Ruska vojska testirala raketu sistema A-235 Nudolj u kazahstanskoj pustinji

A-235 Nudolj
6 komentara

Ruska vojska je uspješno testirala novu raketu na poligonu Sary Shagan koji se nalazi u centralnoj Aziji, test je sproveden u okviru priprema za prijem novog sistema S-500 Prometej.

Nova raketa namjenjena za presretanje balističkih ciljeva je uspješno pogodila metu rekao je glasnogovornik ruskih PVO snaga Pavel Kuzmin.

Poslednjih mjeseci ruska vojska je sprovela nekoliko raketnih testova a poslednji se desio početkom juna.

Karakteristike testa su ostale tajna ali je ranije objelodanjeno da je nova generacija PVO sistema velikog dometa S-500 Prometej završila državna ispitivanja i da je ušla u proizvodnju za rusku vojsku.

Plan ruskih stratega predviđa da se u budućnosti stvori višeslojni sistem protivraketne odbrane čiju bi okosnicu činili sistemi S-500 Prometej i A-235 Nudolj.

 

PVOS-500 Prometej
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
4 godine prije

Pa doklen više ta prijetnja evropi i svetu novim obrambenim raketnim sistemima, to se više nemere trpit !

opančar
4 godine prije

kad se ameri maknu s baltika, usraine i poljske bugarske i rumunjske tad rusi neće nikom bit prijetnja, kao što nisu ni sad prijetnja.

nessy
4 godine prije

Pun mi je kua tih opasnih Rusa koji stalno nesto testiraju vojnu opremu u svojoj zemlji. Da ima pravde, UN Vijece za poliranje gla..ca treba donjeti dekret “odmaknite se od svojih granica najmanje 500km, pa onda testirajte obrambeno oruzje”. To, za sada, ako Vijece za poliranje ne odluci da poveca taj koridor. Sta ti glupi Rusi misle, da se mogu braniti, kako im padne na pamet?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI