Ministarstvo finansija SAD uvelo sankcije trojici kineskh državljana zbog trgovine Fentanilom

US treasury department sad
1 komentar

Ranije ovog mjeseca, američki predsjednik Donald Trump optužio je Peking da nije uspio suzbiti protok sintetičkog narkotika Fentanila u Sjedinjene Države.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije trojici kineskih državljana optuženih za ilegalnu trgovinu Fentanilom, navodi Rojters.

Dvojica sankcionisani su otac i sin protiv kojih je u Ohaju 2018. godine podignuta optužnica za proizvodnju i krijumčarenje droge, kao i supstanci povezanih sa Fentanilom. Treći muškarac suočio se sa sličnim optužbama i protiv njega je podignuta optužnica u Mississippiju tokom 2017. godine..

SAD su pozvale Kinu da uhapsi muškarce nakon što su podignute optužnice, ali su sva trojica ostala na slobodi, navodi agencija pozivajući se na izveštaj  Kongresa  iz 2018. godine.

Fentanil je lijek protiv bolova koji je umnogome doprinjeo krizi sa opijatima u SAD. Prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, broj umrlih od predoziranja povezanih sa opijatima je premašio 28.000 u 2017. godini.

Američke sankcijeFentanilNarkotici
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mile
4 godine prije

Počelo puno bjelaca visoke srednje klase i bogataša umirati od kokaina zamješanog sa fentanilom! Nisu toliku buku i kampanju radili prema Kolumbiji,Mexiku zbog Crack-kokaina koji je desetkovao afro-američku populaciju!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI