fbpx

Razgovori Erdogan-Putin: Moskva će uzeti u obzir samo Sporazume iz Sočija

Erdogan Putin

Danas su održani telefonski razgovori između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege Erdogana. Nakon razgovora uredi dva predsjednika su priopćili kako ne isključuju da bi se mogli sastati u bliskoj budućnosti.

Prema tiskovnoj službi Kremlja, dvojica čelnika su naglasila „potrebu dodatnih mjera za stabilizaciju stanja na sjeverozapadu Sirije”.

Obje strane su također “naglasile važnost poboljšanja koordinacije između ruskog i turskog ministarstva obrane”.

„Nastavila se sadržajna razmjena mišljenja o situaciji u Siriji. Izražena je ozbiljna zabrinutost zbog eskalacije napetosti u Idlibu, koja je uzrokovala brojne žrtve, uključujući i turske trupe. Naglašena je važnost povećanja učinkovitosti koordinacije kanalima ruskog i turskog ministarstva obrane “, navedeno je u izjavi Kremlja.

Pojašnjava se da su Putin i Erdogan razgovarali o provedbi rusko-turskih sporazuma iz 2018. i 2019. i istaknuli prioritet zadaća u borbi protiv međunarodnih terorističkih skupina.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je također dao izjavu, izrazio je sućut Turskoj zbog pogibije vojnika ove zemlje u Idlibu.

U petak je rusko ministarstvo obrane izvijestilo da su teroristi iz zone deeskalacije Idlib u četvrtak, 27. veljače,  pokušali  pokrenuti veliki napad na položaje sirijskih vladinih snaga. Ministarstvo je priopćilo kako su sirijske trupe pucale na tursku vojsku, koja nije smjela biti tamo, u zoni Idlib.

U tom zračnom udaru su poginula najmanje 33 turska vojnika, To je barem brojka koju priznaje Ankara. Turska je  odgovorila udarima napadačkih dronova i artiljerijom na teritorij Sirije.

Ako pogledamo ruski izjavu, primijetit ćemo da se ona ni po čemu ne razlikuje od svih priopćenja datih o Siriji tijekom proteklih godina. Što se Turske tiče, okvir za suradnju, mir i političko rješenje krize su sporazumi iz Astane i Sočija iz 2018. i 2019. I ovaj put je Putin svog „kolegu“ podsjetio na obvezi eliminacije terorističkih organizacija, koje je kao takve priznala i Turska, kao i Vijeće sigurnosti ujedinjenih naroda, ali se turska vojska pridružila ovim skupinama u ofenzivi protiv sirijske vladine vojske.

Apsurd kojeg je teško objasniti je da Erdogan tvrdi kako to čini u okviru Ugovora iz Adane između Sirije i Turske, potpisanog u turskom gradu 1998.,a upravo taj sporazum je Moskva Turskoj nudila kao najbolji okvir za rješavanje nesuglasica između Ankare i Damaska. Ali taj sporazum ne predviđa podršku islamističkim terorističkim skupinama, već jamči Turskoj sigurnost i daje pravo na ograničenu intervenciju u pograničnom sirijskom teritoriju protiv naoružanih Kurda.

Ugovor iz Adane iz 1998. godine omogućava turskoj vojsci da prodre 5 kilometara u sjevernu Siriju i njegovu implementaciju je Turskoj predložio Sergej Lavrov u siječnju 2019. na sastanku u Maroku.

U skladu s tim ugovorom je Damask je aktivno radio na rješavanju problema Turske u sukobu s Kurdistanskom radničkom strankom (PKK), koju je Ankare proglasila terorističkom skupinom. Sirijska vlada se tada složila da neće dopustiti da PKK djeluje na njezinu teritoriju. Turska u antiterorističkoj kampanji, ako to ne uradi sirijska vojska, prema tom ugovoru ima pravo ući u Siriju u teritorij dubine  5 kilometara od zajedničke granice.

Nakon sporazuma Sirija je navela da Ocalan  nije u Siriji i sigurno mu neće biti dopušteno ući u zemlju, kao ni drugim članovima PKK koji su u inozemstvu. Tada trenutno kampova PKK nije bilo i neće im biti dopušteno da postanu aktivni. Mnogi članovi PKK uhićeni su i bili su osuđeni ili su čekali suđenje. Njihovi su popisi su predani Turskoj, a sirijska strana se potvrdila da će ojačati bilateralnu suradnju i sigurnosnom području. Ostatak ugovora možete u cijelosti pročitati u prethodno objavljenoj analizi na tu temu, a ovdje bi bilo dobro postaviti Erdoganu pitanje kakve veze imaju islamističke terorističke organizacije s Ugovorom iz Adane koji Tursku brani od kurdskog separatizma i oružane pobune turskih i sirijskih Kurda?

Dovoljno je pogledati spisak „dobrotvornih organizacija sirijske oporbe“ koji se bore protiv sirijske vojske i sirijskih provladinih milicija za zaključiti da Turska ovaj put otvoreno održava terorizam, ali ne oružjem , novcem i obavještajnom i logističkom podrškom, već je stvorila de facto vojni savez s terorističkim organizacijama, što je luksuz kojeg si nikada i nigdje nije dopustio čak ni Washington, koji je takve operacije vodio u tajnosti i služeći se „privatnim vojnim tvrtkama“. Ovo što radi Erdogan sve više pokazuje da gubi kontakt sa stvarnošću i viša ga uopće nije briga kako će na to odgovoriti Kina, čiji su državljani u milicijama Islamske stranke Turkestana, ili Rusija, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadžikistan i druge bivše sovjetske republike čiji su državljani trenutno u Idlibu u redovima sirijske Al-Qaide.

Terorističke organizacije u Siriji

FOTO: Terorističke organizacije u Siriji u čijim su redovima i vojnici redovnih turskih oružanih snaga

Moskva: Sirija se ima pravo braniti od terorizma

Damask ima pravo uzvratiti kada napadnu teroristi, a Moskva nije u stanju spriječiti Sirijce da rade ono što je odobrilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova nakon najnovije eskalacije u Idlibu.

Ankara je izgubila 33 vojnika u sjeverozapadnoj sirijskoj provinciji nakon što su turske trupe navodno napali sirijski zrakoplovi. Komentirajući incident u petak, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da su te smrti nesumnjivo tragedija, za koju Moskva izražava sućut.

„Međutim, Ankara snosi dio krivice za ono što se dogodilo, kako zbog toga što nije uspjela obavijestiti Rusiju o položaju svojih trupa, tako i zbog toga što nije učinila ništa kada je došlo do deeskalacije nasilja u Idlibu“, rekao je Lavrov.

„Plan oko kojeg su se Rusija i Turska složile bio je odvajanje normalnih oporbenih snaga od terorista, demilitarizacija unutarnjeg pojasa u zoni kako bi se spriječili napadi iz njega protiv sirijskih snaga i ruske baze Hmeymim, te osigurati slobodno putovanje cestom kroz ovu zonu. Ciljevi nisu ostvareni u više od godinu dana, a napadi iz Idliba se nastavljaju i vojska Sirije ima puno  pravo na osvetu i suzbijanje terorista”, rekao je Lavrov, dodavši da je zahtjev za poraz terorističkih snaga u Siriji podržalo i Vijeće sigurnosti UN-a.

„Rusija ne može zabraniti sirijskoj vojsci ispunjavanje zadaća napisanih u rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a, koje pozivaju na beskompromisnu borbu protiv terorizma u svim njegovim oblicima. Idlib je posljednje veliko uporište takvih snaga u Siriji, a velikim dijelovima pokrajine dominira Hayat Tahrir Al-Sham (HTS), posljednja reinkarnacija Al-Qaide u Siriji. 2018. Ankara se usprotivila planiranoj vojnoj ofenzivi sirijske vojske rekavši da će to rezultirati velikim gubicima civila i egzodusom izbjeglica iz Idliba, što bi izazvalo veliku krizu u Turskoj. Umjesto toga, Ankara je pristala upotrijebiti svoj utjecaj među nekim oružanim skupinama u Idlibu kako bi zaustavila nasilje i na kraju uspostavila trajni prekid vatre, a Rusija je to pokušala učiniti s Damaskom i njegovim snagama. Međutim, ovaj aranžman nije uspio i sirijska vojska je započela oslobađati sela i gradove u južnom Idlibu kako bi odbila džihadiste“, dodao je ruski ministar vanjskih poslova.

Napredak sirijske vojske je doveo trupe Damaska u neposrednu blizinu turskih vojnika koji su raspoređeni na sirijskom teritoriju s navedenim ciljem da poštuju predloženi prekid vatre. U nekoliko navrata su se dva suparnika sukobila, što je rezultiralo smrću na obje strane, a posljednja epizoda je do sada bila najkrvavija za Tursku.

Ankara je zahtijevala da Damask povuče trupe iz sirijske provincije i zaprijetila je da će započeti veliku vojnu operaciju ako ultimatum ne bude ispunjen do kraja veljače.

Nakon nasilja u četvrtak, Turska je sazvala hitno zasjedanje NATO pakta, izražavajući zabrinutost zbog mogućnosti općeg tursko-sirijskog rata koji bi mogao uvući i inozemne saveznike dviju zemalja.

Lavrov je ponovio da Rusija pod svaku cijenu želi deeskalaciju sukoba i osigurati da turski vojnici u Idlibu ne budu izloženi riziku. Međutim, to ne znači podršku turskoj okupaciji Sirije, već da turska vojska provodi odredbe „Sočija 1“ i „Sočija 2“, a turski vojnici to ne mogu provesti jer su aktivna strana u sukobu u savezu sa sirijskom Al-Qaidom i gore navedenim terorističkim organizacijama.

Moskva je rekla da su smrti posljedica pogrešne komunikacije, prije svega zato što Turska nije uspjela obavijestiti Rusiju o tome gdje ima vojnike u Siriji. Epizoda u četvrtak se prema ruskom ministarstvu obrane dogodila jer su sirijski vojnici ušli u sukob s militantima koji su im predstavljali prijetnju, a na tom je području bila veća skupina turskih vojnika.

“Čim smo saznali što se dogodilo, zamolili smo svoje sirijske kolege da zaustave borbe i učinili smo sve što je smo mogli kako bismo organizirali sigurnu evakuaciju ranjenih i pronalazak mrtvih turskih vojnika na turski teritorij”, rekao je ruski ministar.

Moskva je ponovila da borba protiv terorizma u Idlibu u trenutnoj situaciji ima najveći prioritet. Putin i Erdogan su se također složili da bi vojni odjeli Rusije i Turske trebali uspostaviti bolje međusobne komunikacije.

Sirijska vojska napreduje prema cesti M4

U međuvremenu, dok u području Saraqiba traje relativno zatišje, vladine snage su aktivne na frontu u zapadnom Idlibu i dijelu sjeverozapada Hame, kojeg su danas gotovo očistili od prisutnosti terorističkih skupina.

Jedinice sirijske vojske vratile su kontrolu nad naseljima Mansoura, Al-Ziyara, Khirbet Al-Naqus i Tal Wasil koja se nalaze na administrativnoj granici provincija Idlib i Hama.

Televizija Al-Mayadin javlja da su tijekom žestoke bitke teroristi koji su držali ta sela pretrpjeli gubitke u ljudstvu i opremi. Ofenziva se provodi u sklopu kampanje oslobađanja regije Jabel Al-Zawiya na jugu Idliba i okolnih područja u kojima su koncentrirane glavne snage islamističkih bandi.

To će omogućiti vladinim snagama da s juga izbiju na autocestu M4 Aleppo-Latakija na dionici između Saraqiba i Jisr Al-Shugura. Osim Al-Nusra Fronta, tamo su milicije povezane s Muslimanskim bratstvom, a jedni i drugi imaju podršku Turske, što je „Gordijev čvor“ kojeg Rusija misli riješiti uvjeravanjem Ankare da konačno počne provoditi sporazume iz Sočija, dok Erdogan u ovom trenutku balansira između apela za pomoć upućenih NATO paktu s jedne strane, a s druge od Rusije traži da više ne pomaže Assadu i da „otključa“ sirijsko nebo za tursko zrakoplovstvo, na što su „ruski partneri“ odgovorili negativno.

Logično: Ugovor iz Adane 1998.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
158 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ovo što su Turci napravili prošli par dana i to očito uz dozvolu Rusije, konkretno uništavanje vojne opreme Sirijske vojske a koja ju je dobila na poklon od same Rusije ( cijeli konvoj SAA koji su Turci uništili, uništeni Pancir S1 dok je bio aktivan – ne znam kako je moguće da Turci unište aktivni Pancir S1 dok je dron točno iznad njega a ovaj borbeno ne djeluje) nikako ne služi na čast Sirijskoj, a bogme ni Ruskoj vojsci. Kako je moguće da Turci preletavaju dronovim preko Idliba i uništavaju Sirijce, a ovi nemoćno sjede i čekaju. Koji vrag?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

A ono na Twitteru je kao Pancir, pa bem vas ćorave, jel vidite da se ne vrti “tablasti” prijemnik, već polukružni, poluelipsasti, kako da kažem. Nikakve veze nema s Pancirom. Ali ajde, ubili su 1079 vojnika pogodili 200 položaja i uništili pola armije. Zadovoljni? Turkesine? Kako ih je (vas) moja baba pokojna zvala.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ima Pancir s dvije verzije radara, ovaj uništeni je starija verzija.

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije

hahaha starija verzija e hebo te on pa koja je verzija onaj sto su izraelci na isti nacin otresli , ovaj pancir je kanta za nabijanje puka sramota rusije bolje da ga izbace iz upotrebe

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Nije Pancir problem, isti se dokazao u Khmeimmimu problem su diletanti iz SAA i Rusija koja dopušta tim dronovima da letaju okolo kako hoće. Ovaj Pancir koji je uništen je S1 verzija, a onaj drugi noviji je S2. Inače Pancir je nasljednik Tunguske koja je isto tako bila jako dobar sustav.

Helvetia
Gost
Helvetia
6 mjeseci prije

Cinjenica je da su turke unistile opreme za jednu brigadu i na stotine ubijenih saa

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Na twitteru si to vidio ?

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

PA zar nije ljudima čudno što su nakon one turke masovne pogibije odjednom Internet preplavile snimke čudesnih turskih uništavanja …

Pa svakome sa dva grama mozga je jasno da se tu radi o turskoj CONTROL DAMAGE taktici. Treba umiriti šokiranu javnost koja traži revanš i ako bi on izostao onda bi se rulja mogla okrenuti protiv Erdogana, Vlade, generala i šta ti ja znam koga još

PA ekonomija mu ionako u kurcu … izgubio najveće gradove … i još vojni poraz

PA to je katastrofa za sultana. I za manje vlade i glave padaju.

DAjte malo uključite moždane vijuge.

Zvone
Gost
Zvone
6 mjeseci prije

Na žalost ima kod ljudi sve manje i manje moždanih vijuga

Virolog
Gost
Virolog
6 mjeseci prije

A da ti nuklearac malo ranije ides u krevet,nemas pametnija posla od komentiranja sultanovog imidza u 03:48h,to moze samo poremeceni rusofil ili putinov trol u nocnoj smjeni,ili oboje?

brusilica
Gost
brusilica
6 mjeseci prije

Na rskim stranicama komentiraju da je pancir ali od UAE koje je Emirat poslao u Libiju a tamo i Turci imaju dronove.
https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_1353137

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Nema veze je li iz Sirije, ili Libije. Dron se ne smije približiti ktivnom Panciru bez da ga ovaj ne detektira i uništi.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Taj pancir S1 o kom govoriš a koji si video preko tvitera je pancir iz Libije. Dakle nije inušten pancir u siriji. Propagandni rat je u pitanju.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

m.ivanisevic
Potpuno se slažem sa ovime što si napisao, Rusi čudnu igru igraju, kao što napisah sve nekako mlako i mrljavo, kao da im nije u interesu da se Sirija što prije oslobodi. Reći turcima marš iz Sirije i za svaki napad na SAA žestok odgovor, sramota prvenstveno za Ruse što dozvoljavju sve to. Navodno da su turci i danas napadali SAA.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Totalno sam poludio kad sam ovo vidio. To je dvostruka pljuska Rusiji, prvo vojnoj industriji zato šta će budući kupci tog sustava dvaput razmisliti hoće li kupiti sustav kojeg uništi dron dok je ovaj u aktivan a ne djeluje. Druga pljuska je što Rusi ne ruše sve neprijateljsko zapadno od Eufrata nego puštaju da svi rade što god hoće i da zube oštre na toj nesretnoj SAA.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

I mene počinje previše sve to živcirati posebno mlakost Rusa. I čemu više pregovarati sa turcima ako je Rusima kao stalo da se Idlib oslobodi, jer mislim da što više vrijeme prolazi to gore za SAA. Vidjet ćemo kada SAA oslobodi M4 i ponovo ovaj dio M5 ako bude primirja, onda Rusi nisu ništa bolji od amera. I nikako mi nije jasno zašto SAA nije u startu ušla u grad Idlib i nebi se doveli u ovakvu situaciju, vjerojatno ruje kažu što smiju a što ne i ako ne poslušaju, uskrate im zračnu podršku ili puste turce da ih napadnu.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ako se M4 i M5 ne stave pod kontrolu sve pada u vodu. Te dvije prometnice se moraju osloboditi ako se misli donekle vratiti zemlju u normalu.

Don Kihot
Gost
Don Kihot
6 mjeseci prije

Kako ti nije jasno? Turski tok.
Zbog tog gasovoda su Rusi i pustili Turke u Siriju.

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Nosferatu poklanja Sirijsku zemlju turcima . Ovo uz granicu i Idlib je tursko a preko Eufrata kurdsko .

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Koliki ti je udio ? Mislim koliko si izgubio na staku ako ih ne prodadu ….eto samo sam kuriozan ?

bana
Gost
bana
6 mjeseci prije

Čitao sam komentare i moram odgovoriti-Da Rusi 2015 nisu” uletili” u Siriju , danas Sirija kao država ne bi uopče postojala.Kao drugo -večina nas nema pojma što se sve dogadja iza kulisa-I kako nemamo relevantne informacije možemo lupati što hočemo -što bi bilo kada bi se dogodilo ovo ili ono-Mi bi uradili ovako-onako-Ma dobro i to je naše pravo da si umišljamo kao da odlučujemo o bilo čemu u Siriji

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Ivanisevic …jesi bi u vojci ? Ja san bio dva puta .Vojska nije samo sila ponekad s malim odijeljenjem mozes napraviti cuda ….. Koliko vidim tamo je dosta Brdovito …Dronovi mogu letit i na nizim visinama …tihi su …ako je koncentracija opala stvori se pred tobom ..Ako je iskusan onaj ispred ekrana .tu ne pomazu ni radari ni tehnologija .

burt
Gost
burt
6 mjeseci prije

sigurno su mnogi vojnici SAA, Hezbollaha, Liwe al Quds oko Aleppa i Idliba izbezumljeni jer zadnjih 24 sata na njih strahovito udaraju turski dronovi iz zraka i turska oruđa M60, T-122, T-155, M270, T-300

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Burt …Legendo Ovo je rat a ne iskurzija ….nego reci mi posteno uvik si jako pristojan ne vrijedas nikoga respekt.!
Ali kako ne pripoznajes ko je zlo ovde ? Nisu Sirijci isli u Tursku bombardovat …branu svoju zemlju najboje sto mogu ….pomazu im Rusi ,,,Sirija priznata u svojim granicama od UN , Sto je krivo sa Sirijom ? Zato sto se brani?
S Druge strane turci koji imaju 500 godina povijest koljaca ,i sad su nanjusili krv, podrzavaju teroriste usli u dvi druge drzave ubiju neduzne ljude ….Kurde , Sirijce , Iracane …. Ne mogu razumit ali da jedna tako divna osoba ka ti ne prepoznaje ko je zlocinac ovde . Zasto bi cijeli narod stao uz svoga prijesednika po cijenu zivota , ako je on los ?
Mozes li mi na neki nacin objasnit tvoje stajaliste?
Dali si gledao video ili slike sto su ti koljaci napravili .?
Mislim ….

burt
Gost
burt
6 mjeseci prije

shvaćam što govoriš ali takav je život

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Burt…Mislim da sam te razumi…

Hash
Gost
Hash
6 mjeseci prije

Burte, ovo ti je naj post do sad.
Sad te kontam, nije ti lako, viša sila nad glavom.
I žao mi te.
Bravo Tau

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Jeste rat Tau samo sto je Erdogan stao iza svojih a Nosferatu igra sam sa sobom saha . Iza koga je stao Nosferatu ja neznam a neznas ni ti . Zato zna Babic da ce Iran pokvariti odnose sa Rusijom . Uskoro ce se rusi fatati za glavu radi cara.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Z.A. , Dobro, imaš pravo navijati za tvoje – džihadiste , glavoseče, . Ali, nemoj se upuštati u prognoze, jer su pre dva dana na ovom portalu “stručnjaci-analitičari” i “vidovnjaci” “objasnili” da je sve to, što se dogadja, dogovor Erdogana i Putina. Ispalo da nije tako, jer neće se niko dogovarati koliko svojih vojnika da izgubi. Strpi se i čekaj. Tvoje puste želje neće se ispuniti . Tvoji bradonje-glavoseče i njihovi zaštitnici Turci nemaju šta tražiti u Siriji. To nije njihova zemlja. Oni nisu pozvani u Siriju. Ne razumem kako tebi i sličnima to nije jasno.

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

eks gdje ti vidis da ja navijam za bradonje izvini i nije uvreda prema tebi ali ti ocito mozak zanosi samo sto neznam dali lijevo dali desno. Ja iznosim samo konstatacije a ti ih vidis kao navijanje. Da si imalo citao moje komentare od ranije nebi imao dilemu oko mog navijanja .Paz.ljivo procitaj sta sam napisao pa rezonuj.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

@Tau. Burt nije kriv, u pitanju je defekt u glavi .

Borac2
Gost
Borac2
6 mjeseci prije

Sigurno jos traje takticko povlacenje iz istocnog damaska…

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Bio naravno, i mogu razumjeti pad koncetracij ali ovdje se vidi direktan pogodak u aktivni pancir od strane drona velikih dimenzija, s velike visine. Imaš video sa zvezda tv gdje pancir pogađa dron od 40 cm koji nisko leti. Ovo je nedopustivo za operatera koji je onako usput izgubio život u tom panciru.

Poli
Gost
Poli
6 mjeseci prije

Bas to… koji vrag, da li Rusi stvarno daju Erdiju jednu sansu? Zanimljiv osvrt
https://twitter.com/TitusMichaeleus/status/1233425246675402753

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

NA Internetu i po medijima se vodi pravi rat dezinformacijama a Turci rade CONTROL DAMAGE jer je Erdogan u velikom sranju pošto je broj poginulih Turaka kako izgleda prilično veći od objavljenih 33.

Njemu je zajebano jer bi poslije prvog šoka i ogorčenja turska javnost mogla da se okrene protiv njega, a ekonomija mu je u kurcu a već je izgubio potporu u najvećim gradovima. ZAto ne treba vjerovati sve što kola po Internetu.

Ne treba svemu vjerovati a taj snimak kojeg se cijeli Internet dohvatio kao pijan plota je pitaj Boga odkada i odakle.

NAjvjerojatnije i nije iz Sirije.

U stvari nikad nije dokazano ni to da su oni kanibali do kraja i zauzeli Saraqib.

Muslimani iz bivše SFRJ a posebno iz BiH i Sandžaka su zapali u pravi proerdoganovski i prootomanski delirij.
Spustite malo loptu i povucite ručnu.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Ringo, Sandžaklije su gore od Turaka. Frustrirani su i šizofrenični . Gledam i čitam šta govore u “Sandžak haber”, TV Novi Pazar, … da ne veruješ koliko su nabijeni rusofobijom , a redovno objavljuju sve objave one londonske opservatorije. Ludilo.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Cijeli život sam živio među muslimanima u Sarajevu a bila ih je masa i iz Sandžaka.

Znam kako razmišljaju i znam kako dišu. Oni nikad nisu izgubili onu nostalgiju za OSmanlijskom CArevinom. Nikad.
Erdogan je veliki procenat njih naprosto zaludio.

Prije par godina Erdogan je došao u Srbiju i sa Vučićem došao u Novi Pazar. Oduševljena masa je dočekala Erdogana a Vučić im se obratio – ja znam da se vi mnogo više radujete Erdoganu nego meni ali ja to poštujem.

Prije nekoliko godina je u Novom Pazaru bila rukometna utakmica ženskih ekipa Srbije i Turske. Atmosfera je bila gora nego da se igralo u bilo kojem turskom gradu a šta su srpske igračice doživjele i preživjele samo one znaju.

Odisea
Gost
Odisea
6 mjeseci prije

K’o usred BH entiteta RS kada igra Srbija

Odisea
Gost
Odisea
6 mjeseci prije

Ja sam Bošnjak,turci su bili okupaciona sila koja je bila na ovim prostorima 500gTo što du muslimani ne abolira ih da su bili okupatori i SA su muslimani pa šta rade u Jemenu muslmanima.Islam je religija kao i Hrišćanstvo i nije alibi za zlodjela koje čini insan-čovjek.Ne vidim zašto bi mi turci bili draži od palestinaca ili sirijaca ,nepravda je univerzalna i ostaje samo nepravda-zulumKo radi nepravdu nema Islam u srcu.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Pa kao musliman trebao bi da znaš da Islam njeguje i oprost , dok ti to ne uvazavaš , naprotiv samo osudjuješ..

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

odisea, glas si razuma! a dana zivimo u svjetu gdje ima svega i svačega, al razuma nigdje.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

Auuuu, kakva krasna družina za Turke. Od prvog do zadnjeg za robiju, tipa Gulag. I to najblaža kazna.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Po mome mišljenu zadnjih par dana Rusija je nekako čudna, nije mi jasno da dozvole turcima da uopće i napadaju SAA jer ovo je stvarno sramotno. I sve to oko Saraqiba kao da su Rusi mirno gledali kako štakori napreduju i sve nekako mlako. Sada će mnogi reći za napad na turke ali opet mi je to sve nekako mlitavo. U početku je SAA bila u naletu i onda stala i dala štakorima da se oporave, neznam sve je to čudno. Tko zna u stvari što su se Rusi i turci dogovorili ali mi se nesviđa što previše vojnika SAA gine a nebi trebala. Uglavnom razočaran sam jer kako je SAA krenula mislio sam ovo če biti brzo. Vjerojatno kada SAA oslobodi A4 opet primirje i mrcvarenje još par godina. Jadan svatko kome drugi sudbinu kroji.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

To što su Rusi dozvolili Turcima je čisti mazohizam i ne služi im nikako na čast. Da se ovo događa 2012 ne bi ništa rekao, ali ljudi ovo je 2020 i treba završiti ovaj rat. Tu nesretnu SAA po tamburi udara svatko tko stigne to je žalosno za gledati.

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Zorane …najlakse je zaratiti….Virujem da Rusi pokusavaju spasiti pocetak novog rata koji nikom ne odgovara a najmanje Rusima i Siriji

Poli
Gost
Poli
6 mjeseci prije

I meni se cini da je to jedan od razloga. U Erdogana se ne mozes pouzdati kao sugovornika, a evo ga sada, i dalje tera glavom u zid.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Kakva je to PZO kad joj dronovi uništavaju najmodernije jedinice? I to dronovi bez posade koji lete podzvučnom brzinom uništavaju jedan aktivni Pancir S1? I onda netko kaže šta ne služiš vojsku? Pa tko normalan bi ušao u taj Pancir da ga ubije netko tko sjedi 1000 km dalje u naslonjaču i igra se joysickom? Jesu li ludi Rusi, Sirijci ili ja? Kako je taj dron došao neprimjećen točno iznad Pancira i uspio ga uništiti? Pa to su stvano diletanti, ti iz SAA.

Odisea
Gost
Odisea
6 mjeseci prije

Šta jedan!! Kako onaj s Aljazeere tče sve je namještaljka

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Nebi ja reko da su diletanti ovi iz SAA nego im uvaljuju rusi smece . I ja sam se isti furo na tu tehniku ali sad vidim da je to laz i propaganda upravu je Komentator. Kao ovaj Pancir e takva ti je i pomoc Rusije Siriji. Pa njima cifuti ubiju 15 ljudi i to strucnjaka i car ko fo malo ljut i za mjesc dan grli se sa Njetenjahuom. Da su sila nisu, mozda samo na Logicnom .Kako pomazu Siriji uskoro ce se pisati nastavak knjige Posljednji Mohikanac (Posljednji Sirijac )

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Rusima će se ta kvazineutralnost obiti o glavu. Prvo su se od 2011 do 2015 pravili nezainteresiranima za Siriju da bi 2015 ušli u sukob. Turci su im te 2015 ubili pilota, a oni su im sve oprostili i spasili sultana o puča. Da bi im 2020 gađali avione Stingerima po idlibu i neometano uništavali Pancire. Kad sam maloprije vidio snimku uništavanja Pancira od strane drona sam totalno poludio na te diletante iz SAA.

Grgica
Gost
Grgica
6 mjeseci prije

Eh.. Da je Putin spasio Erdu od puca to je čista laž.. Nebi on bio takav da je to istina

Don Kihot
Gost
Don Kihot
6 mjeseci prije

Naravno da ga Putin nije spasio. Postoje neki ljudi u Pentagonu koji projektuju svaki sekund zivota marionete zvane Erdogan.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Postoje nepisana ratna pravila da se ne daju takvi sustavi baš svakome. Nisu ni Ameri davali glavosječama Stingere dok su ih podžavali. Ali Erdo je psihopat kojemu može biti, kad je napadao nesretne Kurde Ameri su ga pustili, sad udara po SAA i Rusi mu to dozvoljavaju.

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Stingeri su izgovori da nedjeluju. Nikad stingere nebi dobili teroristi da sam car nije to dopustio normala uz dogovor sa Erdoganom

Juja
Gost
Juja
6 mjeseci prije

@ Tau
Pusti toga zerousa njemu fali komad namjestaja u glavi, on se razumije u medjunarodnu startegiju i politiku kao mara u krivi curac.

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Grijesis Rusima ce se car obiti o glavu . Koju je bitku dobio car ? Ni jednu ! Izuzev Krima koji je on dobio na poklon i s njim sankcije i neprijateljstvo od cjelokupne medjunarodne zajednice sem par zemalja .

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Z.A. ne moraš stalno ponavljati da si rusofob. To nam je jasno, odavno. Zato i nema objektivnosti u tvojim komentarima. Ali, nisi jedini diletant za politiku i strategiju ( ovde na portalu ) , pa neka ti to bude za utehu .

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Grijesis opet ja rusofob nisam a da ih obozavam kao ti e od toga sam daleko . A da sam diletant ne sumnjam ali ne pouzdajem se ko ti u iluzije i velicinu koje nema a ceko si je i ti 99g. i nisi je doceko.I ja ako sam malo skrenuo mimo tvojih stavova ti to podvodis pod radikalizam . Je*ena je politika i strategija kad te neko brani pa ti u danu strada na stotine vojnika i tehnike a ti glumatas velicinu .

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Kada imaš posla sa ludakom Erdoganom ne znaš uvek šta te čeka. Čovek je, definitivno, lud .

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Upravo tako, Tau .

Konstantin
Gost
Konstantin
6 mjeseci prije

Dakle Alene … sudeci po oficijalnim izjava svih ukljucenih strana jedini dogovor koji su postigli su oni od prije (Soci, Astana). Da je tako kao sto ti velis ne nesudjeni Sultan oliko kmekao na sva zvona + slao poprilican broj askera i odobrio (i pre poginulih nesretnih “33” vojnika) njihovo direktno ukljucenje u ratnom sukobu u Idlibu. Mislim da i pored tvojih dobrih namera da nas ubedis to i nije bas tako. U svakom slucaju slazem se sa tobom u jedno … mi obicni laici koji pokusavamo da ukapiramo sva ova desavanja u nesrecnij Siriji, ce nam se stvari razjasnii nakon izvesnog vremena. Po meni sva sreca (i po Turke a i po ceo ostali svet) sto sa dr. strane crte stoji Rusija. Da je bila usRa znas i sam ishod … ode sve u p.m. pozdrav pobratimko.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Eto vidiš komentare kolega gore iznad , i njima isto nije jasno , kako putin ovo kako ono , sto ne pregaze , kako dronovi slobodno lete po siriji itd ,itd , mnoge nejasnoće kod sviju a tako jednostavna stvar ..
Taj broj uništenih , poginulih i ostalo s obe strane uzmi s rezervom ,velikom rezervom , takodjer i angazman turskih vojnika u akcijama jer mozda si negdje procitao ,svaki korak se prijavljuje i svako zna svačije kretanje ..
Ove izjave turaka , pozivi na pomoć nato i ostalo lako je zakljuciti zašto , kad znamo da turska zna da od toga nema nista..No zasto turska onda poziva nato ? Skontaj ! Nato se naravno neće odazvati , i to će biti dovoljno..
Soći i Astana , da tako je ,i sam tvrdim čitavo vrijeme da se taj sporazum sprovodi , doduše drugim metodama , ali se sprovodi.. Dogovor je dogovor , jel tako..

Suma sumarum , idlib će biti bez evropskih terorista , dogovor će biti ispoštovan , turska i rusija će nastaviti dalje da suradjuju , tek je započelo..

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije

A cime ce da dronove skidaju pa vidis da pantsir ukljucen spava gluh ko top hahahaha .. E ja rusije sile hahaha…

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Tony stari , stvari su ” jasne ” kad se radi o puškometu , a većina tako dozivljava ovu situaciju , no ne radi se o puškometu već o geopolitici , zato većini ništa nije jasno…

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ako je geopolitika to Rusi dozvoljavaju 2020 (opet napominjem da bi razumio da se radi o 2012/13) da Turci udaraju po SAA i uništavaju im ljude i tehniku dok se ovi ne mogu braniti onda ja to ne razumijem. Ne razumijem zašto su uopće pustili Turke u Siriju. Turci su prije 2011 bili najljući neprijatelji Sirije, a ovi ih pustili. Rusi Turke htjeli privući na svoju stranu? Ahaha nisu Turci veslo sisali, neće oni nikada biti na Ruskoj strani.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Smanji ivaniševiću praćenje medija , raskuhaće ti mozak…Nista nije kako se piše ..

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Tony, tebi zaista ništa nije jasno, a raduješ se kao malo dete, nečemu što je foto iz Libije – tako kažu bolji poznavaoci od mene. Nego, promeni ime, Toni nije džihad ime. Nadji neko pravo ime, u muslimanskom bratstvu ima dosta primera, pa izaberi.

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

eks tebi jutros nije dobro ko god sta napise protiv rusa ti ga nazivas teroristom bradonjom u svakom vidis muslimana a ti muslimane mrzis nevolis ti ni Sirijce nego se kompenziras sto te boli u proslosti .Jednostavno napravi sebi portal i pozovi istomisljenike. Ti pokusavas opravdati Rusiju za ne pomoc sirijcima nekakvim strategijama i politikama a ja za sad kako se ovo sve dole odvija vidim da car i sultan dijele Siriju a hoceli tako ostati vidjet ce mo .Pa pomislim na onog kukavca Madura zakukace mu majka ako ga ovako budu pomagali.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Naprotiv, potpuno si omašio Z.A. Ja samo razotkrivam one koji podržavaju teroriste glavoseče, a žele biti prikriveni i zamaskirani muslimani. Inače, nemam ništa protiv muslimana, ali protiv terorista muslimana i svih terorista imam . U ovom slučaju u Siriji govorim o teroristima ISIL , AlKaida ,Tahir Al Šam i sl. Turska podržava teroroste , a to znači da imam mnogo toga i protiv Turske.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Eks , bolje da se odmoriš malo u turskim ljetovalištima , raskvasiće ti se mozak od gluposti koje vrti ..

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Sta ti bolan razotkrivas s tobom nesto nije u redu gdje zivis ti . Procito sam par tvojih komentara i svi odisu nabojem nacionalizma i fasizma . Ti svoju verziju istine samo mozes ovdje na Logicno provuci i u Srbijanskim portalima i nigdje vise. Ti nemas nista protiv muslimana samo ih puno mrzis .

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ovo nema veze s Pancirom, ovo je čista nesposobnost, ili nešto treće. Nema šanse da se Dron tipa Anka-S neopaženo dođe iznad aktivnog Pancira i uništi ga.

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Covjece ne udaram ti carlamu (ne podilazim ti nego po dojmu) ti si barem covjek od rezona , dovoljna je mala diverzija (eletronska ) pa da sistem je na godisnjem Rusi to mogu uraditi u svakom trenutku.Nisu rusi jednom ostavili na cijedilu sirijce , vidi oni tu igru igraju sa svakim ko neigra po njihovim pravilima .Turaka nije bilo u Siriji kad je najgore bilo po Siriju ali su ih rusi uveli i to je istina sta i kako ce biti to ja neznam. Kad je pado Najrib rusi su sjedili dok su turci aktivno gadjali. Nema tu opravdanja . Sta mislis da je u pitanju bila ruska vojska a avijacija nije dejstovala pa taj bi general bio streljan. Rusi igraju svoju simultanku i ucijenjuju i Asada i Irance.Citav jucerasnji dan su turci bombali sirijce ovi nemogu ni da uzvrate . Zasto pa radi rusa i njhove politike.

xxx
Gost
xxx
6 mjeseci prije

Pali ne zali, rokaju turci sve u sesnest………
https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=uHYQJjPJuOE&feature=emb_logo

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ajde skini nam se s kursa s tim glupostima, vidi se da imaš 10 godina.

xxx
Gost
xxx
6 mjeseci prije

ahahahaaa, pali, ne zali……

https://twitter.com/i/status/1233459542165524484

Abu Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
Gost
Abu Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
6 mjeseci prije
xxx
Gost
xxx
6 mjeseci prije

ahhahahahaa, pusis ga ti turcima sve skupa sa rusima i sirijcima. Car Putin se u Siriji drzi onog milosevicevog, niko nesme da vas bije.
a sto se tice djevica, moji su po crkvenim knjigama vec 500 godina na Peljescu.

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

XXX slucajno si iz mojih krajeva .moji su 1000 godina u knjigama…:))
Znas li ti sto su Turci radili po peliscu, Jajini , Kuni ….a znas li ti koje su se bitke sa Turcima borili na Stonu?
Najduzi zid u svitu posli Kineskog zida ?

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

XXX ? Sto ti je ? Mi samo komentiramo i pratimo nesto sto moze sj..at cili svit a ti se ponasas ka balavac…?
Jeli ti caca u terorisima pa navijas za njega …ok . ali brale reci .
Molin te obrazlozi bar s par argumenata to tvoje ponasanje ,,,,, i ja ti dizem kapu.
Ali ti se ponasas ka da si u kupleraju i uspio si doc do one stvari i sad kmecis od radosti …..daj budi profesionalan…

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

Tau
Razgovaraš s bolesnikom koji koristi desetak imena…
Btw S.A. je – Saudijska Arabija.

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Hvala Luce ….a digod je i s njima od gusta popricat ,,,onako …:)))

patriot
Gost
patriot
6 mjeseci prije

Tau

Ne branim tog lika i nemam pojma tko je vidim da je neki novi komentator ovdje, koji je vjerojatno muslimanskog podrijetla, ali ova Lucija ti koristi više nick-ova isto a poziva se na druge koji koriste više nick-ova pod kojima ona napada histerično druge, tako da ne misliš da je ona janje koje ne zna igrat podlo.
Ta Lucija osoba je hipermanično bipolarna ličnost, jer se prikazuje da je smirena a u nekim komentarima divlja prostakuša..

Btw. koristi nick-ove Haramplija, Magnum isl., inače kad poludi tj.kad ima psihoze počne vrijeđat a i prati u detalj svačiji komentar, samo ne prati stil pisanja a to dokazuje da nije baš inteligentna iako je umno poremećena.

A sinoć je pod nick-om Haramplije iz čista mira uvrijedila onog shumadinca, što je uvijek korektan čovjek, bez namjere da ikoga vrijeđa. Kad joj nečije mišljenje ne odgovara ,onda opsesivno prati i vrijeđa.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

patriot
x@y OPET koristiš još jedan novi nick.
Ti zbilja misliš da admini i portali – ništa ne vide?

Xxx se pojavio isti dan, na istom tekstu kada i ti.
4.ili 5. 12. “Meso i šveđani”, tako nešto…

x@y
Gost
x@y
6 mjeseci prije

Lucija zlo jedno umobolno, šta se ti uvijek loviš mene ??
Ajde pogledaj već 3 mjeseca se vrtiš oko mene umobolno a čovjek ti uljudno kaže da se makneš od mene. I šta ti želiš dokazat nekome i čemu ti ta zloba da pišeš pod tuđim nick-ovima i da pod tim drugim nick-ovima mene vrijeđaš i manipuliraš drugim ljudima??

Poslat ću adminu opet upit da provjeri tko je taj Haramplije, Slaviša i xxx koji su prostačili i jučer isti taj Haramplije i Magnum si bila ti LUCIJA kada si uvrijedila i shumadinca!!

Ja ne komuniciram na tom tvojem prostačkom nivou. A ovo si ti bila jučer milijun posto. I ostavi se više mene i ne piši pod drugim nick-om i onda se javiš pod nick-om Lucija i drugima manipuliraš da je netko drugi to pisao , a ustvari si to ti pisala, kao i ovo jučer!

I OVO SI TI BILA LUCIJA ISTO:

“Magnum#372938
shumi x@y te trola. Samo obrati pozornost.

12-16Odgovor28. 02. 2020. 11:19

A shumadinac ti je kulturno odgovorio ,ali nisi bila zadovoljna odgovorom pa si ga uvrijedila, no to nije sve , pogledaj ti od kada si se ti uhvatila mojih komentara i neurotično i opsesivno pratiš ! I TEBI JE TO TVOJE PONAŠANJE NORMALNO?? TI NISI NORMALNA OSOBA.
ODGOVOR OD shumadinca:
“shumadinac#372945
Ne bih se složio Magnim, x@y je čovek sa drugačijim mišljenjem – na kome ne insistira napadno. A što može da bude korisno za proveravanje sopstvenog stava. polako već prelazi u “naše” 😉

20-8Odgovor28. 02. 2020. 11:28

A TI SI ODGOVORILA OVO shumadincu OPET POD DRUGIM NICK-om (PRVO SI BILA MAGNUM A ONDA HARAMPLIJE):

“”Haralampije#373014
Shumadinac
Interesantno kako svaki trol u tebi nađe podršku

A još je interesantniji tvoj komentar kod texta o papi i onom mitropolitu. Nema ni katolika ni pravoslavca koji će olako prizivati ujedinjenja.
Ti si “zexkraken”.

6-15Odgovor28

A OVO TI JE KONAČAN DOKAZ DA ZAISTA NISI NORMALNA JER TO ČINIŠ VEĆ UZASTOPNO 3 MJESECA:
Lucija#337231
x@y
Bolesno go*vno. Za Novu godinu ti obećavam da ću odgovarati na svaki tvoj petparački komentar koji vidim. 😁

00Odgovor31. 12. 2019. 17:21

X60
Gost
X60
6 mjeseci prije

Bezveznjak, više si puta tvrdio da se iza nickova Haralampije, Magnum, Slaviša itd… skriva Ivo.
Slično kako je i Ivo pobrkao različite komentatore da su svi aliasi Jacka.
Pojma ti nemaš. Isto kao što ne znaš ni što je dobro a što zlo.

x@y
Gost
x@y
6 mjeseci prije

X60, nemam se što više raspravljat ,ali dovoljno je da usporediš isti stil prigovora od strane Lucije ,kako je prigovorila shumadincu ,tako i drugima pa i sada meni, daj malo uključi mozak i razmisli.

Ova nije normalna jer se na nekim komentarima ponaša kontrolirano a na nekim ekstremno zlobno i prostački, što nikako ne priliči normalnoj ženskoj osobi.
Evo ti primjer na koji ti želim ukazat (stilski apsolutno isto): SAMO PRIMJER, A BLESAV NISI ,IAKO VRIJEĐAŠ
…………………………
Haralampije#373014
Shumadinac
Interesantno kako svaki trol u tebi nađe podršku

A još je interesantniji tvoj komentar kod texta o papi i onom mitropolitu. Nema ni katolika ni pravoslavca koji će olako prizivati ujedinjenja.
Ti si “zexkraken”.”
……………………………
A OVO SADA:
“Lucija#373863
patriot
x@y OPET koristiš još jedan novi nick.
Ti zbilja misliš da admini i portali – ništa ne vide?

Xxx se pojavio isti dan, na istom tekstu kada i ti.
4.ili 5. 12. “Meso i šveđani”, tako nešto…

0-2Odgovor29. 02. 2020. 12:43
………………………………………..
A SAD VIDI OVO:
Haralampije#370439
xxx
Aaah…Pa ima jedan komentator koji je svojim prisustvom pridonio sprdačini.
Njegov nik je x 🐒 y

1-6Odgovor24. 02. 2020. 02:16
……………………………………………..
A OVO JE OD KRAJA DECEMBRA/PROSINCA 2019-e :
“Lucija#337231
x@y
Bolesno go*vno. Za Novu godinu ti obećavam da ću odgovarati na svaki tvoj petparački komentar koji vidim. 😁

00Odgovor31. 12. 2019. 17:21

………………………………………………

PREVIŠE SLIČNOSTI POD RAZLIČITIM NICK-OVIMA! DAKLE, HARAMPLIJA,MAGNUM I xxx SU LUCIJA !!!!!

DRUGO, PIŠE POD DRUGIM NICK-OM I ONDA UBJEĐUJE DRUGE DA JA TO PIŠEM!

TREĆE, TO JE DOKAZ DA SE RADI O KRAJNJE PSIHIČKI BOLESNOJ OSOBI!

BTW. JUČER SAM 2 PUTA ADMINIMA NAPISAO DA VIDE TKO JE HARAMPLIJE, MAGNUM I XXX!!!!

x@y
Gost
x@y
6 mjeseci prije

PRVO; TO TI MISLIŠ DA ADMINI NIŠTA NE VIDE I SVE OSTAJE POHRANJENO A UOSTALOM NAPISAO SAM DA LI MOGU PROVJERIT TKO JE HARAMPLIJE, MAGNUM I xxx , IAKO ZNAM DA SI MILIJUN POSTO TO TI LUCIFER I NE GLUMI I NE LAŽI!

KAŽEM TI OSTAVI LJUDE NA MIRU I NE MANIPULIRAJ SVOJIM PSIHOTIČNIM NASTUPIMA I NE LAŽI KONVERTITU PROSTAČKI!

OTKAČI VIŠE OD MENE DVOSPOLAC ZLOBNI. TOKSIČNA SI VIŠE OD MILIJUN VRAGOVA ILITI ĐAVOLA!

MA BRIGA ME ŠTO TI PIŠEŠ , I BRIGA ME TVOJE MIŠLJENJE KOLIKO TKO NICK-OVA IMA, ALI NE NAPADAJ LJUDE I NE VRJEĐAJ I NE LAŽI OPSESIVNO ,JER SI PATOLOŠKA LAŽLJIVICA UZ TO ŠTO SI PROSTAKUŠA DVOSPOLAC!

JE LI TI TO JASNO.

BTW.ISTINA ,BAŠ ČUDNO POJAVILO SE JE VIŠE NJIH NOVIH KOJI NEKIM ČUDOM BAŠ PRATE MENE I NEKIM ČUDOM PROSTAČE I ONDA SE POJAVI NEKIM ČUDOM LUCIJA TJ.LUCIFER ,KOJI OPSJEDNUTO NAPADA I PITAM SE ZAŠTO BAŠ TAJ LUCIFER TO ČINI?

A ZNAŠ ZAŠTO?
JER IMAŠ OGROMNIH PROBLEMA SA PSIHOM. A TO SAM TI ODMAH U STARTU REKAO I TO DOKAZUJEŠ SVAKODNEVNO PA I TIME DA POD DRUGIM NICK-OM VRIJEĐAŠ I ONDA TO PREBACUJEŠ NA MENE!

SAD LIJEPO BRIŠI OD MENE!

STVARNO SE NEMA SMISLA SA TOBOM RASPRAVLJAT ,JER SI KRAJNJE PSIHIČKI BOLESNA OSOBA.

OD SAD NADALJE TE TOTALNO IGNORIRAM I PIŠI BRATE LAŽI I PSOVKI POD STOTINE LAŽNIH NICK-OVA, KOLIKO GOD ŽELIŠ!!!

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

XXX je u stvari slavni lik sa nickom sarajevoxxx sa Klix.ba muslimanskog foruma, zestoki navijac svih mogucih ISILa , Al Nusri I slicnih simpaticnih ekipa. E sad je li on placen ili Islamski fanatik tesko je reci. Frajer dokazano laze I manipulira I ne treba ga uzimati ozbiljno. Sto se tice situacije na ratistu kola mnogo lazi I dezinformacija a evidentno je da Turci svim silama nastoje da postignu CONTROL DAMAGE radi one pogibije od prekjucer kako bi malo umirili svoju javnost. Onaj snimak sa onim Pancirom je ko zna odakle I od kada a budale se pale po Internetu u navijackim euforijama.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Pazi siniše i control damage teorije , gdje si to pokupio majke ti 😂😂😂..
Dogovorili se ljudi , napravili pometnju dok se posao radi , no ti na puškometu to nikad nećeš skontati..

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Ivanisevic ….ajmo XXX dad sansu …nikad neznas mozda je talent

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

XXX je u stvari slavni lik sa nickom sarajevoxxx sa Klix.ba muslimanskog foruma, zestoki navijac svih mogucih ISILa , Al Nusri I slicnih simpaticnih ekipa. E sad je li on placen ili Islamski fanatik tesko je reci. Frajer dokazano laze I manipulira I ne treba ga uzimati ozbiljno. Sto se tice situacije na ratistu kola mnogo lazi I dezinformacija a evidentno je da Turci svim silama nastoje da postignu CONTROL DAMAGE radi one pogibije od prekjucer kako bi malo umirili svoju javnost. Onaj snimak sa onim Pancirom je ko zna odakle I od kada a budale se pale po Internetu u navijackim euforijama.

Jozo
Gost
Jozo
6 mjeseci prije

Tebe treba na kolač na biti

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Nazalost, nama dragi Rusi, koji ostvaruju svoje ciljeve korak po korak, igraju svoju igru koja ide kroz dogovor sa Turcima a često je u problemu sirijska SAA zbog toga. I gledati Putina i Lavrova kako diplomatski govore o okršaju gde su poginule desetine turskih vojnika skoro se izvinjavajući turcima mi je teško za svariti. Sa druge strane, turci su ovih par nedelja mnogo uništavali sirijsku vojsku a ruska pozicija je bila opet diplomatska, skoro pa dozvola da turci satiru sirijske vojnike. Mučno je gledati te ljigave postupke velikih sila poput Rusije. Na strani Rusije sam ali ovo što ona radi preko ledja Sirijaca je stvarno žalosno. Nekad dajem za pravo Amerima u njihovom brutalnom stavu i reagovanju. Gde je Putin sa tim stavom prema Turcima. Ako nestabilni Erdogan preti i vrišti neka Putin lupi šakom o sto i zapreti Erdoganu a ima i čime…. dosta je više ludosti sultana. Sa ludakom trebaš govoriti njegovim jezikom jer on samo taj jezik razume. Ali politika i interesi su jedno a ono što bi mi voleli da se desi je nešto drugo. U ovom ratu Rusija je na pravoj strani ali nije cvećka jer i ona igra ljigave igre a strada običan narod.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Dejan
Pa da, kao neboj se mi smo tu a na kraju dozvole da ih turci ubijaju kao zečeve. Danas baš zrakoplovi rusa nešto slabo lete, jučer SAA pokrenula kontru na Saraqib i ništa, ma teška se tu mutljaža vodi, sve u svemu i Rusi me razočarali, sve je to ista banda.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Dejane , kad si u ratu s puškom na terenu i slušaš medije sta pričaju imaš osjećaj da si u paralelnom svemiru , na terenu se dešava jedno u stvarnosti drugo , to pitaj bilo koga ko je u ratu proveo više od mjesec dana…

Juja
Gost
Juja
6 mjeseci prije

Zerous
Ti i politika dva razlicita pojma koji idu suprotnim smjerovima i Machiavellia treba razumijeti izmedju reda ali to je za tebe nedokucivo.
Prihvati se ti motike, to ti je po prirodi stvari blize tvome intelektualnom nivou.

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije

Dal je moguce da turci imaju ovakvu tehniku pa jbt gledam snimke mozes i registraciju prepoznati ovog pantsira skoro ista tehnika kao kod rusa hehehehe al u qrcu.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ne vidi se je li Pancir ili nešto treće, a on može registraciju prepoznati.

burt
Gost
burt
6 mjeseci prije

imat tu veliki broj nejasnoća i poluinformacija jer se govorilo da turska avijacija ne smije letjeti po Idlibu a sad se vidi da turski dronovi napadaju, da su islamisti Stingerima srušili dva SAA helikoptera a po snimkama se vidi da je turska vojska ispaljivala Stingere, zadnja 24 sata izgleda da turska vojska strahovito udara po SAA, Liwi al Quds, Hezbollahu, IRGC-u najviše u sjevernoj Siriji oko Idliba i Aleppa, Turci za napade koriste dronove, samohodnu artiljeriju, a izgleda da iz Turske pucaju bacačima raketa T-122 i M270 sa GNS navođenjem i prvi puta koriste balističke rakete T-300 Kasirga što se vidi na jednoj snimci, sporazum o ulasku pet kilometara protiv PKK više ne vrijedi jer je turska strana zauzela tzv. sigurnosnu zonu u dubini 30 km u sjevernoj Siriji a pogotovo za idlib ne vrijedi ta zona iako je ruska strana predlagala 6 km buffer zonu i to je Erdogan odbio, Grčka je najavila da će zaustavit migrante na svojim granicama a treba pričekat hoće li poludjeli Erdogan nakon 72 sata opet zatvorit granicu za slobodan izlazak migranata i hoće li nastavit ucjenjivat frau Merkel i glupane iz EU komisije traženjem još love u zamjenu za zadržavanje migranata

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Na twitteru prava pucačina !
Šta igrate , ja sam bio dobar batlefieldu , daj link servera..

x@y
Gost
x@y
6 mjeseci prije

Burt, možemo li dobit taj link?

Virolog
Gost
Virolog
6 mjeseci prije

Bas cudno,ja sam mislio da su razgovarali o tome,tko ce koji dio Sirije izgraditi i koliko izbjeglica vratiti,odnosno sa koliko milijardi turskih lira i ruskih rublji sudjelovati u obnovi onoga sto su porusili ali izgleda jos nista od toga,ta pitanja i dubioze su ostavili trulom zapadu,oni su tu da se dogovaraju o protjerivanju stanovnistva i rusenju Sirijskih gradova a truli zapad neka razmislja o prihvatu izbjeglica i obnovi.Sto drugo zakljuciti o ulozi ova dva genijalca (cara i sultana) u Siriji,osim konstatacije “A jesu je opravili,nisu ostali ni dugmici”.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Još jednom – uništeni pancir S1 koji se vrti na tviteru je iz Libije, nije unišen u Siriji, to je propagandni trik.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Imaš kakav link koji to potvrđuje? A i da nije uništen Pancir, Turci udaraju dronovima po tenkovima uništavaju Šilke itd. SAA su pošteno istamburali. Ameri ovo ne bi napravili.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Idi na forum my city military gde kvalitetno prate rat u siriji, i pričali su baš o tom tviteru sa uništenim pancirom.
A da Turci udaraju po SAA sam pisao, i dobro uništavaju oklope sirijaca. A to Turci rade jer im se dozvoljava, a ko im dozvoljava – pa Rusi. To je ta igra velikih gde strada mnogo običnih vojnika.

brusilica
Gost
Šule
Gost
Šule
6 mjeseci prije

Rusi su mlakonje kako sam već pisao da će Erdogan islamista opet navući onog PUTU na emocije i tražit prekid vatre i primirje..e moji Rusi tako se nebrani Sirija i saveznik..Turci danas dronovima uredno ubijaju sirijce a S-300 čeka isporuku kupusa iz Turske kad se Erdo napije da ima rasola za glavobolju…Ili se Rusi pokažite kao saveznici ili predajte Damask svim ISLAMISTIMA okolo…

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Ne virujem da im Rusi dozvoljavaju …..Turska je ipak 2 najaca sila u Natu….Govoriote ka da ste na kompjuterskim igricama …judi moji dole je rat.!

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Tau a ti ne veruješ da im Rusi dozvoljavaju? A kako bi se po tebi ta dozvola dala pa da ti poveruješ? Tako što bi Putin izašao javno na televiziju i izjavio da Turci mogu slobodno da uništavaju sirijsku vojsku?
Ako ne reaguješ na odredjenu agresiju ti dozvoljavaš da ta agresivna strana nastavi da radi to što radi. To je sasvim jasno. Ako Rusi odgovore na mlak način to je isto kao da im daju dozvolu. A Rusi mogu odgovoriti i na vrlo jasan i brutalan način ali to ne rade. Imaju svoje računice na više strana i balansiraju a to ide preko glava sirijske vojske.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Vidiš dejane , tako ti isto i turska balansira nista čudno , samo u ovom slučaju nisi u pravu , u pitanju je nešto sasvim drugo , sačekaj da se magla digne…

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Dejane slazem se s tobom . Ali cu nadodati da rusi dopustaju da Sirijska armija bude unistena . Rusima pobiju njihove a Putin kao malo se ljuti pa nakon mjesec dana ponovo se ljubi sa Njetenjahuom. Ovo sad sto su uradili i ostavili sirijce na cijedilu bit ce im vraceno zna narod dole zasto su njihovi vojnici pobijeni, da su izdati. Ako ja ovdje dozivljavam ovo kao izdaju kako tek narod koji zivi u Siriji ce to dozivjet.

Fenix
Gost
Fenix
6 mjeseci prije

Nekako mi se čini da SAA nije očekivala direktno mjesanje Turaka bili su nekako previše opusteni. Isto tako mislim da ni Rusi to nisu ocekivali jer SAA je oko Saraqiba ispaljivali i “tocke” da zaustavi Turke i zelene i nisu uspjeli pa su se Rusi morali direktno juce umjesati i poravnati Turke da ih zaustave. Ovo je 2 masovnije bombardiranje Turaka od strane Rusa ovo zadnje je bilo bas masovno. Inace SAA nadomak jish al sugura i jako dobro napreduje. Sto se tiče Turskih dronova to se mora zaustaviti to je bar relativno lako pantsir,igla el.ometanje ali to mora prestati na kraju tko zna da li je to sve sa gadjanjem Turskih dronova istina možda tu ima mnogo propagande da bi se umirila javnost.

xxx
Gost
xxx
6 mjeseci prije

pa eto, dobro su ih turci opustili, ko na poligonu, vjezba gadjanja.

https://twitter.com/i/status/1233299362501070851

Abu Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
Gost
Abu Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
6 mjeseci prije
Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

XXX …pretpostavjam da si jako mlad bar u odnosu na mene .
Jeli mi mozes odgovorit zasto volis da jedna drzava napada drugu Drzavu u kojoj ginu Ljudi bez razloga .
Di dijeca ostaju bez roditelja ,,,Roditelji bez dijece Di nadrogirani vojnici siluju zene i dijecu ubijaju starce …glad bolest
neimastina a niko nezna nikog od prije a mrznja do neba ….?
Sirija je priznata drzava u svojim granisama , sekularna zemlja , super su se slagali svi prije rata …Zasto mrzis nesto sto nepoznajes ,,, zar ti ljudi nemaju pravo na zivot ?
Mozes li mi odgovorit ? Ja san Krrscanin nisam Arab .
Zasto? Zasto mrznja prema sirijcima?

xxx
Gost
xxx
6 mjeseci prije

kakve veze ovo moje pisanje ima sa mrznjom. ja samo ostavim link zato jer vidim da se rusofili u logicnom prave mutavi.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Ne bih ove nazvao rusofilima , vidiš kad ne ubijaju dovoljno turaka ne valjaju im ni rusi , ne znam kako ih nazvati , imaš li predlog..

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

XXX….molinte vrati svoje komentare unazad ….Jako si upadljiv……Sa respektom

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

XXX je u stvari slavni lik sa nickom sarajevoxxx sa Klix.ba muslimanskog foruma, zestoki navijac svih mogucih ISILa , Al Nusri I slicnih simpaticnih ekipa. E sad je li on placen ili Islamski fanatik tesko je reci. Frajer dokazano laze I manipulira I ne treba ga uzimati ozbiljno. Sto se tice situacije na ratistu kola mnogo lazi I dezinformacija a evidentno je da Turci svim silama nastoje da postignu CONTROL DAMAGE radi one pogibije od prekjucer kako bi malo umirili svoju javnost. Onaj snimak sa onim Pancirom je ko zna odakle I od kada a budale se pale po Internetu u navijackim euforijama.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

XXX je u stvari slavni lik sa nickom sarajevoxxx sa Klix.ba muslimanskog foruma, zestoki navijac svih mogucih ISILa , Al Nusri I slicnih simpaticnih ekipa. E sad je li on placen ili Islamski fanatik tesko je reci. Frajer dokazano laze I manipulira I ne treba ga uzimati ozbiljno. Sto se tice situacije na ratistu kola mnogo lazi I dezinformacija a evidentno je da Turci svim silama nastoje da postignu CONTROL DAMAGE radi one pogibije od prekjucer kako bi malo umirili svoju javnost. Onaj snimak sa onim Pancirom je ko zna odakle I od kada a budale se pale po Internetu u navijackim euforijama.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Tau, zar ne shvataš da je xxx bolestan balavac .

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

eks ..ma vidim …hvala na upozorenju ali ponekad se uspije i njih upravit na pravi put …, znam sto ces rec ali kad san tvrdoglav ka Tovar…ili ti ga sveta zivotinja..:)

Mlayak
Gost
Mlayak
6 mjeseci prije

XXX
Daj pojebi nešto ili si prebalav za to

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Fenix …..Svaka ti na mistu

Virolog
Gost
Virolog
6 mjeseci prije

Najbolji pancir je onaj koji stoji u magacinu i skuplja prasinu,svaki drugi je opasan ali prvenstveno po onoga tko ga opsluzuje,momentalno je najbolji onaj kojega je vucic dobio na poklon od cara, cuo sam da ima ugraviranu posvetu,vucicu s ljubavlju uz Bozju milost i nadu da vas nece morati cuvati od nato aviona.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Virolog, ja mislio da od onoga xxx nema većeg bolesnika, a onda se pojaviš ti i demantuješ me.

Erdogan general NATO
Gost
Erdogan general NATO
6 mjeseci prije

Ma teroristi su ” maskare iz Moskve “

Jack
Gost
Jack
6 mjeseci prije

Ludi brkati sultan ce opet izlupati celavog cara kepeca po prknu,pogle samo ilustraciju teksta,dok sultan grmi,car ga tuzno gleda kao mona liza,jer zna da ce poslje presice dobit kaisom po golom prknu.

Juja
Gost
Juja
6 mjeseci prije

A ti ces tome kako ti kazes celavom caru lizati rane.

mladen delic
Gost
mladen delic
6 mjeseci prije

hebise

Jack
Gost
Jack
6 mjeseci prije

Vrijeme je da se konacno aktivira S300 i skuha jedna dobra sarma,za ono malo prezivjelih asadovih vojnika koje je kao trebao zastititi od napada iz vazduha.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Ne staj kolegama na žulj , vidiš da su se pogubili , twitter ih raspameti …

Jack
Gost
Jack
6 mjeseci prije

Raspametiti se moze samo neko tko ima pameti,vecina tekstova i komentara sugerira da je vise S 300 srusio aviona nego sto je ovdje napisano pametnih komentara ili tekstova.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Sreća da si se pojavio ti Jack i onaj xxx , pa ste “podigli pamet na viši nivo” . ha,ha, ha, . Vi ste obični lakrdijaši i provokatori, a vaša uloga je zagadjivanje portala. Zagadjujete ga jer ne puštate vodu posle vašeg “komentara” .

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Koprcaj se u naznanju. Na eks..

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Jack u pravu si i izvini za sve komentare u kojim sam tebi opniro u vezi rusa .

nessy
Gost
nessy
6 mjeseci prije

Jadni sinko, kad psihijatrija konacno proradi punim kapacitetom, tebe ce odvesti, i nikad vise te nece pustiti. Spakuj cetkicu za zube i tople carape, trebat ce ti.

Canadian dream
Gost
Canadian dream
6 mjeseci prije

A u medjuvremenu SAA artiljerija napada Turke(jedan poginuo,jedan ranjen),a Grci stavljaju veto na NATO objavu podrske.

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Sad ce Turci praznjenje po Grcima ….

Pajo
Gost
Pajo
6 mjeseci prije

Rusi su DOPUSTILI Turcima da uđu u zracni prostor sa naoruzanim dronovima i ovo sto vidimo je posljedica toga. Totalni kolaps SAA i bjezanje i napustanje sve tehnike koja bi mogla biti na udaru.

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
6 mjeseci prije

Kada ovako citamo ispada da da Rusija blago djeluje.ALI zapitajte se koliko hijena napada na Siriju. amerika,izrahell,s arabija,turska,nato jer su u mnogim stvarima podrzavali i naoruzavali bradonje. I zamislite koje jos sve drzave ucestvuju u tome.nije lako mnogo je podlih igraca protiv SIRIJE…ali ako ima imalo pravde na ovom nepravednom svijetu,vjerujem i ubijedjen sam da se se SIRIJA spasiti.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

Tebi lvi.tz svaka čast ,jedini od ovoliko licemjera si se sjetio napisati ko sve učestvuje u agresiji na siriju..

Juja
Gost
Juja
6 mjeseci prije

zerous
Jedino sto sigurno nisi pogrijesio u gornjem komentarau su prve dvije rijeci, sve ostalo je za tebe nedokucivo otprilike kao i kvantna fizika. Koliki je tvoj primitivizam kada se nickom nazivas Bogom svih bogova, zato sam bio slobodan korigirati tvoj nick, drzi ga se ubuduce.

Ringo 10
Gost
Ringo 10
6 mjeseci prije

Sada kada sam sve sabrao ovo sa rusima nije nikako ok to treba odmah istjerati tako su i kosovo ostavili i otisli bez pozdrava evo sada turci svim i svacim peglaju siriju a rusi ko pichke cute … vrijeme je da idete ruska bagro.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Open ti se predstavljas kao ja. Sto se peglanja tice opeglam ti mamu, sestru, zenu I mogao bih I kcerku u buducnosti…ili kcerke

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Niko ne zna šta misle, šta rade i šta planiraju Putin i Šojgu. Ratna taktika se ne donosi ad hoc i za kratak rok . Sačekajmo, ne znamo mi “šta se iza brda valja”. Ali, tu su “vidovnjaci” i “stručnjaci-analitičari” da nam objasne kako se Erdogan sa Putinom dogovorio da ginu turski vojnici.

U prolazu
Gost
U prolazu
6 mjeseci prije

Tu treba odmah reći da su Turci u prednosti. Teritorij Turske se naslanja na Idlib, dok su Rusi “tamo daleko”, i još moraju prolaziti kroz Bosfor. Turska tu raspolaže sa nadmoćnim kopnenim trupama i tehnikom, koje bez problema može dovlačiti na front. Rusi se ne smiju otvoreno angažirati protiv Turske jer je to krajnje nepovoljna varijanta, što zbog plinovoda, atomske elektrane u izgradnji i drugih ekonomskih interesa, kao i zbog same teoretske opasnosti da Turska proglasi “ratno stanje” i zatvori Bosfor. A i ruska baza u Siriji, pitanje je da li bi izdržala masovni napad raketama i avionima. Dovoljno je da nekoliko raketa probije obranu i sustavi su oštećeni i van upotrebe. Rat bi se odmah proširio jer bi se gađali veliki vojni objekti, infrastruktura u Turskoj. Ali, NATO jedva čeka da se umiješa, jer imaju brojnu infrastrukturu i sredstva i žele poraziti i poniziti Rusiju.Tako da je to za Rusiju, krajnje nepovoljan položaj, a mogu prijetiti samo eskalacijom rata. Erdogan će pripojiti dio Idliba, nastanjen Turcima ili sličnim muslimanima, koji se se inače namnožili tu, kao i po cijelom muslimanskom svijetu te izazivaju pobune i secesije, gdje god mogu. Samo ih treba podstaći.

Alen
Gost
Alen
6 mjeseci prije

I evo ga ! Konačno dodjosmo do zatvaranja bosfora ! Sve se pitam kako još niko nije tiga se sjetio ..

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

I Saudijska Arabija graniči sa Jemenom i opet ih nemože pobjediti. Tako da to baš i nije tako kako ti kažeš. Kada počne stizati hrpetina mrtvih osmanlija, pitanje je kako će turska javnost to prihvatiti. I danas turci dronovima napadaju SAA, točnije u Saraqibu. Nadam se da SAA za svaki napad na njih odgovori granatiranjem turaka ako već nemože rušiti dronove.

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Pitam se imali SAA dronove pa da odgovore na isti nacin . Zasto im rusi ne daju svoje ili iranci koji sigurno imaju bolje dronove od turaka. A eto jutros citam da su turci poubijali neke Hezbolahove borce a jedan komentator cak navodi da su u tom napadu poubijani i Iranski oficiri i u cinu generala .

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

NATO jedva čeka da se umeša jer želi poraziti i poniziti Rusiju? A Turska može razvaliti rusku bazu u Siriji. Hm… kažu da je sve moguće osim drvenog šporeta. Može i Rusija da ispali stratešku nuklearnu raketu na Vašington, sve može da se desi… Mogu i Vanzemaljci sa Sirijusa da nas napadnu, jesi li gledao film Dan nezavisnosti 🙂 Ko to hoće i jedva čeka da izazove nuklearni rat sa Rusijom koji će planetu učiniti nenastanjenom za život? Ovde se iznose neke zaista neverovatne “analize”.

Virolog
Gost
Virolog
6 mjeseci prije

Najveci problem vecine komentatora ovog portala jest to, da su od rusofilije obnevidili,pa se cudom cude kako turci mogu pored pancira i S 200,300,400,500,xxl….gadjati asadovu vojsku i ruske speznaze .Pa dobro mitomani,znadete li vi da je turska clanica nato pakta i da vojska poremecenog sultana raspolaze sa zapadnim oruzjem i tehnologijom.Ponavljam po stoti put,rusko oruzje nema sto traziti u direktnom okrsaju sa zapadnim,to je kao kad bi sjeo u Ladu i izazvao porshea ili ferrarija,mercedesa,audija,bmw na megdan.Hipotetski Ruska vojska tim svojim naoruzanjem moze u nekom blitz krigu ,u okviru 24h ,svojom masom oruzja i ljudstva izvrsiti agresiju na neku manju susjednu zemlju i to je sve, u srazu sa nato vojskom i zapadnom tehnologijom ruska vojska nema nikakve sanse.Moze se latiti nuklearnog naoruzanja i eventualno ispaliti poneku nuklearku ali nakon toga nema natrag,jer bi ih nato u sat vremena poslao u kameno doba.Dakle da ponovim, glavni razlog vaseg cudjenja jest mitomanija o nepobjedivoj ruskoj vojsci i naoruzanju,da nema toga mnoge bi vam stvari bile jasnije.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Zadovoljstvo je razmenjivati mišljenje sa nekim upućenim komentatorima jer se u razmeni može mnogo naučiti. Ali ovo što je napisao virolog je potpuno netačno. Ovde može svako pisati i najveće gluposti, papir (ekran) trpi sve. Uzaludno je trošenje energije na obrazlaganje zašto napisano ne stoji. Ako virolog hoće da živi u tom svom svetu i da vidi stvari na njegov specifičan način, na volju mu. Njegov život, njegov pogled, njegova stvar.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Demokratskija opcija je bio ISIS sa sve umerenim i neumerenim teroristima. Tu demokratskiju opciju su stvorili i podržavali Amerika, Izrael, Turska, SA, UAE, Katar pa i celi zapadni svet. Baš je njima bio cilj da maknu Asada i da se ustoliče, velika geopolitička igra. Ukloniti Asada koji nije cvećka i postaviti nekoga ko će raditi direktno ono što Amerima odgovara nije demokratskija opcija. To je zamena jednog lošeg režima još mnogo gorim režimom. U Libiji su srušili Gadafija koji nije bio cvećka i napravili su za narod Libije 10 hiljada puta goru situaciju.
Moje mišljenje ja da je Avangard moćan, bez premca medjutim to nije ono što je glavno oružje. Najjače oružje je dolar i dok Ameri imaju to oružje oni mogu da dominiraju. Tek kad dolar bude oslabljen i zamenjen drugim sredstvom (nekom korpom valuta ili čime već, za sada je nejasno) onda će i Američka moć opasti na nivo regionalne sile. Dok god imaju dolar kao glavnu svetsku valutu oni će biti u prilici da projektuju svoju moć na ceo svet. Sada su slabiji nego što su bili ali i dalje su glavna svetska sila.

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Turci u Siriji ne mogu ništa pa će se početi izvlačiti a u suprotnom bi mogao početi Treći svjetski rat.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
158
0
()
x