Posade S-400 uvježbavale odbranu od masovnih udara protivničke avijacije

PVO kamion BAZ-69092-021 S-400
18 komentara

Posade na raketnim sistemima S-400 Triumf i S-300 Favorit i hibridnim PVO sistemima Pantsir-S1 iz sastava Baltičke flote odbile su masovni vazdušni napad neprijateljskih snaga tokom vježbi, izvijestilo je Ministarstvo odbrane.

“PVO vježbe su uključivale odbranu zemaljskih instalacija i infrastrukture od udara neprijateljskih aviona koji izvode simultani napad sa različitim visinama i brzinama”, navodi se u saopštenju press službe.

Bombarderi Su-24, borbeni avioni Su-27, višenamjeniski avioni Su-30SM, kao i helikopteri Mi-8, Mi-24 i Ka-27, simulirali su navodnog neprijatelja na vježbama, navodi se u saopštenju.

Borbeni timovi su sproveli preko 30 simuliranih lansiranja protiv stvarnih vazdušnih ciljeva.

Tokom vježbi, radarske jedinice vazduhoplovnih snaga Baltičke flote naoružane najnovijim radarskim stanicama i sistemima automatske kontrole uvježbavale su procedure uz kontrolu vremenskih okvira za raspoređivanje PVO sistema, detekciju vazdušnih ciljeva i prenos podataka na komandna mjesta PVO.

Vježbe su uključivale oko 20 jedinica vojne i specijalne opreme, kao i preko 10 letjelica i helikoptera mornaričke avijacije iz sastava Baltičke flote.

S-300S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 godine prije

Nije mi jasno ovo “od masovnih udara protivničke avijacije”? Tko i kada može napasti masovno Rusiju, a ne riskirati par taktičkih nuksi po svojim aerodromima i bazama – za početak?

konjanik bez konja
4 godine prije

što ne treniraju u siriji ?

iwuerfiuabwrzbfvawzbfvucAWDECAwdceaw
4 godine prije

Rusi se trebaju čuvati OFFSET-a i njegove djece, time će im uništavati apsolutno sve što posjeduju………..

Mile
4 godine prije

Vježba bi bila uspjeh da su između napadačkih letjelica i PZO-o stavili Boeing ili Airbus bilo koje vrste i onda javili o uspjehu odbijanja protivničkih letjelica.

Tbilisi
4 godine prije

Prvi koji uporabi kvantno računalo u tehnologiji protuzračne obrane ovladat će svijetom!

Max
4 godine prije

očito žele biti spremni za sve scenarije. nikad ne znaš što druga strana planire a imaju brojno zrakoplovstvo a dio strateških im ima avionsko baziranje.

S-800
4 godine prije

Dajte ljudi ostavite se mlaćenja prazne slame .Uzalud sve posade i svi esovi svijeta kad su Ameri već odavno ubacili u Rusiji u sve elektrane i sve izvore proizvodnj elektične energije zloćudne viruse .Vrhunski hakeri obučeni za cuber napade samo čekaju naredbu da ih pokrenu.Rusija tim napadom ostaje u mraku i bez struje bilo što pokrenuti.Nijedan server nijedan informatički sustav bez napona el.ene.ne radi.U Iranu su to isto napravili i uspjelo je zašto ne bi i u Rusiji, dok se Rusi snađu već su izbrisani sa lica planete.A nama ostalima bolje je da budemo i mi izbrisani nego da ostanemo živjeti u tako uništenoj i zagađenoj planeti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI