Posade S-400 uvježbavale odbranu od masovnih udara protivničke avijacije

PVO kamion BAZ-69092-021 S-400

Posade na raketnim sistemima S-400 Triumf i S-300 Favorit i hibridnim PVO sistemima Pantsir-S1 iz sastava Baltičke flote odbile su masovni vazdušni napad neprijateljskih snaga tokom vježbi, izvijestilo je Ministarstvo odbrane.

“PVO vježbe su uključivale odbranu zemaljskih instalacija i infrastrukture od udara neprijateljskih aviona koji izvode simultani napad sa različitim visinama i brzinama”, navodi se u saopštenju press službe.

Bombarderi Su-24, borbeni avioni Su-27, višenamjeniski avioni Su-30SM, kao i helikopteri Mi-8, Mi-24 i Ka-27, simulirali su navodnog neprijatelja na vježbama, navodi se u saopštenju.

Borbeni timovi su sproveli preko 30 simuliranih lansiranja protiv stvarnih vazdušnih ciljeva.

Tokom vježbi, radarske jedinice vazduhoplovnih snaga Baltičke flote naoružane najnovijim radarskim stanicama i sistemima automatske kontrole uvježbavale su procedure uz kontrolu vremenskih okvira za raspoređivanje PVO sistema, detekciju vazdušnih ciljeva i prenos podataka na komandna mjesta PVO.

Vježbe su uključivale oko 20 jedinica vojne i specijalne opreme, kao i preko 10 letjelica i helikoptera mornaričke avijacije iz sastava Baltičke flote.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
octopus
Member
octopus

Nije mi jasno ovo “od masovnih udara protivničke avijacije”? Tko i kada može napasti masovno Rusiju, a ne riskirati par taktičkih nuksi po svojim aerodromima i bazama – za početak?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Foto :
Koji je kamion u napadu,
a koji u bijegu ?

Ratoborna gljiva
Gost
Ratoborna gljiva

Kolega octopus kako ti nine jasno …….. americka poguzna muha Evropa kao i uvjek slusa sto im gazda iz Vasingtona naredi…..

Mile
Gost
Mile

Isti ti koji imaju isto taktičke nukse!!!

Buco
Gost
Buco

Od NATO avijacije naravno.
Cilj vježbe je srušiti one koje su prve ispaljene i dok je odgovor već lansiran.
Pobjednik je onaj čiji PZO sistemi imaju bolji postotak obaranja.

Jack
Gost
Jack

Ništa ne piše, koliko je ciljeva pogođeno i oboreno, da se sistem S 400 konačno uvrsti u PZO sisteme, koji su nešto oborili!

Jack
Gost
Jack

Danas avioni ne napadaju masovno protivničke ciljeve, tako da ih napadaju direktno iz obrušavanja, nego to rade iz daleka sa distance izvan djelokruga protivničke PZ obrane, što možemo skoro svakodnevno vidjeti kad Izrael napada ciljeve u Siriji i u Iraku!

Nestrpljivi
Gost
Nestrpljivi

Izrael od 1987 ima nadzor iz svemira kojim škica svoje tzv”susjede”…
Tak da oni vide SVE…i normalno..ja nezz kak se tak sami od sebe GODINAMA usude gađati koga god žele….nedo bog da ima padne avion ili umre vojnik ili pilot..odmah i trenutno se duplo revanširaju….
Treba razvalit sve i jedan satelit iz orbite pa bi nadam se malo poravnali izglede…ali protiv njih vrrrrlo možda…oni su najjači(iako to kiselo kažem)

Tbilisi
Gost
Tbilisi

Prvi koji uporabi kvantno računalo u tehnologiji protuzračne obrane ovladat će svijetom!

Lucija
Gost
Lucija

Lijep je to.
A treba biti spreman i na – otkazivanje elektronike…😊

mladen3x
Gost
mladen3x

Kvantno računalo može ubrzati samo procese koji su matematički konstantni,tj.svesti razliku između 0 i 1 na jednu ili drugu stranu brže od klasičnog računala,ovisno od toga što se traži.Let same rakete prema cilju bude izmjenjen ako protivnička obrana koristi kvantna računala.To znači ako si pilot zrakoplova i letiš ravno prema cilju,obrana te ruši bez problema,ali ako konstantno mijenjaš pravac leta,imaš veliku mogučnost da izbjegneš protivničku raketu.Na taj način budu vjerojatno funkcionirale i rakete da u svojoj trajektoriji leta imaju masu naglih promjena smjerova u završnoj putanji leta i takve stvari kvantno računalo nemože predvidjeti i zato kvantna računala imaju ograničenu zonu djelovanja,jesu brža ali su kao i klasična,ograničena.Umjetna inteligencija je budućnost ratovanja ali još uvijek daleka budućnost.

iwuerfiuabwrzbfvawzbfvucAWDECAwdceaw
Gost
iwuerfiuabwrzbfvawzbfvucAWDECAwdceaw

Rusi se trebaju čuvati OFFSET-a i njegove djece, time će im uništavati apsolutno sve što posjeduju………..

konjanik bez konja
Gost
konjanik bez konja

što ne treniraju u siriji ?

Kaj ti
Gost
Kaj ti

Nema mjesta na nebu posto tamane djihadi stakore non stop.

Max
Gost
Max

očito žele biti spremni za sve scenarije. nikad ne znaš što druga strana planire a imaju brojno zrakoplovstvo a dio strateških im ima avionsko baziranje.

Mile
Gost
Mile

Vježba bi bila uspjeh da su između napadačkih letjelica i PZO-o stavili Boeing ili Airbus bilo koje vrste i onda javili o uspjehu odbijanja protivničkih letjelica.

Cenzor po glavi stanovnika
Gost
Cenzor po glavi stanovnika

Na civilne avione se puca samo kad se iza njih ne kriju Izraelci.

S-800
Gost
S-800

Dajte ljudi ostavite se mlaćenja prazne slame .Uzalud sve posade i svi esovi svijeta kad su Ameri već odavno ubacili u Rusiji u sve elektrane i sve izvore proizvodnj elektične energije zloćudne viruse .Vrhunski hakeri obučeni za cuber napade samo čekaju naredbu da ih pokrenu.Rusija tim napadom ostaje u mraku i bez struje bilo što pokrenuti.Nijedan server nijedan informatički sustav bez napona el.ene.ne radi.U Iranu su to isto napravili i uspjelo je zašto ne bi i u Rusiji, dok se Rusi snađu već su izbrisani sa lica planete.A nama ostalima bolje je da budemo i mi izbrisani nego da ostanemo živjeti u tako uništenoj i zagađenoj planeti.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik