Huawei dominira globalnom utrkom do 5G mreže unatoč pritiscima iz Washingtona

Huawei - 5G
13 komentara

Direktor tvrtke Huawei, Ding Yuna, tvrdi kako je kineski telekomunikacijski gigant Huawei osigurao 50 5G ugovora izvan domaćeg tržišta.

To je gotovo 50 postotno povećanje u odnosu na broj ugovora prijavljenih u veljači, rekao je izvršni direktor na summitu u utorak uoči lansiranja MWC19 Shanghai (najveći Azijski industrijski godišnji događaj).

“Huawei se dobro snalazi, moramo se pobrinuti za kontinuitet našeg poslovanja, ne oslanjajući se na inventar, već ulaganjem u naše temeljne tehnologije u rasponu od čipova do modula za operativni sustav”, rekao je Ding, kako navodi Global Times novine.

Dodao je kako “trenutno dvije trećine globalnih postojećih 5G mreža pokreću Huawei tehnologije.”

Iz Huaweia  dolazi kako je tvrtka upravo pomogla u pokretanju 5G komercijalne mreže u Saudijskoj Arabiji.

SAD je optužio tvrtku sa sjedištem u Shenzhenu da je špijunirala za kinesku vladu. Zabranjeno im je poslovanje s američkim tvrtkama koje Huaweiu isporučuju potrebne dijelove i tehnologiju.

Od prošle godine, Trumpova administracija pritišće saveznike da zabrane Huawei u sudjelovanju u razvoju 5G mreže. Neke zemlje poput Australije i Japana zabranile su poslovanje s Huaweiom, dok druge, uključujući Indiju, tek trebaju donijeti odluku o tome hoće li dopustiti poslovanje sa Huaweiom u uspostavljanju 5G mreža. Velika Britanija i Španjolska već su lansirale komercijalne 5G mreže osnažene Huawei baznim stanicama.

Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koča Popović
3 godine prije

Naravno da Huawei dominira kod implementacije 5G mreža kad je generaciju ispred ostalih u razvoju te tehnologije. Kineski obrazovni sustav pod utjecajem kapitalističke propagande je imalovažavan. Zemlje krupnog kapitala minimalno ulažu u obrazovanje i znanost, a daleko više kupuju i otumaju patente, znanstvenike, inženjere, liječnike… Hrvatska pod utjecajem propagande i pritiska svako malo upada u tzv. reforme obrazovanja i znanosti da bi se što više udaljila od šeme postavljene u socijalizmu, a jedini rezultat je sve lošije školstvo, nepismenija mladost koja je pripremna jedino na beskonačnu potrošnju i odsustvo svake logike. Stoga ne potcjenjujte Kinu i Rusiju.

osguarbawurbgauwruawrguawrw
3 godine prije

Ne treba se radovati 5G tehnologiji pošto je ista sredstvo binarnog oružja protiv zemljana. Samo onaj tko živi na selu kao bake i djedovi je ispravno postupio. Oni koji su ostali u gradovima-stajama za zemljane nahebali su.

Crni žutokljunac
3 godine prije

5G je izuzetno štetno za nas.Mi smo osjetljivi na ta zračenja,koja su sa svakim tehnološkim novitetom obično sve jača.Tu se vrte velki novci,pa se o tome ne govori puno po medijima.Sve za opče dobro,pogotovo za bogate,koji se enormno bogate na takvim stvarima.A i oni su nečije ovce.Nažalost,uskoro se neče moć pobječ nikud,jer ovi rade na stvaranju globalne mreže,sa punom pokrivenošču svugdje,prek satelita.Počelo sa strujom,koja isto nema pozitivan učinak po nas,pa sve dalje,sve gore.

Trubadur
3 godine prije

Video danas vijest na RT – America, da je Huawei, podpisao več preko 50 ugovora sa različitim državama širom svijeta o 5G tehnologiji….I posebice je zanimljivo, da Huaweiu, prodaja od uvoženja Pindostanskih sankcija stalno raste….I još nešto interesantno, šta mislim, da ne zna puno ljudi ovdje…. Vlastnik dionica Huaweia može biti samo onaj, ko je i zaposlen u Huaweiu…

Trubadur
3 godine prije

I još jedna stvar, pošto se toliko trabunja rekla kazala o štetnosti 5G…. Do sad nema ni jednog dokaza ( ne može, ga ni bit ), da je 5G tehnologija štetnija od dosadašnjih stvari, koje nas obkružuju i zrače…..Svi “dokazi” na čemu stoje za sad rekla – kazala dokazi su ili posredni ili dosta izmišljeni…. To ne znači, da 5G neče biti štetna, nego samo znači, da za sad nemamo pojma, koliko če biti štetna …. Inače sve to kmečanje ne pomaže potpuno ništa… Čovječanstvo uvijek ide za napredkom tehnologija, pa makar ta bila pozitivna ili negativna….Tako, to ide u antropocentričnom svijetu od uvijek a, do toga, kao što kaže veliki sifilitični brko, da je čovjek nešto, što treba prevaziči, smo još veoma daleko…

ad astra
3 godine prije

Direktor Huaweia tvrdi da su potpisali 50 5G ugovora izvan domaćeg tržišta. To je jako lijepo, ali mene zanima koliko je to u novcima, jer neki ugovor može biti malen, a ipak se brojiti pod uspjeh. Druga stvar, ako nisi naveo s kim si potpisao ugovore, da li da ti vjerujem? Osobno mi je drago jer mi je američka tehnologija preskupa. I sam koristim Huawei mobitel jer je dobar odnos cijene i kvalitete. Ali, dokle će to ići? Ima niz otvorenih pitanja o ovom sukobu Huawei i USA. Prvo pitanje je da li Kiezi mogu nastaviti s razvojem mobitela ako ne uvoze američke dijelove? Da li Kinezi mogu substituirati američki software? Koliki će utjecaj na kiesku industriju imati “carinski rat” s USA? Da li je istina da su kineski stručnjaci pod krinkom Huawei-a špijunirali Amerikance? Da li je istina da i danas, u Kini neke tvornice proizvode kopije originalnih, zapadnih… Čitaj više »

onaj......... Dalton
3 godine prije

Kina sada posjeduje više od 30% standardnih ključnih patenata za 5G tehnologiju. Krajem travnja kineske tvrtke su bile na vrhu liste po najvećem broju prijava 5G patenata, bitnih za standarde (SEP – Standards-Essential Patents). Čine 34% od ukupnog svjetskog broja, po izvješću “Tko predvodi utrku u 5G patentima?” tvrtke IPlytics. Na popisu vodećih 10 vlasnika 5G SEP-ova, Huawei je prvi, ZTE je peti, a Kineska akademija telekomunikacijske tehnologije zauzima deveto mjesto. China Mobile, najveći svjetski telekomunikacijski operater po broju pretplatnika, objavio je da je dodijelio prvi krug ugovora za 5G mrežnu opremu, vrijednih oko 2 milijarde američkih dolara. Tu ključne 5G ugovore osvajaju europski proizvođači telekomunikacijske opreme, Ericsson i Nokia. China Mobile je kupio 153 jedinice MME telekomunikacijske opreme od tvrtke Ericsson, što je 34% nabave tvrtke. Nokia je isporučila 56 jedinica, tj. 12%. Analitičari govore da Kina ima otvoren stav za sve međunarodne igrače za aktivno sudjelovanje u izgradnji… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Naravno kad je Huawei vodeća kompanija zato se i našla na udaru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI