Trump: Europska unija je jedan od najvećih protivnika Sjedinjenih Država

Donald Trump - namršten
35 komentara

Uoči susreta s Vladimirom Putinom, Donald Trump je u intervjuu za CBS News, Europsku uniju nazvao jednim od najvećih protivnika Sjedinjenih Država na svijetu. Čelnik Bijele kuće je rekao kako je mislio na trgovinske odnose u kojima Europa samo iskorištava Ameriku.

Američki je lider kao protivnike Sjedinjenih Država spomenuo Rusiju i Kinu, ističući kako poštuje vođe tih zemalja, ali da ih smatra konkurentima.

Vraćajući se kući nakon svađe na summitu NATO pakta i odlaska u Veliku Britaniju, gdje je čelnik Bijele kuće izgledao kao da potkopava najbližeg američkog saveznika, Donald Trump je još jednom napao Europsku uniju, piše CBS News.

U intervjuu za CBS američki predsjednik je nazvao  Europsku uniju “najvećim američkim protivnikom u svijetu”.

“Mislim da imamo mnogo neprijatelja. Mislim da nam je Europska unija neprijatelj u smislu trgovine”, rekao je Trump, dodajući “kako se u nekim aspektima neprijateljem Sjedinjenih Država može nazvati Rusija, a s ekonomskog gledišta i Kina”.

Istovremeno je čelnik Bijele kuće naglasio kako nazvati te zemlje “protivnicima” ne znači imati loš stav o njima, već samo da smatra ih konkurentima.

“Poštujem vođe tih zemalja. No, u smislu trgovine, oni su nas iskoristili za vlastite interese, a mnogi od njih, koji su članovi NATO saveza, nisu platili račune”, rekao je Donald Trump.

CBS News podsjeća kako je Trump ovaj tjedan kritizirao Theresu May zbog njezinih planova o izlasku Velike Britanije iz EU, rekavši kako njezin pristup “ubija sve šanse za sklapanje novog trgovinskog sporazuma između Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država nakon Brexita”.

Eu zastava

Osim toga, tijekom summita NATO pakta u Bruxellesu, američki lider je ostao pri čvrstom stavu u kojem nije štedio kritike  na račun zemalja saveza, koje je ukorio zbog neuspjeha u ispunjavanju obveza u vezi troškova obrane.

U intervjuu za CBS, Trump je ponovno kritizirao Njemačku za sudjelovanje u ruskom projektu “Sjeverni tok 2”.

“Mnogi su ljuti što Njemačka plaća milijarde dolara Rusiji. Mnogi su ljudi ljuti. Također mislim da je to vrlo loše i za Njemačku “, rekao je čelnik Bijele kuće.

Američki predsjednik nije zaobišao ni pitanje ispitivanja odnosa njegove administracije s Rusijom. Prema Trumpu, ovaj “lov na vještice” šteti ne samo rusko-američkim odnosima, nego i američkim odnosima s mnogim drugim zemljama.

Što se tiče današnjeg sastanka Trumpa i Vladimira Putina, američki predsjednik je rekao kako na njega ide bez pretjeranih očekivanja.

“Neće se dogoditi ništa loše, a možda ispadne nešto dobro”, rekao je američki predsjednik.

IZVOR: CBS News

Sjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NSU
5 godine prije

I obratno!

tuf
5 godine prije

Nemali dio Trumpovih javnih istupa je gluma isprepletena s pregovarackom taktikom pa treba biti oprezan s time sto interpretirati kao “krizu u odnosima”. Pogotovo kada novinari stvaraju katastroficnu sliku (a zapravo dimnu zavjesu) o euroatlantskim odnosima – makar je upravo na zadnjem summitu dogovoren nikada veci proracun NATO-a koji dostize bilijun (!) dolara te otvaranje novih vojnih baza u Europi usmjerenih upravo protiv Rusije.
Ne zaboravimo tko vuce konce u pozadini; ovo su samo povrsinska trenja da se javnosti ostavi dojam suprotstavljenih strana, podijeljenosti i “izbora”.

White Patriarch
5 godine prije

Hebeš Europu u kojoj će za 50 godina Bijelci biti manjina, a Crnci i Arapi većina. Ovo je okupiran kontinent, a okupator je Amerika, odnosno oni koji su okupirali i Ameriku, a to je (((Pleme))). Za ovakvu Europu i Zapad se ne isplati boriti ni nervirati, nek crkne što se mene tiče. Pogledajte samo Francusku reprezentaciju jučer, Englesku nekidan, a i u svakom drugom sportu. Ovo nema veze s Europom. Ovaj kontinent zaslužuje sve što mu se događa i što će mu se tek dogoditi…

Alen
5 godine prije

Muti se voda … Na veliko….

igi
5 godine prije

…ima pravo trump….evropa želi buksati pare od trgovine a troškove NATO saveza prebaciti na USA;…pa pogledajte u šta se pretvorila amerika – čitava prometna infrastruktura im je u kolapsu na razini YU osamdesetih godina…nemaju autoputeva poput npr. hrvatskih niti superbrzih vlakova poput francuskih a beskućnici im pune kilometarske gradske ulice ….trump ima pravo.

Moreno
5 godine prije

Trump je upotrijebija za neprijatelj rič “foe” šta je blaža verzija riči “enemy” u kontekstu trgovine di je gađa Njemačku koja ne pokazuje stopostotnu poslušnost naročito kad se radi o ruskom plinu. Trump nije blesav pa da nije zna kako će odma u cilome svitu na naslovnicama bit “EU neprijatelj Amerike”. Nemogu se otet dojmu kako je kaos programiran za daljnju destabilizaciju EU koja je već sad na visokom stupnju kaosa. To nesumnjivo izgleda ka igra globalista kako bi se ponudija izbor Trump ili od građana EU nikad izabrani birokrati šta se potvrdilo promptnom reakcijom EU apartčika Tuska koji je izjavija kako je EU najveći prijatelj Amerike šta mogu popušit samo oni koji misle kako američka čizma na tlu EU ne znači okupaciju. A ko je to uopće prijatelj Amerike osim Izraela . . . a Ukrajina i Kosovo koji sad i misle kako im je Amerika prijatelj neka im… Čitaj više »

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Trumpu je najveci neprijatelj u njegovoj glavi, da mu netko moze zamijeniti mozak od prasca u mozak od pcele ili leptira kako bi svijet postao mnogo ugodniji za zivjeti. Trump uje u svemu sto je pokazo enormno lakom, gledajuci mu stas svakom je jasno da zdere kao svinja, u pogledu njegovih sexualnih apetita on je mjesavina zeca, pasa i prasca, sto se pak radinosti tice len je kao ljenivac, pokusava biti pametan kao lisica a u stvari je blizi po pameti magarcu.

Ratoborna gljiva
5 godine prije

Trenutno gledam CNN u vezi sastanka izmedu Putina i Trampa, al pjene na Trampa….

Dan Dare
5 godine prije

Europska Unija je buržoaska tvorevina, neprijatelj radničke klase i malih naroda.

Spartak
5 godine prije

Eto zašto ga, uz ostalo, ne voli usanska duboka država. Da je Killeri na njegovom mjestu, ona bi rekla da je EU “organski nastavak” SAD ili da je “druga ruka euroatlantskog partnerstva” ili da su EU i SAD “vođe slobodnog demokratskog svijeta” ili takvo nekakvo baljezganje, odraz somnabulne želje zapadne kleptokratske elite koja želi vladati svijetom. Trump međutim ne igra po pravilima te ekipe, on je usamljeni kauboj koji samo želi “Make America great again”, a to čini na neki svoj način, koji su razlikuje od metoda anglocionističkih bankstera. I, dakako, sluša Tel Aviv, možda i više od kilerista.

Johanes
5 godine prije

Nacija koja je totalno postala nerealana, paranoicna I sebicna. Sve okolo vidi kao neprijatelje. Strasno da njih to ne brine.
Mr Trumpet je samo vrh komicne prestave

dinaricus vulgaris
5 godine prije

druže donald ako vas doma zahebava slovenka morate kaznit slovence a ne cijelu eu 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI