Mike Pompeo donio je popis država koje ‘moraju napustiti’ Venecuelu: Kuba, Rusija, Kina, Iran…

Mike Pompeo - Venecuela
21 komentar

Američki državni tajnik Mike Pompeo kaže da strani narodi (Rusija, Kina, Iran i Kuba) moraju ostati izvan Venezuele, tako da jedan strani narod koji nije na popisu “može početi raditi na obnovi te zemlje.”

U intervjuu za argentinskoj internetsku stranicu Infobae u petak, Pompeo, koji je trenutno na četverodnevnoj turneji po Latinskoj Americi, izjavio je kako bi zemlje koje i dalje stoje uz predsjednika Nicolasa Madura trebale “otići”.

“Pa, nadamo se da će svaka strana zemlja otići. Želimo da venecuelanski narod kontrolira svoju sudbinu. Mislimo da bi to bilo najbolje. Na kraju sam uvjeren da će venecuelanski narod vratiti natrag svoju zemlju ”, rekao je Pompeo na pitanje o ulozi Rusije, Kine i Irana u regiji.

Jedno ime bilo je vidljivo odsutno s popisa “svake strane sile”. Ta jadne zemlja ima vrlo jasnu ideju o tome kako bi narod Venecuele trebao “kontrolirati svoju sudbinu”.  SAD otvoreno poziva na promjenu režima u Venezueli, primjenjujući slojeve sankcija i poručivši predsjedniku Madurou da odstupi te napravi mjesta za oporbenog čelnika, kojeg podupire SAD, Juana Guaida.

“Oni [Maduro i njegovi saveznici] moraju otići iz Venezuele, a onda možemo početi raditi na tome da demokratski izgradimo tu zemlju, slobodnim i poštenim izborima, na način koji će istinski vratiti veličinu koju je Venecuela nekada imala”, rekao je.

Susjed Venezuele i njezin najbliži saveznik, Kuba, postao je trn Washingtonu dok se Guaido bori za povratak zamaha nakon neuspjelog pokušaja državnog udara 30. travnja. SAD su okrivile otočnu naciju za neuspjeh Guaidoa i bombardirale Havanu serijom kaznenih sankcija usmjerenih ka “Ukidanju veza” između Havane i Caracasa.

“Na kraju, mislim da će Kubanci donijeti vrlo tešku odluku”, rekao je Pompeo u intervjuu u petak. ” Dugo su poduprali ovaj režim. Moraju otići.”

Govoreći o tekućim razgovorima između Madurove vlade i venecuelanske opozicije na Barbadosu, Pompeo je kazao kako svaki razgovor “može biti samo o jednoj stvari, a to je Madurov odlazak.” Guaido, nakon što se konačno složio s razgovorima nakon tjedana odugovlačenja, izrazio je isti beskompromisni stav, tvrdeći da je samo želio “pregovarati o odlasku diktature”.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton pojačao je poticaj za rušenje “despotskog” Madura, objavljujući objave na Twitteru da se SAD “neće prestati” dok ne ode, a najavljuje i novu skupinu sankcija protiv dužnosnika vojne obavještajne službe Venezuele.

Maduro je odbacio pokušaje Washingtona da se miješa u unutarpolitički dijalog zemlje, rekavši u petak kako bi sporazumi koji bi mogli biti potpisani na Barbadosu mogli biti samo “apsolutno suvereni”.

“Venezuela neće popustiti ucjenjivanju od strane SAD-a i EU”, kazao je.

Američke sankcijeOporba VenezueleUpozorenje SAD-a
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
4 godine prije

Mogao bi Trump sjahati prije Madura.

Suze Roni
4 godine prije

Imam i ja sličan popis. Uskoro ga saljem Miki.

johnny-reb
4 godine prije

Maduro must go

tuf
4 godine prije

Pompeo se trebalo realizirati kao stand-up komičar. Propuštena karijera koja bi učinila pozitivniji trag na ovoj planeti. Svojim očiglednim talentom potencijalno bi nasmijao više ljudi od Richarda Pryora ili Gabriela Iglesiasa.

Kajzer Soze
4 godine prije

Što bi narod rekao budalu niti jebi niti kući vodi !

samo tako
4 godine prije

Ma ne moraš stalno dokaziveti da si prolupao. Dovoljno je jednom, može i dva puta, ali dozlogrdio si več.
Za terapiju preporučam pisanje pisama Djedu Mrazu, dječjim rukopisom

Mali Mujo
4 godine prije

A popis drezava koje treba rastaviti na sastavne djelove, predvdi USA.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Bivši šef CIA, sada američki “top diplomat”, Mike “We lied, We cheated, We stole” Pompeo.

Zadranin
4 godine prije

Najveći svjetski kriminalci, lopovi, zločinci, i mafijaši.

I jadan i bijedan svaki zapadnokenjski političar koji ih podržava.

P***!

nessy
4 godine prije

Ovo je sizofrenija na 11 na ljestvici od 10. Ovo su zelje za djeda Mraza. Zasto jos nije naveo da bi bilo posteno da Rusija svoje resurse podjeli (tj. preda) USA, ili da Rusi dozvole USA tankerima slobodan prolaz Arktickim morem, ili da se ujutro probudi uz Moniku Beklucci?

Vožd je stigao
4 godine prije

Mike Porneo previše očekuje i sanja mokre snove na glas!

Ivi.tz
4 godine prije

Samo znam da normalna osoba ovakve izjave ne daje…

Max
4 godine prije

potpuno izvan pameti kao i obično kod gospodina pompea.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI