U Palestini ne žele primiti američkog potpredsjednika Mikea Pencea

Palestina
20 komentara

Palestinske vlasti nisu pozdravile nadolazeću posjetu američkog potpredsjednika Mikea Pencea zemljama Bliskog istoka. Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas je odlučio kako se ne želi susresti s Penceom.

Ovo je izjavio visoki član vladajuće palestinske stranke Fatah, Jibril Rajoub, priopćila je agencija AFP.

U intervjuu za AFP je dužnosnik Palestine jasno dao do znanja je Abbasova odluka o odbijanju susreta s Penceom povezana s izjavom američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznavanju Jeruzalema kao glavnog grada Izraela.

Kao odgovor na odluku palestinskog vodstva su u Bijeloj kući rekli kako bi otkazivanje prethodno planiranih pregovora s američkim potpredsjednikom od strane vođe Palestine bilo “kontraproduktivno”.

Kako smo ranije izvijestili, 6. prosinca je predsjednik Donald Trump izjavio da SAD priznaju Jeruzalem kao glavni grad Izraela i započet je proces preseljenja američkog veleposlanstva u Izraelu iz Tel Aviva u Jeruzalem.

To nije učinila nijedna zemlja u svijetu, a američku odluku su kritizirali gotovo svi svjetski čelnici i dužnosnici raznih međunarodnih organizacija. Za islamski svijet je ova odluka ravna objavi rata, iako se tradicionalni američki saveznici suzdržavaju od oštrih kritika Washingtona.

Stjeran u kut u Iraku i Siriji SAD raspiruje novi sukob na Bliskom istoku

B.Netanyahu: Hvala Trumpu. Jeruzalem je 3000 godina bio naša prijestolnica

Mahmoud AbbasMike Pence
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Zato ga je Trump i delegirao u ovoj viziti jer “nije lijepo da predsjednik SAD-a ne bude primjereno dočekan” .

Alen
6 godine prije

Mozda u perzijskom svijetu ravno objavi rata, u arapskom svijetu ne smiju da pisnu….Osim protokolarnih izjava tipa ,blabla blabla, nista drugo se ne ocekuje….Uostalom u istom su talu , jel tako…

Majk Majers
6 godine prije

Da, žalosno kako su ih svi ostavili na nemilost zvjerima.

Alen
6 godine prije

Arapske glavesine brckaju muda po mondenim mjestima europe , ne zanima njih to puno…

Kajzer Soze
6 godine prije

Mala ispravka nije Tramp donio nikakvu odluku o priznavanju Jerusalema kao glavnog židovskog grada jer ta odluka je donesena još prije nekih mislim 35-40 godina ali je ni jedan predsjednik nije potpisao do sad već je na svakih šest mjeseci prolongirana e tu na scenu stupa ova budala koju židovski lobisti drže u rukama i on napokon završava tu stvar za njih !

valentin
6 godine prije

Obitelj Saud su židovi prerušeni u muslimane.

Yohn
6 godine prije

Uzalud im priznanje ionako nikad dok god je svjeta ne ce imati mira ni spokoja.takva im je karma.

luni lunovic
6 godine prije

nije samo da trump nezna gdje je jeruzalem citav ovaj jug misli da je isus crnac javno prodaju kipove i slike kao da je crnac mozes mislit pa udi sa takvim amebama u diskusiju sto rece jedan komentator ludilo mozga normalno i djevica marija je crna sve krscanske crkve pokusavaju da vrbuju sto vise membera ali ovdje ako nemislis da je isus crnac neprilazi ni pod razno to je ta broj 1

palermo
6 godine prije

Ovo je nakon Nixonove odluke s početka ’70-ih da ne prisili Izrael da pristupi Sporazumu o neširenju nuklearnog oružja možda i najgadljivija odluka američkih cionističkih marioneta. I nedavno donešen Zakon o kažnjavanju i pravnih i fizičkih osoba koji podupiru bojkot Izraela nije daleko.
A kako nije svako zlo za zlo, barem su ovom odlukom narančastog redikula sve maske pale. Barabijske vehabije se mogu praviti mutave, ali ne znam kako će nakon svega uvjeriti većinu svojih, istinabog, maloumnika ali ipak…, da su Iran i Sirija najveći neprijatelji islama.
Za Jeruzalem bi bilo najnormalnije da dobiju status kakav u BiH ima distrikt Brčko – otvoreni grad ili slično tomu. A glavni gradovi Izraela i Palestine neka ostanu Tel Aviv, tj. Ramallah.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI