Turska propaganda objavila novi video „uništenja Pancira-S1“ pod Sarqibom

Pancir

Turci su objavili novi video uništavanja sirijskog ili ruskog sustava Pancir-S1 u Idlibu. Međutim, ovo je drugi „dokaz“ turskog ministarstva obrane, nakon onog  koji je bio montiran na šasiji kamiona MAN, a ne Kamaz, kao svi ovi sustavi u Siriji, koji je pobudio sumnje blogera koji po cijele dane provode za kompjuterom i analiziraju ovakve i slične objave.

Nije prošlo ni nekoliko sati, a već se raširilo mišljenje da imamo posla s još jednim lažnim „napadom“. Mnogi od onih koji su vidjeli te kadrove primijetili su da je prikazan montirani snimak.

Isprva je se vidi ruski sustav protuzračne obrane, a onda se iz drugog ugla prikazuje eksplozija teško prepoznatljivog predmeta. Nema kontinuitet u snimci, već kadar odjednom „preskače“ iz jednog ugla u drugi.

Ako su na ostalim videozapisima u pravilu prikazane posljedice udara, ovdje sve naglo završava.

Mnogi su promatrači također primijetili da su tragovi kotača na zemlji u prvom i drugom dijelu “izvješća” kojeg su objavili turski državni mediji različiti.

Blogeri i pasionirani analitičari najsitnijih detalja ovakvih objava se slažu da je došlo do “čudnog lijepljenja dva videa”. Štoviše, tvrde kako su ti videozapisi snimljeni ili iz različitih bespilotnih letjelica, ili iz istog drona, ali u različito vrijeme i iz različitih uglova.

Pancir
FOTO: Prvi kadar i nakon osme sekunda s drugim tragovima kotača na tlu, a grmlje ostaje na istoj strani

Ovo je drugo “uništenje” raketnog protuzračnog sustava Pancir-S1. U prvom slučaju, kako se ispostavilo, “ulogu” ruskog sustava je igrao francusko-njemački Roland, koji koristi kamione MAN. Dakle, nije čak ni bilo riječi o ruskom panciru kojeg je vojska UAE montirala na MAN, već o posve drugom sustavu.

Postoji verzija da je, pod krinkom uništenja Pancira, turska propagandna mašinerija pokazao stare testove visoko preciznog oružja izvedene na jednom od poligona NATO pakta za obuku.

U međuvremenu se može reći da ruski raketni sustavi protuzračne obrane učinkovito uništavaju turske dronove u Siriji i Libiji. Kao odgovor, Turci su ih morali prikazati kao „nesposobne“ s ovakvim krivotvorinama, što je razumljivo zbog podizanja morala turske vojske i terorista „sirijske oružane oporbe“ koje podržava Turska.

Veliki doprinos širenju ove propagande daje puno više gledana katarska Al-Jazeera, na čijem je internetskom portalu balkanskog ureda ove medijske kuće na tisuće komentara euforije i sreće kod obožavatelja „lika i djela“  turskog predsjednika Erdogana, potpuno zanemarujući činjenicu da je turska vojska prva oružana sila svijeta koja na bojnom polju i ne skriva savez s teroristima Al-Qaide, Huras Al-Dinom i Islamskom strankom Turkestana, od kojih je potonja teroristička skupina koja okuplja turkomanske borce iz Sirije, Turske i azijskih zemlja sve do zapadne Kine, uključujući ujgurske teroriste iz kineske provincije Xinjiang.

Kao i svaki dan i jučer je tursko ministarstvo obrane preko pukovnika Oljaya Denizera objavilo najnovije podatke o „gubicima režima iz Damaska” u operaciji turske vojske “Proljetni štit” na sjeverozapadu Sirije. Prema njegovim riječima su u granatiranju od strane Assadovih trupa u pokrajini Idlib tijekom proteklog dana ubijena dva turska vojnika, a šest ih je ranjeno.

Kao odgovor na to, turska vojska je gađala objekte “pristalica sirijskog režima”. Turski pukovnik rekao je da su od početka Proljetnog štita u zračnoj zoni Idliba srušena 3 aviona, 8 helikoptera, 3 drona, uništen je 151 tenk, 47 topova i haubica, 52 višecijevna raketna sustava, 8 sustava protuzračne obrane, 12 protutenkovskih raketnih sustava, četiri teška minobacača, 24 oklopna transportera, 27 borbenih vozila, 34 naoružana pikapa, 60 oklopnih vozila i 10 skladišta streljiva. Takoreći, Assadu nije ostalo ništa i sada će morati promijeniti taktiku i hitno za instruktore pozvati jemenske Huti borce, koji će ostatke ostataka desetkovane sirijske vojske poučiti taktikama asimetričnog gerilskog ratovanja.

VIDEO: Novi „uništeni Pancir S-1“ (promjena „ugla“ na osmoj sekundi)

 

 

Pancir S1PVO
Pretplatiti se
Obavijesti o
97 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
roki
4 godine prije

Kad budu uništili S-300 vi će te i onda pisati da je to propaganda ako već nije dobio po p….i , da bog da da vozite lade !

Suze Roni
4 godine prije

Turci i crtici

Siniša
4 godine prije

Neki dečaci uvećali onu sliku i skužili da pored kamiona stoji neki insan sa spuštenim hlačama…vele čovek brabonja ili šipa a nogu nije digao 😄

Belegija
4 godine prije

Jeli MAN ili Kamaz ?

basso
4 godine prije

Bez obzira je li ovaj snimak stvaran ili nije,Rusi bi morali pokazati svima da su velika sila i da niko ne smije udariti na njih i njihove saveznike.Ovako izgledaju dosta neozbiljno,izrael kad god pozeli bombarduje siriju,turci imaju 10.000 vojnika u idlibu.U snimku je navodno “unisteno” rusko oruzje koje se izvozi,i to im nije neka reklama.

Niks
4 godine prije

Eno na jutarnjem listu clanak u slavljeničkom tonu o tom navodnom uništenju, uz spominjanje u naslovu da se Vucic hvali tim sistemom, ahh pa zar mogu nasi mainstream mediji niže od toga… slijedeće je valjda ponovno predstavljanje glavosječa u našim medijima kao svjetionika demokracije i Idliba kao raja za manjine i lgbt udruge, samo nekim cudom nitko ne želi posjetiti taj raj 😀

Alex
4 godine prije

Amaterski obrađen video…nisu se puno potrudili.🤣🤣🤣

imalijosnade
4 godine prije

molim R. L. sto je svaki moj komentar cekao i nije dobio validaciju?

varjag
4 godine prije

Jutarnji-tko njima još vjeruje, pišu po narudžbi………..

radijacija2000
4 godine prije

Ovaj snimak ne dokazuje nishta…Eksplozija jednostavno može biti namontirana na originalni video. Obzirom da je prethodno dokazano da Turci krivotvore video materijal na kom se prikazuje uništavanje Pantsira i ostale sirijske vojne tehnike, zašto ne bi verovali da i ovo sada nije krivotvorina ?

DJ Krmak
4 godine prije

Sirija “vise nema tenkova niti aviona niti helikoptera niti municije, niti protuzracne obrane a ni vosjke…itd”… bitno da oni razvaljuju ove kozoj…e.

Ad astra
4 godine prije

Da li su Turci uništili Pancir ili ne, ne toliko bitna informacija. Rat je i u ratu ima svakakvih “uspjeha”. Po meni, bitnija informacija, koja je objavljena u tekst je ta da Al Jazira veliča turske uspjehe. Poznato je da Al Jazira podržava sunite, a posebno Muslimansku braću. Tu leži bitna poruka. Rat u Siriji neće tako skoro stati, a svi dnevni uspjesi vojske su samo dio dugogodišnjeg rata koji je ispred Sirije. Pitanje je kad će se Rusi “umoriti”. Sirija nema više resursa za rat, a s druge strane stoji bogat sunitski narod.

m.ivanisevic
4 godine prije

Vjerojatno je na kraju dron iz kojega je ovo snimano bio uništen, a ne Pancir.

Zadranin
4 godine prije

To je ono kao: amerokenjci se hvale da su dobili sve bitke.. ali izgubili rat! Tako će biti i Erdi!😂😘

P***!

Kaj ti
4 godine prije

Turski snovi za male ume.

87s
4 godine prije

Njih gadaju svi tko stigne turci izraelci amerikanci… Afrikanci doslovno se rugaju posebno sa tim nekim jakim rusima

Moris
4 godine prije

Admin, ovdje ima previše govora mržnje i neobjektivnosti. Na primjer vrijeđanje cijelih naroda, Rusa, Hrvata, ne mislite da bi trebalo nešto poduzeti? Ne mislim osobno odgovarati mediokritetitima jer zbog mediokriteta i živimo u takvom svijetu kakvom živimo.

Pero
4 godine prije

Nista novo, znamo da turcad lazu kao bjesna pseta.
Izbombardovali su Moskvu, niko ziv nije osto.
😂😂😂😂😂😂

Max
4 godine prije

Znali smo mi da je to propaganda.

Saladin
4 godine prije

Sudeci prema tim internet strucnjacima Erdogan kod Putina ide zbog toga sto je nekakve makete unistavao, ili objaljivao iscenirane snimke unistenja tehnike i ljudstva u siriji 😂😂😂😂

Poznato redakciji
4 godine prije

Ja mislim da to nije in man ni KAMAZ nego da je to bio tamic da su to oni namontirali na tamica da bi o zavarali

Pesterac
4 godine prije

E jesu Turci bezobrazni!!! Hahaha ovi Rusofili stvarno se sekiraju vise od Rusa🤣🤣🤣!!Sta je bilo!!? Toliko kurcenje sistemima te S ovaj te S onaj ono Droncic jedva od Par hiljada Dolara razbuca Sistem koji vidi i Skida komarca u niskom letu!! Turci sprcali 2 komada,Izraelci 4, u Libiji 1.Auu sta je ovo kakvo razocarenje a bas se u Beogradu veselili Zajebali ih braca Rusi ovaj uh taman ih Odrali 65 Miliona za taj Cuveni Pancir 🤣🤣🤣🤣!!A da Lazu Turci i za ona 3 Aviona!!?? I za 117 Tenkova T72 Koje i Srbiji poklanjaju za silne Dolare za neku modernizaciju od babe prave curice🤣🤣🤣!! E bas lazu Turci da su likvidirali 2120 Asadovih kerova i tih Cuvenih placenika iz Ruskog Vagnera!!!?Ma lazu sramote!!??? Ali cudi mene taj sistem S400 kako toliki Dronovi preletese a da nevide se na monitoru tog sistema!!!??? Toliki kurcenje a vidi cuda Turski Dronovi ih razbucase. Odlicno… Čitaj više »

Pesterac
4 godine prije

Ma da zaboravih!! Rusi se napili one Votke i zaspali!! Sram vas bilo!!! Turci vam salju Sirijce da povecaju natalitet a vi tako ma pola Srbije ce da zbori Arapski a vec Zborite Turski!! Kupate te kaljave guzic u Turskim morima oni vas docekaju kao svoje a vi tako!!!! Vasi preci su bili tako divni Sluge u Janicarima i vase Princeze Zene Sultanima,Princevima i Ostaloj Dvorskoj Sviti Turskih Dvorova!!! Sramote jedne!!! E niko vam nemoze ugoditi!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI