Referendum u Kataloniji počeo policijskom represijom (UŽIVO)

Represija zbog referenduma u Kataloniji
86 komentara

Početak katalonskog referenduma je danas počeo upadom policije na biračko mjesto u Barceloni i sukobima s građanima koju su čekali na biralištima i onima koji su došli glasati. Fotografije i snimke policijske represije su odmah objavljene na Twitteru, jer Madrid cenzurira informacije u medijima.

Na jednom od upada se može vidjeti kako policija provaljuje na biračko mjesto u zgradi za koju su vjerovali da je biračko mjesto čelnika Katalonije, Carlesa Puigdemonta.

Referendum o neovisnosti Katalonije iz Španjolske je započeo danas.,1. listopada. Prije toga su u skladu s dekretom središnje španjolske države neke lokacije zatvorene. Međutim, neke su stavke nastavile raditi i policija i Nacionalna garda su odlučili izvršiti sudsku odluku i spriječiti provedbu referenduma.

Ranije je Ustavni sud Španjolske osudio referendum i nazvao ga ”ilegalnim”. Zagovornici plebiscita zahtijevaju da Katalonija postane neovisna država i republika.

https://www.youtube.com/watch?v=WhWdYtYICfk

Represija zbog referenduma u Kataloniji
Represija zbog referenduma u Kataloniji

 

Represija zbog referenduma u Kataloniji
Represija zbog referenduma u Kataloniji

 

Represija zbog referenduma u Kataloniji
Represija zbog referenduma u Kataloniji

 

Represija zbog referenduma u Kataloniji
Represija zbog referenduma u Kataloniji

 

Represija zbog referenduma u Kataloniji
Represija zbog referenduma u Kataloniji
katalonijaReferendum o nezavisnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole
6 godine prije

Ovo neće dobro završiti.

Koča Popović
6 godine prije

Zasto instutcije demokratske EU u slucaju Katalonije ne reagiraju. Sjetimo se Ukrajine kada je EU dizala dreku do neba ako bi pala vlas s glave nekom od stranih placenika s Majdana. U Kataloniji upravo premlacuju starice od 70 godina koje su dosle izraziti svoje misljenje. Zivjela demokracija neoliberalnog kapitalizma krojena po kaputu bogatstva i moci! Zivjelo licemjerje i hipokrizija!

Brane
6 godine prije

Valjda je sada svima jasno da je priča o tzv. ‘demokraciji’ najveća društvena prijevara u povijesti. Možeš glasati za one odgovore i rješenja koja su ti ponuđena, za druga koja nisu, ne smiješ. Jebena farsa planetarnog razmjera.

Čardak
6 godine prije

Krasna zapadne vrijednosti. Komadali bi Bliski istok u ime slobode i demokracije, a kad im se desi u vlastitom dvorištu onda su i “režimske” metode dozvoljene…

No sa druge strane – u ovoj je priči zapravo teško razlučiti pravi smisao: jasno da bogate pokrajine imaju određenu težnju ka osamostaljenjem, ali navodno dokumentirane transakcije koje potvrđuju Soroševu (i ekipe) potporu projektu katalonske nezavisnosti bacaju sasvim drugo svjetlo na ove događaje. Kao i uvijek, običan narod će se prevesti žedan preko vode.

http://www.voltairenet.org/article198106.html

Jasno, što je dobro za tog starog reptila loše je za sve normalne i poštene ljude na planetu Zemlji…

mars
6 godine prije

Isti, već toliko puta širom planete viđen rukopis razvaljivanja nacionalnih država u cilju stvaranja malih nedostatnih i vazalstvu podložnih entiteta, u nastojanju da jedna ruka (može se nazvati svjetska vlada ili masoni ili iliminati ili gušteri ili kako već kome drago) zagospodari svijetom.

A lerik
6 godine prije

Europska Unija kakvu promovira Angela Merkel bi sutra trebala postati centralizirana superdržava u kojoj bi i sad postojeće države izgubile dodatno ostatke ostataka svog suvereniteta. Ako s tog aspekta promatramo Katalonijski inat, onda bismo rekli kako je cijela priča besmislena. Što će ti samostalnost u odnosu na postojeću državu drugog reda, ako već sutra ovisiš o naddržavi većeg reda!? Katalonci bi u tom slučaju bili tek iracionalni narod u borbi za ostvarenje vlastitih fiksacija. Međutim, nema čvrstih garancija za krojače Novog svjetskog poretka da će EU ikad postati super naddržava. Gledano iz te pozicije, Katalonci se i ne čine toliko iracionalni. Etatizam je vladajuća doktrina u suvremenom svijetu. Kad bi svijet bio liberalan (ili barem ovaj naš Zapadni), onda bi značaj države bio kudikamo manji i ni jedna država se ne bi brinula zbog bilo kakvog referenduma – svaki rezultat bi bio izraz volje naroda na određenom teritoriju. Međutim, svijet… Čitaj više »

dalmata
6 godine prije

Di bilo da bilo,kad bilo da bilo,zapamti druze,bez krvi nema slobode.Katalonci,zbijte se drug do druga (nasa)Vasa borba bit ce duga.Samo odlucne narodi da se sami oslobode,uz neminovne zrtve,grijat ce sunce slobode.Neka Vas sluzi junacka desnica,jer okupator kad mu razbijes njusku nauci lekciju

Visarionovič
6 godine prije

Stoko frankistička kako ste se osramotili pred cijelim svijetom. Napokon ste pokazali svoje pravo lice. Kordoni specijalaca i bakice raskrvavljenih glava. Pljuc na Madrid, pljuc na Bruxelles, pljuc na Washington!

Zvrk
6 godine prije

Ova represija je kao da sami sebi rade šamar jer će narod Katalonije biti još više mobiliziran u glasanju za DA.

NSU
6 godine prije

Jedino se Krim oslobodio bez krvi i voljom naroda, ali to nevalja! Banda kapitalistička!

fenix
6 godine prije

Spanska policija vec je otvorila vatru na glasace. Ono sto se dogadja jeste da Katalonske vlasti masovno otvaraju biralista sirom Katalonije tako da policija nemoze da pokrije cjelo pidrucije ono sto iznenadjuje da su uspjeli cak da otvore 73% ukupnih biralista i to uspjesno na vecini glasackih mjesta se glasanje odvija normalno sa ogromnom izlaznoscu. 38 ljudi tesko povrjedjeno u sukobima sa policijom.

Georgij Žukov
6 godine prije

tenkove na ulice , separatiste u bajbokanu , mnogo jeftinija opcija od gradjanskog rata .Odcjepljivanje pokrajina od drzava koje vec pripadaju super drzavinema veze sa mozgom , zbog toga sitnozubima treba onemoguciti bilo kakve referendume jer ne znaju tko im glavu nosi .Da imaju zrno soli u glavi , ujedinili bi se i rusili super drzavu a ne obrnuto .

Laki Topalović
6 godine prije

Od ovog ima koristi samo Njemačka. što slabije i manje državice u EU, Berlin će lakše gospodariti svima, pa čak i s Kataolnijom, ako ikada bude nezavisna. ovo s cijepanjem EU je kao Novi Bliski istok za SAD i Izrael. Njemci imaju Novu Europsku uniju. Oni država od 100 000 000 ljudi, (skoro), a ostalo feudi, poput ovog što imamo ovdje.

bbbb
6 godine prije

Rađanje nano Izraela, naravno da su tu španjolci prikazani od sredstava dezinformacije kao negativci no kad su trebali klati indijance po čemerikama za tog istog stvora onda su bili dobro sredstvo, sad španjolci uviđaju da su sa vragom tikve sadili……

dalibor hren
6 godine prije

Gospodo Katalonci, sad ili nikad! Slobodu, samostalnost, morate izboriti ne birajući sredstva!!! Sretno vam bilo!

Ludiagresivan
6 godine prije

A sto se svi cudite kao pura dreku? Demokracija je prica: dva vuka i jedna ovca glasaju sto ce biti za veceru. Nema tu nekakve velike mudrosti i postivanju ljudskih prava. Ljudskih prava vise nema. Shvatite, robovi ste. Sama izlaznost na tkz. demokratske izbore, govori o necemu. Svi se nesto bune , a 51% od ukupne izlaznosti koja je cca. 30%, iznosi koliko? I onda oni vladaju, a vi se ponosite ‘demokracijom’.

bbbb
6 godine prije

Kataloniji bi bolje stajao naziv birobiđan…..

čokolino
6 godine prije

E baš mi razj****še dan!
F***K EU
Šta sam ja ono napisao prije nekoliko dana: Fašizam se vraća na mala vrata!
Demokratija? Demokratija je obično sranje za izvoz a doma mrtvo slovo na papiru. Kad su oružani fašisti rušili legitimnu ukrajinsku vladu dijelili su se kolači. Ovima se dijele batine samo zbog toga što hoće pravo glasa.

Georgij Žukov
6 godine prije

Da se ne zaboravi !

Javier Solana , 1995 -1999g generalni sekretar nato, od 1999-2009 generalni sekretar parlamenta europske unije te visoki predstavnik za zajednicku vanjsku i sigurnosnu politiku EU,od 2010 glavni i odgovorni badza u „Center for Global Economy and Geopolitics“ na univerzitetu Esade u Barceloni.

30. Januara 1999 dobija sve ovlasti u vezi upotrebe nato armade na podrucju EX Jugoslavije .

Naredjenje za zracne napade nato pakta na ciljeve u Ex Jugoslaviji donosi 23 marta 1999 g bez mandata UN , tako da vec 24 marta pocinju zracni napadi .

Zasto ovo pisem , pa zato da bi shvatili kako je katalonce bolio k za rat u jugoslaviji , nula referenduma , nula prosvjeda a njihov glavni stakor naredio napade na suverenu zemlju bez odobrenja UN-a , kako ono kazu nasi stari kolo srece se okrece ili kako siješ, tako ćeš i žeti.

bbbb
6 godine prije

Jel ovakove fotke u krupnom planu imaju kad odabrani kokaju palce ili kad kabalakauboji kokaju crnce, vidi se tko je vlasnik svih sredstava za dezinformaciju…..tko se napali na fotke vidi se da je čorav pored očiju……….

Dundić
6 godine prije

Uglavnom, mislim da je u ovom slučaju Ivan Sidorenko napravio gaf, i da on ni u kom slučaju nije trjanksi konj, niti neprijatlej Sirije, upravo suprotno, lik je na mjestu.

Visarionovič
6 godine prije

Ovo su stoljećima radili po Južnoj Americi. Sad je došlo malo bliže kući. Da ne bi uskoro i po Madridu bilo… Sve se vraća, sve se plaća.

raspe
6 godine prije

Evo kako ja to vidim iz bozje perspektive .Moji sljedbenici su mi se malo uskomesali tamo dolje na jugoistoku Spanjolske.Dao sam im slobodnu volju.Bit ce makljaze,ali ja znam tko je u pravu.Samo jadna strana je u pravu i ona ce samnom djeliti kraljevstvo nebesko.

Piretis
6 godine prije

Na stranu treba li Katalonija biti neovisna ili ne. Neka odluče oni. Mene užasava ova nepotrebna represija. Kakav to čovjek moraš biti da mlatiš ženu koja ti može biti baka? Kolika je to plaća da za nju nekome palicom razbiješ glavu? Kakva je to savjest koja će tim ljudima dopustiti mirno zaspati?

17 novembar
6 godine prije

ako ne krenu katalonci sa barikadfama bombama snajperistima ovo ce proci sa par slika izudarani super bakica a zna se kakve su frankove metode rada .

Grdi
6 godine prije

S obzirom da ostatak EU-a ne reagira na krsenje bazicna prava covjeka – sloboda izrazavanja – demokratski izbor, pa bio on po necijim zakonu ili ustavu – (narod/gradani imaju zadnju rijec i taj glas naroda je iznad zakon, parlamenta, ustav itd). …. dakle, EU je pokazala svoje pravo lice i sto stvarno misli o slobodi malog covjeka ……………..

Grdi
6 godine prije

Nadam se da si je Mariano Rojay zardio sobu velicine 4m x 4m u Hagu ……………….

raspe
6 godine prije

Mole se sljedbenici Abrahamove vjere sa prostora bivse YU da se suzdrze od komentara,jer samo je svevisnji ovlasten da sudi zivima i mrtvima.Ne uzimajte ponudjenu jabuku.Oni koji nisu sljedbenici Abrahamove vjere su ionako vec otpisani,i na njih se ovaj vapaj ne odnosi.

Mile
6 godine prije

S koliko je završio referendum? nigde na nađem rezultat referenduma.

John
6 godine prije

Pito bi koji su nasi al se ne bi htio obrukat… imam šogora međimurca koji mrzi to što je u zagrebu na školovanju morao pričati hrvatskim književnim jezikom tako da razumijem dio jadnih katalonaca… jako je veliko breme na njihovim leđima (barem dok je nejasno tko ce im djecu ucit katalonski)… s druge strane djeluju mi u najmanju ruku nezahvalni prema drzavi u kojoj zive(znam da nije njihova ali zamisli da si u nekoj puno manje uređenoj, sa puno lošijim uvjetima)… a onda se opet pitam dal su oni stvarno glupi kao narod pa ne razumiju spanjolski jezik (jel znam tu puno ljudi koji su ga naucili gledajuci sapunice) ili je to smo hir…u svakom slucaju siguran sam da ce ta drzava imati super nogometnu momcad i prekrasan jezik i kulturu i radi svakog pravog katalonca se nasam uspjehu referenduma uz sto manje razbijenih glava… pa sto bude

Joe
6 godine prije

Svaki narod ima pravo na samoodređenje, koje je kao jedan od principa međunarodnog prava navedeno i u povelji UN-a. Katalonci su etnička skupina sa svojim jezikom, kulturom i vlastitim povijesnim naslijeđem, dakle narod, u koječemu različit od Španjolaca. U vrijeme Franca je taj narod preživljavao ozbiljnu represiju, što je vjerojatno samo jačalo njihovu nacionalnu svijest (kako to obično i biva). Evo svjedoci smo da i ovi današnji Španjolci nisu daleko od frankista, na što Europa naravno žmiri i pravi se blesava. Sa fašizmom su svom dvorištu se ne obračunava, a prosipaju pamet gdje god stignu. A oni argumetni kako Katalonci krše ustav i zakone nemaju baš neko uporište, pa to su ustav i zakoni države iz koje ljudi žele izaći. Dakle, samim time ustav i zakoni koje oni ne priznaju kao svoje.

ivex
6 godine prije

Demokracija ne postoji to je samo institut kojim se žele određene države rastopiti iznutra, još su Grčki filozofi zaključili da je najgori oblik vladavine tkz vladavina naroda sto dovodi do još veće anarhije najbolji primjer su Francuska rev i oktobarska rev nema nista gluplje od vladavine rulje stoga demokracija danas ne postoji i to se može vidjeti u najbogatijim zemljama svijeta. Kakva vladavina naroda države da bi bile funkcionalne i općenito društvo mora imati vertikalnu strukturu, najsposobniji i najpametniji moraju upravljati ostatkom, pogledajte u hrv saboru i vladi koji nesposobnjakovići sjede sve u ime demokracije ozbiljno nekima od tih nebi dali da nam operu auto koliko su nesposobni ipak ih biramo u saboru, neka imamo demokraciju.

Nedim
6 godine prije

Zapadna licemjerna Demokratija na Djelu

VENTILATOR
6 godine prije

Koja licemjernost EU.Kad su Ameri instalirali odcijepljeno Kosovo, od Srbije ,kao samostalnu državu onda EU nije lamentirala da se to kosi sa srpskim ustavom, kao što se sad poziva na španjolski ustav. Da se podsjetimo prema ustavu SFRJ samo republoke su imale pravo da se pozovu kod otcijepljenja na taj član ustava iz 1974. god.Kosovo kao AP to pravo nije imalo. Pa i Badinterova komisija je priznala podjelu samo po republikama. To što je došlo do krvavog rata između republika je druga i dugačka priča kojoj je velikim dijelom kumovao Zaoad.I gle sada ta ista EU arlauče da katalonija nema pravo na odcijepljenje. E moa EU što si sa Amerima sijala sada kusaj.Iza kantuna ovakav scenarij viri sa Škotskom, Flamanijom, Korzikom Padanijom,Baskijom i Bavarijom.Živi bili pa vidjeli.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI