Ukrajinski novinar razbio propagandu i mitove Kijeva – Čujmo najveće

Ukrajinski- nacionalist
25 komentara

Ukrajinski novinar Valerij Maidanjuk je u članku “Ružičaste naočale ukrajinske propagande” razbio mitove koje je Kijev stvorio o situaciji u Rusiji i stanju u ukrajinskoj vojsci.

“U samo nekoliko godina od sukoba s Rusijom, Ukrajina je izgradila niz nacionalnih mitova i iluzija koje bile korisne i mogle su dati nadu demoraliziranoj naciji 2014. godine, ali postaju opasne ružičaste naočale”, kaže ukrajinski novinar Valerij Maidanjuk u članku kojeg je objavio Zaxid.

On je naveo kako su ukrajinske medijske poruke o “značajnom pogoršanju životnog standarda Rusa, stalnoj devalvaciji rublje i gotovo kolapsa ruske ekonomije zbog sankcija Zapada” daleko od stvarnosti i “sve podsjećaju na sovjetske priče o dekadentnom Zapadu”.

Novinar priznaje da je “Rusija je u stanju samostalno preživjeti čak u potpunoj međunarodnoj izolaciji, jer ima na svom teritoriju sve potrebne resurse, minerale i industrijski razvoj”.

Maidanjuk također piše kako možda ima nekih loših stvari na Krimu.

“Ali neki Ukrajinci iz nekog razloga misle da život na Krimu sada izgleda gotovo kao u Černobilu, Da je Krim pusta zona s praznim plažama, kako nema turista, posao ne funkcionira, cijene su porasle stotinu puta i da je poluotok u kompletnoj međunarodnoj izolaciji”, piše Maidanjuk.

U tom slučaju, novinar navodi “da bi se u nekim aspektima, osobito s obzirom na cijene komunalnih usluga, Ukrajinci mogli posramiti zbog činjenice da je domaća  “demokratska” vlast svojim građanima stvorila lošije uvjete života od ruskih stanovnika poluotoka”.

Istovremeno, novinar obraća pozornost na probleme same Ukrajine, koje Kijev skriva od svojih građana. To se posebno odnosi na ukrajinsku vojsku, gdje korupcija nije iskorijenjena.

“U razdoblju od antiterorističke operacije  u ukrajinskom informacijskom prostoru vlada mišljenje o visokoj borbenoj sposobnosti naše vojske, koja je, navodno, nakon početka ruske agresije dobro financirana, naoružana i stalno stječe neprocjenjiva ratna iskustva u rovovima”, nastavlja ukrajinski novinar.

“Međutim, izvješća i izjave o visokoj borbenoj sposobnosti naših oružanih snaga su često prepune prijevare i populizma, a stvarno stanje naše vojske je često daleko od reklame”, piše Maidanjuk.

Primijetio je da “ukrajinska vojska nema puno borbenog iskustva” i zapravo ” sjedi u rovovima uklanja stres s alkoholom”.

“Stopa alkoholizma i nedisciplina na frontu su uzrokovali veće gubitke od neprijateljskih metaka. Trećina boraca je stradala zbog alkohola. Pijanici u zoni borbe su dobili nadimak “avatari”, jer su uvijek plavi”, piše novinar.

Također je razbio još jedan popularni mit u Ukrajini, prema kojem je “Europa potpuno na strani Kijeva i podržava sve njegove inicijative”.

Prema njegovim riječima, Bruxelles zapravo ne podržava Ukrajinu, već “mir, zakon i ljudska prava”.

Maidanjuk je naglasio da Bruxelles ne podržava slijepo ukrajinsku vladu i njene besmislene politike na istoku.

Predstavnici promatračke misije OESS-a su često pored “separatista”, kako u Kijevu zovu milicije Donbasa, i kritiziraju ukrajinsku vojsku zbog kršenja primirja i otvaranje vatre, piše ukrajinski novinar.

“Europa na istoku treba mir i da se provode međunarodne konvencije, da Donbas postane dio Ukrajine, a ne da se sve separatiste zatvori, kao što žele ukrajinski domoljubi”, rekao je

Zaključuje da je za Europu važno “da se Kijev pridržava jezičnih i kulturnih prava nacionalnih manjina i da vjerska prava ne budu prekršena”.

Ranije je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio kako je ukrajinska vojska među pet najjačih na kontinentu. U međuvremenu, kao što je i sam priznao, među vojnicima koji su dobili prvi mobilizacijski poziv, bilo je  gotovo trećinu dezertera .

Izvor: Zaxid.net

 

antiterorističke mjereOESSReintegracija DonbasaValerij Maidanjuk
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Barem će dobro da se opamete i otrezne jednom za svagda .

Lila
5 godine prije

Neki novi vjetrovi pušu?

Koča Popović
5 godine prije

Nacionalisticki mitovi su najpogubniji za naciju iz koje dolaze. Znamo iz vlastitih iskustava.

Sunseeker
5 godine prije

Ukrajina dok ne svrgne ove luđake s vlasti nema šanse za normalan zivot. Samo Ukrajinci su težak narod,nažalost….nema sreće za njih dok ne progledaju s oba oka.

Edo
5 godine prije

Jesu li to opet počele borbe u Ukrajini? Ima li ko pouzdane informacije?

tedi
5 godine prije

To je samo jedan glasic u opstoj kakofoniji i ludilu.Dok ukrajinu ne pogodi glad iz davnih vremena pameti narod nece doci.Naravno koji je tamo ostao,jer je cinjenica da ukrajinci bjeze po citavoj Evropi,posebno mladi.Tako da ovaj novinar moze slobodno pisati,tamo ga nema tko citati.Preko Krima u koji ce Rusija sigurno debelo ulagati Ukrajinci ce Putinu vikati “Primi nas!”Treba se s samo sjetiti Cecenije.A to Putin ceka,kao sto se sada vlasti iz Letonije okrecu Rusiji.Samo polako Rusiji se nikuda ne zuri,Ratovat nece a odbrana je na visokom nivou toliko da naoruzane baze oko Rusije nemaju nikakvu ucinkovitost.A zapada kosta boga oca posebno EU.

Ivi tz
5 godine prije

Vidjece Ukrajina za jedno 10 god koliko su im usa i evropa pomogle heheh. Ali Ce biti kasno.

Baba Vanga
5 godine prije

Ameri ce puknuti upravo na Ukajini jer oni moraju pokrenuti Oluju po uzoru Hrvatske,e kako ce se to zavrsiti vidjecemo,ako ne uspiju bogami bice razmjene teritorija i zone utjecaja izmedju zna se koga a onda ce i Srbija dobiti dobar kolač??

Ive
5 godine prije

Kakvo je stanje u Ukrajini, isto bi bilo i u Rusiji da je ostao na vlasti Jelcin i njegova ekipa.

wetzer maja
5 godine prije

pa mobilizacijski poziv – isli su od kuce do kuce, od vrata do vrata i izvlacili ljude na front. ca 8 milijuna ukrajinaca pobjeglo je van, nesto u rusiju, nesto u poljsku. od miline ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI