Nedjelja 21. 04. 2019. – Venezuela – Huawei – Sankcije – Izbori u Ukrajini

Vijesti u podne

SAD pozvale zemlje na zračnu blokadu Venezuele – Moskva upozorava da ne pretjeruju

Sjedinjene Države su pozvale sve zemlje da slijede primjer Malte, koja kroz svoj zračni prostor nije propustila ruski zrakoplov za Venezuelu. “Pozdravljamo vladu Malte što nije dopustila ruskom zrakoplovu da koristi njen zračni prostor kako bi pomogla brutalni režim Venezuele, te pozivamo sve zemlje da slijede primjer Malte kako bi blokirale potporu Kremlja diktatoru Maduru”, napisala je na Twitteru glasnogovornica američkog State Departmenta Morgan Ortagus.

Na službenom računu ruskog ministarstva vanjskih poslova na Twitteru je objavljen odgovor američkoj dužnosnici: “Trudimo se držati ruke dalje od okidača. Zato nastavite pljeskati, barem je bezopasno”, stajalo je u odgovoru. Moskva je poziv Washingtona smatrala pokušajem organiziranja zrakoplovne blokade Venezuele, koja je ilegalna i ” potpuno neprihvatljiva”. Anton Morozov, član Odbora za međunarodne poslove Državne dume, naglasio je da Rusija, zajedno s drugim zemljama, “ima pravo koristiti međunarodni zračni prostor u skladu s pravilima letenja”.

Ideje slične zračnoj blokadi su već izražene u Washingtonu, kao što je prijedlog za odbijanjem brodova Ruske Federacije na pristaništima europskih luka, ali sve to nije imalo učinka. Malta je 4. travnja zabranila prolazak dva ruska zrakoplova ka Venezueli. Tada je rusko veleposlanstvo u Valletti, kako to zahtijevaju pravila, zatražilo unaprijed dozvolu za pristup zračnom prostoru, objasnila je Marija Zaharova, koja je dodala kako će Moskva ovu odluku uzeti u obzir u bilateralnim odnosima s Maltom. Posljednjih mjeseci rusko vojno zrakoplovstvo je imalo dva rezonantna posjeta Venezueli. U prosincu 2018. su An-124, Il-62 i dva zrakoplova Tu-160 ruske vojske proveli transatlantski let za Caracas. Potom su ožujku ove godine dva ruska vojna zrakoplova prebacila 99 ruskih vojnika i 35 tona tereta Venezueli.


CIA sumnja da Huawei ima veze s Ministarstvom obrane Kine

Američke vlasti više od godinu dana uporno optužuju Huawei za špijunske aktivnosti. Sada se saznaje da je CIA ljubazno podijelila svoje nove sumnje sa saveznicima iz Velike Britanije. Tvrdi se da su britanske vlasti dobile podatke o financiranju Huaweija iz proračuna Ministarstva obrane Kine, izvještava Times. Štoviše, CIA vjeruje da Huawei financira ne samo kinesko Ministarstvo obrane, nego i kineske tajne službe. S druge strane, vlasti Ujedinjenog Kraljevstva već su napravile pretpostavku da se u softver Huaweija mogu ugraditi posebne tehnološke inovacije koje omogućuju kineskim vlastima da tehnologiju koriste za špijunažu. Iako o svojim saznanjima ne iznose “dokaze” u javnost, Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo na drugoj strani tradicionalno ignoriraju sva poricanja vodstva Huaweija i potvrde nekih zemalja kako njihovi stručnjaci u kineskoj tehnologiji nisu pronašli ništa što bi upućivalo na korištenje tehnologije kineskog diva za špijunažu.


Austrija je umorna od antiruskih sankcija

Bivši zamjenik gradonačelnika grada Linza, Detlef Wimmer, procijenio je štetu koju je Austrija pretrpjela zbog antiruskih sankcija. Prema Wimmeru je u austrijskim općinama odavno zaključeno da antiruske sankcije koje su nametnute na inzistiranje Sjedinjenih Država uzrokuju pretjeranu štetu europskom i austrijskom poslovanju. Prema Wimmeru, “u Austriji u nekim okruzima i okruzima na razini lokalne vlasti ne dijelimo srodna načela glede sankcija, vjerujemo da su nam te sankcije nanijele štete više milijardi dolara”. Wimmer je objasnio da “Sjedinjene Države, koje su nametnule sankcije Rusiji, naškodile su poslovanju mnogih europskih zemalja, dok je Rusija uspjela izdržati”. Prije toga je austrijski predsjednik Alexander van der Bellen pozvao zemlje EU da prestanu “plesati” u skladu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.


Ukrajina večeras dobiva novog ili “novog-starog” predsjednika

Jutros je u Ukrajini, za drugi krug predsjedničkih izbora, otvoreno oko 30 tisuća biračkih mjesta. Središnje izborno povjerenstvo Ukrajine odlučilo je organizirati drugi krug predsjedničkih izbora, budući da tijekom prvog kruga glasovanja nitko od kandidata za mjesto čelnika zemlje nije uspio dobiti više od 50% glasova. Vođa prvog kruga predsjedničkih izbora u Ukrajini bio je ukrajinski showman, stalni vođa studija Quarter 95, Vladimir Zelenski, kojeg je podržalo 30,24% građana Ukrajine koji su izašli na birališta. Iza njega je aktualni predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, koji je prikupio 15,95% glasova. U drugom krugu će u Ukrajini biti 2 700  službenih promatrača iz 20 međunarodnih organizacija iz 21 zemlje.

Vijesti u podne
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
4 godine prije

Da, i ja sumnjam, da ima google veze sa Cia, Nsa, Fbi, ministarstvima, ne znam kojima sve….
Ah, znam, da ima…. Hahahahahaha….
Baš oni, koji su uveli taj način, besplatno nude sve aplikacije, da ih prate….., sada kukaju….
A Kina sklopila ugovor o neprisluškivanju… Sa EU.

Sale
4 godine prije

Porošenko večeras piči na avion, samo još da vidimo za koju destinaciju se odlučio.

Tvingo
4 godine prije

Marija Zaharova je u intervjuu u emisiji Voskrestni večer Vladimira Solovjova napomenula da se rusko rukovodstvo nikako ne opterečuje ko če biti predsednik Ukrajine pošto njihove gazde ostaju iste,pa prema tome promjena politike medžu stranama neče biti.Pošto ukrajinski gradžani koji rade ili na neki način žive na teritoriji Ruske federacije nisu imali prilike glasati a radi se o 3 milijuna glasača izbori nisu regularni i verovatno neče biti priznani i prema tome Moskva ima razrešene ruke i u pripremi je masovna razpodela ruskih putovnica življu u DLNR i priznanje republika po uzoru na Abhaziju i Južnu Osetiju…dosta šale !!!

Majk Majers
4 godine prije

Sritan Uskrs svima!!! Nažalost u Colombu je krvav

Miki maus
4 godine prije

Zausta je zalosno kad ovakvi patuljci kao Malta to naprave Rusiji! Cudi me da Rusi nekoriste, bar povremeno, taktiku svojih neprijatelja US, par bombi u turistickim resortima i adio Malta, bankrot! Jbg, ISIL opet divlja u zemljama zapadnih vrijednosti i demokratskih standarda,sta ces! Kao danas na Sri Lanki, povratnici iz Sirije, kako da ne. Tako to ide od US kad dopustis Kinezima da investiraju milijarde, zakupe luke, uskoro i vojna baza itd. Sri Lanka je bitna za morski dio Puta svile, zaobilazi suparnika Indiju. I gle cuda, odmah “povratnici” iz Sirije se stvore!

maliboro
4 godine prije

Jadan si kada ne vidiš koliko je glupo tvoje ismijavanje- “Trudimo se držati ruke dalje od okidača”. Jednog dana kad izgube strpljenje sa tim tvojim američkim idiotima i prestanu se truditi držati ruke dalje od okidača nećeš ni znati što te snašlo,družit ćeš se sa svojim prijateljem sotonom.

Lucija
4 godine prije

SRETAN USKRS SVIMA komentatorima, adminima i redakciji, onima koji čitaju…

?? ?? ?

Jedna lijepa vijest. Na netu.hr članak o Gadafiju od jučer. Sa komentarima…
Nekako mi je drago što nisam ispričala jedan prosti vic o slonici i mišu… ?

rebel
4 godine prije

Jaoooooo,što ce sada “bijedna i nemoćna”Rusija učiniti glede blokade?Ja se samo divim sposobnosti ruskih pilota koji su uspjeli pogoditi tu
točkicu u Sredozemnom moru zvanu Malta.

alan ford
4 godine prije

ovo o Gadafiju….
https://www.logicno.com/vijesti/deset-stvari-o-gaddafiju-koje-zapad-zeli-izbrisati-iz-udzbenika-povijesti.html

je prije 3-4 godine objavio i inače desni portal dnevno, koji je tada još bio neovisni portal. Koji je doduše, objavljivio i puno gluposti i žutila, ali i puno dobrih stvari o novom svjetskom poretku, Sorosu, Rotšildu, itd.. Ali, nakon što je ovaj portal prije jedno 2 godine preuzela nova vlasnica, članica HNS-a, sorosevsko-korporativne sićušne strančice, sa golemim utjecajem u hrvatskoj politici, koja je sada Plenkovićev partner u vladi, na portalu je odmah prekinuto svako objavljivanje zanimljivih stvari o NWO, a posebno bode u oči, da je od tada zabranjeno bilo kakvo, pa i najmanje kritičko spominjanje Izraela i “izabranog naroda”.
Umjesto toga, portal dnevno je postao mainstream portal na nivou Jutarnjeg i Indexa, samo je zadržao lažnu domoljubnu (patriotsku) kozmetiku i rubriku “vjera”. Međutim to im nitko ne puši.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI