SAD otvorio “privremeni diplomatski ured” o venecuelanskim pitanjima u kolumbijskom glavnom gradu

Američko veleposlanstvo u Kolumbiji
4 komentara

Američki predsjednik Donald Trump izdao je, 6. kolovoza, izvršnu naredbu o zamrzavanju sve imovine koju drži venecuelanska vlada u Sjedinjenim Državama, uključujući imovinu venecuelanske Središnje banke i državne naftne kompanije PDVSA. Uredbom su također odobrene sankcije protiv bilo kojih stranih entiteta koji podržavaju venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura.

Pri veleposlanstvu SAD-a u Kolumbiji uspostavljen je privremeni diplomatski ured američke vlade u Venezueli, objavio je u izjavi državni tajnik Mike Pompeo.

“Državni ministar najavljuje otvaranje jedinice za pitanja Venecuele (VAU), pod vodstvom Jamesa Storyja,” rekao je Pompeo.

Sjedinjene Države pokušavaju nametnuti Venezuelu ekonomsku blokadu, s tim da Washington nastavlja nametati sankcije ekonomiji zemlje i zamrzavanje imovine koju posjeduje vlada Venezuele u SAD-u.

Venezuela je doživjela eskalaciju u svojoj političkoj i ekonomskoj krizi otkad se oporbeni čelnik Juan Guaido proglasio za privremenog predsjednika u siječnju nakon što je odbacio izborne rezultate, na kojima je pobijedio sadašnji predsjednik Nicolas Maduro. Sjedinjene Države i više od 50 drugih zemalja priznali su Guaida, ali Rusija, Kina, Bolivija, Turska, i brojne druge zemlje priznaju Madura kao jedinog legitimnog predsjednika Venezuele.

Maduro je Guaida nazvao američkom marionetom i okrivio Sjedinjene Države za pokušaj državnog udara u Venezueli da izvrši promjenu vlade i zatraži resurse te zemlje.

Američke sankcijeAmeričko veleposlanstvo u KolumbijiDiplomatski ured za venezuelanska pitanja
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole
4 godine prije

Jel to kao u Ukrajini,kad je Nuland preuzela upravu dok nije imenovala Jatsenjuka za mandatara,a Porošenka za predsjednika.

johnny-reb
4 godine prije

Kad ne zelis rijesiti problem, otvori privremeni diplomatski ured.

samo tako
4 godine prije

Tko je sljedeči na listi zamrzavanja imovine ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI