fbpx

Katalonsku „neovisnost“ aktivno promiču CANVAS i George Soros

George Soros catalonia

Ranije smo pisali da pokret za neovisnost Katalonije ima medijsku i financijsku podršku zaklade Otvoreno društvo Georga Sorosa i da ovu „pomoć“ treba rasvijetliti i pokušati saznati prave ciljeve zbog koji poznati burzovni špekulant i zločinac odgovoran za destabilizaciju brojnih država toliko simpatizira secesionistički pokret u Kataloniji. Razlog može biti fragmentacija zemalja EU, zbog lakše kontrole nad europskim kontinentom, što se iz perspektive Wall Streeta čini logičnim. Što slabije i manje države, to  je njima lakše upravljati preko svojih namjesnika.

Sada stiže potvrda da pomoć o kojoj smo pisali za vrijeme referenduma za neovisnost Katalonije nije bila „jednokratna“ i da ona traje i danas.

Naime, govorimo o Clari Pontsati, jednoj od čelnica katalonskog nacionalističkog pokreta, koja je pobjegla iz Španjolske i pronašla posao kao predavačica na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj.

U studenom prošle godine je sud u Škotskoj morao donijeti odluku o njenom statusu, jer je službeni Madrid putem međunarodne pravne pomoći tražio njeno izručenje. Međutim, Clara Pontsati je platila kauciju i ostala na slobodi, a nova rasprava o mogućoj repatrijaciji u Španjolsku će se održati proljeće. Naravno, mogućnosti da se gospođa Pontsati izrči Madridu su minimalne.

Ali vratimo se njenom novom radnom mjestu predavačice na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj.

Novi rektor ovog sveučilišta je Srđa Popović, osnivač Otpora i organizacije CANVAS. Možda za mlađe čitatelje, podsjetimo da je Otpor bio politički pokret kojeg je podržala CIA kako bi u Srbiji u  listopadu 2000. s vlasti uklonila Slobodana Miloševića, čovjeka kojeg su američke uprave ranije nazivali „faktorom stabilnosti na Balkanu“.

Jednom odrađen ovaj posao, iz otpora je nastao CANVAS, zločinačka organizacija koja djeluje kao  međunarodna škola i agentura „revolucionara“ koji su bili uključenu u sve Obojene revolucije u svijetu, a osim američke su imali i pomoć zapadnih zemalja, poput vječno prisutnih njemačkih „nevladinih“ zaklada i veleposlanstva Nizozemske, Velike Britanije i drugih.

CANVAS je odgovoran za niz prevrata u zemljama istočne Europe, posebno u bivšim sovjetskim republikama, aktivno je sudjelovao „Arapskom proljeću“ i obučavao „aktiviste“ u Venezueli i Boliviji protiv Chaveza, Madura i Moralesa. Srđa Popović i njegovi suradnici su od 2014. u kontaktu i s prosvjednicima u Hong Kongu, a stajali su i iza „Šarene revolucije“ koja je na čelu s Radmilom Šekerinskom Makedoniju pretvorila u Sjevernu Makedoniju i sada se zemlju ubrzano gura u NATO pakt.

U tom kontekstu, prije podrške Katalonskoj neovisnosti bi svakako trebalo istražiti ulogu i ciljeve Otvorenog društva u pokušaju osamostaljenja ove autonomne španjolske regije.

Miquel Puertas, slobodni novinar iz Katalonije na svom je Facebooku napisao „kako je u Španjolskoj nivo retardacije i parohijalizma vrlo visok i nitko ne zna ništa o Otporu, CANVAS-u, Geneu Sharpu, Georgu Sorosu i ostatku imperijalnog globalističkog Stormtroopera“.

To znači da Katalonci uopće ne prate s kim surađuju vođe koje ih, navodno, vode u neovisnost i svijetlu budućnost, iako su svi prethodni slučajevi pokazali da su im san o slobodi Soros, Srđa Popović & Co. pretvorili u noćnu moru.

FOTO: Clara Pontsati, koja je pobjegla u Škotsku gdje radi kao predavačica na Sveučilušu St. Andrews

Clara Pontsati

Peta kolona Kremlja u Kataloniji

Napad u Barceloni i Soroseva pomoć neovisnosti Katalonije

Tko stoji iza predstojeće katalonske i španjolske katastrofe

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
50 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
Gost
siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
8 mjeseci prije

Kataoloniju vodi, vedri i oblači, pokušajte pogoditi tko……………..

Moreno
Member
Moreno
8 mjeseci prije

siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
Varan ili varanica, treće nema čin ti pitaš 🙂

siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
Gost
siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
8 mjeseci prije

Ti si iskoćio iz programa, mnogi koji misle da “vide” trebali bi se na tebe ugledati ali hebi ga neda program u podsvjesti.

Moreno
Member
Moreno
8 mjeseci prije

siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
Je*iga, i ti mi pomažeš, da si mi Copyright za varane© 🙂

shumadinac
Member
8 mjeseci prije

Za Soroša je lako, vrlo je eksponiran. Napravite spisak svih “dela” i sasvim precizno možete odrediti šta mu je cilj (su mu ciljevi). Verovatno i promene ciljeva u različitim periodima – rok upotrebe mu ističe tako da me mrzi da na njega gubim vreme.

EU.exit
Gost
EU.exit
8 mjeseci prije

Ciljevi … nezavisne republike: Katalonija, Romska, Ilirska, Hong Kong, Velika Albanija …. i EU.exit

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
8 mjeseci prije

Prije bih rekao, razbiti nacije, svjetska vlada, Soros je khazar.

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Nikad katalonija nece bití neovisna,Tako dá znáte jer se neukládá u sistem globálně politike.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
8 mjeseci prije

Milancz
Tvoja globalna politika, dobar ruski komunizam su tvoji snovi i male grupe zapaljenih od kojih to ponavljas. Ili se izrazi da bi te razumili ili ne pisi te nebuloze. Nema nikakve globalne politike jer je protivi covjeka i ljudskoj naravi. Ako se to pojavi, nestati ce kao i sovjetski savez. Diktatura ne prolazi, osim jos khazara u Americi, a izgleda da ce to Trump srediti.

Moreno
Member
Moreno
8 mjeseci prije

shumadinac Ističe mu rok, ali ima mlajega koji je već u akciji, a ni naslijedstvo ga neće mimoić.

shumadinac
Member
8 mjeseci prije

Nema ništa od toga Moreno, politička klima se menja – ni Đorđe, čak i da poživi, ne bi mogao da nastavi. Gazde se podelile na dve struje a on izabrao pogrešno… Mada, obzirom na godine, nije ni bitno.

Moreno
Member
Moreno
8 mjeseci prije

shumadinac Za sad su te struje ka i električna struja, bila istosmjerna ili izmjenična, ništa se ne minja . . . ja i dalje tvrdin kako su Georg Soros i Papa Frane ista NWO ekipa . . . neznan koja je to kontrastruja na koju si ti mislija . . .

shumadinac
Member
8 mjeseci prije

Sećaš li se Moreno da su i Soroš i Papa pozivali “civilizovani svet” da ne glasa za Trampa?
Sad mi pade na pamet – kako niko nije prozivao Papu za mešanje u američke izbore? I mi tragamo za inteligencijom u svemiru?!?

Moreno
Member
Moreno
8 mjeseci prije

shumadinac Sićan se. Soros migrantima daje lovu, a Papa in obredno noge pere 🙂

DažBog
Gost
DažBog
8 mjeseci prije

shumadinac, papa je u tim godinama da i kada mijesa uopste se ne primijeti

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
8 mjeseci prije

Soroš,agent za specijalne operacije Rothschilda i lihvarske kabala,financira sve što dovodi do kaosa u društvu.
Uloga multikulturalnih ,LGBT ,feminističkih i drugih anarholiberalnih pokreta je širenje razdora unutar obitelji i društva, a time i potkopavanje temelja svakog društva. Belosvjetski Novoideolozi šire razdor među ljudima u više pravaca — favoriziranjem i nametanjem stavova i ponašanja manjina svih vrsta, od rasnih, nacionalnih, vjerskih, ideoloških, rodnih, seksualnih itd. većini u društvu——-širenjem razdora unutar obitelji, između muža i žene, roditelja i djece———- negiranjem naroda, nacija, običaja i tradicije——- negiranjem vjere i Crkve, kao kohezionog faktora društva———– negiranjem prirodnih bioloških i psiho-fizioloških datosti ljudi, posebno različitih spolova i rodova itd. ———Ovdje financira raspad Španije,kao i sutra Italije i bilo koje druge države. itd.

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Daj bolan nelupetaj káď nemáš pojma kojá je uloga Sprostá u globalnoj politici.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
8 mjeseci prije

Zar pokraj tebe netko uopće može lupetati ??? Soroš je Trocki u 21 stoljeću.Agent Rothschilda za specijalne zadatke i glavni kordinator za lovu.Nadam se da će i završiti kao Trocki.Nedavno je ovdje izašao članak u kojem se govori o financiranju obojene revolucije u Ukrajini i kako je novac iz budžeta SAD namijenjen za pomoć Ukrajini završio na računu nevladinih udruga iz soroševog jata.To je ogledni model i za druge obojane revolucije,Isto su pokušali i u Rusiji,ali su dobili izgon.Nemoj se javljati i nemoj se precjenjivati jer ti pamet nije dodijala.

Slavko
Gost
Slavko
8 mjeseci prije

Daj ne lupetaj kad nemaš pojma ni ti. Slušaj mene jer sve to pratim, sve znam, imam nevjerojatan uvid u sve iako nemaš što čuti, jer vam nikad ništa neću reći, osim što ću pojačavati broj postova govoreći vam svima da ne lupetate jer niš ne kužite. Cilj je par tisuća postova godišnje u kojima vam nesuvislom gramatikom, konstrukcijom rečenice i kontrapunkcijom objašnjavam da sam češki insider i nevjerojatan analitičar čiju se analizu ne može vidjeti nigdje, jer je ne bi mogli uopće pojmiti. Zato neću reći ništa, osim da ne lupetate jer ništa ne znate. I obavezno dodati da ja znam. Ako treba, za sat vremena ću se javiti opet, bez nekog osobnog viđenja razvoja situacije, jer je to sporedno, već da vam ponovim da ne lupetate jer vam ništa nije jasno i najbitnije, da meni jest.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
8 mjeseci prije

Vidoviti Milane kaži ti nama tko je slijedći najopasniji islamski terorista u svijetu i kad će biti objavljen nama smrtnicima. On u ovom trenutku u planovima već sigurno postoji, a ti si upoznat sa svim planovima.
Preduhitri medije i sve ove što lupetaju. Javi nam, sad je vrijeme.

Rotshild rotarmist crveni
Gost
Rotshild rotarmist crveni
8 mjeseci prije

Ma znate ko su rotsild? Ovo su rotarmisti … a rotarmisti su crvena ruska armija u francuski i nemacki. Pa ovo znaci da Soros radi kao ruski KGB spijun u Ameriki za interese Moskve.

eks
Gost
eks
8 mjeseci prije

@Rotshild rotarmist .. Za kratko vreme uspeo si da nalupetaš mnogo nebuloza . Po gramatici rekao bih da si iz “Prištine” .

kefir
Gost
kefir
8 mjeseci prije

Barca je moj omiljeni nogometni klub, ako se odvoje u kojoj će ligi onda igrati?

eks
Gost
eks
8 mjeseci prije

Jole, nisu oni “belosvjetski Novoideolozi”, oni su BELOSVJETSKE BITANGE

Moreno
Member
Moreno
8 mjeseci prije

Soros nikad ne potpomaže manjine kako bi manjine dobile prava nego kako bi se pacificirala većina da bi je se lakše ovladalo. Srđa Popović i ostala soroščad su istrenirani i plaćeni kako bi uveli mase u invertiranu stvarnost odnosno u ”demokraciju” koja je u stvarnosti inverzija demokracije.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
8 mjeseci prije

Pa naravno.Da bi rasturio većinu,moraš izmisliti gomilu novih nepostojećih,često i apsurdnih prava koja će većinu staviti u potpuno inferioran položaj.Npr, invazija migranata je tipičan primjer te destrukcije i sabotaže.Migranti bez dokumenata sa lažnim identitetima se stavljaju u položaj da su potpuno imuni na kazneno zakonodavstvo.iako višestruko krše zakon.Dobijaju smještaj kakav lokalni beskućnici mogu samo sanjati i prisiljavaju države da izmišljaju socijalne prograne samo radi njih.

samo tako
Gost
samo tako
8 mjeseci prije

Po mom skromnon mišljenu , najstručniji lik za ugovore s vragom je Starina

Milancz
Gost
Milancz
8 mjeseci prije

Dajte málo novináři oladite dá tím dezinformacija..Soros je marioneta u rukama globalista i realizira ono sto mu globalisti narede,nísta vise.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
8 mjeseci prije

Ti oladi, Soros igra za khazare, a ti su u buducnosti odpisani.
Radje mi reci kad idemo u Moskvu mjenjati boju ruske zastave.

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

milanče, ti si izjavio da je Suleimani ustvari živ. Kad se javno dokaže da je nažalost ipak ubijen, a to je uglavnom svima jasno, zamoliti ćemo da odhebeš sa ovog portala i ne širiš dalje svoje gluposti. Štima? O.K, dogovoreno.

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Bravo,to je taj poredak koji unistava Vjeru ,Obitelj i Nacijonalnost.Idu cak tako daleko,da traze pedofiliju dase ozakoni.Poslje fasizma,komunizma dolazi liberalni totalitarni sistem.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
8 mjeseci prije

Inače Soroš preko svojih filijala financira ljude iz sasvim različitih političkih opcija i uvjerenja.I onda kad se formira npr. EU Parlament pa se čudite kako npr. demokršćani ili konzervativci ne glasaju u skladu sa svojim načelima,nego po tome ko im je stvarni gazda tamo i u skladu sa agendom koju on provodi u ime lihvarske kabale.A da ne govorimo o tome kako se pišu zakoni,Iz mračnih rupa ih na dan rasprave stavljaju zastupnicima na sto dok ih ovi uoppće nisu stigli niti jednom pročitati,a kamoli proučiti.To je nedavno mađarski zastupnik komentirao za vrijeme sjednice pa su ga kao htjeli sankcionirati,ne znam da li jesu,ali su bili ljuti jer ih je raskrinkao,Sve skupa gomila plaćenika i veleizdajnika.

Lucija
Gost
Lucija
8 mjeseci prije

, pa to su stare stvari…primjetila još kod milanovićeve vlade ( noje ni bitno koje), 80 zakona doneseno !
Tko to može pratiti ? Mislim, ne samo pročitati… Razmisliti o posljedicama zakona i uklapa li se u sustav zakonodavni…

Naredna vlada prešla 230 zakona…prestala sam to pratiti…
Služi zarađivanju onih koji pišu zakone.

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Mislis na ovoga demokrata,koji je imo pola ministara Srba.Toje demokracija.Daste vi imali Albance i Boznjake,nebi imali probleme.Hrvati su cak i onima sa barikada ,racunali mirovinski staz.

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Mučka kao i obično.

Marie Alice
Gost
Marie Alice
8 mjeseci prije

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

chesari i uvoz/izvoz revoluvija vec sto godina po zamaljskoj kugli..hoce li vec jednom stati!!??

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije

Nermine .N ako nemas temu za pisanje nemoj pisati ni o ovom debilu,, sorosu”…..Ponavljas pricu o njemu ko papagaj ,skini ga vec jednom sa ….urca (citaj sa repertoara )….

Dalm
Gost
Dalm
8 mjeseci prije

Znaci triba vam je ostat Slobo jos i duze,super ste

puki
Gost
puki
8 mjeseci prije

Trener Mančester Sitija, Katalonac, Gaurdiola je gorljivi pristalica nezavisnosti Katolinije, ali podržava masovnu migraciju i globalizaciju. Bio je na dodjeli nagrade aktivistima, koji brodovima krijumčare migrante u Europu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
50
0
()
x