Indija nastavlja kupovinu S-400

S-400 Triumf
10 komentara

Dan pre oštrih trgovinskih pregovora sa SAD, indijsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da će nastaviti kupovinu sistema S-400 od Rusije.

Indijski ministar vanjeskih poslova V. Muraleedharan izjavio je da je potreba za ovim PVO sistemom u više navrata obrazložena SAD-u, uključujući i nedavnu posetu Mikea Pompea Indiji.

Vlada stalno prati sve događaje koji utiču na bezbednost Indije i preduzima sve neophodne mere da se stabilnost očuva. Naš zahtev za sistem S-400 je jasno prenesen američkoj strani, rekao je ministar.

On je diskutovao o opasnosti od sankcija kojima prijeti administracija Donalada Trumpa zbog dogovora sa Rusijom u iznosu od 5,43 milijarde dolara. Sporazum je potpisan tokom dvodnevne posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina, Indiji.

Ugovor za isporuku ruskog raketnog sistema S-400 Indiji, zaključen je u oktobru 2018. godine.

Trampova administracija je zapretila Indiji sankcijama prema zakonu CAATSA ako se odluči za nastavak kupovine.

Ovaj zakon podrazumeva izricanje određenih sankcija za osobe ili pravne subjekte koji su svesno sudelovali u “značajnoj transakciji” sa sektorom odbrane i obaveštajnim službama Rusije. Američki State Department odlučuje od slučaja do slučaja da li se radi o nekoj značajnoj transakciji ili ne.

Ranije ove sedmice, zamenik direktora ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju FSMTC, Vladimir Drozhzhov, izjavio je novinarima da se Moskva nada da će do kraja 2019. godine primiti avans za S-400 od strane Indije, tako da isporuka može početi 2020. godine i biti okončana do 2025. godine.

Sistem S-400 je napredni PVO sistem velikog dometa koji može biti naoružan sa tri različite vrste raketa koje se koriste ra različite vrste ciljeva i različite daljine dejstva na iste.

FSMTCPVOS-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

Tko kupi 400 kom. S-400
400% je sigurniji ?
Drżte me !
S-400 ću ga !
Provizija u mom srcu .

Umpah Pah
4 godine prije

Pakistanci piju vino s lonci?

Z.A.
4 godine prije

Amerikanci svoju buducnost grade na konfliktima i to sa svima,nemaju pardona ni za saveznike. U Aziji su u sukobu sa dva diva (Rusijom i Kinom) a izgleda da su na putu da se zavade i sa trecim divom Indijom.Ako se zavade i sa Indijom kako misle da se odrze u Aziji.Od Pakistana su dobili korpu a i sa ostalim zemljama u tom regionu lose stoje.Cini mi se da ce im se pomorske armade usidriti negdje daleko na pucini.Dabogda da im izdobri.

Max
4 godine prije

Logičan nastavak vojnotehnićke suradnje.

Air
4 godine prije

Ne znam, premotam film, “Rusi namjestili američke izbore”, “Putin postavio Trumpa za predsjednika” itd., danas sve nekakve Američke sankcije i kupovine S-400 od strane ugroženih.
Za neko vrijeme tehnologija “zastari”, pa ove male državice krenu kupovati od ugroženih…
Ima li tu neke poveznice, pitam se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI