Netanyahu traži sastanak s Putinom – Kremlj ne isključuje susret, ali još nema nikakvih rokova

Netanyahu
19 komentara

Izraelski mediji su 7. listopada citirali ured premijera Benjamina Netanyahua i  izvijestili kako je premijer razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je uspio pregovarati o sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i to će biti prvi sastanak dvojice čelnika nakon incidenta s obaranjem zrakoplova  Il-20, prenijele su izraelske agencije.

“Prije nekog vremena sam razgovarao s predsjednikom Putinom. Dogovorili smo se da ćemo se uskoro sastati kako bismo nastavili s koordinacijom na području sigurnosti”, rekao je Netanyahu na sastanku vlade 7. listopada.

Podsjetimo da su sirijski sustavi protuzračne obrane 17. rujna oborili ruski Il-20, te da je u incidentu poginulo svih 15 članova ruske vojne posade. Rusko Ministarstvo obrane je za incident optužilo Izrael, jer se izraelski F-16 skrivao od napada sirijske protuzračne obrane iza ruskog zrakoplova Il-20. Izrael opovrgava sve optužbe, a Rusija je kao odgovor Siriji isporučila tri sustava S-300, čime je ojačala protuzračnu obranu zemlje i na minimum smanjila mogućnost sličnih incidenata.

Naime, jučer je agencija TASS potvrdila da je Sirija dobila tri modernizirana sustava S-300PM, svaki s 8 lansera protuzračnih projektila.

S-400 raketa 48N6E3
FOTO: ilustracija, verzija rakete 48N6E3 za sistem S-400

“1. listopada je dovršena isporuka sva tri sustava S-300PM Siriji sa po osam lansera”, izjavio je za TASS izvor iz Ministarstva obrane.

“Oprema je prethodno bila u službi s jednom od pukovnija protuzračne obrane, koja je sada opremljena sustavom S-400 i potpuno je operativna i sposobna za obavljanje borbenih misija”, rekao je izvor.

“S-300PM je prebačen sirijskoj strani bez ikakvih troškova”, navodi TASS.

Prema njegovim riječima, zajedno s lanserima je isporučen paket raketa koji se, za svaki od tri sustava isporučenih Siriji, sastoji od više od 100 raketa 48N6 dometa 250 km.

Izraelski list Haaretz je 26. rujna izvijestio da je Netanyahu odmah nakon incidenta zatražio osobni sastanak s ruskim vodstvom, ali Kremlj tu inicijativu nije podržao.

Što se tiče najnovijih napisa izraelskih medija o sastanku između ruskog predsjednika Vladimira Putina i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, tajnik za tisak ruskog predsjednika, Dmitrij Peskov, novinarima je rekao kako je prerano govoriti o određenim datumima.

“Što se tiče Netanyahua, ne isključujemo da se takvi kontakti mogu održati, ali do sada nema nikakvih rokova”, rekao je glasnogovornik Kremlja.

TASS

S-300
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
5 godine prije

Malo izvan teme. Izašla je vijest da je Niki Haley dala ostavku!

Laki Topalović
5 godine prije

Dobićeš ti rok, baš me zanima. Sastat će se sigurno, ali ne znam koliko će biti osmjeha.

nekoime
5 godine prije

Neko bi trebal podsjetiti Netanyahua kako Izrael ima manje stanovnika od Moskve.

jupiter
5 godine prije

hoce da kupi i on s – 300 ?

JumpingJackFlash
5 godine prije

Prpa, prpa… Guza radi…

Ante
5 godine prije

Netanyahu kao malo dijete sa zvečkom u ruci. KMEEEEEEEE hahaha Još je ona Niki Haley otiša sa svog položaja, kuda ćeš bolje od toga.

dalmata
5 godine prije

Ovi cionisticki fasista je prototip licemjernog lazova,podmukle varalice i cinika.Don obraz.A ovo Rusko ”nije dogovoren termin” je triska(samar)dvolicnom lazovu.Putin ga je,ne tako davno,primija ka normalnog covika.I kako je ova protuva to vratila.Ova Izraelska sorta bi izigrala i ubila vlastitu mater,a ovi licemjer sprema novu prevaru,jer da smi odavno bi on napa Ruse,po nalogu vrhovne crne sotone,znane ka USrA

Valter
5 godine prije

Valjda mu se hoće požaliti da više ne može slobodno bombardirati Siriju …

bbbb
5 godine prije

Ovo rade da daju nosferatuu na važnosti. U Siriji će se vidjeti uskoro tko za koga radi. Ako rusi rade za sebe a ne da ih vodi odabrani u njihovu mega klaonicu onda nikad neće dozvoliti uništenje S-300 kao što su onomad odabrani poskidali 80 sirijskih zrakoplova. Uništenjem S-300 bi svakom razumnom reklo za koga nosferatu radi i čiji je sin.

Janoš
5 godine prije

Čim završi ofenziva na Idlib i očisti se sjever Sirije odmah među prvima bit će pozvan u Moskvu na ćevape. Do tada neka glancaju avione na pistama.

Nestrpljivi
5 godine prije

Taj židov ima ogroman ego…

Njonjobobo
5 godine prije

Ucini zlo drugome,prije nego drugi ucini zlo tebi.
Belial

Siniša
5 godine prije

Nece ga niti biti…Natanjahu je rekao da ce nastaviti bomnardovanje po Siriji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI