Ruski novi radar može pratiti više od 1.000 pokretnih i ultra-soničnih meta i dostupan je na prodaju

Protivnik radar
28 komentara

Rusija je jednom osvojila zlato u utrci za hiper-soničnu dominaciju nakon izbacivanja niza ultra-brzih projektila. Sada nudi i jedinstveni radar koji štiti od oružja iste vrste, čak i ako je to oružje mnogobrojno.

Posjedovanje ”nepobjedivog” napadačkog oružja, na primjer, hiper-sonične rakete, moglo bi biti mjenjač igre u doba vođena modernog, brzog rata. Ali jednako je ključno imati nešto što vas štiti od takvih raketa koje je neprijatelj poslao na vas.

Najnovija ruska radarska postaja sposobna je obaviti takav zadatak, izjavila je ove srijede izaslanica iz Rosoboronexporta, vladine agencije koja je zadužena za trgovinu oružjem. Radar, koji je najnoviji dodatak obitelji ”Protivnik”, vjerojatno će privući veliku pozornost u inozemstvu zbog njegove sposobnosti „učinkovitog otkrivanja širokog spektra postojećih i budućih letećih objekata, uključujući hiper-sonične projektile“.

Izgled radara, montiran na standardnom kamionu KAMAZ-a za vojno izdanje, nije toliko zadivljujući kao što su njegove jedinstvene osobine. Njegova je antena dovoljno osjetljiva za otkrivanje ciljeva koji lete brzinom od 8000 km/h, na udaljenosti do 450 km (280 milja).

Najnovije izdanje serije Protivnik „može istovremeno pratiti najmanje 1.000 objekata“ te može razlikovati osam klasa raketa, otkrio je Rosoboronexport.

Radar je izrazito pokretan, što znači da se njegova posada može brzo kretati i izbjegavati praćenje neprijatelja u onome što je u vojnom žargonu poznato kao taktika ”pucaj i bježi”.

Agencija se nada da će sustav privući pažnju korisnika u Aziji, na Pacifiku, Sjevernoj Africi i na Bliskom Istoku, gdje je uvijek postojala ogromna potražnja za ruskom vojnom opremom.

Ruske oružane snage počele su koristiti prethodne modele obitelji ”Protivnik” posljednjih godina; u isto vrijeme postrojenja za upozoravanja i detekciju instalirana su širom zemlje.

Osim obrambene opreme, Rusija radi na vrhunskim hiper-zvučnim projektilima. Neki su, poput hiper-soničnog zmaja Avangard, već stavljeni u uporabu, dok su drugi, poput krstareće rakete Kinžal (”Bodež”), u fazi testiranja ili su u fazi proizvodnje.

3K95 Kinzhalhipersonično oružjeProtivnik radar
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
3 godine prije

Nije stvar u raketi, ni u radaru. Stvar je u kvantnom algoritmu. Ask Huawei. 🙂

LZN
3 godine prije

Sve 5 ali rusko oružje ima i jedan nedostatak…………nikako ne radi u Siriji i nikako da detektuje izraelske avione i rakete.

Vladimir putinzionista
3 godine prije

Ruski radari ne detektiraju zionisticke projektile

Mister x
3 godine prije

Valjda će im pomoći,ako im NATO instalira rakete na bjeloruskoj granici.Lukašenko brzo podvio rep!

Tomi
3 godine prije

Sta jim to vredi kad jih u idlibu tuku majmuni sa banana puskama.

Zadranin
3 godine prije

Ruski radari su najbolji. Mana im je što se često kvare i zbog toga nisu pouzdani. Iskustvo iz Sirije to potvrđuje.
P***!

Dokurčilomi
3 godine prije

I onda ih netko zahebe i pošalj 1001. Pas master. 🙂

Segota
3 godine prije

Pravo mi je zanimljivo citati komentare!?
Nego , nitko se nije sjetio da se upita: radar sam po sebi nije oruzje , znaci kako će radar hipotetski “skinuti” 1000 projektila odjednom s time da od tih 1000 bude bar 20-ak supersoničnih….?

Segota
3 godine prije

Sve se pitam, šta sam to krivo napisao kad nećete da mi objavite komentar??🤔

miki iz USA
3 godine prije

Bravo drug Lazovski kao u doba Hruscova………………………………………..

Math
3 godine prije

Ni amerikanci to nemaju
a rusi takve sustave proizvode na benzinskoj pumpi.

Cracker
3 godine prije

Sirijci su neke Ruske radare zamenili Kineskim, a ostavili Ruske rakete. I gle čuda, odmah se povećao postotak oborenih projektila i bespilotnih letjelica. Niko ne zna što su se Rusi i Izraelci dogovarali na brojnim sastancima. A jedan bivši šef Mosada je čak redovni i dragi gost na Ruskoj državnoj TV.

Max
3 godine prije

Posjedovanje ovakve opreme može sačuvati slobodu naroda. Neophodno imati se čime braniti a ovakvi sustavi su potrebni za to jer krstareće i balističke čine udarnu snagu napadača.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI