fbpx

Razgovori Erdogan-Putin: Moskva će uzeti u obzir samo Sporazume iz Sočija

Erdogan Putin

Danas su održani telefonski razgovori između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege Erdogana. Nakon razgovora uredi dva predsjednika su priopćili kako ne isključuju da bi se mogli sastati u bliskoj budućnosti.

Prema tiskovnoj službi Kremlja, dvojica čelnika su naglasila „potrebu dodatnih mjera za stabilizaciju stanja na sjeverozapadu Sirije”.

Obje strane su također “naglasile važnost poboljšanja koordinacije između ruskog i turskog ministarstva obrane”.

„Nastavila se sadržajna razmjena mišljenja o situaciji u Siriji. Izražena je ozbiljna zabrinutost zbog eskalacije napetosti u Idlibu, koja je uzrokovala brojne žrtve, uključujući i turske trupe. Naglašena je važnost povećanja učinkovitosti koordinacije kanalima ruskog i turskog ministarstva obrane “, navedeno je u izjavi Kremlja.

Pojašnjava se da su Putin i Erdogan razgovarali o provedbi rusko-turskih sporazuma iz 2018. i 2019. i istaknuli prioritet zadaća u borbi protiv međunarodnih terorističkih skupina.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je također dao izjavu, izrazio je sućut Turskoj zbog pogibije vojnika ove zemlje u Idlibu.

U petak je rusko ministarstvo obrane izvijestilo da su teroristi iz zone deeskalacije Idlib u četvrtak, 27. veljače,  pokušali  pokrenuti veliki napad na položaje sirijskih vladinih snaga. Ministarstvo je priopćilo kako su sirijske trupe pucale na tursku vojsku, koja nije smjela biti tamo, u zoni Idlib.

U tom zračnom udaru su poginula najmanje 33 turska vojnika, To je barem brojka koju priznaje Ankara. Turska je  odgovorila udarima napadačkih dronova i artiljerijom na teritorij Sirije.

Ako pogledamo ruski izjavu, primijetit ćemo da se ona ni po čemu ne razlikuje od svih priopćenja datih o Siriji tijekom proteklih godina. Što se Turske tiče, okvir za suradnju, mir i političko rješenje krize su sporazumi iz Astane i Sočija iz 2018. i 2019. I ovaj put je Putin svog „kolegu“ podsjetio na obvezi eliminacije terorističkih organizacija, koje je kao takve priznala i Turska, kao i Vijeće sigurnosti ujedinjenih naroda, ali se turska vojska pridružila ovim skupinama u ofenzivi protiv sirijske vladine vojske.

Apsurd kojeg je teško objasniti je da Erdogan tvrdi kako to čini u okviru Ugovora iz Adane između Sirije i Turske, potpisanog u turskom gradu 1998.,a upravo taj sporazum je Moskva Turskoj nudila kao najbolji okvir za rješavanje nesuglasica između Ankare i Damaska. Ali taj sporazum ne predviđa podršku islamističkim terorističkim skupinama, već jamči Turskoj sigurnost i daje pravo na ograničenu intervenciju u pograničnom sirijskom teritoriju protiv naoružanih Kurda.

Ugovor iz Adane iz 1998. godine omogućava turskoj vojsci da prodre 5 kilometara u sjevernu Siriju i njegovu implementaciju je Turskoj predložio Sergej Lavrov u siječnju 2019. na sastanku u Maroku.

U skladu s tim ugovorom je Damask je aktivno radio na rješavanju problema Turske u sukobu s Kurdistanskom radničkom strankom (PKK), koju je Ankare proglasila terorističkom skupinom. Sirijska vlada se tada složila da neće dopustiti da PKK djeluje na njezinu teritoriju. Turska u antiterorističkoj kampanji, ako to ne uradi sirijska vojska, prema tom ugovoru ima pravo ući u Siriju u teritorij dubine  5 kilometara od zajedničke granice.

Nakon sporazuma Sirija je navela da Ocalan  nije u Siriji i sigurno mu neće biti dopušteno ući u zemlju, kao ni drugim članovima PKK koji su u inozemstvu. Tada trenutno kampova PKK nije bilo i neće im biti dopušteno da postanu aktivni. Mnogi članovi PKK uhićeni su i bili su osuđeni ili su čekali suđenje. Njihovi su popisi su predani Turskoj, a sirijska strana se potvrdila da će ojačati bilateralnu suradnju i sigurnosnom području. Ostatak ugovora možete u cijelosti pročitati u prethodno objavljenoj analizi na tu temu, a ovdje bi bilo dobro postaviti Erdoganu pitanje kakve veze imaju islamističke terorističke organizacije s Ugovorom iz Adane koji Tursku brani od kurdskog separatizma i oružane pobune turskih i sirijskih Kurda?

Dovoljno je pogledati spisak „dobrotvornih organizacija sirijske oporbe“ koji se bore protiv sirijske vojske i sirijskih provladinih milicija za zaključiti da Turska ovaj put otvoreno održava terorizam, ali ne oružjem , novcem i obavještajnom i logističkom podrškom, već je stvorila de facto vojni savez s terorističkim organizacijama, što je luksuz kojeg si nikada i nigdje nije dopustio čak ni Washington, koji je takve operacije vodio u tajnosti i služeći se „privatnim vojnim tvrtkama“. Ovo što radi Erdogan sve više pokazuje da gubi kontakt sa stvarnošću i viša ga uopće nije briga kako će na to odgovoriti Kina, čiji su državljani u milicijama Islamske stranke Turkestana, ili Rusija, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadžikistan i druge bivše sovjetske republike čiji su državljani trenutno u Idlibu u redovima sirijske Al-Qaide.

Terorističke organizacije u Siriji
FOTO: Terorističke organizacije u Siriji u čijim su redovima i vojnici redovnih turskih oružanih snaga

Moskva: Sirija se ima pravo braniti od terorizma

Damask ima pravo uzvratiti kada napadnu teroristi, a Moskva nije u stanju spriječiti Sirijce da rade ono što je odobrilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova nakon najnovije eskalacije u Idlibu.

Ankara je izgubila 33 vojnika u sjeverozapadnoj sirijskoj provinciji nakon što su turske trupe navodno napali sirijski zrakoplovi. Komentirajući incident u petak, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da su te smrti nesumnjivo tragedija, za koju Moskva izražava sućut.

„Međutim, Ankara snosi dio krivice za ono što se dogodilo, kako zbog toga što nije uspjela obavijestiti Rusiju o položaju svojih trupa, tako i zbog toga što nije učinila ništa kada je došlo do deeskalacije nasilja u Idlibu“, rekao je Lavrov.

„Plan oko kojeg su se Rusija i Turska složile bio je odvajanje normalnih oporbenih snaga od terorista, demilitarizacija unutarnjeg pojasa u zoni kako bi se spriječili napadi iz njega protiv sirijskih snaga i ruske baze Hmeymim, te osigurati slobodno putovanje cestom kroz ovu zonu. Ciljevi nisu ostvareni u više od godinu dana, a napadi iz Idliba se nastavljaju i vojska Sirije ima puno  pravo na osvetu i suzbijanje terorista”, rekao je Lavrov, dodavši da je zahtjev za poraz terorističkih snaga u Siriji podržalo i Vijeće sigurnosti UN-a.

„Rusija ne može zabraniti sirijskoj vojsci ispunjavanje zadaća napisanih u rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a, koje pozivaju na beskompromisnu borbu protiv terorizma u svim njegovim oblicima. Idlib je posljednje veliko uporište takvih snaga u Siriji, a velikim dijelovima pokrajine dominira Hayat Tahrir Al-Sham (HTS), posljednja reinkarnacija Al-Qaide u Siriji. 2018. Ankara se usprotivila planiranoj vojnoj ofenzivi sirijske vojske rekavši da će to rezultirati velikim gubicima civila i egzodusom izbjeglica iz Idliba, što bi izazvalo veliku krizu u Turskoj. Umjesto toga, Ankara je pristala upotrijebiti svoj utjecaj među nekim oružanim skupinama u Idlibu kako bi zaustavila nasilje i na kraju uspostavila trajni prekid vatre, a Rusija je to pokušala učiniti s Damaskom i njegovim snagama. Međutim, ovaj aranžman nije uspio i sirijska vojska je započela oslobađati sela i gradove u južnom Idlibu kako bi odbila džihadiste“, dodao je ruski ministar vanjskih poslova.

Napredak sirijske vojske je doveo trupe Damaska u neposrednu blizinu turskih vojnika koji su raspoređeni na sirijskom teritoriju s navedenim ciljem da poštuju predloženi prekid vatre. U nekoliko navrata su se dva suparnika sukobila, što je rezultiralo smrću na obje strane, a posljednja epizoda je do sada bila najkrvavija za Tursku.

Ankara je zahtijevala da Damask povuče trupe iz sirijske provincije i zaprijetila je da će započeti veliku vojnu operaciju ako ultimatum ne bude ispunjen do kraja veljače.

Nakon nasilja u četvrtak, Turska je sazvala hitno zasjedanje NATO pakta, izražavajući zabrinutost zbog mogućnosti općeg tursko-sirijskog rata koji bi mogao uvući i inozemne saveznike dviju zemalja.

Lavrov je ponovio da Rusija pod svaku cijenu želi deeskalaciju sukoba i osigurati da turski vojnici u Idlibu ne budu izloženi riziku. Međutim, to ne znači podršku turskoj okupaciji Sirije, već da turska vojska provodi odredbe „Sočija 1“ i „Sočija 2“, a turski vojnici to ne mogu provesti jer su aktivna strana u sukobu u savezu sa sirijskom Al-Qaidom i gore navedenim terorističkim organizacijama.

Moskva je rekla da su smrti posljedica pogrešne komunikacije, prije svega zato što Turska nije uspjela obavijestiti Rusiju o tome gdje ima vojnike u Siriji. Epizoda u četvrtak se prema ruskom ministarstvu obrane dogodila jer su sirijski vojnici ušli u sukob s militantima koji su im predstavljali prijetnju, a na tom je području bila veća skupina turskih vojnika.

“Čim smo saznali što se dogodilo, zamolili smo svoje sirijske kolege da zaustave borbe i učinili smo sve što je smo mogli kako bismo organizirali sigurnu evakuaciju ranjenih i pronalazak mrtvih turskih vojnika na turski teritorij”, rekao je ruski ministar.

Moskva je ponovila da borba protiv terorizma u Idlibu u trenutnoj situaciji ima najveći prioritet. Putin i Erdogan su se također složili da bi vojni odjeli Rusije i Turske trebali uspostaviti bolje međusobne komunikacije.

Sirijska vojska napreduje prema cesti M4

U međuvremenu, dok u području Saraqiba traje relativno zatišje, vladine snage su aktivne na frontu u zapadnom Idlibu i dijelu sjeverozapada Hame, kojeg su danas gotovo očistili od prisutnosti terorističkih skupina.

Jedinice sirijske vojske vratile su kontrolu nad naseljima Mansoura, Al-Ziyara, Khirbet Al-Naqus i Tal Wasil koja se nalaze na administrativnoj granici provincija Idlib i Hama.

Televizija Al-Mayadin javlja da su tijekom žestoke bitke teroristi koji su držali ta sela pretrpjeli gubitke u ljudstvu i opremi. Ofenziva se provodi u sklopu kampanje oslobađanja regije Jabel Al-Zawiya na jugu Idliba i okolnih područja u kojima su koncentrirane glavne snage islamističkih bandi.

To će omogućiti vladinim snagama da s juga izbiju na autocestu M4 Aleppo-Latakija na dionici između Saraqiba i Jisr Al-Shugura. Osim Al-Nusra Fronta, tamo su milicije povezane s Muslimanskim bratstvom, a jedni i drugi imaju podršku Turske, što je „Gordijev čvor“ kojeg Rusija misli riješiti uvjeravanjem Ankare da konačno počne provoditi sporazume iz Sočija, dok Erdogan u ovom trenutku balansira između apela za pomoć upućenih NATO paktu s jedne strane, a s druge od Rusije traži da više ne pomaže Assadu i da „otključa“ sirijsko nebo za tursko zrakoplovstvo, na što su „ruski partneri“ odgovorili negativno.

Logično: Ugovor iz Adane 1998.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
158 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije

Ovo što su Turci napravili prošli par dana i to očito uz dozvolu Rusije, konkretno uništavanje vojne opreme Sirijske vojske a koja ju je dobila na poklon od same Rusije ( cijeli konvoj SAA koji su Turci uništili, uništeni Pancir S1 dok je bio aktivan – ne znam kako je… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

A ono na Twitteru je kao Pancir, pa bem vas ćorave, jel vidite da se ne vrti “tablasti” prijemnik, već polukružni, poluelipsasti, kako da kažem. Nikakve veze nema s Pancirom. Ali ajde, ubili su 1079 vojnika pogodili 200 položaja i uništili pola armije. Zadovoljni? Turkesine? Kako ih je (vas) moja… Pročitaj više »

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije

Ima Pancir s dvije verzije radara, ovaj uništeni je starija verzija.

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

hahaha starija verzija e hebo te on pa koja je verzija onaj sto su izraelci na isti nacin otresli , ovaj pancir je kanta za nabijanje puka sramota rusije bolje da ga izbace iz upotrebe

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Tony

Nije Pancir problem, isti se dokazao u Khmeimmimu problem su diletanti iz SAA i Rusija koja dopušta tim dronovima da letaju okolo kako hoće. Ovaj Pancir koji je uništen je S1 verzija, a onaj drugi noviji je S2. Inače Pancir je nasljednik Tunguske koja je isto tako bila jako dobar… Pročitaj više »

Helvetia
Gost
Helvetia
1 godina prije

Cinjenica je da su turke unistile opreme za jednu brigadu i na stotine ubijenih saa

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Helvetia

Na twitteru si to vidio ?

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Alen

PA zar nije ljudima čudno što su nakon one turke masovne pogibije odjednom Internet preplavile snimke čudesnih turskih uništavanja … Pa svakome sa dva grama mozga je jasno da se tu radi o turskoj CONTROL DAMAGE taktici. Treba umiriti šokiranu javnost koja traži revanš i ako bi on izostao onda… Pročitaj više »

Zvone
Gost
Zvone
1 godina prije
Reply to  Ringo10

Na žalost ima kod ljudi sve manje i manje moždanih vijuga

Virolog
Gost
Virolog
1 godina prije
Reply to  Ringo10

A da ti nuklearac malo ranije ides u krevet,nemas pametnija posla od komentiranja sultanovog imidza u 03:48h,to moze samo poremeceni rusofil ili putinov trol u nocnoj smjeni,ili oboje?

brusilica
Gost
brusilica
1 godina prije

Na rskim stranicama komentiraju da je pancir ali od UAE koje je Emirat poslao u Libiju a tamo i Turci imaju dronove.
https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_1353137

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  brusilica

Nema veze je li iz Sirije, ili Libije. Dron se ne smije približiti ktivnom Panciru bez da ga ovaj ne detektira i uništi.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Taj pancir S1 o kom govoriš a koji si video preko tvitera je pancir iz Libije. Dakle nije inušten pancir u siriji. Propagandni rat je u pitanju.

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

m.ivanisevic Potpuno se slažem sa ovime što si napisao, Rusi čudnu igru igraju, kao što napisah sve nekako mlako i mrljavo, kao da im nije u interesu da se Sirija što prije oslobodi. Reći turcima marš iz Sirije i za svaki napad na SAA žestok odgovor, sramota prvenstveno za Ruse… Pročitaj više »

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Zoran

Totalno sam poludio kad sam ovo vidio. To je dvostruka pljuska Rusiji, prvo vojnoj industriji zato šta će budući kupci tog sustava dvaput razmisliti hoće li kupiti sustav kojeg uništi dron dok je ovaj u aktivan a ne djeluje. Druga pljuska je što Rusi ne ruše sve neprijateljsko zapadno od… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

I mene počinje previše sve to živcirati posebno mlakost Rusa. I čemu više pregovarati sa turcima ako je Rusima kao stalo da se Idlib oslobodi, jer mislim da što više vrijeme prolazi to gore za SAA. Vidjet ćemo kada SAA oslobodi M4 i ponovo ovaj dio M5 ako bude primirja,… Pročitaj više »

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Zoran

Ako se M4 i M5 ne stave pod kontrolu sve pada u vodu. Te dvije prometnice se moraju osloboditi ako se misli donekle vratiti zemlju u normalu.

Don Kihot
Gost
Don Kihot
1 godina prije
Reply to  Zoran

Kako ti nije jasno? Turski tok.
Zbog tog gasovoda su Rusi i pustili Turke u Siriju.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Zoran

Nosferatu poklanja Sirijsku zemlju turcima . Ovo uz granicu i Idlib je tursko a preko Eufrata kurdsko .

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Koliki ti je udio ? Mislim koliko si izgubio na staku ako ih ne prodadu ….eto samo sam kuriozan ?

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije
Reply to  Zoran

https://vk.com/syriantube I ovdje Rusi negativno pišu o svojima. Jedan od komentara, prevedeno sa google prevoditeljem. Šteta što se ovo događa Druge će zemlje to gledati i nikada neće htjeti imati takvog saveznika kao što je Rusija. Slaba pomoć SSP-a, i vojna i politička. Pogledajte kako Amer drži istočnu Siriju –… Pročitaj više »

bana
Gost
bana
1 godina prije
Reply to  Zoran

Čitao sam komentare i moram odgovoriti-Da Rusi 2015 nisu” uletili” u Siriju , danas Sirija kao država ne bi uopče postojala.Kao drugo -večina nas nema pojma što se sve dogadja iza kulisa-I kako nemamo relevantne informacije možemo lupati što hočemo -što bi bilo kada bi se dogodilo ovo ili ono-Mi… Pročitaj više »

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Zoran

Erdoganova i turska histerija kao i one prijetnje puštanjem izbjeglica su znak slabosti i ništa drugo. Rusija ne histerizira. I ne galami. I ne prijeti. Ali SAA oslobađa. I Lavrov kaže da kanibali imaju biti deratizirani a vlast Sirije obnovljena na cijelom teritoriju. Putin kaže – samo sporazum iz Sočija… Pročitaj više »

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Ivanisevic …jesi bi u vojci ? Ja san bio dva puta .Vojska nije samo sila ponekad s malim odijeljenjem mozes napraviti cuda ….. Koliko vidim tamo je dosta Brdovito …Dronovi mogu letit i na nizim visinama …tihi su …ako je koncentracija opala stvori se pred tobom ..Ako je iskusan onaj… Pročitaj više »

burt
Gost
burt
1 godina prije
Reply to  Tau

sigurno su mnogi vojnici SAA, Hezbollaha, Liwe al Quds oko Aleppa i Idliba izbezumljeni jer zadnjih 24 sata na njih strahovito udaraju turski dronovi iz zraka i turska oruđa M60, T-122, T-155, M270, T-300

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  burt

Burt …Legendo Ovo je rat a ne iskurzija ….nego reci mi posteno uvik si jako pristojan ne vrijedas nikoga respekt.! Ali kako ne pripoznajes ko je zlo ovde ? Nisu Sirijci isli u Tursku bombardovat …branu svoju zemlju najboje sto mogu ….pomazu im Rusi ,,,Sirija priznata u svojim granicama od… Pročitaj više »

burt
Gost
burt
1 godina prije
Reply to  Tau

shvaćam što govoriš ali takav je život

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  burt

Burt…Mislim da sam te razumi…

Hash
Gost
Hash
1 godina prije
Reply to  burt

Burte, ovo ti je naj post do sad.
Sad te kontam, nije ti lako, viša sila nad glavom.
I žao mi te.
Bravo Tau

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Tau

Jeste rat Tau samo sto je Erdogan stao iza svojih a Nosferatu igra sam sa sobom saha . Iza koga je stao Nosferatu ja neznam a neznas ni ti . Zato zna Babic da ce Iran pokvariti odnose sa Rusijom . Uskoro ce se rusi fatati za glavu radi cara.

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z.A. , Dobro, imaš pravo navijati za tvoje – džihadiste , glavoseče, . Ali, nemoj se upuštati u prognoze, jer su pre dva dana na ovom portalu “stručnjaci-analitičari” i “vidovnjaci” “objasnili” da je sve to, što se dogadja, dogovor Erdogana i Putina. Ispalo da nije tako, jer neće se niko… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  eks

eks gdje ti vidis da ja navijam za bradonje izvini i nije uvreda prema tebi ali ti ocito mozak zanosi samo sto neznam dali lijevo dali desno. Ja iznosim samo konstatacije a ti ih vidis kao navijanje. Da si imalo citao moje komentare od ranije nebi imao dilemu oko mog… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Tau

@Tau. Burt nije kriv, u pitanju je defekt u glavi .

Borac2
Gost
Borac2
1 godina prije
Reply to  burt

Sigurno jos traje takticko povlacenje iz istocnog damaska…

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Tau

Bio naravno, i mogu razumjeti pad koncetracij ali ovdje se vidi direktan pogodak u aktivni pancir od strane drona velikih dimenzija, s velike visine. Imaš video sa zvezda tv gdje pancir pogađa dron od 40 cm koji nisko leti. Ovo je nedopustivo za operatera koji je onako usput izgubio život… Pročitaj više »

Poli
Gost
Poli
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Bas to… koji vrag, da li Rusi stvarno daju Erdiju jednu sansu? Zanimljiv osvrt
https://twitter.com/TitusMichaeleus/status/1233425246675402753

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

NA Internetu i po medijima se vodi pravi rat dezinformacijama a Turci rade CONTROL DAMAGE jer je Erdogan u velikom sranju pošto je broj poginulih Turaka kako izgleda prilično veći od objavljenih 33. Njemu je zajebano jer bi poslije prvog šoka i ogorčenja turska javnost mogla da se okrene protiv… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Ringo10

Ringo, Sandžaklije su gore od Turaka. Frustrirani su i šizofrenični . Gledam i čitam šta govore u “Sandžak haber”, TV Novi Pazar, … da ne veruješ koliko su nabijeni rusofobijom , a redovno objavljuju sve objave one londonske opservatorije. Ludilo.

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  eks

Cijeli život sam živio među muslimanima u Sarajevu a bila ih je masa i iz Sandžaka. Znam kako razmišljaju i znam kako dišu. Oni nikad nisu izgubili onu nostalgiju za OSmanlijskom CArevinom. Nikad. Erdogan je veliki procenat njih naprosto zaludio. Prije par godina Erdogan je došao u Srbiju i sa… Pročitaj više »

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije
Reply to  Ringo10

K’o usred BH entiteta RS kada igra Srbija

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije
Reply to  Ringo10

Ja sam Bošnjak,turci su bili okupaciona sila koja je bila na ovim prostorima 500gTo što du muslimani ne abolira ih da su bili okupatori i SA su muslimani pa šta rade u Jemenu muslmanima.Islam je religija kao i Hrišćanstvo i nije alibi za zlodjela koje čini insan-čovjek.Ne vidim zašto bi… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Odisea

Pa kao musliman trebao bi da znaš da Islam njeguje i oprost , dok ti to ne uvazavaš , naprotiv samo osudjuješ..

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije
Reply to  Odisea

odisea, glas si razuma! a dana zivimo u svjetu gdje ima svega i svačega, al razuma nigdje.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Auuuu, kakva krasna družina za Turke. Od prvog do zadnjeg za robiju, tipa Gulag. I to najblaža kazna.

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije

Po mome mišljenu zadnjih par dana Rusija je nekako čudna, nije mi jasno da dozvole turcima da uopće i napadaju SAA jer ovo je stvarno sramotno. I sve to oko Saraqiba kao da su Rusi mirno gledali kako štakori napreduju i sve nekako mlako. Sada će mnogi reći za napad… Pročitaj više »

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Zoran

To što su Rusi dozvolili Turcima je čisti mazohizam i ne služi im nikako na čast. Da se ovo događa 2012 ne bi ništa rekao, ali ljudi ovo je 2020 i treba završiti ovaj rat. Tu nesretnu SAA po tamburi udara svatko tko stigne to je žalosno za gledati.

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Zoran

Zorane …najlakse je zaratiti….Virujem da Rusi pokusavaju spasiti pocetak novog rata koji nikom ne odgovara a najmanje Rusima i Siriji

Poli
Gost
Poli
1 godina prije
Reply to  Tau

I meni se cini da je to jedan od razloga. U Erdogana se ne mozes pouzdati kao sugovornika, a evo ga sada, i dalje tera glavom u zid.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije

Kakva je to PZO kad joj dronovi uništavaju najmodernije jedinice? I to dronovi bez posade koji lete podzvučnom brzinom uništavaju jedan aktivni Pancir S1? I onda netko kaže šta ne služiš vojsku? Pa tko normalan bi ušao u taj Pancir da ga ubije netko tko sjedi 1000 km dalje u… Pročitaj više »

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Šta jedan!! Kako onaj s Aljazeere tče sve je namještaljka

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Nebi ja reko da su diletanti ovi iz SAA nego im uvaljuju rusi smece . I ja sam se isti furo na tu tehniku ali sad vidim da je to laz i propaganda upravu je Komentator. Kao ovaj Pancir e takva ti je i pomoc Rusije Siriji. Pa njima cifuti… Pročitaj više »

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije

Rusima će se ta kvazineutralnost obiti o glavu. Prvo su se od 2011 do 2015 pravili nezainteresiranima za Siriju da bi 2015 ušli u sukob. Turci su im te 2015 ubili pilota, a oni su im sve oprostili i spasili sultana o puča. Da bi im 2020 gađali avione Stingerima… Pročitaj više »

Grgica
Gost
Grgica
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Eh.. Da je Putin spasio Erdu od puca to je čista laž.. Nebi on bio takav da je to istina

Don Kihot
Gost
Don Kihot
1 godina prije
Reply to  Grgica

Naravno da ga Putin nije spasio. Postoje neki ljudi u Pentagonu koji projektuju svaki sekund zivota marionete zvane Erdogan.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Postoje nepisana ratna pravila da se ne daju takvi sustavi baš svakome. Nisu ni Ameri davali glavosječama Stingere dok su ih podžavali. Ali Erdo je psihopat kojemu može biti, kad je napadao nesretne Kurde Ameri su ga pustili, sad udara po SAA i Rusi mu to dozvoljavaju.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Stingeri su izgovori da nedjeluju. Nikad stingere nebi dobili teroristi da sam car nije to dopustio normala uz dogovor sa Erdoganom

Juja
Gost
Juja
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

@ Tau
Pusti toga zerousa njemu fali komad namjestaja u glavi, on se razumije u medjunarodnu startegiju i politiku kao mara u krivi curac.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Grijesis Rusima ce se car obiti o glavu . Koju je bitku dobio car ? Ni jednu ! Izuzev Krima koji je on dobio na poklon i s njim sankcije i neprijateljstvo od cjelokupne medjunarodne zajednice sem par zemalja .

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Z.A. ne moraš stalno ponavljati da si rusofob. To nam je jasno, odavno. Zato i nema objektivnosti u tvojim komentarima. Ali, nisi jedini diletant za politiku i strategiju ( ovde na portalu ) , pa neka ti to bude za utehu .

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  eks

Grijesis opet ja rusofob nisam a da ih obozavam kao ti e od toga sam daleko . A da sam diletant ne sumnjam ali ne pouzdajem se ko ti u iluzije i velicinu koje nema a ceko si je i ti 99g. i nisi je doceko.I ja ako sam malo… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Kada imaš posla sa ludakom Erdoganom ne znaš uvek šta te čeka. Čovek je, definitivno, lud .

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Upravo tako, Tau .

Konstantin
Gost
Konstantin
1 godina prije

Dakle Alene … sudeci po oficijalnim izjava svih ukljucenih strana jedini dogovor koji su postigli su oni od prije (Soci, Astana). Da je tako kao sto ti velis ne nesudjeni Sultan oliko kmekao na sva zvona + slao poprilican broj askera i odobrio (i pre poginulih nesretnih “33” vojnika) njihovo… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Konstantin

Eto vidiš komentare kolega gore iznad , i njima isto nije jasno , kako putin ovo kako ono , sto ne pregaze , kako dronovi slobodno lete po siriji itd ,itd , mnoge nejasnoće kod sviju a tako jednostavna stvar .. Taj broj uništenih , poginulih i ostalo s obe… Pročitaj više »

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Alen

A cime ce da dronove skidaju pa vidis da pantsir ukljucen spava gluh ko top hahahaha .. E ja rusije sile hahaha…

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Tony

Tony stari , stvari su ” jasne ” kad se radi o puškometu , a većina tako dozivljava ovu situaciju , no ne radi se o puškometu već o geopolitici , zato većini ništa nije jasno…

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Alen

Ako je geopolitika to Rusi dozvoljavaju 2020 (opet napominjem da bi razumio da se radi o 2012/13) da Turci udaraju po SAA i uništavaju im ljude i tehniku dok se ovi ne mogu braniti onda ja to ne razumijem. Ne razumijem zašto su uopće pustili Turke u Siriju. Turci su… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Smanji ivaniševiću praćenje medija , raskuhaće ti mozak…Nista nije kako se piše ..

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Tony

Tony, tebi zaista ništa nije jasno, a raduješ se kao malo dete, nečemu što je foto iz Libije – tako kažu bolji poznavaoci od mene. Nego, promeni ime, Toni nije džihad ime. Nadji neko pravo ime, u muslimanskom bratstvu ima dosta primera, pa izaberi.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  eks

eks tebi jutros nije dobro ko god sta napise protiv rusa ti ga nazivas teroristom bradonjom u svakom vidis muslimana a ti muslimane mrzis nevolis ti ni Sirijce nego se kompenziras sto te boli u proslosti .Jednostavno napravi sebi portal i pozovi istomisljenike. Ti pokusavas opravdati Rusiju za ne pomoc… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Naprotiv, potpuno si omašio Z.A. Ja samo razotkrivam one koji podržavaju teroriste glavoseče, a žele biti prikriveni i zamaskirani muslimani. Inače, nemam ništa protiv muslimana, ali protiv terorista muslimana i svih terorista imam . U ovom slučaju u Siriji govorim o teroristima ISIL , AlKaida ,Tahir Al Šam i sl.… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  eks

Eks , bolje da se odmoriš malo u turskim ljetovalištima , raskvasiće ti se mozak od gluposti koje vrti ..

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  eks

Sta ti bolan razotkrivas s tobom nesto nije u redu gdje zivis ti . Procito sam par tvojih komentara i svi odisu nabojem nacionalizma i fasizma . Ti svoju verziju istine samo mozes ovdje na Logicno provuci i u Srbijanskim portalima i nigdje vise. Ti nemas nista protiv muslimana samo… Pročitaj više »

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Tony

Ovo nema veze s Pancirom, ovo je čista nesposobnost, ili nešto treće. Nema šanse da se Dron tipa Anka-S neopaženo dođe iznad aktivnog Pancira i uništi ga.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Covjece ne udaram ti carlamu (ne podilazim ti nego po dojmu) ti si barem covjek od rezona , dovoljna je mala diverzija (eletronska ) pa da sistem je na godisnjem Rusi to mogu uraditi u svakom trenutku.Nisu rusi jednom ostavili na cijedilu sirijce , vidi oni tu igru igraju sa… Pročitaj više »

xxx
Gost
xxx
1 godina prije

Pali ne zali, rokaju turci sve u sesnest………
https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=uHYQJjPJuOE&feature=emb_logo

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  xxx

Ajde skini nam se s kursa s tim glupostima, vidi se da imaš 10 godina.

xxx
Gost
xxx
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

ahahahaaa, pali, ne zali……

https://twitter.com/i/status/1233459542165524484

Abu Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
Gost
Abu Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
1 godina prije
Reply to  xxx
xxx
Gost
xxx
1 godina prije

ahhahahahaa, pusis ga ti turcima sve skupa sa rusima i sirijcima. Car Putin se u Siriji drzi onog milosevicevog, niko nesme da vas bije.
a sto se tice djevica, moji su po crkvenim knjigama vec 500 godina na Peljescu.

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  xxx

XXX slucajno si iz mojih krajeva .moji su 1000 godina u knjigama…:))
Znas li ti sto su Turci radili po peliscu, Jajini , Kuni ….a znas li ti koje su se bitke sa Turcima borili na Stonu?
Najduzi zid u svitu posli Kineskog zida ?

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  xxx

XXX ? Sto ti je ? Mi samo komentiramo i pratimo nesto sto moze sj..at cili svit a ti se ponasas ka balavac…? Jeli ti caca u terorisima pa navijas za njega …ok . ali brale reci . Molin te obrazlozi bar s par argumenata to tvoje ponasanje ,,,,, i… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Tau

Tau
Razgovaraš s bolesnikom koji koristi desetak imena…
Btw S.A. je – Saudijska Arabija.

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Lucija

Hvala Luce ….a digod je i s njima od gusta popricat ,,,onako …:)))

patriot
Gost
patriot
1 godina prije
Reply to  Tau

Tau Ne branim tog lika i nemam pojma tko je vidim da je neki novi komentator ovdje, koji je vjerojatno muslimanskog podrijetla, ali ova Lucija ti koristi više nick-ova isto a poziva se na druge koji koriste više nick-ova pod kojima ona napada histerično druge, tako da ne misliš da… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  patriot

patriot
x@y OPET koristiš još jedan novi nick.
Ti zbilja misliš da admini i portali – ništa ne vide?

Xxx se pojavio isti dan, na istom tekstu kada i ti.
4.ili 5. 12. “Meso i šveđani”, tako nešto…

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija zlo jedno umobolno, šta se ti uvijek loviš mene ?? Ajde pogledaj već 3 mjeseca se vrtiš oko mene umobolno a čovjek ti uljudno kaže da se makneš od mene. I šta ti želiš dokazat nekome i čemu ti ta zloba da pišeš pod tuđim nick-ovima i da pod… Pročitaj više »

X60
Gost
X60
1 godina prije
Reply to  x@y

Bezveznjak, više si puta tvrdio da se iza nickova Haralampije, Magnum, Slaviša itd… skriva Ivo.
Slično kako je i Ivo pobrkao različite komentatore da su svi aliasi Jacka.
Pojma ti nemaš. Isto kao što ne znaš ni što je dobro a što zlo.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  X60

X60, nemam se što više raspravljat ,ali dovoljno je da usporediš isti stil prigovora od strane Lucije ,kako je prigovorila shumadincu ,tako i drugima pa i sada meni, daj malo uključi mozak i razmisli. Ova nije normalna jer se na nekim komentarima ponaša kontrolirano a na nekim ekstremno zlobno i… Pročitaj više »

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Lucija

PRVO; TO TI MISLIŠ DA ADMINI NIŠTA NE VIDE I SVE OSTAJE POHRANJENO A UOSTALOM NAPISAO SAM DA LI MOGU PROVJERIT TKO JE HARAMPLIJE, MAGNUM I xxx , IAKO ZNAM DA SI MILIJUN POSTO TO TI LUCIFER I NE GLUMI I NE LAŽI! KAŽEM TI OSTAVI LJUDE NA MIRU I… Pročitaj više »

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Tau

XXX je u stvari slavni lik sa nickom sarajevoxxx sa Klix.ba muslimanskog foruma, zestoki navijac svih mogucih ISILa , Al Nusri I slicnih simpaticnih ekipa. E sad je li on placen ili Islamski fanatik tesko je reci. Frajer dokazano laze I manipulira I ne treba ga uzimati ozbiljno. Sto se… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Ringo10

Pazi siniše i control damage teorije , gdje si to pokupio majke ti 😂😂😂..
Dogovorili se ljudi , napravili pometnju dok se posao radi , no ti na puškometu to nikad nećeš skontati..

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Ivanisevic ….ajmo XXX dad sansu …nikad neznas mozda je talent

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

XXX je u stvari slavni lik sa nickom sarajevoxxx sa Klix.ba muslimanskog foruma, zestoki navijac svih mogucih ISILa , Al Nusri I slicnih simpaticnih ekipa. E sad je li on placen ili Islamski fanatik tesko je reci. Frajer dokazano laze I manipulira I ne treba ga uzimati ozbiljno. Sto se… Pročitaj više »

Jozo
Gost
Jozo
1 godina prije
Reply to  xxx

Tebe treba na kolač na biti

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Nazalost, nama dragi Rusi, koji ostvaruju svoje ciljeve korak po korak, igraju svoju igru koja ide kroz dogovor sa Turcima a često je u problemu sirijska SAA zbog toga. I gledati Putina i Lavrova kako diplomatski govore o okršaju gde su poginule desetine turskih vojnika skoro se izvinjavajući turcima mi… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejan Pa da, kao neboj se mi smo tu a na kraju dozvole da ih turci ubijaju kao zečeve. Danas baš zrakoplovi rusa nešto slabo lete, jučer SAA pokrenula kontru na Saraqib i ništa, ma teška se tu mutljaža vodi, sve u svemu i Rusi me razočarali, sve je to… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejane , kad si u ratu s puškom na terenu i slušaš medije sta pričaju imaš osjećaj da si u paralelnom svemiru , na terenu se dešava jedno u stvarnosti drugo , to pitaj bilo koga ko je u ratu proveo više od mjesec dana…

Juja
Gost
Juja
1 godina prije
Reply to  Dejan

Zerous
Ti i politika dva razlicita pojma koji idu suprotnim smjerovima i Machiavellia treba razumijeti izmedju reda ali to je za tebe nedokucivo.
Prihvati se ti motike, to ti je po prirodi stvari blize tvome intelektualnom nivou.

Tony
Gost
Tony
1 godina prije

Dal je moguce da turci imaju ovakvu tehniku pa jbt gledam snimke mozes i registraciju prepoznati ovog pantsira skoro ista tehnika kao kod rusa hehehehe al u qrcu.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Tony

Ne vidi se je li Pancir ili nešto treće, a on može registraciju prepoznati.

burt
Gost
burt
1 godina prije

imat tu veliki broj nejasnoća i poluinformacija jer se govorilo da turska avijacija ne smije letjeti po Idlibu a sad se vidi da turski dronovi napadaju, da su islamisti Stingerima srušili dva SAA helikoptera a po snimkama se vidi da je turska vojska ispaljivala Stingere, zadnja 24 sata izgleda da… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  burt

Na twitteru prava pucačina !
Šta igrate , ja sam bio dobar batlefieldu , daj link servera..

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  burt

Burt, možemo li dobit taj link?

Virolog
Gost
Virolog
1 godina prije

Bas cudno,ja sam mislio da su razgovarali o tome,tko ce koji dio Sirije izgraditi i koliko izbjeglica vratiti,odnosno sa koliko milijardi turskih lira i ruskih rublji sudjelovati u obnovi onoga sto su porusili ali izgleda jos nista od toga,ta pitanja i dubioze su ostavili trulom zapadu,oni su tu da se… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Još jednom – uništeni pancir S1 koji se vrti na tviteru je iz Libije, nije unišen u Siriji, to je propagandni trik.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  Dejan

Imaš kakav link koji to potvrđuje? A i da nije uništen Pancir, Turci udaraju dronovima po tenkovima uništavaju Šilke itd. SAA su pošteno istamburali. Ameri ovo ne bi napravili.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic

Idi na forum my city military gde kvalitetno prate rat u siriji, i pričali su baš o tom tviteru sa uništenim pancirom. A da Turci udaraju po SAA sam pisao, i dobro uništavaju oklope sirijaca. A to Turci rade jer im se dozvoljava, a ko im dozvoljava – pa Rusi.… Pročitaj više »

brusilica
Gost
brusilica
1 godina prije
Reply to  m.ivanisevic
Šule
Gost
Šule
1 godina prije
Reply to  Dejan

Rusi su mlakonje kako sam već pisao da će Erdogan islamista opet navući onog PUTU na emocije i tražit prekid vatre i primirje..e moji Rusi tako se nebrani Sirija i saveznik..Turci danas dronovima uredno ubijaju sirijce a S-300 čeka isporuku kupusa iz Turske kad se Erdo napije da ima rasola… Pročitaj više »

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Dejan

Ne virujem da im Rusi dozvoljavaju …..Turska je ipak 2 najaca sila u Natu….Govoriote ka da ste na kompjuterskim igricama …judi moji dole je rat.!

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Tau

Tau a ti ne veruješ da im Rusi dozvoljavaju? A kako bi se po tebi ta dozvola dala pa da ti poveruješ? Tako što bi Putin izašao javno na televiziju i izjavio da Turci mogu slobodno da uništavaju sirijsku vojsku? Ako ne reaguješ na odredjenu agresiju ti dozvoljavaš da ta… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Dejan

Vidiš dejane , tako ti isto i turska balansira nista čudno , samo u ovom slučaju nisi u pravu , u pitanju je nešto sasvim drugo , sačekaj da se magla digne…

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejane slazem se s tobom . Ali cu nadodati da rusi dopustaju da Sirijska armija bude unistena . Rusima pobiju njihove a Putin kao malo se ljuti pa nakon mjesec dana ponovo se ljubi sa Njetenjahuom. Ovo sad sto su uradili i ostavili sirijce na cijedilu bit ce im vraceno… Pročitaj više »

Fenix
Gost
Fenix
1 godina prije

Nekako mi se čini da SAA nije očekivala direktno mjesanje Turaka bili su nekako previše opusteni. Isto tako mislim da ni Rusi to nisu ocekivali jer SAA je oko Saraqiba ispaljivali i “tocke” da zaustavi Turke i zelene i nisu uspjeli pa su se Rusi morali direktno juce umjesati i… Pročitaj više »

xxx
Gost
xxx
1 godina prije
Reply to  Fenix

pa eto, dobro su ih turci opustili, ko na poligonu, vjezba gadjanja.

https://twitter.com/i/status/1233299362501070851

Abu Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
Gost
Abu Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
1 godina prije
Reply to  xxx
Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  xxx

XXX …pretpostavjam da si jako mlad bar u odnosu na mene . Jeli mi mozes odgovorit zasto volis da jedna drzava napada drugu Drzavu u kojoj ginu Ljudi bez razloga . Di dijeca ostaju bez roditelja ,,,Roditelji bez dijece Di nadrogirani vojnici siluju zene i dijecu ubijaju starce …glad bolest… Pročitaj više »

xxx
Gost
xxx
1 godina prije
Reply to  Tau

kakve veze ovo moje pisanje ima sa mrznjom. ja samo ostavim link zato jer vidim da se rusofili u logicnom prave mutavi.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  xxx

Ne bih ove nazvao rusofilima , vidiš kad ne ubijaju dovoljno turaka ne valjaju im ni rusi , ne znam kako ih nazvati , imaš li predlog..

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  xxx

XXX….molinte vrati svoje komentare unazad ….Jako si upadljiv……Sa respektom

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Tau

XXX je u stvari slavni lik sa nickom sarajevoxxx sa Klix.ba muslimanskog foruma, zestoki navijac svih mogucih ISILa , Al Nusri I slicnih simpaticnih ekipa. E sad je li on placen ili Islamski fanatik tesko je reci. Frajer dokazano laze I manipulira I ne treba ga uzimati ozbiljno. Sto se… Pročitaj više »

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Tau

XXX je u stvari slavni lik sa nickom sarajevoxxx sa Klix.ba muslimanskog foruma, zestoki navijac svih mogucih ISILa , Al Nusri I slicnih simpaticnih ekipa. E sad je li on placen ili Islamski fanatik tesko je reci. Frajer dokazano laze I manipulira I ne treba ga uzimati ozbiljno. Sto se… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Tau

Tau, zar ne shvataš da je xxx bolestan balavac .

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  eks

eks ..ma vidim …hvala na upozorenju ali ponekad se uspije i njih upravit na pravi put …, znam sto ces rec ali kad san tvrdoglav ka Tovar…ili ti ga sveta zivotinja..:)

Mlayak
Gost
Mlayak
1 godina prije
Reply to  xxx

XXX
Daj pojebi nešto ili si prebalav za to

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Fenix

Fenix …..Svaka ti na mistu

Virolog
Gost
Virolog
1 godina prije

Najbolji pancir je onaj koji stoji u magacinu i skuplja prasinu,svaki drugi je opasan ali prvenstveno po onoga tko ga opsluzuje,momentalno je najbolji onaj kojega je vucic dobio na poklon od cara, cuo sam da ima ugraviranu posvetu,vucicu s ljubavlju uz Bozju milost i nadu da vas nece morati cuvati… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Virolog

Virolog, ja mislio da od onoga xxx nema većeg bolesnika, a onda se pojaviš ti i demantuješ me.

Erdogan general NATO
Gost
Erdogan general NATO
1 godina prije

Ma teroristi su ” maskare iz Moskve “

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Ludi brkati sultan ce opet izlupati celavog cara kepeca po prknu,pogle samo ilustraciju teksta,dok sultan grmi,car ga tuzno gleda kao mona liza,jer zna da ce poslje presice dobit kaisom po golom prknu.

Juja
Gost
Juja
1 godina prije
Reply to  Jack

A ti ces tome kako ti kazes celavom caru lizati rane.

mladen delic
Gost
mladen delic
1 godina prije
Reply to  Jack

hebise

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Vrijeme je da se konacno aktivira S300 i skuha jedna dobra sarma,za ono malo prezivjelih asadovih vojnika koje je kao trebao zastititi od napada iz vazduha.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Jack

Ne staj kolegama na žulj , vidiš da su se pogubili , twitter ih raspameti …

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Alen

Raspametiti se moze samo neko tko ima pameti,vecina tekstova i komentara sugerira da je vise S 300 srusio aviona nego sto je ovdje napisano pametnih komentara ili tekstova.

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Jack

Sreća da si se pojavio ti Jack i onaj xxx , pa ste “podigli pamet na viši nivo” . ha,ha, ha, . Vi ste obični lakrdijaši i provokatori, a vaša uloga je zagadjivanje portala. Zagadjujete ga jer ne puštate vodu posle vašeg “komentara” .

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  eks

Koprcaj se u naznanju. Na eks..

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Jack

Jack u pravu si i izvini za sve komentare u kojim sam tebi opniro u vezi rusa .

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Jack

Jadni sinko, kad psihijatrija konacno proradi punim kapacitetom, tebe ce odvesti, i nikad vise te nece pustiti. Spakuj cetkicu za zube i tople carape, trebat ce ti.

Canadian dream
Gost
Canadian dream
1 godina prije

A u medjuvremenu SAA artiljerija napada Turke(jedan poginuo,jedan ranjen),a Grci stavljaju veto na NATO objavu podrske.

Tau
Gost
Tau
1 godina prije
Reply to  Canadian dream

Sad ce Turci praznjenje po Grcima ….

Pajo
Gost
Pajo
1 godina prije

Rusi su DOPUSTILI Turcima da uđu u zracni prostor sa naoruzanim dronovima i ovo sto vidimo je posljedica toga. Totalni kolaps SAA i bjezanje i napustanje sve tehnike koja bi mogla biti na udaru.

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
1 godina prije

Kada ovako citamo ispada da da Rusija blago djeluje.ALI zapitajte se koliko hijena napada na Siriju. amerika,izrahell,s arabija,turska,nato jer su u mnogim stvarima podrzavali i naoruzavali bradonje. I zamislite koje jos sve drzave ucestvuju u tome.nije lako mnogo je podlih igraca protiv SIRIJE…ali ako ima imalo pravde na ovom nepravednom… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Ivi.tz

Tebi lvi.tz svaka čast ,jedini od ovoliko licemjera si se sjetio napisati ko sve učestvuje u agresiji na siriju..

Juja
Gost
Juja
1 godina prije

zerous
Jedino sto sigurno nisi pogrijesio u gornjem komentarau su prve dvije rijeci, sve ostalo je za tebe nedokucivo otprilike kao i kvantna fizika. Koliki je tvoj primitivizam kada se nickom nazivas Bogom svih bogova, zato sam bio slobodan korigirati tvoj nick, drzi ga se ubuduce.

Ringo 10
Gost
Ringo 10
1 godina prije

Sada kada sam sve sabrao ovo sa rusima nije nikako ok to treba odmah istjerati tako su i kosovo ostavili i otisli bez pozdrava evo sada turci svim i svacim peglaju siriju a rusi ko pichke cute … vrijeme je da idete ruska bagro.

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije
Reply to  Ringo 10

Open ti se predstavljas kao ja. Sto se peglanja tice opeglam ti mamu, sestru, zenu I mogao bih I kcerku u buducnosti…ili kcerke

eks
Gost
eks
1 godina prije

Niko ne zna šta misle, šta rade i šta planiraju Putin i Šojgu. Ratna taktika se ne donosi ad hoc i za kratak rok . Sačekajmo, ne znamo mi “šta se iza brda valja”. Ali, tu su “vidovnjaci” i “stručnjaci-analitičari” da nam objasne kako se Erdogan sa Putinom dogovorio da… Pročitaj više »

U prolazu
Gost
U prolazu
1 godina prije

Tu treba odmah reći da su Turci u prednosti. Teritorij Turske se naslanja na Idlib, dok su Rusi “tamo daleko”, i još moraju prolaziti kroz Bosfor. Turska tu raspolaže sa nadmoćnim kopnenim trupama i tehnikom, koje bez problema može dovlačiti na front. Rusi se ne smiju otvoreno angažirati protiv Turske… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  U prolazu

I evo ga ! Konačno dodjosmo do zatvaranja bosfora ! Sve se pitam kako još niko nije tiga se sjetio ..

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije
Reply to  U prolazu

I Saudijska Arabija graniči sa Jemenom i opet ih nemože pobjediti. Tako da to baš i nije tako kako ti kažeš. Kada počne stizati hrpetina mrtvih osmanlija, pitanje je kako će turska javnost to prihvatiti. I danas turci dronovima napadaju SAA, točnije u Saraqibu. Nadam se da SAA za svaki… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Zoran

Pitam se imali SAA dronove pa da odgovore na isti nacin . Zasto im rusi ne daju svoje ili iranci koji sigurno imaju bolje dronove od turaka. A eto jutros citam da su turci poubijali neke Hezbolahove borce a jedan komentator cak navodi da su u tom napadu poubijani i… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  U prolazu

NATO jedva čeka da se umeša jer želi poraziti i poniziti Rusiju? A Turska može razvaliti rusku bazu u Siriji. Hm… kažu da je sve moguće osim drvenog šporeta. Može i Rusija da ispali stratešku nuklearnu raketu na Vašington, sve može da se desi… Mogu i Vanzemaljci sa Sirijusa da… Pročitaj više »

Virolog
Gost
Virolog
1 godina prije

Najveci problem vecine komentatora ovog portala jest to, da su od rusofilije obnevidili,pa se cudom cude kako turci mogu pored pancira i S 200,300,400,500,xxl….gadjati asadovu vojsku i ruske speznaze .Pa dobro mitomani,znadete li vi da je turska clanica nato pakta i da vojska poremecenog sultana raspolaze sa zapadnim oruzjem i… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Virolog

Zadovoljstvo je razmenjivati mišljenje sa nekim upućenim komentatorima jer se u razmeni može mnogo naučiti. Ali ovo što je napisao virolog je potpuno netačno. Ovde može svako pisati i najveće gluposti, papir (ekran) trpi sve. Uzaludno je trošenje energije na obrazlaganje zašto napisano ne stoji. Ako virolog hoće da živi… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Demokratskija opcija je bio ISIS sa sve umerenim i neumerenim teroristima. Tu demokratskiju opciju su stvorili i podržavali Amerika, Izrael, Turska, SA, UAE, Katar pa i celi zapadni svet. Baš je njima bio cilj da maknu Asada i da se ustoliče, velika geopolitička igra. Ukloniti Asada koji nije cvećka i… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

Turci u Siriji ne mogu ništa pa će se početi izvlačiti a u suprotnom bi mogao početi Treći svjetski rat.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik