fbpx

Potencijalne američke sankcije zbog poslovanja u Venecueli primer nefer rivalstva

Venezuela zastava protest

Sankcije Vašingtona za poslovanje u Venecueli poslužiće kao primer nelojalne konkurencije, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova tokom brifinga u četvrtak.

“Želeli bismo da zamolimo zvanične predstavnike američke administracije da se suzdrže od sankcija, novih sankcija, ažuriranih sankcija kao neke kazne za ruske ekonomske kompanije zbog saradnje sa Venecuelom. Jasno vidimo da u tim pristupima nema ništa novo. Sankcije sa kojima nam stalno preti Vašington, apsolutno su nelegitimne, oni su samo instrument nelojalne konkurencije u interesu dobijanja jednostrane koristi“, rekla je Zaharova.

Ranije je specijalni izaslanik SAD za Venecuelu, Elliott Abrams izjavio da bi u nekom trenutku u budućnosti SAD mogle uvesti sankcije protiv ruske naftne kompanije Rosneft zbog saradnje sa Venecuelom.

Rosneft je jedan od glavnih investitora u Venecueli, koji sprovodi nekoliko projekata istraživanja i razvoja nafte sa venecuelanskim kompanijom PDVSA.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Nejasni su mi ovi članci o ruskoj kuknjavi i sama ruska kuknjava na Amere . . . ovi i oni predhodni članak o baniranju glavne urednice RT-a . . .
Je, sve je to točno, ali besmisleno ponavljanje svega toga šta svi već znaju radi samo to da se sve tako nastavi i još više . . . vijest bi bila da su Ameri ukinili nametnute sankcije ili da je fb odblokira one koje je blokira jer nisu na NWO liniji . . .

gost
Gost
gost
1 godina prije
Reply to  Moreno

Slažem se, tom kuknjavom samo rade antipropagandu i prikazuju Ruse ko zadnje pičke!
Nijednog čitaoca koji navija za Rusiju NE ZANIMA ova kuknjava. NIJEDNOG.
Dajte članke kako ste zajebali amerikance, pun nam je k**** kuknjave.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  gost

gost Ne radi se o navijanju nego o zdravome razumu i nisu u pitanju samo Rusi i Rusija nego svi narodi i države . . . pa nemože se razumno raspravljat prihvaćajući inverziju stvarnosti.
I ne triba pričat kako su Rusi Amere zajebali nego na primjer kako su ih po ovim glupostima od sankcija i facebooka odjebali i kako će to nastavit radit.
Ovako se sve relativizira i pari smišno raspravljat o sankcijama ili o tekstu koji ti fb pošalje kad te banira . . . samo budale od fb traže objašnjenje i spuštaju se na razinu jednoga prosječno programiranoga uma američke jedinke.

Zadranin
Gost
Zadranin
1 godina prije

Nabijem na onu stvar i amerokenjce i njihove sankcije.

Najveća gamad na svijetu.

P***!

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Zaboravila Zaharova nalijepiti taksene marke na molbe američkoj administraciji.
Sramotna izjava

POVEZANE VIJESTI

Izbornik