“Sjeverni tok 2” i otvorene prijetnje američkog veleposlanika Njemačkoj  

Sjeverni Tok 2
29 komentara

Ako je ranije od Berlina tražio da “dobro promisli” o izgradnji plinovoda “Sjeverni tok 2”, američki veleposlanik u Njemačkoj, Richard Grenell, prošlog tjedna je otvoreno zaprijetio sankcijama protiv više njemačkih tvrtki za sudjelovanje u ovom projektu, koji, po njegovu mišljenju, “potkopava” sigurnost Ukrajine i EU. Marco Meier za Contra Magazin piše “kako Grenell u Njemačkoj voli glumiti  ​​kolonizatora, ali je puno više zabrinut za interese Washingtona u Europi”.

Sjedinjene Države su njemačkim kompanijama zaprijetile sankcijama ako ne odbiju sudjelovati u projektu ruskog plinovoda “Sjeverni tok 2”, kojem je svrha poboljšati opskrbu Europe prirodnim plinom, piše Contra Magazin.

“To je učinio američki veleposlanik u Saveznoj Republici Njemačkoj. Richard Grenell, koji uživa u ulozi kolonizatora u Njemačkoj“, kaže autor članka Marco Meier.

“Američki diplomat poslao je pisma s otvorenim prijetnjama vodstvu njemačkih koncerna i tako se još jednom upetljao u unutarnje poslove Njemačke”, navodi novinar Contra Magazin.

Prema riječima veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Njemačkoj, tvrtke koje podupiru izgradnju ruskog plinovoda “Sjeverni tok 2” navodno “aktivno narušavaju sigurnost Ukrajine i Europske unije”.

Zapravo, autor članka je uvjeren da je Richard Grenell mnogo više zabrinut za interese Sjedinjenih Država u Europi.

Ukrajina, naposljetku, služi kao generator napetosti u odnosima s Ruskom Federacijom. Tako Sjevernoatlantski savez može nastaviti svoj agresivni put prema Rusiji. Osim toga, Amerikanci žele prodati svoj prljavi i skupi plin iz škriljca u Europi, što američkim izvoznicima nije nimalo lako zbog povoljnih uvjeta pri prodaji plina koje nudi Rusija”, objašnjava novinar Contra Magazina.

Richard GrenellSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
5 godine prije

Narodi i Nacije ujedinite se i finacijiski i politicki( sankcije,bojkot robe ,progon diplomata..) unistite ovu razbojnicku tvorevinu koja bi da namece svoju volju cijelom svijetu!

Perica
5 godine prije

Ameri i Rusi mešetari…hahhahhaaaa

Hogar
5 godine prije

CEO Ukrajinskog distributera gasa je sin Džoa Bajdena, Obaminog potpredsdnika. Nema trantita gasa iz Rusije = nema miliona i miliona dolara zarade od toga. Pare, uvek tražite kome idu pare. Sve ostalo je šminka.

eu kolonija
5 godine prije

za vrijeme komunizma su nam govorili da se manemo ideologije I da gledamo svoj interes. sada nam ti isti nude ideologiju. nažalost, podobar broj hrvatskih “domoljuba” (oko krstičevića I starešine, američkih) se upecao pa je prema njima bolje kupiti 1 eskadrilu američkih od 4 eskadrike istih takvih ruskih zrakoplova

ps. njemci su dosljedni za razliku od “izuzetnih” konjokradica.

Mat
5 godine prije

Iskreno I ja bi bio zabrinut da mi Ukrajina duguje brdo…….$$$$$$

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Sto pusi ovaj Richard Garganell, da je ovako “pametan”?

octopus
5 godine prije

Čekajte malo: “Grenell u Njemačkoj voli glumiti ​​kolonizatora…”? A što je USA u Njemačkoj, nego kolonizator? Američki veleposlanik nije kriv, niti zlonamjeran, niti glumi. On samo dobro radi svoj posao. Problem je u Njemačkoj (i cijeloj EU) što nemaju načina (osim rata) riješiti se američke vojske iz Europe. Neka netko u hrvatskoj vladi pokuša samo razmišljati o kupnji nečega što nam Ameri ne amenuju. Isti čas čizma u glavu.

Dopizdilomi
5 godine prije

Možete im puhati. Njemačka je svoje zlato izvukla iz FED-a a vi možete tuliti na mjesec.

Ime amatera
5 godine prije

Ma izbacite ih iz Njemacke. Pretvaraju se u nasilnike koji reketiraju cijeli svijet. Nisam nikad mislio da cu morati navijati za one kineze koji su mega nacionalisti ali bar imaju neku kulturu dialoga. Ovi kauboji ulaze u cizme po kazalistu. Vani govedare, mi smo ipak kultura evrope. Stvarno se ponasaju ko bijednici

Bruno
5 godine prije

Američka soft power već odavno ne funkcionira. Na redu je hard power. Čak i prema “saveznicima”. Kome je Amerika prijatelj, neprijatelji mu i ne trebaju.

Miki maus
5 godine prije

Njemacka je jos uvjek( srecom) okupaciona zona US i sreca nasa da je tako, isto vrijedi i za Japan! Daleko od toga da ista dobro mislim o Amerima, ali sto se tice Njemacke su upravu! Sta Njemacka radi drugim zemljama kad moze? Jos gore nego Ameri. Citavo vrijeme glume silu sa dva i pol vojnika, skrivaju se iza Nato(US) i projeciraju svoju ekonomsku moc pod kisobranom NATO, a neplacaju isti( drugi placaju), izuzetno kvarno. Pusti ih da lanca, makni cizmu Amera sa njihova vrata, pa ces vidjeti, plakacete za Amerima! Nacisti bili, nacisti su i sad i uvjek ce biti, slagao se netko sa ovim ili ne, tako je.

Be be
5 godine prije

Kad ljudi izgube sram onda mogu vrsiti nuzdu nasred trga gradova. Oni imaju potrebu vrsiti nuzde. A mi klimamo glavama.

davor
5 godine prije

Heartland teorija i dalje drma istočnom Europom.

Satir und wasser
5 godine prije

Trump nas veliki vodja. Mi smo tvoji ti si nas. Samo zovi..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI