SAD i Izrael tvrde kako ih je Rusija pri isporuci sustava S-300 Siriji prevarila

Donald Trump - Vladimir Putin - montaža
52 komentara

Obavještajne službe Washingtona i Tel Aviva su optužile Rusiju da ih je isporukom protuzračnih raketnih sustava S-300 Siriji “obmanula”.

Izraelske i američke obavještajne službe su proširile “informaciju” da će protuzračnim sustavima S-300, koje je ruska strana predala sirijskoj vladi, navodno upravljati iranski stručnjaci.

Tako su izraelski mediji okrivili Rusiju da je, kako se čini, Moskva u početku upravljanje sirijskim sustavima protuzračne obrane htjela povjeriti iranskim stručnjacima.

Naravno, potvrde o ovome u ruskom Ministarstvu obrane nema.

Podsjetimo da je odluka ruske vlade da Siriji isporuči sustave S-300 povezana s tragedijom koja se dogodila 17. rujna ove godine u Siriji, kada je zbog manevra izraelskog zrakoplovstva sirijski protuzračni projektil oborio ruski zrakoplov Il-20. U incidentu je poginulo petnaest ruskih vojnika.

Mediji su ovog tjedna objavili da su predstavnici izraelskih i američkih vojnih misija tajno stigli u Ukrajinu, kako bi proučili karakteristike sovjetskih primjeraka protuzračnih sustava S-300, kojih je nakon raspada Sovjetskog Saveza u Ukrajini ostalo 250 jedinica sustava S-300P, S-300PS i S-300PT, od kojih je 2013. funkcionalno bilo samo 60, uključujući i sustave Buk-M1.

Ukrajina nema verziju sustava S-300PM koju je dobila Sirija, a potvrđena je isporuka tri sustava, svaki sa po  8 lansera i ukupno 300 komada raketa.

S-300
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

…prevara….to je ono kradeš i urlaš:….dršte lopova.

čokolino
5 godine prije

Za koji dan će izjaviti da je rusija namjermo podmetnula avion između rakete i izraelskog lovca.
Meni se sve čini da oni samo traže neko opravdanje za napade u Siriji. Kako se pokazalo ima dovoljno bedaka koji SADistima i Izraelu viruju na riječ ma kakvu glupost izvalili.

tango
5 godine prije

neki iz povijesti imali bi šta naućiti od ove dvije sotone

Borac2
5 godine prije

Trebaju se ugledat na najvece postenjacine kao sto su USA i Izrael. Oni nikog nisu prevarili.

tabula
5 godine prije

Izrael, izgleda, kod Rusije potrošio kredite, pa sad kmeči…

Jole
5 godine prije

Za sljedbenike Talmuda i sama pomisao da bi pripadnici niže vrste koju nazivaju goye ,pokuša podvaliti pripadnicima božanskog naroda,sama po sebi je zastrašujuća.Jer kako je rekao pok. premijer Izraela :” Naša rasa ja izabrana rasa. Mi Židovi smo uzvišeni bogovi ove planete.Mi smo toliko različiti od inferiornih rasa kao sto su oni od insekata.
U stvari,uspoređeno sa našom rasom,ostale rase su zvijeri i životinje, stoka u najboljem slučaju.Ostale rase se smatraju ljudskim izmetom.Naša sudbina je da vladamo nad inferiornim rasama.Naše zemaljsko kraljevstvo će biti upravljano našim liderom,sa željeznom rukom.Mase će lizati naša stopala i služiti nas kao naši robovi”-Menachem Begin, izraelski premijer u intervju- New Statesman magazine on June 25, 1982.——–

benzo
5 godine prije

Ne znam zašto im je toliko bitno ko će ih skidati.

Jole
5 godine prije

Prije nekih mjesec dana sam napisao na jednom članku da se rat u Siriji neće završiti dok se Rusi ozbiljnije ne pozabave sa Izraelom.Tu sam prvenstveno mislio da se na izraelsko sirijsku granicu mora dovući ozbiljnije naoružanje da bi se kazarske teroriste stavilo pod kontrolu i nadzor.Svima je bilo jasno da je odnos između Rusije i Izraela,nekakav truli status quo koji ne odgovara stvarnom stanju odnosa na terenu jer su interesi Rusije i Izraela u Siriji dijametralno suprotni.U međuvremenu se dogodilo rušenje IL-20 i konačno je taj protuprirodni blud prekinut,a mislim i da je Putinu dojadio metiljavi Netanyahu sa svojim zahtjevim i da mu se popeo na glavu.Posebno je dobro što su izraelski dužnosnici nakon rušenja IL-20 najavili nastavak agresorskih operacija u Siriji i negirali svaku krivnju za rušenje ruskog aviona jer su time još više naljutili Ruse i izazvali primjerenu reakciju .

D kid
5 godine prije

Znači sad izmisliše iranske stručnjake, pa imaju ko fol opravdanje za napad na te sisteme?! Koji idioti. Kako bih voleo da dobiju jednu dobranu “šamarčinu” I oni I njihov Veliki brat. Da se malo smire, a da ostatak planete može normalno da živi od budala.

Siniša
5 godine prije

Ostali smo bez jednog velikana JuznoSlavenske glumacke scene…preminula Milena Dravic!!!!

Weteran
5 godine prije

Postoji jedno interesantno pitanje:
Da li je Moskva u Siriji u službi projekta “Veliki Izrael” ili je tamo da spreči projekat “Veliki Izrael” ?

Laki Topalović
5 godine prije

Objavljen je članak naslova: Izrael priprema alibi za ubojstvo ruskih operatera S-300 u Siriji / Dakle, ako se forsira priča da si Iranci, onda Izrael gađa, ako uspije pogoditi, sustave S-300, kojima bi u prva dva do tri mjeseca trebali upravljati Rusi. Sirijci su imali obučene posade za strare S-300, one dometa 100 km, S-300 PT , kako li se već zvaše. Mislim da bi bilo previše, jer Izrael ipak ima obavještajce da znaju jesu li tamo Rusi ili Iranci. Malo pretjeruju. Ako pobiju Rus, hoću reći. Netanyahu je rekao da se priprema za susret s Putinom, ali Moskva uglavnom preskače ovu temu.

Duki
5 godine prije

Pa šta što sjede Iranci.Rusi bolje znaju koliko su Izraelski agenti umreženi u Sirijsku vojsku
Pa otuda Iranci koji sigurno neće imati milosti prema židovskim pokušajima !
A o tome koliko vrjedi jedan Arapin najbolje je odgovorio njihov Američki mecena.
????(ne bi on uveo sankcije KSA niti da su ovi pokokali sve novinare !)

Rokokoko
5 godine prije

Problem Izraela nije tko upravlja sa S-300,nego umrezeni radarski sustav i sustav ometanja satelitskih i zemaljskih sustava navodjenja.To znaci da su izraelski avioni vidljivi cim se dignu u Izraelu i zato sestokraki imaju problem koji je tesko rjesiv.U svakom slucaju traze alternativne metode da rijese problem no vise ne mogu racunati na rusku pasivnost glede svojih zracnih upada u sirijski zracni prostor.

Fatih
5 godine prije

OPET VLADIMIRE VARAS!
BAS SI NEKI ZLOCKO.
ZASTO PLASIS MALU DJECU!!

Nesto smrdi
5 godine prije

Ukraina ima 250 jedinica sustava s-300(nek ih je i 60, ma nek ih je i 6) , sve do sad sam mislio da bi ih rusi porokali u jednom danu kad bi se digli a sad ispada da bi morali ici kopneno jer da krenu avionima padalo bi vise aviona nego bombi po siriji…

spartak
5 godine prije

Ukrajina je zaista politički ološ svijeta. Dno dna.

Pizistrat Nelson
5 godine prije

Valjda će se i za Hezbolah naći koji S?

nije bitno tko
5 godine prije

Ako Izrael počne napadati ruske raketne sustave, morat če Rusija odgovoriti istom mjerom. U koliko Rusija to ne uradi, onda bolje da pakuje kofere i napusti Siriju. Mislim, da če Izrael napasti ruske sustave pod isprikom, da napada iranske ciljeve. Izrael če uraditi sve, da plan stvaranja velikog Izraela bude ustvaren.

palermo
5 godine prije

Prevarila je Rusija i svog “saveznika” Irana za već plaćeni S-300 , za koji još nije jasno je li uopće i isporučen.
A zato pregovaraju sa Alžirom, najvećim konkurentom u isporuci plina Europi, o prodaji s-400.
Za sada S-300 u Siriji djeluje kao sredstvo odvraćanja za zio-nazi agresora. Pitanje je do kada.

Tonko Pribi
5 godine prije

Da li je zbilja moguće da Ukrajinci imaju 250 s300 malog dometa za rezerne dijelovr za 60 operativnih?! To mi izgleda zbilja jako puno… Molim znalce o ovoj temi da mi odgovore jer ja kao laik nemam pojma ali 60 izgleda kao zatvoreno nebo cijele EU.

Abcnormalan
5 godine prije

opet plac i srgut zuba

TOS - 1A
5 godine prije

A kretena majko moja.. vazno je da ste vi ( SAD – IZRAEL ) poštenjačine !!!

alan ford
5 godine prije

“SAD i Izrael tvrde kako ih je Rusija pri isporuci sustava S-300 Siriji prevarila”

he, he , SAD i Izrael,…
SAD i Izrael= ciohazarska mafija, duboka država

Nestrpljivi
5 godine prije

Osobno ne vjerujem u naslov ovog članka…izrael i SAD su ti koji su izvodili obmane i izvoditi će obmane…pravo pitanje jest- na koji način bi se ostatak planeta trebao ponašati da to prestanu raditi?!?!….ja još nisam našao odgovor na tu tezu…

perun
5 godine prije

Slaven, bijelac .slobodan strijelac , ovo nisu moje rijeci to je citat jedne poznate osobe iz Novoga Sada. Jos odzvanjaju u mojoj glavi i postale su kao mantra .Kad me pitaju tko si ti a ja odgovaram Slaven bijelac slobodan strijelac.Umijece ratovanja opisano je u raznim spisima ,knjigama prenosi se usmeno ,itd.Volim citati i usporedjivati procitana djela,.spise ,clanke i druge izvore informacija . Pa sam dosao do zakljucka da moram stvoriti vlastito misljenje o naucenom . Recimo u staro-grckim pjevanjima Ilijada i Odiseja puno toga ima vezano za rat i umijece ratovanja.Ja volim i rado citiram procitano iz djela Petra I Petrovica Njegosa, Antuna Gustava Matosa ,Maka Mehmedalije Dizdara ,Ive Andrica i drugih osoba i autora,znanih i neznanih .Ovo je samo uvod u ono sustinsko u vezi ovog clanka . Homer je nazvao Odisejevu figuru od drveta ostavljenu Trojancima KONJ ,Istorija to u djelima prepoznaje kao Trojanski konj, a mozemo… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI