Peking se protivi američkim rigoroznim kaznama protiv Huaweija

Huawei - Amerika
2 komentara

Kina će se suprotstaviti pritisku koji Sjedinjene Države vrše na Huawei, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova, dan nakon što je Washington pooštrio postojeća ograničenja za kineske tehnološke tvrtke.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova, Zhao Lijian, obrušio se na SAD tijekom svakodnevnog brifinga za novinare, što se dogodilo u utorak, tijekom kojeg je izrazio oštro protivljenje u vezi posljednjih američkih sankcija prema tehnološkom divu Kine, Huaweiju.

”SAD koriste neutemeljene optužbe za tobožnju brigu o svojoj nacionalnoj sigurnosti ne bi li nametnule sankcije Huaweiju i drugim kineskim tvrtkama”, rekao je Zhao, opisujući to kao “hegemonističko ponašanje”. Ponavljajući prethodnu retoriku, ustvrdio je da to što SAD ciljaju na Huawei potkopava temelje slobodne trgovine i poštene konkurencije.

Njegove izjave došle su ubrzo nakon što je Washington najavio nove sankcije kojima će zahtijevati od inozemnih kompanija za proizvodnju čipova prethodno dobivanje američke licence prije nego što prodaju svoje proizvode Huaweiju, pod uvjetom da su ti proizvodi razvijeni ili proizvedeni korištenjem američke tehnologije.

Nove sankcije uključile su i dodatnih 38 kineskih tvrtki koje su sada uključene u američki „Entitetski popis“; tvrtke za koje se smatra da predstavljaju rizik za američku nacionalnu sigurnost. Broj tvrtki koje se nalaze na ”Entitetskom popisu” sada se popeo na 152.

Američke sankcijeHuawei
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
3 godine prije

Žućo

Zapravo je “pravokutan”, a ne kockast.

Ti si sa svog pokupio “glupost”?

P***!

Outsider
3 godine prije

Igre bez granica. Sve skupa izgleda kao spašavanje izgubljenog. Gadno kad imaju preveliki apetit. Blizanci,Libija,Irak, WW odšteta,DB , i zapeli u Siriji. Od tog neuspjeha se ne mogu oporaviti. Trenutno usporavanje globalne ekonomije u vidu virusa ne daje očekivane rezultate. Kina na brzinu riješila problem. Umjesto novog modela iPhona očekujem nove modele uzimanja novaca na cijepivu. Interesantno da se ne izlazi sa informacijama u vezi uplata za zdravstveno i socijalno osiguranje. Uz porez, jedina 100% sigurna najveća globalna zarada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI