London će Putinu dokazati da je liberalizam živ i da je najbolji okvir za slobode i prosperitet

Liberalne vrijednosti u Londonu
48 komentara

Glavni kandidat za mjesto britanskog premijera, Boris Johnson, izjavio je u svom članku u Daily Telegraphu kako će Velika Britanija povlačenjem zemlje iz EU do 31. listopada dokazati vrijednost liberalizma ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Prema Johnsonu, Britanci su se izjasnili u korist Brexita zato što je EU počela podrivati liberalnu demokraciju.

„Britanija će dokazati ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je liberalizam živ i uspješan, nakon što napustimo EU u ranije određenom razdoblju, to jest do 31. listopada“, kaže u svom članku za The Daily Telegraph Boris Johnson, glavni kandidat za mjesto britanskog premijera.

“Ako ponovno ne uspijemo, a pogotovo ako se poveća vjerojatnost da će EU zahtijevati novi referendum, čak i prije nego što ispunimo naše obveze, učinit ćemo demokraciju ruglom“, kazao je političar.

“Ako želimo zadržati liberalne vrijednosti, moramo provesti Brexit do 31. listopada, što ćemo i učiniti”, rekao je Johnson.

Prema Borisu Johnsonu, „slobodno i otvoreno društvo je najprikladnije za stvaranje vlastitog posla i obitelji, kao i za život općenito“. Istovremeno, modernu Britaniju naziva najboljim primjerom takvog društva.

On navodi nekoliko razloga koji mu omogućuju da London i jugoistočnu Englesku smatra “najproduktivnijim regijama u cijeloj Europi”, uključujući jezik i zajednicu talentiranih umjetnika i poduzetnika. Međutim, što je još važnije, tamo „vladaju jednakost, vladavina prava i sloboda Britanaca da žive sami, bez straha od progona ili ugnjetavanja“.

Prema njemu, zemlja s najvažnijim elementima liberalizma je osuđena na prosperitet, za razliku od države koja prigovara liberalnim vrijednostima.

„U zemljama u kojima političari ne mogu biti uklonjeni s vlasti na demokratski način, korupcija, ljudska patnja i siromaštvo će rasti. Tamo zemlja pripada oligarsima i pratnji šefa države. Prema državnoj statističkoj službi Rosstat, svaki treći stanovnik ne može si priuštiti da kupi više od dva para cipela godišnje, a stvarni prihodi stanovništva stalno opadaju u posljednjih pet godina“, tvrdi Johnson.

Johnson piše u svom članku za The Daily Telegraph da se većina Britanaca izjasnila u korist povlačenja iz EU upravo zato što je zajednica počela “ozbiljno potkopavati temeljnu crtu liberalne demokracije, odnosno pravo ljudi na izborima uklone s vlasti one koji donose zakone”.

Po njegovom mišljenju, stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva nezadovoljni su centralizacijom vlasti u Bruxellesu, što dovodi do povećanja korupcije i nepotizma.

Brexit
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
4 godine prije

Da, pogotovo kad pakistanske i indijske bande siluju britanske djevojčice iz siromašnih obitelji. A onaj tko pisne riječ o tome završi u zatvoru zbog rasizma. Inače, Britanija je danas jedna obična grozota. Neka Johnson prošeta Birminghamom i kaže šta tamo vidi…

Siniša
4 godine prije

Kakva će tek parada nastranosti da bude.

NSU
4 godine prije

Slika sve govori. Budućnost im je stvarno ružičasta!

Son of Alerik
4 godine prije

Boris Johnson je u pravu – propadne li ikad EU, onda to neće biti zbog liberalizma, već njegovog nedostatka. Liberalizam nije nametanje ideja, stavova, vrijednosti, kao što sugerira slika s gay parade, već živi i pusti druge da žive slobodno, ograničeni tek slobodom drugih .

Kongo kinta kunte
4 godine prije

Ovaj lik sa lepezom je vrh pogresne evolucije. Ovo je lose i za brazilski karneval a ako je stvarno za svaki dan onda vam sretno bolesni britanci. Leglo masona je London pa drukcije bolesno i ne moze. Transformeri kaze CAR Putin hahahaah
Od malog KGB oficira do Cara i gospodina …vrh i primjer drugima kako se volki domovina….uraaaaa

karma
4 godine prije

Liberali su kuga kuge. Likovi kazu otvoreno da ljubav nema granicu i da mozes voljeti bilo koga i dob. U Nizozemskoj i Belgiji postoje stranke za free pedofiliju . Zelite li poslati vase dijete u vrtic kod tih likova?

Zadranin
4 godine prije

Prema državnoj statističkoj službi Rosstat, svaki treći stanovnik ne može si priuštiti da kupi više od dva para cipela godišnje, a stvarni prihodi stanovništva stalno opadaju u posljednjih pet godina“, tvrdi Johnson.

Hebote, dvije stvari:

Prva) kome treba dva para cipela godišnje? Ja sam kupio svoje prije deset godina, masno ih platio, ali zato traju i traju. Ko kupuje dva para godišnje, taj ne kupuje kvalitetnu robu (il nema za kvalitetniju, ili nema dobar kredit).

Drugo) što ti imaš pričati o ruskim poteškoćama? Jel se ti kandidiraš za poziciju na vlasti u Rusiji.. ili u velikoj britaniji?

Valjda bi trebao govoriti o poteškoćama u vlastitoj zemlji, budaletno jedna engleska.

Pljuc!

Muppet shou
4 godine prije

Blago rusima koju upravu imaju,ovi u Londonu su totalni retardi i nasi mentori?

Laki Topalović
4 godine prije

Čekaj, ako sam dobro razumio, UK izlazi iz EU zato što je EU izdala liberalne vrijednosti.Ovaj Johnson se drogira, majke mi moje

Ante
4 godine prije

Na čemu je ovaj lik Johnson ima dijelova Londona gdje ni policija ne smije zaći. Pojedinci iz manjinskih skupina svaki dan krše zakone, policija ih ne kažnjava, jer bi ih liberali prozvali da krše ljudska prava. Eto do kuda je dovelo to ignoriranje problema koje proizvode pojedinci u tim manjinama. Isto sada rade u Hrvatskoj, građani se bune protiv određene manjine, jer pojedinci iz te manjine kradu provaljuju u kuće dok policija na to šuti. Građani idu prosvjedovati jer policija ne radi svoj posao, novinari te građane prozivaju da su rasisti. Znači liberalni novinari i političari doslovno za svoj neradi i ljenčarenje imaju ovakav izgovor. Što je još gore liberali su ovaj problem manjina godinama trpali pod tepih. Godinama su gledali kako se te manjine useljavaju u Europske države kada su već bili potpuno lijeni i nesposobni da te manjine integriraju u društvo. Sada su pokrenuli pokret, prozovi sve koji… Čitaj više »

4 godine prije

„Britanija će dokazati ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je liberalizam živ i uspješan, nakon što napustimo EU u ranije određenom razdoblju, to jest do 31. listopada“ …..klasična zamjena teza i spinovanje javnosti jer da demokratija postoji i da je poštovana volja naroda ( a ne elite ) vi ste već kad ikada trebali biti izvan EU,čitav zapadni liberalizam se sveo na uništavanje porodice,tradicije,nacionalnih osjećaja,promovisanje homoseksualizma i promjenu vjerske strukture Evrope !
comment image

Moreno
4 godine prije

Mladi migranti željni liberalizma u Engleskoj odrade po 400 napada kiselinom di se niko ne izvuče bez težih posljedica. Valjda je liberalizam udovoljavanje migrantima kako se nebi osjećali ugroženo jer ako je u njihovoj kulturi dopušteno silovanje maloljetnica zašto bi to bilo zabranjeno u Engleskoj . . .

samo tako
4 godine prije

Možete jedino dokazati, ne samo Putinu, da ste obićna usranska pod*uzna mušica
Tragikomično je uopče prićati o UK demokraciji, prazne priče za otočne podanike
Briga Putina za vaša laprdanja

Sardelino
4 godine prije

Britanci su nebitan faktor u trenutnim bitnim međunarodnim odnosim.
Javljaju se povremeno tek toliko da na zahrđaju.
Nikog nije briga što oni misle.
Epigoni.

Ana
4 godine prije

Hahahahahahahaha!!!!!!!!! Neki primjeri slobode i prosperiteta https://youtu.be/gtRxOxQAXiM https://youtu.be/nP0XTvuRycY https://youtu.be/C_pNlDhpbew https://youtu.be/EscjYGHKHxM https://youtu.be/x4ak-ERn_k0 itd itd!

Ne bih, hvala !!!

T. T.
4 godine prije

Iako cu sada vjerojatno dobiti hrpu minusa nakon ovog komentara, moram se sloziti s Johnsonom koji pravilno procjenjuje da je ruska ekonomija u svojevrsnim problemima. A dodao bih i da se cini da je ruska ekonomska doktrina oblikovana od strane osoba koje donose u najmanju ruku upitne, a da ne kazem i stetne odluke. Citirat cu najveceg Rusa koji u clanku FT-u kaze: “najvažnija stvar koju moramo učiniti je promijeniti strukturu gospodarstva i postići značajno povećanje produktivnosti rada temeljeno na modernim tehnologijama, umjetnoj inteligenciji, robotici i tako dalje.” Pa objasnite nam onda Vladimire Vladimirovicu kako to da se ruski instituti i poduzeca sustavno zamjenju stranim zapadnim varijantama na nekim od najvaznijih projekata u zemlji.? Rijetko istupam u komentarima, a navedeno ne tvrdim nepotvrdjeno nego na temelju informacija dobivenih od ruskih poslovnih partnera iz prve ruke.

Ana
4 godine prije

Zasto nema mog komentara?

Perun
4 godine prije

Liberalizam macht frei great britain…A za borisa johnsona samo da kazem da je bolje da mu je mater rodila kamen za kiseliti kupus nego njega ….Lici na WC skoljku bez poklopca…

mi trovač
4 godine prije

još malo i bit će više poljaka u užoj britaniji a oni se bave rusima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI