Rusija želi sa Kinom obnoviti razrušenu Siriju i promovisati normalizaciju života sirijskog naroda

Aleppo nakon rata
0
0

Moskva se nada da će sarađivati s Pekingom na oporavku ratom razrušene Sirije nakon sukoba u ovoj zemlji, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Igor Morgulov u članku objavljenom u časopisu International Affairs.

“Peking podiže svoj profil u sirijskim poslovima, što otvara mogućnost Kine da učestvuje u oporavku nakon sukoba zajedno sa Rusijom i drugim državama jer se situacija u Siriji vidljivo poboljšava”, izjavio je visoki diplomata. “Naš cilj je opsežna saradnja sa Kinom u rešavanju aktuelnih pitanja Sirije i promovisanju što skorije normalizacije života sirijskog naroda. Pohvaljujemo rusko-kinesku saradnju protiv pokušaja Zapada da optuže Damask za hemijske napade”.

Govoreći o međunarodnoj rusko-kineskoj saradnji, Morgulov je istakao sličan pristup obeju zemalja u pogledu situacije u Venecueli. “Pokušaji da se izvrši nezakoniti državni udar u Venecueli uz aktivnu spoljnu podršku izazivaju duboko negativnu reakciju među razumnim ljudima”, primetio je. “Moskva i Peking ne odobravaju “revolucije u boji “, bez obzira na to koji se moto koristi. Jedini prihvatljiv način regulisanja situacije u Bolivarskoj republici je pokretanje među-venecuelanskog dijaloga između sukobljenih strana sa ciljem da se postigne političko i pravno rešenje krize”.

“Što se tiče međunarodne zajednice, Peking i Moskva smatraju da svi trebaju pomoći procesu ponovnog pomirenja, umesto da se miješaju u unutrašnje stvari suverene države”, naglasio je diplomata.

obnova zemljerat u Siriji
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI