“Svjetski poredak temeljen na imperijama”: Verhofstadt je ismijavan na mreži zbog bizarne retorike

Guy Verhofstadt
5 komentara

Koordinator EU za Brexit, Guy Verhofstadt, izazvao je bijes izjavama kako je sutrašnji svjetski poredak “zasnovan na imperijama”, te je naišao je na podsmijehe na društvenim medijima uz optužbe da takva retorika ironično izlazi iz ‘Brexitove’ knjige. “

Belgijski europarlamentarac Verhofstadt, koji je u subotu bio govornik na konferenciji stranke Liberalni demokrati u Bournemouthu, rekao je prisutnima kako se svjetski poredak više ne odnosi na nacionalne države, nego na imperije, poput Europske unije. Njegove su riječi dobile gromoglasan odgovor poslanika proeuropske stranke.

“Svjetski poredak sutrašnjice nije svjetski poredak zasnovan na nacionalnim državama ili zemljama. To je svjetski poredak koji se temelji na imperijama.” izjavio je Guy Verhofstadt.

Verhofstadt tvrdi da zemlje poput Kine, Indije i SAD-a imaju više karakteristika imperije nego nacionalne države, zbog veličine njihovog stanovništva i utjecaja na svijet, i zbog toga EU mora reagirati.

Međutim, primjedbe Europskih parlamentaraca dočekane su zabavom i podsmjehom u jednakoj mjeri i s optužbama da je njegova retorika “retorika luđaka”.

Brexiteeri su na Twitteru brzo su istakli ironiju Verhofstadtovih osjećaja. Iznenađeni su činjenicom da su slučaj imperija EU toplo primili ostali pristalice, koji su uporno ismijavali brexitere zbog „povratka u vremena imperija“.

Drugi su sugerirali da su navijači za Verhofstadta bili poput stranačke političke emisije za „Vote Leave“ – službenu kampanju koja je pomogla referendumu za Brexiteere 2016. godine da pobjedi.

Verhofstadtovi komentari uslijedili su dok su liberalni demokrati na svojoj konferenciji službeno odlučili kakvu će novu politiku voditi kad je riječ o Brexitu. Izjavili su da će opozvati članak 50 i potpuno otkazati Brexit, ako na sljedećim općim izborima dobiju većinu.

To bi bilo odvažno, iako i rizično stajalište, koje bi moglo ojačati njihovu temeljnu snagu od onih jakih koji su za ostanak, ali moglo bi obespraviti ostale potencijalne birače, uključujući one koji su za odlazak, a koji smatraju da bi takav potez bio antidemokratski.

Brexit
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
4 godine prije

Da, da, može mu smijati i rugati, ali na žalost on i njemu slični drže “kuhaču” u rukama…. a smrad bljuzge koju kuhaju već se dobro proširio.

Moreno
4 godine prije

Sačuvaj nas Bože kuge, rata i ovakvih imperatora.

žrec
4 godine prije

Pa rekao je istinu, najzad. Doduše sudeći po ideologiji EU bit će to prvi gay imperij. I doslovno i metaforički.

Miro
4 godine prije

Citirate ovaj smr*d koji je zesci Rusofob, i osoba koja se zalaze da dođe stovise migranata u Evropu.

Dub Miroslav
4 godine prije

Čovjek je rekao istinu! S 95% bogatstva u rukama 1% stanovništva, pored država koje imaju preko 300 000 000 stanovnika i vodeće su sile u proizvodnji oružja i novim tehnologijama, o čemu pričamo? Pričamo o demokratskim imperijama! Samo je pitanje vremena kad će se pojaviti novi imperator s licem, imenom i prezimenom. Sadažnja vijeće močnika se razni međunarodni poslovni klubovi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI