Izrael više ne napada Siriju, što je vrlo neugodna situacija za Netanyahua

Izrael napao Siriju
63 komentara

Unatoč glasnim izjavama koje svakodnevno daje izraelski politički i vojni vrh, od 17. rujna više nema izvješća o napadima na Siriju.

Dana 17. rujna je izraelski napad na sirijsku obalu stvorio kaos u protuzračnoj obrani i oboren je ruski zrakoplov s 15 članova posade. Ruski zrakoplov je pogodila sirijska protuzračna obrana, jer se izraelski zrakoplov F-16 sakrio iza njega. Nakon toga je Rusija poslala sirijskoj vojsci napredne sustave protuzračne obrane S-300.

Izrael je tvrdio kako sustavi S-300 neće utjecati na njegovu sposobnost da napadne Siriju, ali u razdoblju od više od mjesec dana nije proveden nijedan takav napad. Međutim, Izrael je u ponedjeljak tvrdio da je napad na Siriju od 17. rujna proveden u koordinaciji s Rusijom, što je verzija koju je rusko Ministarstvo obrane odbacilo još tijekom izravnog susreta čelnika zrakoplovnih snaga dvije zemlje na sastanku u Moskvi koji je održan krajem rujna.

Najnovija tvrdnja Izraela jasno pokazuje jačanje njihove odlučnosti da nastave provoditi samovoljne napade na Siriju, pogotovo jer je izostanak izraelskih zračnih udara, čak i onih ograničenog ili nikakvog učinka, počinje izazvati sumnje i budi znatiželju lokalnih komentatora, što za Netanyahua postaje vrlo neugodna situacija.

S druge strane, čini da je izostanak potvrđenih izraelskih napada na Siriju sve jasniji. Izrael je susjednu zemlju napadao nekoliko puta tjedno prije 17. rujna, praktično nekažnjen i uvijek sa zvučnim medijskim napisima.

Pretpostaviti da su napadi nastavljeni, a da su mediji prestali o tome pisati je gotovo nemoguće. Jedino je obrazloženje da je vojska izraelskog režima ozbiljno shvaća rusku poruku da u Tel Avivu ohlade usijane glave. Ali nema sumnje da Netanyahu i Lieberman na sve načine pokušavaju učiniti nešto, jer u ovoj situacija izgledaju nemoćno i vezanih ruku.

Obaranje ruskog Il-20 – Rusija ne vjeruje argumentima Izraela

Rusija upozorava “usijane glave” da dobro razmisle prije napada na Siriju

LiebermanS-300
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nbava kua
5 godine prije

Nema ljepse stvari viditi od nemocnih . cionista. Smrt cionizmu!

Laki Topalović
5 godine prije

Kako bi rado on poslao dva F-16, makar spalili jednu maslinu u polju u Siriji, ali nekako se misli i premišlja. Rusi šute i na svaki poziv Izraela, tamo pošalju nekog činovnika na pregovore. Do sada sve neki 3. i 4. po rangu u MVP. Bogdanov je bio u Bagdadu , nekidan, nije htio ići za Izrael.

Baba Vanga
5 godine prije

Oni ce napasti to je pitanje trenutka

Duki
5 godine prije

Prpica ,a?Dupe žvaće gaće ?pa di vam je nevidljiva tehnologija?ili vam je Vlado pokazao da je sav STEALTH By USA za kjurac.
A polako se izgleda steže obruč dok vam patron ima velikih problema na granici sa Meksikom?
Još kad za koji dan porokaju one koljače na istoku na granici sa turskom i irakom !
Bolje vam je da se smirite ???

giordano bruno
5 godine prije

Rusi na svojim raketama sistema S 400 imaju neutronske bombe, verovatno zato sto stelt avioni mogu da se prate sa nisanskim radarima na oko 30 km daljine, a otkrivaju se na mnogo vecim daljinama.
Koliko su jake te bombe nije pisalo.

Ivi tz
5 godine prije

Sad sotone sjede i razradjuju planove o novim napadima…lesinari vrebaju.

Ivi tz
5 godine prije

Ja sam davno rekao da RUSIJA u SIRIJI ne smije izgubiti…

Rotor
5 godine prije

To je slučaj kao iz onog vica u kojem je neki siledžija ušao u kafanu, izvukao nož iz džepa i zabio ga u sto uz riječi “Ja sam ovdje najjači”, a onda je na to neki odvažni mladić uzvratio istom mjerom, to jeste izvukao svoj nož džepa, zabio ga u sto tik pored njegovog, uz pitanje: “A ko je sad najjači?” Siledžija je odgovorio “Naravno ti pa onda ja.” Kukavice razumiju samo jezik sile ili ti zakon lavlje šape.

jezevakucica
5 godine prije

E baß nije u redu.Sada će jadni izraelci morati do Sirije pješice ili stopirati ako im zbriše lokalni sirijski bus.I onda neka mi neko kaže da je lako biti agresor.

Šule
5 godine prije

Polako rusofili strpite se koji dan rekao sam vam da će napadi krenut poslije 10.11. tada ćete vidjet kako instalirani S-300 odlazi u dijelovima u Rusiju..neće Izrael pokvarit izbore za kongres.Sve je razrađeno u detalje-zamislite zašto baš u ovo vrijeme počinju vježbe u Egiptu..samo suniti..

Mladen
5 godine prije

Sad će krenuti sa diverzantima

KKK
5 godine prije

Čeka se još samo Boris Novković,a onda kreće rokenrol

Mercury
5 godine prije

@ Anarho Kladio bih se u hamburger s tobom da granica između antisemitizma i anticionizma nije tako tanka kao što ti misliš. Ne mogu tvrditi, ali mogu komentatori sami napisati što misle kada kažu “Izrael”. Nitko ne koristi izraz “izraelska vlada” nego je lakše reći “Izrael”. Pa tako i ja koristim naziv države umjesto da se adresiram na vladu. A kada mislim na narod, onda kažem narod. Sviđalo se nama ili ne narod drži tu krvoločnu vladu u svakoj državi na lancu koliko je to moguće. Dobar primjer su i Ameri i Izraelci. Svaka vojna akcija mora dobiti preko 50% podrške naroda. A sve ostalo se može raditi u određenim limitima. Kao što primjerice Izraelci lete i bombardiraju Siriju. Vjerujem da se svi sjećaju “klanja u iračkim inkubatorima” što je širom otvorilo vrata Amerima za intervenciju u Iraku. Ja se zbilja nadam da komentatori koriste naziv države, a misle na… Čitaj više »

anti-sistem
5 godine prije

Rješenje za probleme u Palestini je da SAD,najveći saveznik Izraela,dadne dio zemlje Židovima i da se oni masovno presele tu,npr. u Floridu i da tu stvore Izrael. Zašto bi SAD i Britanija davali arapsku zemlju Izraelu? Neka daju svoju kad su toliki cionisti.

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Ko ono rece da S 300 ne vredi ?
heheee
Ko ono rece da jamericki avionima ruski pvo ne znaci nista ko biva jamericki avioni em stelt em nevidljivi…?

Eto nam odgovora zasto mnogi kupci u redovima stoje da kupe od rusa stogodj pvo …a narocito pvo s 300 a da ne spominjemo S 400 .Srbi su s S 200 skenjali sve sto u jamerikanaca stelt postoji.

RAJKO
5 godine prije

koja i koliko gluposti je napisano u ovom gore tekstu naravno IZRAELU JE U DRZAVNOM INTERESU DA IMA NEPRIJATELJE I TO STO BLIZE TO BOLJE JER IZRAEL JE FAKTOR NESTABILNOSTI KOJI IZAZIVA UPRAVO TU NESTABILNOST NA CJELOM BLISKOM ISTOKU ISPADA DA IZRAEL SAD NE MOZE DA FUNKCIONISE BEZ DA NAPADA NEKOG I PO VEC OPROBANOM RECEPTU AVIONSKIM bomba UDARIMA PO KOMSIJSKIM RESURSIMA E SAD KAD JE TOME DOSAO/ NECU JOS RECI KRAJ /MAK NA KONAC SAD SE ZALE Kao da je nastupio smak svjeta ZATO KAZEM DA SU ONI JEVREJI STVARNO PRETJERALI OTIMACINOM ZEMLJE PA OKUPACIJOM A ZALE SE KAKO SU STRADAVALI OD SVOG POSTANKA NO ONI SE PONASAJU KO DA IM JE EJ ADOLF HITLER STVARNO UCINIO USLUGU POBIVSI IH TOLIKO MILIONA A ISTOVREMENO SE EJ NIKO OD NJIH NIJE OGLASIO NA VJEST DA JE POKOJNI A HITLER ZIV NARAVNO ONI SU TO ZNALI SVI ODREDa jer sad vec… Čitaj više »

tomo
5 godine prije

neki baš gluposti pišu i prave se pametni do neba… svi sve znaju, svi znaju krivce, svi znaju osuđivati, a mišljenja donose samo na temelju poluinformacija koje im serviraju mediji… cionizam, fašizam, komunizam i ostali IZMI… fora vam je to spominjati?!?!?!?!
bilo bi nam najpametnije pogledati u naša dvorišta i počistiti ih, prvo stanje u našim obiteljima, međuljudskim odnosima… zdravo odnosi mogu napraviti i zdravo društvo, a samo tako možemo imati i kvalitetnu vlast koja će maknuti podjele i sve druge anomalije koje izgrizaju ovaj narod… i da, dosta nam je naših problema, zašto brinemo još i tuđu brigu?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI