Kremlj oštro reagirao na izjavu o “ruskoj pripremi vojnog udara u Crnoj Gori”

Dmitrij Peskov
17 komentara

Glasnogovornik ruskog predsjednika, Dmitrij Peskov, nazvao neodgovornom izjavu da su vlasti Ruske Federacije navodno pripremile prevrat u Crnoj Gori.

On je naveo da je Kremlju žao što čuje takve izjave od visoko pozicioniranih osoba u Crnoj Gori. Prema Peskovu, za reći takvo što morate dati dokaze, pouzdane podatke.

“Ovo je u najmanju ruku neodgovorno”, rekao je predstavnik Kremlja.

Osim toga, on je dodao da bi posljedice takvih izjava crnogorskog tužitelja mogle biti “vrlo negativne”. Peskov je rekao kako Moskva svaki dan mora slušati neutemeljene optužbe i pobijati ih.

“Mi izjavljujemo s punom odgovornošću da nema govora o umiješanosti službene Moskve i neke službene ruske strane u unutarnja događanja u Crnoj Gori”, naglasio je Putinov tajnik za tisak.

Ranije je specijalni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić rekao da su ruske vlasti navodno uključene u pokušaj državnog udara tijekom izbora u Crnoj Gori u listopadu prošle godine.

dmitrij peskovReakcija
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomica
7 godine prije

Ja sam stekao baš suprotan utisak. Ili nam ne prenose te oštre reakcije ili nisu ni blizu oštre koliko bi trebale bit. Sa Eu i SAD možda i ima razloga da se situacija ne zaoštrava previše ali kome je i zašto bitna Crna Gora? Ne shvatam zašto im ne uvedu sve moguće sankcije dok ne podnesu dokaze za takve tvrdnje ili se ponizno izvinu i javno demantiraju.

Fudo
7 godine prije

Da CG nije bitna nebi bilo ovakvih reakcija i truda da se odvrati od nato i vrati majčicici Srbiji.

celinc
7 godine prije

kakav prevrat,to je zajednicka akcija milogorca i ace vucica-stotke za pobedu milogorca na zadnjim izborima u crnoj gori,kada se vidi tko je uhapsen za prevrat onda je prica jasna kao beo dan,glavni “”osumnjiceni””genaral policije u penziji , bivsi komadant zandarmerije bratislav dikic je covek od vucicevog poverenja,taj mamlaz je na kosovskim izborima 2013, zajedno sa svojim batinasima dao veliki doprinos pobedi vucicevih privatnih srba na severu kosova,javna je tajna da sihroniziranim akcijama dvojica diktatora milo i stotka produzuju vladavinu svojih rezima,od ucena,mita,preko batinasa i terora tajnih sluzbi,a posto su mas mediji u njihovim rukama bljuvotinama nema kraja,dikic je dobio 2 miliona evra da sa svojom ekipom razbijaca glumi puciste,nisu samo pare u pitanju,dikic mora da igra po vucicevim notama, jer mu za vratom visi optuzba za tzv zlocine zandarmerije na kosovu 1999 gde je i bio ranjen u napadu albanskih terorista,nisu valjda rusi spali da im alavi vucic planira prevrat… Čitaj više »

Antonio
7 godine prije

Ako je Moskva umesana, zar bi prevrat propao? Sta, crnogorska ga je sluzba predohitrila? Ha, ha, ha… Cudim se kako mirno na vakve provokacije reaguje oficijalna Rusija

Kurle
7 godine prije

Deda, to oko imena nisi bas dobro razumio.

Ivo
7 godine prije

Samo mali ispravak srpska BIA je locirala Ruse koji su išli u CG, rušiti Mila ili u turizam o tom potom…Srbi su se sami pohvalili

zlatan
7 godine prije

Gledao sam tu vijest na crnogorskoj TV. Smiješno neprofesionalno, ali što očekivati u državi koja ima 625 tisuća stanovnika? Najjadnije je kako se takve vijesti olako prenose kao istinite, kao da su 100% sigurni da je tako. Druga stvar koja me iskreno ljuti oko CG, je baš Milo Đukanović. Ne on kao ličnost, već cijela priča oko njegovog političkog djelovanja. Lik je u političkom sedlu u CG još od kraja osamdesetih, od vremena socijalizma i “jogurt” revolucija. Pajdaš Miloševića, ali za razliku od svoga starijeg mentora preživio je sve teškoće. Dugo optuživan od zapadnih medija i političara da je kriminalac, švercer deviza i duhana, da je organizirao krijumčarsku rutu preko Jadrana do Italije. Da je ruski pijun kojigura nož pod grlo zemljama Natoa, ma koješta. Najedanput, kopernikanski obrat. Gotovo preko noći Milo Đukanović i cijela pozicija oko CG mijenja se iz korijena. Milo Đukanović postaje demokrat, borac za demokratske promjene… Čitaj više »

Georgij Žukov
7 godine prije

Saša Marković, crnogorski povjesničar napisao je knjigu, Manifest protiv imperija. U njoj otvoreno govori o eliti koja vlada i manipulira svijetom i drzavama! Ono što se predstavlja kao liberalno-demokratska filozofija ispod plašta skriva neoimperijalizam i, kako je to autor Saša Marković sročio, dugoročne lance ropstva kao posljedicu liberalnog modela kapitalizma. Riječ je o crnogorskom politologu, povjesničaru i magistru diplomacije te bivšem političaru Saši Markoviću koji je svoje djelo naslovio ‘Manifest protiv imperija – prilog povijesti američkog neoimperijalizma’. U njoj se bavio svjetskom politikom 20. stoljeća i ulogom angloameričke elite u njoj koja, pod krinkom humanih i demokratskih vrijednosti, svijetu nameće masovnu medijsku manipulaciju, financijsku alkemiju globalnog dosega, sankcije i neprestane ratove. Saša Marković je ubijen u automobilu dok se vozio prema obiteljskoj kući u Budvi, a kako se neslužbeno doznaje ubio ga je napadač iz obližnje šume s tri metka. Službeni detalji ubojstva još uvijek nisu poznati, no zapravo je… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI