je sada glavni plán švih tih režiséra rata.

Damir
5 godine prije

Hihi ko mu zalijepi ovaj logo Twittera na kragnu?

Nije više Donald Trump nego Donald Twitter. 🙂

bbbb
5 godine prije

Ako oni koji vladaju preko krampa žele naštetiti svom bratu po krvi Nosferatuu zašto nisu udarili prije izbora u Rusiji, e pa tada bi rusi skužili da Nosferatu sprovodi politiku svoje stare i njene braće i nebi glasovali za Šiklgrubera cvaj. Ovako su ga popušili po scenariju kabalaholivudskih filmova.

Valter
5 godine prije

Kažu Ameri da su gađali postrojenje za proizvodnju i skladištenje kemijskog oruža. Pa zar nebi razaranje takvog postrojenja raspršilo kemijske otrove u okolinu i izazvalo masovna trovanja ? Ovo je samo jedan od niza apsurda u ovoj loše režiranoj kazališnoj predstavi.

Zadranin
5 godine prije

Karen Pierce i Heather Nauert, tuke jedne glupe, da bog da se ugušile od vlastitih riječi i laži. Vaše vlade lažu, te ubijaju civile drugih nacija bez ikakvog razloga, povoda i dokaza.

Pljuc, krave jedne.

Poloniye Novichovsky
5 godine prije

dajte nam nafti i plin kao i rutu za saudijski plinovod,vodu izraelu i nečemo vas dirat do nove administracije

Veterinar
5 godine prije

opet su ti zaboravili dati lijek? Dokle tako??

Bitte füllen Sie dieses Feld aus
5 godine prije

Nedavno spomenuti hrvatski suverenisti šute kao zaliveni kad tri imperijalističke vojne sile zajednički pokušavaju ugušiti očajnički otpor iscrpljenog sirijskog naroda u borbi za stvarnu suverenost.
Pomozite mi da zaključim je li iščašeno tih 14 hrvatskih suverenista ili je iščašen onaj koji ih kao takve vidi?

fbslo
5 godine prije

priče, priče, priče….
A u stvari, onih 30% tomahawka, koji su došli na cilj, u stvari radili građevinarske posle rušenja na nekoj prazni štali bez Sirijca, Iranaca, Rusa, Palenstinaca…..
Za više od toga Zapad nema ni jaja, ni uvjeta, ni alibija..

Ana
5 godine prije

Nije se za nista glavosjeca vukao po Europi skoro dva tjedna. Donio naredjenja…

Stjepan
5 godine prije

Ameri najavljuju okupaciju bez velikog fajta !!
Sve bi za njih bilo dobro da nema velikih igrača umješanih koji će biti kao “pratnja” velikim zapadnjačkim idejama sve do trenutka dok Iran, Irak, Sirija i Libanon ne budu spremni sami zadati završni udar pratnja”izuzetnima”.
Još će biti situacija, površinski gledano za naivne, gdje kao NATO dobiva …. !!

Son of Alerik
5 godine prije

Jedini uvjet kojeg treba netko ispuniti da Trump i psihopatska klika koju predstavlja prestane raketirati Siriju (ili bilo koju drugu državu) jest da dobiju po svojoj gubici. Uzvratiti istom ili deseterostrukom mjerom po ciljevima koji su njima strateški bitni. Ono što bi ta psihopatska klika željela jest isprovocirana reakcija druge strane, prvenstveno ruske, u kojima bi ispaštao nevini narod. Tako bi pokazali svijetu da se radi o Rusima kao stvarnim neprijateljima Zapada. Putin je prepametan za takvo što. Prava reakcija na psihopatske napade jest udariti po njima, psihopatima i onom što njima predstavlja vrijednost. Najprije njihovo bogatstvo, njihova valuta, njihova moć. Putin to radi vrhunski. razvija s jedne strane vrhunsko oružje i zapadnjačkoj psihopatskoj kliki se gaće tresu od straha. Radi to jačanjem svoje ekonomije i ruskom energetskom strategijom. Radi to partnerstvom s Kinom (savršeno svjestan da Kina iskorištava rusku ekonomsku odbačenost od Zapada i da se na račun ruskih… Čitaj više »

Sinisa
5 godine prije

“” “Ne postoji nijedan predlog na stolu u ovom trenutku za dalje napade, jer do sada, hvala Bogu, Asadov režim nije bio toliko lud da pokrene još jedan napad hemijskim oružjem”, istakao je Džonson. “”

1.komentar
5 godine prije

U narednom periodu se ocekuje nova false flag provokacija zapada u Siriji.

Marinko
5 godine prije

Kao Hrvata i državljana Hrvatske, ne mogu opisati koliki me sram hvata kada vidim i čujem kome su se naše vlasti priklonile i kako podupiru agresiju na ionako izmučenu Siriju i narod. Nadam se da svaki normalni Hrvat misli isto kao i ja te da ima i malo zdravog razuma da sam razmisli i upita se gdje su dokazi i vidi da su to sve laži koje opravdavaju agresiju i zločin protiv čovječnosti. Oprosti nam Sirijo, i mi obični ljudi smo robovi lopova i podanika NATO terorističke organizacije koja nas je okupirala.

Moris
5 godine prije

U suštini ovo je ultimatum Rusiji.

Ivo
5 godine prije

Uvjeti pod kojima sociopatski ratni zlocinci nece raketirati Siriju su slijedeci:

1.Rusija je jasno odlucila uzvratiti ovog puta.
2. Ako uzvrati, Rusija ce nam na nanijeti neprihvatljivu stetu.
3.Ako mi na to uzvratimo i eskaliramo, Rusija ce sigurno lansirati nuklearne projektile na nas i izbrisati nas iz ove dimenzije.

Ako su gornji uvjeti ispunjeni, sociopate ne napadaju, mskar se vijela Sirija pocela baviti manufakturom bojnih otrova.

Duki
5 godine prije

A pazi ovo !!
Rusi sami ispaljuju “kalibre” da ovi majmuni ne bi nešto zajebali !??

Đuro
5 godine prije

Svaki rat ima više dimenzija.Najvažnije su: 1.vojna 2.ekonomska 3.psihološka Ako uzmemo u obzir napad na rusku rublju i sankcije zapad je već nekoliko godina u ratu sa Rusijom.Onda tome dodajmo na koji način Holivud već godinama portretira Ruse(npr. uloge Rada Šerbedžije),pa doping afere i isključivanje Rusa sa olimpijade i u Riju i sada u Koreji.Dodajmo i aferu Skripalj,prije toga Litvinenko.Kada se sve sabere i psihološko propagandni rat je na sceni već najmanje desetak godina i intenzivirao se sve do ove kulminacije ovih dana.Izgleda da je došlo vrijeme za vojnu fazu i Sirija tu predstavlja samo psihološko propagandnu pripremu javnosti NATO zemalja i možda povod za sukob čiji se uzroci nalaze u strahu vladajućih elita Amerike,Britanije,EU i Izraela od kraja njihove sveopšte dominacije.Jedan dio vojne agresije na Rusiju zapad je već izgubio proxy ratovima u Čečeniji 2000.,Gruziji 2008.,Ukrajini 2014,te sada u Siriji.Izgleda da se Bliski Istok neće tek tako prepustiti.Bio bi… Čitaj više »

palermo
5 godine prije

I neka više Rusija prestane sa ovim diplomatskim bedastoćama. Kome oni uopće išta dokazuju – zio-nazi eliti ionako ne trebaju nikakvi dokazi, a narod je ipak počeo shvaćati neke stvari. Kako je netko ovdje napisap treba aktivirati pro-sirijsku i pro-iračku gerilu neka započnu sa napadima na Izuzetne, pa da ih vrag što prije odnese odatle. Kada se njihovi vojnici i časnici počnu vraćati u crnim vrećama u JewSA, drugačije će pričati. Ovako, proxyja imaju za ratovati do besvijesti.
A o bizantinskim podguznim muhama ne treba rijeli trošiti.

alan ford
5 godine prije

“Moskva u međuvremenu čeka rad i izvješće inspektora Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW), čiji su istražitelji stigli u Damask i moraju provesti istragu na području u Dumi gdje je navodno počinjen kemijski napad.” od toga nema ništa, kako sam već rekao. OPCW je također pod kontrolom cionista i SAD-a, pa OPCW je već lani došao do “zaključka”, da je Asadova vlada stajala iza onog prvog lanjskog “kemijskog napada”. Ravnatelj OPCW-a, Ahmet Uzmucu, je nekada bio turski ambasador u Izraelu, a preklani je sudjelovao na skupu Bilderberga. evo da se kladim, da će OPCW i sada “doći do rezultata”, da je doista bio napad kemijskim oružjem u Doumi i da iza njega stoji Asadova vlada. Rusija još ne shvata da od diplomacije i takozvanih međunarodnih organizacija nema ništa; UN, OPCW, OESS, itd.. sve su to pušači Rockefellerog i Rotšildovog kurca. Koliko će Rusiji trebati vremena da to konačno shvati pa… Čitaj više »

Ivo
5 godine prije

Ameri pobjedonosno ‘raketiraju Siriju i ponižavaju Ruse’, dok u međuvremenu SAA oslobađa sve veći dio svog teritorija. Realno nemoguće uz neku istinsku američku intervenciju, tipa Libija ili Irak. Pravi test dolazi uskoro, slijedeći cilj Sirijske vlade trebao bi biti oslobađanje područja oko Daraae, na granici sa izabranima i njihovim konc-logorom (na otetom teritoriju) pod eufemističkim imenom ‘država’. Onda će se i jednom za svagda razriješiti dileme oko eventualnih ‘specijalnih’ veza Rusije (Putina) i izrahella, i čvrstoće proklamiranog ruskog cilja o uspostavljanju teritorijalnog integriteta Sirije. Osnovni kratkoročni cilj zbog kojeg odabrani tjeraju amere na rušenje Sirije je teritorijalno proširenje židovske kvazidržave i trajna aneksija Golana, pri čemu im je neophodna sluganska marionetska vlast u Damasku, da zvanično potpiše odustajanje od povrata Golana. Assad to sigurno neće nikada učiniti, i otuda ono ‘Assad must go’ Priče oko plinovoda su sekundarne i predstavljaju usputnu ekonomsku komponentu rata, ali osnovna namjera u pozadini je… Čitaj više »

Tomica
5 godine prije

Kao što sam pisao u drugoj temi Rusija je ovaj put morala odgovoriti. Uvijek sam tvrdio da znaju šta rade i da ih je zdrav razum sprečavao da uzvrate istom mjerom na sve dosadašnje provokacije od strane SAD i suučesnika. Moguće da su i ovaj put u pravu ali bojim se da su pogriješili. Bio sam na putu i sa mobilnog nisam stizao ni komentare da pročitam niti da komentarišem. Ono što mi je palo na pamet već nakon napada i izostanka odgovora je da će to dodatno potaći Zapad da vrši pritisak na Rusiju i Siriju. Upravo to se sada dešava i opet se stvari postavljaju tako da se njihovi uvjeti ne daju ispuniti kao što je napravljeno u Ukrajini. U Donbasu treba povući rusku vojsku koja tamo ne postoji niti je iko dokazao njihovo postojanje a Sirija treba uništiti kemijsko oružje koje je več dokazano uništila i prestati… Čitaj više »

tabula
5 godine prije

Ovaj događaj, a i sve oko njega, me podsjeti na jednu sličnu konstrukciju iz 1939, kada je Hitler napao Poljsku. Koristeći niz incidenata, uključujući fingirani poljski napad na Gleiwitz kao povod, Njemačka je 1. septembra 1939 bezočno, kriminalno i krvavo napala na Poljsku. Bilo je ovakvih konstrukcija i namještaljki i u recentnoj prošlosti, baš u Siriji, a prije toga u Iraku i rezultati su nam poznati: smrt i uništenje i uništenje i smrt, kako god okrenete. Demokracija na sve strane, ali dva metra ispod zemlje. Demokratima za širenje demokracije, kolateralne žrtve su demos i to što više to demokratičnije. Dobro. Dakle, 1939. Poljska napadnuta Hitlerovom namještaljkom i Poljaci, kao i većina poznatog svijeta osudili taj napad kao zločin i bezočan napad na jednu suverenu zemlju. Danas se pojaviše neki novi Hitleri i sličnom namještaljkom (Hitlerovom) napadoše jednu suverenu zemlju, Siriju i Poljaci, kao i većina poznatog svijeta (čast izuzecima) im… Čitaj više »

Alen
5 godine prije

“Istodobno, u vojnom smislu ćemo podupirati režim Baš al-Asada više nego do sada. Ali, napominjem još jednom, mi ne želimo pogoršati situaciju, nećemo napasti američke mete, iako bi Rusija to mogla. Uvjeravam vas da je Rusija u vojnom smislu mnogo jača od SAD-a i svih njezinih satelita. Ali mi smo i mnogo odgovorniji”, poručio je ruski veleposlanik u Hrvatskoj.

MilanCZ
5 godine prije

Nece zapad sa Amerikom,britanijom dati Rusiji mira dok nesruše legalnu vlast sa Putinom na celu.Sva ta provokaicja pocela je za vrijeme zimskih olimpijskih igara u Koreji kada su ruski hokejisti zapjevali himnu pod bijelom zastavom i samim time dali do znaja tim reziserima rata da je Rusija kapitulirala.Taj događaj monogi uopce nisu uocili a vrhunski ili profeisonalni sport je jako bitan i vezan za jednu drzavu i njeno upravljanje i stabilnost.Tim cinom ruska elita je dala mig tim americkim elitama i britanskim elitama da je spremna na kapitulaciju.Osobno sam mislio da do napada nece doci,nakon svijh mogucih analiza ali doslo je jer zapadna elita sa amerikom nepostiva nikakve dogovore.Putin je primoran pregovarati,nema druge mogucnosti jer unutar Rusije ima raznih klanova koji su spremni Rusiju opet “razvaliti” i realizirati garađanski rat a samim time Rusiju”rasparati” na par malih drzava .Situacija uopce nije dobra trenutno u Rusiji sto se tice politike,jako napeta… Čitaj više »

Vanijak
5 godine prije

Mogu vam reci da su danasnji komentari fantasticni,sa zadovoljstvom citati.Svaka cast ljudi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI