Katalonsku „neovisnost“ aktivno promiču CANVAS i George Soros

George Soros catalonia
50 komentara

Ranije smo pisali da pokret za neovisnost Katalonije ima medijsku i financijsku podršku zaklade Otvoreno društvo Georga Sorosa i da ovu „pomoć“ treba rasvijetliti i pokušati saznati prave ciljeve zbog koji poznati burzovni špekulant i zločinac odgovoran za destabilizaciju brojnih država toliko simpatizira secesionistički pokret u Kataloniji. Razlog može biti fragmentacija zemalja EU, zbog lakše kontrole nad europskim kontinentom, što se iz perspektive Wall Streeta čini logičnim. Što slabije i manje države, to  je njima lakše upravljati preko svojih namjesnika.

Sada stiže potvrda da pomoć o kojoj smo pisali za vrijeme referenduma za neovisnost Katalonije nije bila „jednokratna“ i da ona traje i danas.

Naime, govorimo o Clari Pontsati, jednoj od čelnica katalonskog nacionalističkog pokreta, koja je pobjegla iz Španjolske i pronašla posao kao predavačica na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj.

U studenom prošle godine je sud u Škotskoj morao donijeti odluku o njenom statusu, jer je službeni Madrid putem međunarodne pravne pomoći tražio njeno izručenje. Međutim, Clara Pontsati je platila kauciju i ostala na slobodi, a nova rasprava o mogućoj repatrijaciji u Španjolsku će se održati proljeće. Naravno, mogućnosti da se gospođa Pontsati izrči Madridu su minimalne.

Ali vratimo se njenom novom radnom mjestu predavačice na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj.

Novi rektor ovog sveučilišta je Srđa Popović, osnivač Otpora i organizacije CANVAS. Možda za mlađe čitatelje, podsjetimo da je Otpor bio politički pokret kojeg je podržala CIA kako bi u Srbiji u  listopadu 2000. s vlasti uklonila Slobodana Miloševića, čovjeka kojeg su američke uprave ranije nazivali „faktorom stabilnosti na Balkanu“.

Jednom odrađen ovaj posao, iz otpora je nastao CANVAS, zločinačka organizacija koja djeluje kao  međunarodna škola i agentura „revolucionara“ koji su bili uključenu u sve Obojene revolucije u svijetu, a osim američke su imali i pomoć zapadnih zemalja, poput vječno prisutnih njemačkih „nevladinih“ zaklada i veleposlanstva Nizozemske, Velike Britanije i drugih.

CANVAS je odgovoran za niz prevrata u zemljama istočne Europe, posebno u bivšim sovjetskim republikama, aktivno je sudjelovao „Arapskom proljeću“ i obučavao „aktiviste“ u Venezueli i Boliviji protiv Chaveza, Madura i Moralesa. Srđa Popović i njegovi suradnici su od 2014. u kontaktu i s prosvjednicima u Hong Kongu, a stajali su i iza „Šarene revolucije“ koja je na čelu s Radmilom Šekerinskom Makedoniju pretvorila u Sjevernu Makedoniju i sada se zemlju ubrzano gura u NATO pakt.

U tom kontekstu, prije podrške Katalonskoj neovisnosti bi svakako trebalo istražiti ulogu i ciljeve Otvorenog društva u pokušaju osamostaljenja ove autonomne španjolske regije.

Miquel Puertas, slobodni novinar iz Katalonije na svom je Facebooku napisao „kako je u Španjolskoj nivo retardacije i parohijalizma vrlo visok i nitko ne zna ništa o Otporu, CANVAS-u, Geneu Sharpu, Georgu Sorosu i ostatku imperijalnog globalističkog Stormtroopera“.

To znači da Katalonci uopće ne prate s kim surađuju vođe koje ih, navodno, vode u neovisnost i svijetlu budućnost, iako su svi prethodni slučajevi pokazali da su im san o slobodi Soros, Srđa Popović & Co. pretvorili u noćnu moru.

FOTO: Clara Pontsati, koja je pobjegla u Škotsku gdje radi kao predavačica na Sveučilušu St. Andrews

Clara Pontsati

Peta kolona Kremlja u Kataloniji

Napad u Barceloni i Soroseva pomoć neovisnosti Katalonije

Tko stoji iza predstojeće katalonske i španjolske katastrofe

katalonija
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
4 godine prije

Kataoloniju vodi, vedri i oblači, pokušajte pogoditi tko……………..

shumadinac
4 godine prije

Za Soroša je lako, vrlo je eksponiran. Napravite spisak svih “dela” i sasvim precizno možete odrediti šta mu je cilj (su mu ciljevi). Verovatno i promene ciljeva u različitim periodima – rok upotrebe mu ističe tako da me mrzi da na njega gubim vreme.

Mirko
4 godine prije

Pa Katalonija je jedna od najliberalnijih regija u Spanjolskoj 🙂 Inace pre godinu ili dvije u Barceloni bio je jedan od najvecih prosvjeda da se u Spanjolsku navozi sto vise “izbeglica” Some 160,000 people have demonstrated in Barcelona to demand the government allow more refugees into Spain from war-hit areas such as Syria.

shumadinac
4 godine prije

Pa naravno. Sve je to Babićevo maslo. Jer je Srbin. Pravoslavni sveštenik. U Crnoj Gori. I piše na računaru uz svetlost sveće. Osveštane, naravno.

Rolling Bluesman
4 godine prije

Nije priznala Kosovo, dobra stvar, a to se sigurno Sorosu ne svidja.

Jole Prvi
4 godine prije

Soroš,agent za specijalne operacije Rothschilda i lihvarske kabala,financira sve što dovodi do kaosa u društvu.
Uloga multikulturalnih ,LGBT ,feminističkih i drugih anarholiberalnih pokreta je širenje razdora unutar obitelji i društva, a time i potkopavanje temelja svakog društva. Belosvjetski Novoideolozi šire razdor među ljudima u više pravaca — favoriziranjem i nametanjem stavova i ponašanja manjina svih vrsta, od rasnih, nacionalnih, vjerskih, ideoloških, rodnih, seksualnih itd. većini u društvu——-širenjem razdora unutar obitelji, između muža i žene, roditelja i djece———- negiranjem naroda, nacija, običaja i tradicije——- negiranjem vjere i Crkve, kao kohezionog faktora društva———– negiranjem prirodnih bioloških i psiho-fizioloških datosti ljudi, posebno različitih spolova i rodova itd. ———Ovdje financira raspad Španije,kao i sutra Italije i bilo koje druge države. itd.

Moreno
4 godine prije

Soros nikad ne potpomaže manjine kako bi manjine dobile prava nego kako bi se pacificirala većina da bi je se lakše ovladalo. Srđa Popović i ostala soroščad su istrenirani i plaćeni kako bi uveli mase u invertiranu stvarnost odnosno u ”demokraciju” koja je u stvarnosti inverzija demokracije.

samo tako
4 godine prije

Po mom skromnon mišljenu , najstručniji lik za ugovore s vragom je Starina

Milancz
4 godine prije

Dajte málo novináři oladite dá tím dezinformacija..Soros je marioneta u rukama globalista i realizira ono sto mu globalisti narede,nísta vise.

Jole Prvi
4 godine prije

Inače Soroš preko svojih filijala financira ljude iz sasvim različitih političkih opcija i uvjerenja.I onda kad se formira npr. EU Parlament pa se čudite kako npr. demokršćani ili konzervativci ne glasaju u skladu sa svojim načelima,nego po tome ko im je stvarni gazda tamo i u skladu sa agendom koju on provodi u ime lihvarske kabale.A da ne govorimo o tome kako se pišu zakoni,Iz mračnih rupa ih na dan rasprave stavljaju zastupnicima na sto dok ih ovi uoppće nisu stigli niti jednom pročitati,a kamoli proučiti.To je nedavno mađarski zastupnik komentirao za vrijeme sjednice pa su ga kao htjeli sankcionirati,ne znam da li jesu,ali su bili ljuti jer ih je raskrinkao,Sve skupa gomila plaćenika i veleizdajnika.

Max
4 godine prije

Mučka kao i obično.

Laki Topalović
4 godine prije

Ti si bolestan, majke mi moje. jel od sto portala gdje ima bolesnika kao ti na stotine, tisuće, ti baš ovdje moraš doći sra*i? Bo ti Milošević mater, eto. Spomenut je u kontekstu gdje je počeo Srđa Popović i stop. Nema dalje. Ostaloje konstrukt tvog bolesnog uma s logikom – NULA

Marie Alice
4 godine prije

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

imalijosnade
4 godine prije

chesari i uvoz/izvoz revoluvija vec sto godina po zamaljskoj kugli..hoce li vec jednom stati!!??

Perun
4 godine prije

Nermine .N ako nemas temu za pisanje nemoj pisati ni o ovom debilu,, sorosu”…..Ponavljas pricu o njemu ko papagaj ,skini ga vec jednom sa ….urca (citaj sa repertoara )….

Dalm
4 godine prije

Znaci triba vam je ostat Slobo jos i duze,super ste

puki
4 godine prije

Trener Mančester Sitija, Katalonac, Gaurdiola je gorljivi pristalica nezavisnosti Katolinije, ali podržava masovnu migraciju i globalizaciju. Bio je na dodjeli nagrade aktivistima, koji brodovima krijumčare migrante u Europu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI