Bild: Američki Kongres Putinu priprema gorku „novogodišnju čestitku“

Vladimir Putin
106 komentara

Prije nego je pređemo na stvar, upozoravamo čitatelje da se radi o vijesti koju je objavio njemački tabloid Bild, poznat po izrazito rusofobnim napisima, objavi neprovjerenih informacija i podršci međunarodnom terorizmu u Siriji, koja ne prestaje ni danas kada je cijeli svijet shvatio da u arapskoj zemlji nema „naoružane oporbe“ i da je to eufemizam za islamističke terorističke skupine povezane s takozvanom „Islamskom državom“ i sirijskom Al-Qaedom.

SAD još uvijek mogu zaustaviti izgradnju “Putinovog plinovoda”, piše Bild. Konkretno, Washington priprema “sankcijski trik” protiv ruskog plinovoda Sjeverni tok 2 i očekuje da će ga objaviti prije Nove godine, pojašnjava njemački tabloid.

Bild piše „kako iz svojih izvora u američkom Senatu saznaje da protivnici Sjevernog toka 2 u Sjedinjenim Državama rade na “zaobilaznim putevima” kako bi uspjeli nametnuti sankcije europskim tvrtkama koje sudjeluju u izgradnji ruskog plinovoda.

„Trik je da bi sankcije protiv partnera ruskog plinskog diva Gazproma u Europi trebale biti dio zakona o vojnom proračunu Sjedinjenih Država za sljedeću godinu“, piše Bild, ali to nije ništa novo i već smo o tome pisali.

Njemački tabloid, navodno, saznaje kako bi se mjere trebale usvojiti prije Nove godine, što su, navodno, za njemački tabloid „jamčili izvori u američkom Senatu“.

Iako je “put” kojim su krenuli protivnici Sjevernog toka 2 u Sjedinjenim Državama neuobičajen, to je ipak lako objasniti, napominje tabloid.

„Izgradnja plinovoda bi trebala biti završena za otprilike tri mjeseca. Budući da su sankcije usmjerene protiv europskih tvrtki koje sudjeluju u projektu, američki kongresmeni nemaju vremena za izradu punopravnog prijedloga zakona“, objašnjava Bild.

“Ako nitko drugi ne gradi, više nitko ne može biti ni kažnjen”, rekao je anonimni izvor u američkom Senatu za Bild.

Informacije o nadolazećem „iznenađenju Rusima“ je potvrdio čelnik Odbora za vanjsku politiku američkog Senata Jim Richard, naglašava.

Američki senator je zaprijetio da će sankcije “skupo koštati” Moskvu i Gazpromove partnere u Europi, ali je ipak dodao kako se o svemu još moraju složiti Senat i Zastupnički dom američkog Kongresa.

U međuvremenu se i Danska mora izjasniti na anonimnu žalbu zbog izdavanja dozvole za polaganje plinovoda u svojim vodama.

Sud u Kopenhagenu je potvrdio da je pritužba zaprimljena u rokovima postavljenim za žalbu, do 27. studenog, ali nije otkrio tko ju je podnio. Ranije je službeni Kijev najavio namjeru da tuži Kopenhagen zbog odluke o Sjevernom toku 2.

Vodeći analitičar ruskog Nacionalnog fonda za energetsku sigurnost Igor Juškov je u intervjuu za radio Sputnik sugerirao koja bi zemlja, osim Ukrajine, mogla spriječiti projekt, te kakve su šanse za uspjeh ovog pokušaja.

“Da podnese prijavu, to bi mogla Poljska, koja je prije toga pokušala osporiti sve odluke zemalja koje su izdale dozvole za izgradnju Sjevernog toka 2 u njihovim vodama. Finska, Njemačka i Švedska su već razmatrale tužbe, ali nigdje nisu uvažene. Mislim da, analogno prijašnjim odlukama, žalbi neće biti udovoljeno, jer za to nema razloga. U Danskoj je održano nekoliko javnih rasprava i dodatnih ispitivanja, provedeno je mnogo više istraživačkog rada i prezentirano je više studija Gazproma nego u drugim zemljama. Ali u stvarnosti Poljska nije toliko protiv plinovoda, koliko je to instrument pritiska Sjedinjenih Država, koje taj projekt pokušavaju zaustaviti rukama trećih strana”, rekao je Juškov.

Istovremeno, stručnjak je mišljenja da prigovor na gradnju vjerojatno neće utjecati na njegovo dovršenje.

“Sudeći po činjenici da su brodovi za polaganje cijevi već stigli na gradilište, mislim da čak neće doći do kašnjenja, a do Nove godine bi polaganje cijevi trebalo biti završeno. MarineTraffic, koji prati lokaciju polaganja cijevi, označava da su se sada oba broda tvrtke „Allseas“, koji si izgradili prethodne dionice, smješteni na sjeveroistoku danskog vodnog područja, odakle počinju postavljati cijevi dalje prema Njemačkoj”, zaključio je Igor Juškov.

Gazprom je planirao završiti izgradnju Sjevernog toka 2 do kraja ove godine. Krajem listopada Danska je posljednja izdala dozvolu za polaganje plinovoda u svom vodnom području.

Prema čelniku Gazproma Alekseju Milleru, polaganje posljednjeg dijela može trajati pet tjedana, ali da bi plinovod bio dovršen prema planu, „Nord Stream 2 AG“ će morati ispuniti kraći rok, čak i ako gradnja započne 30. studenog.

Dakle ruski plinski manevri su osujetili pokušaje blokade izgradnje Sjevernog toka 2, što znači da su osujećeni i američki planovi da SAD osvoje europsko energetsko tržište, što je zapravo ključ sage o ovom i drugim plinovodima.

Što se tiče hitnog novogodišnjeg zakona o sankcijama, kojeg bi oba doma američkog Kongresa trebala usvojiti najkasnije do 31. prosinca, ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi tek o prijedlogu i da nije spreman ni nacrt zakona za upućivanje u raspravu, poznajući procedure Kongresa se čini da je tehnički neizvodivo njegovo usvajanje, samo kako bi Vladimiru Putinu poslao „čestitku za Novu godinu“, kako se nada Bild.

Bild

Američki kongresSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
106 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
puki
4 godine prije

Cionisticki Bild Zeitung pripada cionistickom koncernu Axel Springer Verlag, koji u svom statutu ima odrednice za proamericku i proizraelsku politiku.
ASV je vlasnik i mnogih medija u istocnoj Europi, medju njima i srpskog Blica

Vecinski vlasnik AVS-a , koji je lani preuzeo ovaj koncern, je americki zhidovski investicijski gigant KKR (Kohlberg Kravis Roberts), ciji su vlasnici zhidovi Henry Kravis i njegova dva rodjaka, Jerome Kohlberg i George Roberts. Henry Kravis je clan glavnog odbora Bilderberga, zajedno sa Kissingerom, te clan glavnog odbora Rokefelerovog CFR-a (Vijece za vanjske odnose).
KKR je i vecinski vlasnik Nove TV u Hrvatskoj i rergionalne TV N1.

Titi
4 godine prije

Mogu Vladimiru u kongresu budaletine felatio napraviti. Umjesto da rade i grade civilizacije svijeta oni u ime demokracije i globalizma sire konflikte i uzas po planeti. Gube ugled u svijetu svakim danom sve vise i vise.

Geopolitika-news
4 godine prije

Ma nista od toga novinari Logicno,to je cista dezinformaicja..Bez plina,evropa je u banani..dajte malo slozite mozaik novinari Logicno,pa napisite malo konkrentiji clanak,sto umjesto tog Bliza prenosite dezinformacije.

LNT_Iluvatar
4 godine prije

Pa nećemo si valjda pucati u nogu.
Moć sibira je danas puštena u pogon.

Ako blokiramo NS2 , lako bi nam se moglo desiti da vidimo početak gradnje MS 2,3 i 4 .
I super, mi ćemo umjesto Kine kupovati nekvalitetniji i skuplji američki LNG dok će se Kinezi prebaciti na jeftiniji i kvalitetniji ruski plin.
Time će Europa značajno povećati konkurentnost vlastite proizvodnje…..

Mozart
4 godine prije

Bild citaju u nocnim klubovima uz ples na stangama. Nebitne zute novine.

Tvingo
4 godine prije

Mogu oni njega povuči za onaj deo tela !!!

zgvaca
4 godine prije

U Bild Zeitungu je Redaktor Julian Röpcke ili Julian Jihad. Tip je bolestan. Voli ukrajinske Fasiste i svaki Jihadista je za njega borac za Demokratiju. Otidjite na njegov Twitter i vidice te da je Tip totalno skrenuo sa pameti. Preko 90% njegovit Twittova je protiv Rusa. On nepise o nicemu drugom nego o Rusima. Ja ga nebi uzimao za ozbiljno

Kvisko
4 godine prije

Jack, pusti nuklearce da se i dalje valjaju u radijaciji,ne remeti im dusevni mir,samo neka
oni i dalje pripremaju nuklearke,jer po njima,to je jedini put u sretniju buducnost.To sto si ti napisao je tocno od rijeci do rijeci, problem je sto rusofili zive u svom paralelnom svemiru i negiraju stvarnost.👍za komentar …

P.S.Ono sto fascinira jest to, da je ovdje mnogo komentatora koji zive na tom trulom zapadu ili onih koji zive od tog zapada ili turizma, onih ciji su ocevi ili oni sami sagradili kuce ,vikendice i apartmane sa njemackim markama ili eurima
trulog i dekadentnog zapada ,onih koji primaju mirovine ili socijalu od tog trulog zapada,medjutim nema tu karaktera i racija ,samo pljuvacina i frustracija.

Nije bitno tko
4 godine prije

Američki kongres može Putinu samo da popushi kuhraz…..

Hellboy
4 godine prije

Koji ste vi genijalci, odvalite glupost, pa ste to kao namjerno da vam svi daju minuse, i onda vi uživate. Njemačka otpušta desetine tisuća radnika u autoindustriji jer će se masovno preći na električne automobile a ove druge će zabraniti. Bravo, ko će proizvoditi električne automobile? S ovoliko radnika su proizvodili automobile ljudima koji već imaju takve a sad treba električne proizvoditi faktički iz nule. Zato otpuštaju? Gase nuklearke, ne treba im nafta i plin, hoće li praviti električne elektrane?
Na šta mislite da će raditi sva privreda? Kolika će cijena struje kad svi postanu ovisni o njoj?

dzudza basadzija
4 godine prije

Bravo za Vas!Da nisam procitao,nebih se ni uverio!Trazio sam od naseg,dnevnog lista,da taj clanak otkupi,i prezentira ga,svima U Srbiji.Nisu smeli,ili nisu imali para za to,ili ih tako nesto ne zulja?Daleko od toga,da suse usudili da objave moj komentar.Jos jednom,svaka cast!Ono sto je najstrasnije…Oni ne prezaju od nicega!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI