Rusko Ministarstvo inostranih poslova smatra nove američke sankcije protiv Rusa kao neprihvatljive

rusko ministarstvo vanjskih poslova
6 komentara

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Vershinin označio je u četvrtak nove sankcije koje su SAD uvele trojici ruskih državljana koji rade za kompaniju Sovfracht kao potpuno neprimjerene.

“Ovo predstavlja produženje stare američke politike zasnovane na jednostranim sankcijama, koje smatramo potpuno neprihvatljivim”, odgovorio je Vershinin na pitanje o sankcijama.

U četvrtak je američka administracija stavila na spisak pet brodova, jednu firmu i tri lica zbog isporuke goriva ruskoj vojsci u Siriju. Sankcije se posebno odnose na pomorsku pomoć, koja je opisana kao “prednja kompanija” koja podržava OJSC “Sovfracht”, kao i njeni zaposlenici Ivan Okorokov, Karen Stepanian i Ilia Loginov.

Pet brodova na crnoj listi su  Yaz, The Sig, The Sudak, The Passat i OT-2077. Dotični brodovi, prema saopštenju američkog Ministarstva finansija, pripadaju Transpetrochart Co. Ltd. prema kojem su američke sankcije stupile na snagu 2016. godine.

Američko ministarstvo finansija tvrdi da su na ovaj način američke vlasti uklonile, kako se navodi, “šemu utaje sankcija” čiji je cilj “olakšavanje nelegalnog prenosa mlaznog goriva na rusku vojsku u Siriju”.

Američke sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
4 godine prije

Ovo je postalo zaista več frustrirajuče. Pa jedna super sila kao što je Rusija da nezna na odgovarajuči način odgovoriti na ovakve zaista niske provokacije? Pa svaki put kada vam uvedu “neke sankcije”, vi protjerajte par Am. diplomata. Uvedite vize za sve one koji podržavaju izuzetne i za najmanju sumlju odbite vizu za Rusiju. Ima načina samo ih treba uvesti i biti dosljedan.
LP

Mate
4 godine prije

Ti brodovi više neće pripadati “Transpetrochart Co. Ltd.”, već ruskoj vojsci i problem riješen.

Milance iz Ceske
4 godine prije

Té sankcije nemaju věže dá rusijom.Te sankcije sú protiv ruskih pindusa dá nebi mogli suradjivati ekonomski aá americkom drzavnom elitom.Te sankcije pomazu Trumpu dá se otarasi americké drzavne Elite a Putinů dá se otarasi pindusa u Rusiji.Mnogi svému Tome nerazumiju..

joze čelični
4 godine prije

kme kme sad će plakat par mjeseci pa će uzvratit sa još glupljom recipročnom mjerom umjesto da ih klepnu muški negdje gdje boli

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI