Kremlj: Zašto bi se Izrael ljutio, S-300 nisu usmjereni protiv treće strane?

S-300 Izrael
54 komentara

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov je izjavio kako odluka o isporuci protuzračnih obrambenih sustava S-300 Siriji nije usmjerena protiv trećih zemalja i da je glavni cilj ove odluke zaštita ruske vojske.

“Potreba za djelovanjem Rusije za jamčenje sigurnosti svoje vojske je očigledna. Dakle, u ovom slučaju je Rusija vođena isključivo tim interesima. Ove radnje nisu usmjerene protiv bilo koje treće zemlje i usmjerene su na zaštitu vlastite vojske”, rekao je Peskov.

Glasnogovornik ruskog predsjednika je uvjeren da isporuka protuzrakoplovnih raketnih sustava S-300 Siriji ne može naštetiti odnosima Rusije i Izraela.

“Prije bi se moglo reći da tim odnosima može naštetiti  prethodni tragični incident”, rekao je Peskov

“Naravno, prema našim vojnim stručnjacima je uzrok tragedije bila namjerna akcija izraelskih pilota, što također neće naškoditi našim odnosima, ali je incident važan zato što je natjerao rusku stranu da dodatno usvoji učinkovite mjere kako bi jamčila sigurnost naših vojnika u Siriji. U skladu s ovom linijom je odlučeno ono što je danas najavio ministar obrane”, predstavnika Kremlja citiraju RIA Novosti.

Peskov je rekao kako su odnosi Rusije i Izraela u ovom trenutku “dovoljno dobri”.

“Izrael je prva zemlja u regiji s kojom je ruska vojska po odluci Putina i Netanyahua započela operativnu koordinaciju, a sve je funkcioniralo do tragedije koja se dogodila 17. rujna”, rekao je Peskov.

Podsjetimo, danas je ministar obrane Sergej Šojgu rekao da će Rusija u dva tjedna Siriji isporučiti moderan protuzrakoplovni raketni sustav S-300, koji će značajno poboljšati borbene sposobnosti sirijske PZO.

Osim toga, zapovjedna mjesta sirijske protuzračne obrane će biti opremljena automatskom opremom koja do sada ima samo Rusija.

Izraelski diplomati su za sada odbili komentirati izjavu generala Šojgua vjerojatno se nadaju da će u posljednji trenutak osujetiti najavljenu isporuku.

VIDEO – Rusko Ministarstvo obrane potvrđuje isopruku sustava S-300 Siriji

 

S-300
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
5 godine prije

Ko moze da odoli ruskom smislu za humor….

palermo
5 godine prije

S-300 je Sirija kupila prije nekoliko godina, ali je navodno IzraHELL sve bio stopirao. To vam je saveznik, koji ne smije niti kupiti, a kamoli dobiti “mukte”.
S-300 je OBRAMBENO, a NIJE AGRESIVNO oružje – to žulja Odabrane, budući su oni uvijek u nekoj agresiji.

fenix
5 godine prije

Haha kakvo cinicno Je**nje Izraela u zdrav mozak hoho ovako mu nitko nikad nije odgovorio( mislim na isporuku S300 i elektronskog sustava oruzija) izgleda Rusi naucili skolu cinizma od zapada haha.

Sirija-Rusija
5 godine prije

Ako stě očekávali dá Rusi napadnu Izrael, ruse njihove avione, grdno se varate, nikakvog tu sukoba nemá.Sve je to jedno veliko kazalište dá se mediji tím zabavljaju a dogadjaju se Puno vaznije stvari.Puno vaznija je Moldavija od sirije, tamo se desavaju jako vážně stvari, americká drzavna elita zelí realizirati nemire.Mozda dovoz s 300 imaju ulogu dá štítě Moldavija a ne Siriju, svasta moze bití.

Laki Topalović
5 godine prije

Prcka ih Peskov u zdrav mozak…… A voli on to.. Ko , mi , kada. ma gdje?. Ma moram provjeriti, nemam podatke… itd itd itd

mladen3x
5 godine prije

Ajd da vidimo i to da padne i pokoji Izraelski zrakoplov,onak,čist radi reda….Da nauče gdje im je granica slobodnog leta i granica gdje smiju ispaljivati rakete…..

Komunista
5 godine prije

Pa da, zašto će se ljutiti Izrael? Oni se jadni bune za sve, i kad neko ima ofanzivno i kad neko ima defanzivno naoružanje. Samo oni mogu imati što god žele, jer oni su eto odabrani narod i Bogom su dani da rade sve šta im je volja. Oni imaju čak i nuklearno oružje, pa šta?
S-300 je defanzivno naoružanje i služi da se odbraniš ako te neko napadne. Nemoj napadati, neću se braniti.

Mister ?
5 godine prije

Nö sikiriki. I tako ne vrijede nista

Kanncer
5 godine prije

Interesantno, u sva velika sranja u povijesti bila je uključena židovska mafija…

Sirija-Rusija
5 godine prije

Gospodo draga ostavíte se vise Izraela S-300, Rusije, sútra kad se cujem sa gospodinom Pjakinem iz Rusije kóji málo vise o svému tome zná,napisati cu sto on misli tko stojí iza svega Toga, kóji je cilj svega Toga itd.Pjakin málo vise ima informacija nego sto mediji prenose.Toliko.

Liki
5 godine prije

Hehe kako ih Peskov trola..Vrh

eu kolonija
5 godine prije

kako će sada izrael prijetiti iranu I drugim državama nuklearnim raketama. kuku:)

Zvrk
5 godine prije

Zanimljivo mi je da neki još uvijek misle da su im kao Izraelci u znak dobri volje zamolili svoje ruske partnere da im ne šalju S300. Pa tko prati političku diplomaciju, razumijet će da je to nonsens. Uostalom, postoje nedokazane tvrdnje da je to oružje bilo na sirijskom tlu još u predratnim godinama. Ne upotrebljava se niti se prikazuje niti se potvrđuje postojanje upravo radi Rusa koji s time nastoje održati balans. Trebate razumjeti da korištenje S300 nikad nije bilo vojno nego političko pitanje. Kod nas se zna hvaliti da smo imali bateriju na onom mimohodu 1995. pa se dokazalo da je to ništa drugo nego ćorak. Međutim, u psihološkom smislu je ostavilo učinka.

Blanco
5 godine prije

S ovo, S ono…. Vazda ista prica, vazda po usima…

Fatih
5 godine prije

KOJA PANIKA OKO S-300. PANIKA OKO ORUZJA KOJE JE DEFANZIVNO……..VLADO ISPORUCI AVANGARDE I KINZALE……….ISPORUCI I BRODSKU VERZIJU S-400 NEK UMRU OD STRAHA !!!

dr drug
5 godine prije

Ako moze ocjenom do 10…kolko je moguca ova prica ;
Postavljanjem s300 izrael je poprilicno hendikepiran i automatski dolazi do jacanja Hezbolaha i iranskih milicija u Siriji Ruskih saveznika, a to uveliko olaksava Rusiji stvar na terenu( koliko se tu ljudi ustedi za isti ucinak) a samim tim i globalno, jer nesmju se zanemarit ostala zarista Moldavija, Ukraina i uvjek spreman Afganistan a bojim se i Iran dolazi na red. Mada bi najvise voli kad bi Rusi sve to iz Sirije prekopirali u Jemenu e to bi onda bilo to, ugl…
dali ce Hezbolah i Iranci iskoristit dolazak s300?????

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Trebalo bi obratiti pažnju na ovo: ”Šojgu je dodao kako će zapovjedne postrojbe sirijskih jedinica za protuzračnu zaštitu biti opremljene i automatiziranim sustavima kontrole koji omogućavaju uvezivanje ovih sustava u jedinstven sustav protuzračne obrane.”
Sistem i njegove mogućnosti su važna stvar. Ali najvažniji je ukupan sustav i njegova uvezanost. Sirija do sad nije imala i nije mogla imati uvezan sustav PZO, zbog nedostatka sistema, a još više zbog teritorije koja nije pod njenom kontrolom, Tu su postojali koridori koje su Izraelci koristili, a za one udaljene mete su koristili tankanje zrakoplova u zraku, bilo iznad Iraka, koji nikad nije reagirao na to, bilo iznad teritorija pod nadzorom američkih proksi snaga na drugoj strani Sirije.
Ali ne treba sumnjati u izraelsku sposobnost. Bez obzira što tko misli o politici države Izrael.

cicos
5 godine prije

U Azraelu jos jedan zid placa. Zove se S-300.
A da Ruje daju Hezbolahu jednu bateriju … sta bi tek onda bilo?

Zadranin
5 godine prije

Eno amerokenjci kenjaju kako davanje/prodaja S-300 Siriji je ozbiljna eskalacija sukoba u Siriji, te da Rusi moraju ozbiljno promisliti što rade.. ma kome vi mažete oči gamad jedna amerokenjska. Sirija je suverena država koja ima pravo kupiti/dobiti naoružanje od svog saveznika. Istu stvar i vi radite po svijetu.

Usto, da je vama srušen avion, rigali biste vatru.

Može biti da vas je trta malo, ko i vaše vlasnike/nalogodavce, izraelce. Rusi vam stišću omču.

E neka vas je trta.

Pljuc.

Eto ga.

Brainstorm
5 godine prije

stvarno, to mi nikad nije bilo jasno. zasto iran i sirija ne mogu dobiti S-“neki dobri” a turska i indija mogu?

kremit und satir
5 godine prije

Japance nije nitko nista pitao kad su im demokrate istresli atomske bombe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI