fbpx

London će Putinu dokazati da je liberalizam živ i da je najbolji okvir za slobode i prosperitet

Liberalne vrijednosti u Londonu

Glavni kandidat za mjesto britanskog premijera, Boris Johnson, izjavio je u svom članku u Daily Telegraphu kako će Velika Britanija povlačenjem zemlje iz EU do 31. listopada dokazati vrijednost liberalizma ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Prema Johnsonu, Britanci su se izjasnili u korist Brexita zato što je EU počela podrivati liberalnu demokraciju.

„Britanija će dokazati ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je liberalizam živ i uspješan, nakon što napustimo EU u ranije određenom razdoblju, to jest do 31. listopada“, kaže u svom članku za The Daily Telegraph Boris Johnson, glavni kandidat za mjesto britanskog premijera.

“Ako ponovno ne uspijemo, a pogotovo ako se poveća vjerojatnost da će EU zahtijevati novi referendum, čak i prije nego što ispunimo naše obveze, učinit ćemo demokraciju ruglom“, kazao je političar.

“Ako želimo zadržati liberalne vrijednosti, moramo provesti Brexit do 31. listopada, što ćemo i učiniti”, rekao je Johnson.

Prema Borisu Johnsonu, „slobodno i otvoreno društvo je najprikladnije za stvaranje vlastitog posla i obitelji, kao i za život općenito“. Istovremeno, modernu Britaniju naziva najboljim primjerom takvog društva.

On navodi nekoliko razloga koji mu omogućuju da London i jugoistočnu Englesku smatra “najproduktivnijim regijama u cijeloj Europi”, uključujući jezik i zajednicu talentiranih umjetnika i poduzetnika. Međutim, što je još važnije, tamo „vladaju jednakost, vladavina prava i sloboda Britanaca da žive sami, bez straha od progona ili ugnjetavanja“.

Prema njemu, zemlja s najvažnijim elementima liberalizma je osuđena na prosperitet, za razliku od države koja prigovara liberalnim vrijednostima.

„U zemljama u kojima političari ne mogu biti uklonjeni s vlasti na demokratski način, korupcija, ljudska patnja i siromaštvo će rasti. Tamo zemlja pripada oligarsima i pratnji šefa države. Prema državnoj statističkoj službi Rosstat, svaki treći stanovnik ne može si priuštiti da kupi više od dva para cipela godišnje, a stvarni prihodi stanovništva stalno opadaju u posljednjih pet godina“, tvrdi Johnson.

Johnson piše u svom članku za The Daily Telegraph da se većina Britanaca izjasnila u korist povlačenja iz EU upravo zato što je zajednica počela “ozbiljno potkopavati temeljnu crtu liberalne demokracije, odnosno pravo ljudi na izborima uklone s vlasti one koji donose zakone”.

Po njegovom mišljenju, stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva nezadovoljni su centralizacijom vlasti u Bruxellesu, što dovodi do povećanja korupcije i nepotizma.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
48 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Da, pogotovo kad pakistanske i indijske bande siluju britanske djevojčice iz siromašnih obitelji. A onaj tko pisne riječ o tome završi u zatvoru zbog rasizma. Inače, Britanija je danas jedna obična grozota. Neka Johnson prošeta Birminghamom i kaže šta tamo vidi…

denis
Gost
denis
1 godina prije
Reply to  Bruno

Što će on u Birminghamu , to nije jugoistočna engleska.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije
Reply to  Bruno

Tocno tako!

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Bruno

i engleska kraljica ima ti četi spola
i pet šest ljubavnika raznih boja
multi kulti na vrhuncu

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Kakva će tek parada nastranosti da bude.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Siniša

A zakazali su izlazak na noc vjestica.

NSU
Gost
NSU
1 godina prije

Slika sve govori. Budućnost im je stvarno ružičasta!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Boris Johnson je u pravu – propadne li ikad EU, onda to neće biti zbog liberalizma, već njegovog nedostatka. Liberalizam nije nametanje ideja, stavova, vrijednosti, kao što sugerira slika s gay parade, već živi i pusti druge da žive slobodno, ograničeni tek slobodom drugih .

PPP
Gost
PPP
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SAO, to što govoriš bi bilo OK da nema ovih izjava: “vladaju jednakost, vladavina prava i sloboda Britanaca da žive sami, bez straha od progona ili ugnjetavanja”.

Tko određuje gdje su granice slobode u “idealnom” liberalnom društvu?

Liberalno društvo o kojem govoriš ne postoji, niti će ikada postojati kao što nikada neće postojati komunizam. Čim se oforme skupine koje dijele slične interese, priča o liberalizmu prestaje. Radi se o udruživanju interesa, a oni ne “podnose” idealni liberalizam.

Jedini pravi “liberalizam” su prirodna prava. Svatko ima pravo da živi, radi, obrazuje se i liječi. Sve drugo je ideologija.

S prirodnim pravima je sve pokriveno, čak i osobe s gornje fotografije. Problem nastupi kada one pokušavaju svoj svjetonazor i svoj otklon od normale, proglasiti i nametnuti kao normalu. To više nije liberalizam, nego diktatura u pravom smislu.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  PPP

Njagore što tu ideologiju počno djeci promovisati, generalno mi nesmetaju ali sve su granice izbrisane……

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije
Reply to  PPP

ppp, da zbaviom SOA-i jednog onakvog kao na slici da mu lepeza yayca preko ljeta .
JeMglezi su svoj liberalizam pokazali u Indijia i kojekude jos.
I onakav lik sa slike ce da jurisa na Ruse… cccc

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Stvarno, SoA? Kad bi to bilo tako… Neka tebe kao bijelog heteroseksualnog muškarca neka žena lažno optuži za silovanje, nadrljao si za sva vremena. Makar te je lažno optužila, ženi se neće ništa dogoditi. A neka optuži crnca ili muslimana, ali ne za lažno, već za stvarno silovanje… Oni će dobiti neku simboličnu kaznu, ali ženi ne gine proces zbog rasizma. Dokazano je da se feminizam bori samo protiv bijelih muškaraca. Ne možeš ti kao bijeli heteroseksualni muškarac živjeti na zapadu kako ti želiš, zaboravi to odmah. Pokušaj samo dirnuti u osinje gnijezdo feminizma, da te vidim. Ili u LGBT zajednicu, financiranu tvojim novcem. Feminizam je već uspio većinu muškaraca na zapadu pretvoriti u šonje i slabiće.
Pogledaj samo koliko na zapadu imaš tabu tema o kojima ne smiješ ni pisnuti. Ili kaži riječ protiv nove religije globalnog “zatopljenja”. Ti stvarno misliš da je Greta Thurnberg velika fizičarka i stručnjak za klimu?
I nitko ti ništa ne nameće po tebi? Nemoj me zasmijavati. Nameće ti se sve, samo ti to možda nisi shvatio.

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Problem je isti kao u tvoga komentara……puni su nedostataka,nedorečenosti i iznad svega skloni su manipulaciji i tumačenju kako je kome volja.
Da li si svjestan posledica pomanitalog tumačenja liberalizm!?

čitalac
Gost
čitalac
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik
O čemu govoriš SoA čovječe?
Pa liberalizam upravo postaje svoja suprotnost: agresivan, netolerantan, isključiv itd. Agresivne manjine su uzorpirale sistem i teroriziraju šutljivu većinu koja još uvijek radi i stvara dohodak kojega oni nemilice troše za “osretnjivanje” te iste raje!
Perverzno!
Točno se zna kako MORAŠ misliti da nisi fašist ili katoliban (malo blaža varijanta?)
Kao i uvijek, revolucija je pojela svoju djecu…
Da, da… Povijest se uvijek događa dva puta. Sada je na sceni farsa

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

“Liberalizam nije nametanje ideja, stavova, vrijednosti,”………… Onda liberalizma u EU nema…. Zbači, da trebamo izmislit neki novi izraz, za politički korektnu diktaturu, koja vlada u EU……

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SoA Neću se ni osvrtat na ideologiju u smislu navodnih sloboda i ”prava manjina”, ali liberalizam je donija puno veću regulacije nego šta je ikad bila i u tvrdome kapitalizmu i u tvrdome socijalizmu. Poslovanje u svim segmentima je toliko regulirano da triba više dozvola i certifikata nego ikad do sad. Sad se očekuje još samo to da se svim građanima na planeti ”liberalno” odredi porez na emisiju CO2, tako da udah zraka i dalje ostane besplatan, odnosno neoporeziv, ali da se oporezuje izdah prema emisiji CO2 svake jedinke.

jozo
Gost
jozo
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

ti volis u brown rupu

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  jozo

Svi ste manje ili više potvrdili da sve ono u Europi što valja jest – liberalno. A sve što ne valja (direktive, centralizacija, nametanje ideologija, državna regulacija) antiliberalno.

Tink
Gost
Tink
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Da, zivi i pusti druge da zive slobodno. To se posebno vidi na primeru Venecuele, Irana, Rusije, Kine, Avganistana, Koreje i vecine zemaljske kugle. Ako ne zelis da zivis po tzv. liberalnim nacelima snosices konsekvence. Nije valjda liberalizam sveden na proizvodnju novih polova i seksualnih rodova, a pravo na drugacije vidjenje i dozivljaj zivota su nedozvoljeni. Zapadna drustva su u svojoj biti totalitarna. Kad to kazem mislim da u svakom trenutku nametnuta drustvena mantra ne dozvoljava nikakvu alternativu. Kada su bili robovlasnici to je bilo neupitno i pravdalo se civilizacijskim napretkom, kada im je bilo potrebno otvoreno drustvo ono se beskompromisno nametalo, tako je bilo i sa “slobodnim” trzistem(a vidimo danas sta se desava sa njim). E danas su “ljudska prava” oruzje. Nema sumnje kada bude potrebno oni ce bez pogovora nametnuti nevidjenu diktaturu. Prosto je neverovatno da pojedinci ne sagledavaju da su u zadnjih pet vekova najkrvavije ideologije nastale na zapadu. Zapadna drustva su ponavljam duboko totalitarna i netolerantna, bez obzira na stvoreni privid tolerancuje. Ti si na zapadu tolerantan ako prihvatas seksualne razlicitosti, ali ako postavis pitanje preterane price o seksualnom opredeljenju ti si vec homofob koji ne dozvoljavas slobodno iskazano seksualno opredeljenje, to je samo primer koji pokazuje i ostale nametnute kodekse ponasanja. Zamislite nekog politicara na prokletom ostrvu da se zalaze za dogovor i suzivot sa Rusijom, taj ne bi tri dana sastavio u politici ili da kaze kako je mmf. poluga za porobljavanje slabih i da ga treba ukinut. Oni pojedinci koji to iznose su samo ikebana laznog libetalizma, da se pokaze pluralizam bez ikakvog uticaja. Ako se neko odvazi da razoblici taj totaliralizam zavrsava kao Asanz, bez da se te mase liberalnih ljudi ne pobune i pokusaju da zastite nevinog coveka.

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

soa
“već živi i pusti druge da žive slobodno, ograničeni tek slobodom drugih”

ovo ti je bilo
Voltaire-oski

Kongo kinta kunte
Gost
Kongo kinta kunte
1 godina prije

Ovaj lik sa lepezom je vrh pogresne evolucije. Ovo je lose i za brazilski karneval a ako je stvarno za svaki dan onda vam sretno bolesni britanci. Leglo masona je London pa drukcije bolesno i ne moze. Transformeri kaze CAR Putin hahahaah
Od malog KGB oficira do Cara i gospodina …vrh i primjer drugima kako se volki domovina….uraaaaa

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Lik s lepezom je nebitan za evoluciju. Razmnožio se ne bi sigurno.
Priroda uvijek izbaci viška.
Ali pridaju mu ulogu da ometa one koji mogu ostaviti potomstvo. Za račun nekog trećeg.

karma
Gost
karma
1 godina prije

Liberali su kuga kuge. Likovi kazu otvoreno da ljubav nema granicu i da mozes voljeti bilo koga i dob. U Nizozemskoj i Belgiji postoje stranke za free pedofiliju . Zelite li poslati vase dijete u vrtic kod tih likova?

Zadranin
Gost
Zadranin
1 godina prije

Prema državnoj statističkoj službi Rosstat, svaki treći stanovnik ne može si priuštiti da kupi više od dva para cipela godišnje, a stvarni prihodi stanovništva stalno opadaju u posljednjih pet godina“, tvrdi Johnson.

Hebote, dvije stvari:

Prva) kome treba dva para cipela godišnje? Ja sam kupio svoje prije deset godina, masno ih platio, ali zato traju i traju. Ko kupuje dva para godišnje, taj ne kupuje kvalitetnu robu (il nema za kvalitetniju, ili nema dobar kredit).

Drugo) što ti imaš pričati o ruskim poteškoćama? Jel se ti kandidiraš za poziciju na vlasti u Rusiji.. ili u velikoj britaniji?

Valjda bi trebao govoriti o poteškoćama u vlastitoj zemlji, budaletno jedna engleska.

Pljuc!

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Zadranin

Zadro ti nemas zenu?

I ova statistika mi zvuci nategnuto. Ako su ispitivali samo muskarce, i ako cizme, patike i sandale ne ulaze u statistiku onda se uklapa. Ali ako ubacimo zene, to je kao da smo ubacili stonoge, ode statistika preko dva para.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Zadranin

Zadranin
Tako je.
Nek misli o britanskim umirovljenicima koji nemaju za grijanje.
I uskoro više neće moći kriviti eu.
Btw, tihobil, žena od Zadranina je medicinska sestra, ako se ne varam…
Zadranine, jesu još kod vas oni engleski padobranci?
😊 Što trče okolo golišavi? Itd…

Zadranin
Gost
Zadranin
1 godina prije
Reply to  Lucija

@tihobl

Je, imam ženu, i kao što kaže Lucija, žena mi je med. sestra. Ne kupuje baš cipele, ali zato jedne klompe godišnje, pošto se godišnje ohoho nahoda po hodnicima u bolnici. 😂

@Lucija

Nisam vidio nikakve “engleske golišave padobrance..”, ali koliko vidim, Zrče puno Engleza ko šipak koštica.

Muppet shou
Gost
Muppet shou
1 godina prije

Blago rusima koju upravu imaju,ovi u Londonu su totalni retardi i nasi mentori?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Čekaj, ako sam dobro razumio, UK izlazi iz EU zato što je EU izdala liberalne vrijednosti.Ovaj Johnson se drogira, majke mi moje

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Danas sam naletila na neki članak o mentalnom zdravlju poslanika u UK parlamentu…

Btw, smatram najopasnijim što se izraz ‘liberalizam’ lijepi tamo gdje treba i netreba, npr u jednostavnim slučajevima nefunkcioniranja institucija.

Ante
Gost
Ante
1 godina prije

Na čemu je ovaj lik Johnson ima dijelova Londona gdje ni policija ne smije zaći. Pojedinci iz manjinskih skupina svaki dan krše zakone, policija ih ne kažnjava, jer bi ih liberali prozvali da krše ljudska prava. Eto do kuda je dovelo to ignoriranje problema koje proizvode pojedinci u tim manjinama. Isto sada rade u Hrvatskoj, građani se bune protiv određene manjine, jer pojedinci iz te manjine kradu provaljuju u kuće dok policija na to šuti. Građani idu prosvjedovati jer policija ne radi svoj posao, novinari te građane prozivaju da su rasisti. Znači liberalni novinari i političari doslovno za svoj neradi i ljenčarenje imaju ovakav izgovor. Što je još gore liberali su ovaj problem manjina godinama trpali pod tepih. Godinama su gledali kako se te manjine useljavaju u Europske države kada su već bili potpuno lijeni i nesposobni da te manjine integriraju u društvo. Sada su pokrenuli pokret, prozovi sve koji napadaju liberale za nerad da su rasisti. Izgleda da dolaze izbori, zato sada čujemo Johnsonovo kreketanje, još mu samo fale gajde da ga prate.

Kajzer Soze
Member
Noble Member
Kajzer Soze
1 godina prije

„Britanija će dokazati ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je liberalizam živ i uspješan, nakon što napustimo EU u ranije određenom razdoblju, to jest do 31. listopada“ …..klasična zamjena teza i spinovanje javnosti jer da demokratija postoji i da je poštovana volja naroda ( a ne elite ) vi ste već kad ikada trebali biti izvan EU,čitav zapadni liberalizam se sveo na uništavanje porodice,tradicije,nacionalnih osjećaja,promovisanje homoseksualizma i promjenu vjerske strukture Evrope !
comment image

Ante
Gost
Ante
1 godina prije
Reply to  Kajzer Soze

Kakva je to slika ? U pravi mah sam mislio da su maškare.

Kajzer Soze
Member
Noble Member
Kajzer Soze
1 godina prije
Reply to  Ante

Slika EU liberalizma sa kojim se toliko hvale !

Helena
Gost
Helena
1 godina prije
Reply to  Kajzer Soze

Slika jednog malog dela ogromne mase izmanipulisanih, koji to po pravilu ne shvata. Slika ljudske nesreće. One u kojoj se identifikuješ sa delom, a zaboraviš celinu i u kojoj svi ti delići ratuju međusobno. Do potpunog istrebljenja, ili osveštenja.

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Ante

sandale su iz jugoplastike

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije
Reply to  Kajzer Soze

Ima izuzetna scena u filmu “2 Juli”…..iznad zgrade “čuči” vanzemaljski ZRAKOPLOV a na vrhu zgrade kamra liberala sa natpisima dobrodošlice i viču “uzmi mene” (čini mi se), u trenutku otvara se VAZDUHOPLOV i BUUUUUM…..nema više liberala.

smart tool
Gost
smart tool
1 godina prije
Reply to  Siniša

danas jeste 2, ali film se desava 4og Jula :). Independence Day sa Will Smithom, klasicna americka bajkica…

Kajzer Soze
Member
Noble Member
Kajzer Soze
1 godina prije
Reply to  Siniša

4.Juli Sini ne 2. 🙂

Raptor
Gost
Raptor
1 godina prije
Reply to  Kajzer Soze

Ova slika je mrak! 🤣🤣🤣🤣
Baš si razmišljam kaj bi migranti napravili od njega da ga se dohvatiju, razbili bi ga ko beba zvečku! 😂😂

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Mladi migranti željni liberalizma u Engleskoj odrade po 400 napada kiselinom di se niko ne izvuče bez težih posljedica. Valjda je liberalizam udovoljavanje migrantima kako se nebi osjećali ugroženo jer ako je u njihovoj kulturi dopušteno silovanje maloljetnica zašto bi to bilo zabranjeno u Engleskoj . . .

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Možete jedino dokazati, ne samo Putinu, da ste obićna usranska pod*uzna mušica
Tragikomično je uopče prićati o UK demokraciji, prazne priče za otočne podanike
Briga Putina za vaša laprdanja

Sardelino
Gost
Sardelino
1 godina prije

Britanci su nebitan faktor u trenutnim bitnim međunarodnim odnosim.
Javljaju se povremeno tek toliko da na zahrđaju.
Nikog nije briga što oni misle.
Epigoni.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Hahahahahahahaha!!!!!!!!! Neki primjeri slobode i prosperiteta https://youtu.be/gtRxOxQAXiM https://youtu.be/nP0XTvuRycY https://youtu.be/C_pNlDhpbew https://youtu.be/EscjYGHKHxM https://youtu.be/x4ak-ERn_k0 itd itd!

Ne bih, hvala !!!

T. T.
Gost
T. T.
1 godina prije

Iako cu sada vjerojatno dobiti hrpu minusa nakon ovog komentara, moram se sloziti s Johnsonom koji pravilno procjenjuje da je ruska ekonomija u svojevrsnim problemima. A dodao bih i da se cini da je ruska ekonomska doktrina oblikovana od strane osoba koje donose u najmanju ruku upitne, a da ne kazem i stetne odluke. Citirat cu najveceg Rusa koji u clanku FT-u kaze: “najvažnija stvar koju moramo učiniti je promijeniti strukturu gospodarstva i postići značajno povećanje produktivnosti rada temeljeno na modernim tehnologijama, umjetnoj inteligenciji, robotici i tako dalje.” Pa objasnite nam onda Vladimire Vladimirovicu kako to da se ruski instituti i poduzeca sustavno zamjenju stranim zapadnim varijantama na nekim od najvaznijih projekata u zemlji.? Rijetko istupam u komentarima, a navedeno ne tvrdim nepotvrdjeno nego na temelju informacija dobivenih od ruskih poslovnih partnera iz prve ruke.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Zasto nema mog komentara?

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Liberalizam macht frei great britain…A za borisa johnsona samo da kazem da je bolje da mu je mater rodila kamen za kiseliti kupus nego njega ….Lici na WC skoljku bez poklopca…

mi trovač
Gost
mi trovač
1 godina prije

još malo i bit će više poljaka u užoj britaniji a oni se bave rusima

POVEZANE VIJESTI

Izbornik