Rusija je upozorila Izrael da su za Moskvu napadi na Libanon nedopustivi

Izrael
31 komentar

Čelnik ruskog Ministarstva vanjskih poslova Sergej Lavrov je izjavio kako bi izraelski napadi na području Međunarodne zračne luke Beirut u Libanonu bile ozbiljno kršenje međunarodnog prava.

Lavrov upozorio Tel Aviv da se Rusija protivi bilo kakvim kršenjima rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, izvještava TASS.

Podsjetimo da je ponedjeljak ruski ministar obrane Sergej Šojgu najavio prijenos u protuzračnih raketnih sustava S-300 u Siriju, a ministar Lavrov je potvrdio da je akcije prebacivanja sustava u tijeku.

Arapski je svijet pozitivno ocijenio ovu odluku Rusije. Prema izraelskim medijima, isporuka sustava S-300 Damasku će dovesti do ozbiljnih posljedica diljem Bliskog istoka i destabilizirati regiju.

Izjava ministra Lavrova dolazi nakon što je 27. rujna premijer Netanyahu na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, osim kritiziranja iranskog nuklearnog programa, pokazao slike tri navodne tvornice za proizvodnju projektila smještene u stambenim područjima Bejruta. Hezbollahove tvornice, prema Netanyahuu, ugrožavaju civile u glavnom gradu Libanona.

Libanonski ministar vanjskih poslova Gebran Bassil je izjavu izraelskog premijera protumačio kao izgovor za agresiju na Libanon.

“Izrael Ujedinjene narode koristi kao platformu za iznošenje izgovora za kršenja suvereniteta naroda”, rekao je Gebran Bassil.

Osim toga, ministar vanjskih poslova Libanona je podsjetio da je Izrael zaboravio kako je Libanon slomio njegovu agresiju. Također je dodao da izraelski “novi prijatelji” od njega dugoročno ne bi imali koristi.

Ranije su agencije objavile informacije kako Izrael i SAD planiraju oštro pogoršati situaciju u Libanonu ove jeseni. Da bi poduprli ove akcije, američka borbena skupina koju predvodi nosač zrakoplova “USS Harry Truman” treba uploviti u Mediteran.

VIDEO – Ruska vojna televizija Zvijezda o mogućnostima sustava S-300 “Favorit” sirijske vojske

 

S-300
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

…luđaci….

Dub Miroslav
5 godine prije

Hvala bogu! Napokon!!! t
Treba se sjetiti kad i zašto je sve započelo. Svojedobno je arapski svijet odlučio da za trgovinu naftom ne koristi američki dolar i ucjene. Odlučili su da će valuta biti libanonska valuta a središte trgovine Libanon – njihova burza i valuta i onda je krenuo požar koji još traje! Tko je i zašto stvarno počeo rat? Pitam se, pitam se!?!

Branko
5 godine prije

Pogrešno: isporuka sustava S-300 Damasku će dovesti do ozbiljnih posljedica diljem Bliskog istoka i destabilizirati regiju
Pravilno: … stabilizirati regiju.

Deno
5 godine prije

Sada sljedi dostava S-300 u Libanon za Hezbollah

Arvid
5 godine prije

Dolazi vrijeme kad kredit koji su imali (Izraelci) biva potrosen u ocima Svjetskih mocnika.Doci ce vrijeme kada ce Izrael biti zestoko kaznjen.

čitalac
5 godine prije

Izraelci će svakako pokušati sabotažu sistema.
Imaju razgranatu mrežu “spavača” i to je svakako i njihovo najozbiljnije oružje protiv tog sistema.
Ne podcjenjujte ih!

Tomica
5 godine prije

Iza sve priče kod Izraela stoji čvrsta namjera. Iako ne šljive šta će neko reći za njihove postupke redovito pokušavaju da opravdaju predstojeće akcije. Sad trenutno izgleda kao da su se primirili nakon novih poteza Rusije, ali siguran sam da planove za sljedeći napad uvelike prave. Ni u kom slučaju podcijeniti sposobnost i mogućnosti izraelskog zrakoplovstva. Njihove akcije su pomno pripremane i jako uspješne.

Pikač
5 godine prije

pa moje oskudno znanje o Bliskom istoku mi kaže da su se Libanonci nekako i sami branili od Izraelaca,i bez Rusa u prošlosti..

Nestrpljivi
5 godine prije

Tamo fakat nemože bez sranja…ccc…

Pavelic
5 godine prije

Zidovi su zlo

Borac2
5 godine prije

Izrael jos danad pati od lekcije koju je dobio 2006. Sayyed je rekao jasno i glasno. Jedna izraelska raketa na beirut, ide odgovor direktno na tel aviv.
Prosla su vremena kada se izrael setuckao i ismijavao po libanonu.

Outsider
5 godine prije

Izgleda da proturaketni stit tamo gdje je davno trebao biti. Rusija preuzima odgovornost da zastiti svijet. Evropa a posebno Njemacka je
godinama u strahu od izraelski nuksi. Opravdanje se trazilo u odbrani od Irana 🙂 Nakon toliko godina konacno istina izlazi na svjetlo dana.
Svima je postalo jasno da Iran nema atomsko oruzje,i da nema namjeru napadati EU. Sa druge strane S-300/400 izbija sve adute judama.
Izgubljeni u svojim lazima skupa sa Usa ,pokusati ce dokazati svima da smo budale. Ali ne ovaj put 🙂 game over

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Britanci su smisljeno instalirali drzavu Izrael, da bude stalni izvor nestabilnosti na Bliskom istoku i da tako mogu kontrolirati to podrucije i trgovinu naftom. Ulogu zastitnika Izraela sa istim ciljem su preuzeli amerikenjci, no sada se na Bliskom istoku pojavio novi gazda koji kaze NJET.

To je istuacija kao kada netko bjesnog psa stjera u kucicu i neda mu u dvoriste.

Minus Collector
5 godine prije

Opet ovaj Lavrov bezobrazno laže. Poziva na međunarodne sporazume. Vjerojatno je zaboravio na Budimpestanski sporazum iz 1994.

m.ivanisevic
5 godine prije

Znači sad kad su dobili “zabranu” u Siriji oni bi malo po Libanonu. Ovo prelazi u sferu psihičke bolesti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI