Washington popustio i dopušta američkim tvrtkama suradnju sa Huaweijem na 5G standardima

huawei
17 komentara

Američko ministarstvo trgovine izdalo je promjenu u vezi zabrane suradnje s Huaweijem, zbog koje će se američkim kompanijama omogućiti suradnja s kineskom tehnološkom firmom u postavljanju standarda za 5G mreže nove generacije.

Washington nije imao izbora, budući da je kineski telekomunikacijski gigant svjetski lider u 5G tehnologiji, a podnio je više od 3.000 patentnih prijava. Zabrana ili ne, američke tvrtke moraju plaćati Huaweiju za upotrebu tih patenata. Bez takve suradnje na 5G-u, američke tehnološke tvrtke riskiraju zaostajanje u razvoju.

Namjera ovog amandmana je osigurati da plasman Huaweija na popisu entiteta “ne sprječava američke kompanije da doprinesu važnim aktivnostima na razvoju standarda, usprkos Huaweijevom prodornom sudjelovanju u organizacijama za razvoj standarda”, stoji u službenoj izjavi odjela.

Prema riječima tajnika Ministarstva trgovine Wilbura Rossa, ovo djelovanje “prepoznaje važnost korištenja američke domišljatosti za unapređenje i zaštitu naše ekonomske i nacionalne sigurnosti”.

“Sjedinjene Države neće odustati od čelništva u globalnim inovacijama”, rekao je, dodavši: “Odjel je posvećen zaštiti američke nacionalne sigurnosti i vanjskopolitičkih interesa poticanjem američke industrije da se potpuno angažira i zagovara kako bi američke tehnologije postale međunarodni standardi”.

Huawei je u svibnju 2019. godine stavljen na američki ”entitetski popis”, potez kojeg je Washington objasnio potezom koji se odnosi na zaštitu nacionalne sigurnosti. Prije tog poteza Washington je optužio kineskog tehnološkog velikana za špijuniranje američkih kupaca. Huawei je negirao optužbe. Trumpova administracija tada je zabranila američkim tvrtkama poslovanje s Huaweijem, kao i svim ostalim tvrtkama koje su povezane s tom kineskom tvrtkom, osim ako za to nemaju posebno odobrenje.

Američke sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
3 godine prije

Ciju, ciju, cvil, cvil, kev, kev…….

Stock
3 godine prije

Off T. Veliki skandal je na pomolu U Svedskoj. TV 4 je sinoc objavila vijest da je ljekar odgovoran za starce u jednom starackom domu sve oboljele od Covid-a prebacivao direktno na palijativnu “njegu”. Bez obzira na historijat bolesti. I bez slanja u bolnicu na daljnju njegu i procjenu bolnickih strucnjaka. Tako je jedna starica bez ikakavih drugih popratnih bolesti, samo zato sto je dobila Covid, ukljucena na paliativnu njegu mimo svih pravila i zdrave logike. Da li je to samo jedan splet nesretnih okolnosti ili sistematski odnos prema toj grupi pacijenata, ne znam. Stvar se tek zakotrljala. Da li ce se nastaviti s tim ili ce se pomesti ispod tepiha? Broj zarazenih raste i Evropa pizdi misleci da je novo zariste krenulo. A radi se o tome da su konacno krenuli sa vecim brojem testova i naravno da se broj zarazenih i onih koji su BILI zarazeni povecava. Istovremeno,… Čitaj više »

Armagedon
3 godine prije

Ova G5 tehnologija mogla bi izazvat velike migracije kukaca i pomir pcela , a ljudi ce bit sve vise ludzi , i agresivni ,
Masovno otpustanje visoke frekvencije u okolinu moglo bi se poremetiti sve prirodne cikluse koji su osijeljivi i mogu raditi normalnojedino na malim frekvencijama , to jest frekvencijama planete.
Zato u zadnje vrijeme dok se testirala ova tehnologija i sad vec pusta sve vise , imamo migracije skakavaca , ali ne samo skakavaca .
indija , pakistan ,afrika ,
Vijerojatno ce mo sve vise cuti o sve vecim poremecajima , koje ce mediji na sve nacine pokusati zataskati .
Pocece sve vise vojni konflikti medu ljudima , kao nus pojava ove tehnologije jer ljuski mozak takoder proizvodi EM valove koji nece moci pravilno koristiti radi mikrovalnih visokih frekvencija koja ispusta G5 mreza.

Max
3 godine prije

Huawei je lider kao i mnoge druge Kineske kompanije) i svijet viiše ne može bez njih..

weifviubqewbgvqejfviqefvqewfvrqefvr
3 godine prije

Do 21-og rujna imaju rok za napraviti 5G mrežu nad čitavom đu junajtedu, fali im hardvera za taj rok, odatle “popuštanje”.

jbg
3 godine prije

šta če Milanče reči na to?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI