Peter Schiff tvrdi da su Američka riznica i Savezne rezerve poput partnera u zločinu koji zajedno kradu od američkog naroda

Američki dolari
18 komentara

Kako je fiskalni proračunski deficit Sjedinjenih Država za 2020. porastao preko 3 bilijuna američkih dolara, više nego dvostruko u odnosu na prethodni rekordni deficit, ministar financija Steven Mnuchin pozvao je na veću saveznu potrošnju.

Prema riječima izvršnog direktora Euro Pacific Capitala, Petera Schiffa, američka dužnička kriza vreba iza ugla te je ironično da zemlja čak ima i tajnika riznice.

“Riznica je prazna”, rekao je Schiff u svom podcastu dodajući: “Ono što bismo trebali imati jest tajnika duga, jer to je sve što imamo. Imamo ogromnu hrpu duga. A zapravo je posao tajnika duga povećati dug i osigurati da ljudi koji nam posuđuju novac ne prestaju posuđivati. Dakle, to je stvarno divovski posao gdje morate izaći i omogućiti povećavanje dugovanja”.

Istaknuo je kako je u prošlosti strategija bila zasnovana na uvjeravanju svijeta u otkup američkog duga. „Sad su to čak i napustili i uglavnom prepustili Saveznim rezervama zaustavljanje zaduživanja. Rezerve surađuju s američkom riznicom kako bi omogućile dodatno posuđivanje i potrošnju”.

Ekonomist je objasnio da je cijela ideja, koja stoji iza neovisnih Saveznih rezervi u tome da ona neće surađivati s američkom riznicom.

“Zamisao je u tome da oni ne žele da američka vlada ima bilo kakve izravne veze s tiskanjem novca. Želite imati nekakav među-spremnik između vlade, Kongresa i trošenja novca te Saveznih rezerva, koje taj novac stvaraju. No kada ekipa iz oba tima radi zajedno, a rade jer su stalno na telefonu, oni su poput partnera u zločinu koji potkradaju i lažu američkoj javnosti. U tom zločini Savezne rezerve djeluju kao ogranak Ministarstva financija. To je ono što ne želimo”.

Sve to objašnjava kako je američka vlada uspjela dobiti više od 26 bilijuna dolara duga, s omjerom duga u BDP-u od 136,7 posto, rekao je Schiff.

Primijetio je da, iako Mnuchin stalno govori da se ne bismo trebali brinuti o dugu kad je ekonomija loša, nije ga brinuo dug kad je gospodarstvo navodno bilo dobro. „Ipak, kad smo imali najjaču ekonomiju ili su nam govorili da imamo najjaču ekonomiju u povijesti svijeta, je li nas tada brinuo dug? Ne. Jesmo li tada nešto poduzeli u vezi s dugom? Ne. Pa, da, zapravo smo poduzeli nešto u vezi s dugom. Povećali smo ga”.

američki dugbdp
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xda
3 godine prije

eto grijeh je krasti od americkog naroda, kad to cini americka vlada
pa to sve vlade svijeta radu kradu od svog naroda.
problem je taj
sto americka vlada krade od cijelog svijeta

farree
3 godine prije

“Ekonomist je objasnio da je cijela ideja, koja stoji iza neovisnih Saveznih rezervi u tome da ona neće surađivati s američkom riznicom.”

Cijela ta ideja je da je politika Centralnih Banaka “neovisna” od Centralne Vlade (legitivno izabranih predstavnika Suverena), ali itekako ovisna od potreba privatnih bankara (koje niko nije birao ikojise brinu o “potrebama” svoje klijentele, naime onih 2000 Milijardera koji trebaju da postanu jos bogatiji).

Interesantno je da se ova Neoliberalna budalastina protura kao neminovnost, bez da itko objasni njenu sustinu

Spacevoodoo
3 godine prije

FED bjesomučno proizvodi dolare s koijma dijelom od američke vlade otkupljuje obveznice odnosno zadužuje Amerikance kako bi vlada opet veliki dio tog proizvedenog novca koristila za pumpanje burzi koje su sve na “all time high” osim DJ koji je tu negdje blizu maximalne vrijednosti, dok je realna ekonomija u slobodnm padu. U trenutku kad burze kolabiraju stotine tisuća tih proizvedenh dolara jednostavno će ispariti, ali dug ispariti neće, dug će ostati Amerikancima. I sad se svi čude kako većina tog svježe proizvedenog novca u vidu drugih klasa imovine prelazi u vlasništvo mikronske manjine. Na ekonomskim fakultetima se i dalje uči kako su to “regularni ciklusi” rasta i pada odnosno prosperiteta i kriza koji se izmjenjuju. Nitko još uvijek nevidi ništa čudno u svemu tome. Na primjer sveopće ludilo je to što dionice Tesle rastu, a Tesla posluje s gubitkom. To se nemože objasniti nikako drugačije nego magijom koja je za… Čitaj više »

nekoime
3 godine prije

Hoće li MMF uvesti Program ekonomske stabilizacije za USA ?

Max
3 godine prije

Gospodin je pravu.

FATIH
3 godine prije

AMERIKA CEMERIKA.
AMERCKI GRADJANI SU OD 1913.
GODINE POSTALI ROBOVI FED.
STAMPARIJA DOLARA U VLASNISTVU JE HAZARA.

3 godine prije zadnji put uredio FATIH
buga
3 godine prije

Igra je jednostavna nekolicina okultista je dobila pravo da štampa novce, dok ostali nemaju to pravo ni pojedinci ni države. Stvarne vrjednosti tada uzimaju iloziornim novcem kojem većina vjeruje a u stvari je to samo hrpa papira. Sljedeći korak je digitalni novac jer taj novac znači apsolotnu kontrolu. Dok većina vjeruje trajat će njihova obmana to nema nikakve veze sa SAD više puta su ti okultisti mjenjali centre upravljanja svijetom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI