Dejstvo raketnih sistema PVO S-400 i Pancir-S1

PVO sistem S-400 Pancir-S1
31 komentar

Trupe protivvazdušne odbrane koje su stacionirane na Krimu su proigrale vježbu pomoću sistema S-400 i Pancir-S1 kako bi zaštitile objekte od napada neprijateljskih aviona i helikoptera, saopštio je u četvrtak press centar ruske Crnomorske flote.

“Tokom vježbi na Krimu, posade aviona i helikoptera mornaričke avijacije Crnomorske flote su ‘napale’ instalacije za čiju odbranu su zadužene posade sistema S-400 Triumf i Pancir-S1. Posade aviona Su-24 i Su- 30 kao i helikopteri Mi-8 i Ka-27 iz sastava mornaričke avijacije Crnomorske flote simulirali su ciljeve za snage protivvazdušne odbrane”, navodi se u saopštenju press službe.

Tokom vježbe, avioni i helikopteri su izvršavali svoje zadatke pri najvećim brzinama na maksimalnoj udaljenosti od područja pokrivenih radarima i na veoma malim visinama prateći konfiguraciju terena, što je zakomplikovalo zadatak snagama protivvazdušne odbrane.

S druge strane, borbene posade sistema protivvazdušne odbrane detektovale su neprijateljske vazduhoplove i helikoptere i izvršile elektronsko lansiranje raketa.
Sveukupno, vježbe su uključivale pet letjelica i tri helikoptera, uključujući izviđačke avione Su-24MR, frontovske bombardere Su-24M, višenamjenske avione Su-30SM, helikoptere Mi-8 i Ka-27 i sisteme S-400 Triumf i Pancir-S1 Južnog vojnog distrikta Ruske Federacije.

Ruski PVO sistemS-400 Triumf (NATO oznaka: SA-21 Growler) najnoviji je sistem raketa dugog i srednjeg dometa koji je počeo da se koristi 2007. godine.

Dizajniran je za uništavanje aviona, krstarećih i balističkih raketa, a može se koristiti i protiv zemljanih ciljeva. S-400 može gađati ciljeve na udaljenosti do 400 km i na visini do 30 km pod intenzivnom neprijateljskom vatrom i elektronskim ometanjem.

Pancir-S1 (NATO oznaka: SA-22 Greyhound) je samohodni raketno-artiljerijski sistem, namijenjen za blisku zaštitu vojnih i civilnih objekata, uključujući i sisteme protivvazdušne odbrane dalekog dometa.

Pancir-S1 je montiran na šasiju kamiona za veću mobilnost a  naoružan je sa dva topa 30 mm, od kojih je svaki u stanju da ispaljuje do 40 granata u sekundi, kao i 12 raketa.

Pancir S1PVOS-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

L.R. Pretjerali ste jutros sa avionima i raketama

Siniša
4 godine prije

Očekivao sam video…šteta,inače Pancir je fascinantna mašina.
https://youtu.be/50TmAd6AxfE
https://youtu.be/-FZjtW2NaCA

4 godine prije

Sve je to lijepo vidjeti pri “napadima” “vježbama”, izložbama, dizajn, karakteristike….. Rusi, ako hoćete to prodavati kako treba, hajde jednom da se to vidi u stvarnim uvjetima.

Decko sa ulice
4 godine prije

Ne treba ti video.
Ovo je clanak za sve one koji misle krenut kao pancir i topovsko meso sa nasom dragom predsjednicom ulizicom, da osvaja Rusiju.
Da vide sto i kako ce ih docekat ako dodju.
NATO je najvece zlo na kugli, i ova oruzja su namijenjena da se to zlo drzi na uzici.
NATO je (pre) napuhani balon od sapunice, daj boze da uskoro Trump zakuca zadnje cavle u lijes te zloglasne alijanse i rasturi je.
A sve vodi ka tome,
Turci su prvi od NATO (!!!) clanica kupili S400, i drugi ce uskoro.
Sistem ocito uspjesno mjenja geopoliticku sliku svijeta.

odisea
4 godine prije

@LR
Bilo bi dobro, ubaciti rubriku : ” rusko naoružanje”, sve više vijesti se odonosi na tu temu.Možda bi zaljubljenici u moć ubijanja našli svoju rubriku.
Pošto rubrika pomoć bolesnima odnosno zdravlje već ima, pa neka i suprotnost tj.umijeće ubijanja i sakaćenja nedostaje, toga nam toliko u životu fali

CPGS
4 godine prije

Pancir je do te mjere savrseno oruzje da, kad ispuca svu municiju, ide u borbu prsa u prsa sa napadackim raketama! Jest pao on, ali je sa sobom povukao i tu raketu…

Treba mu dati orden heroja otadzbine.

Ad astra
4 godine prije

Koja je svrha ovog članka? Veličanje ruskog oružja. Ok, ako imate koristi od toga, opravdano. Ali da vas ja plačam, morali bi se puno više potruditi. Članak je eklatantni primjer “kokoš” novinarstva, čeprkanje. Dajte si malo truda.

Max
4 godine prije

Sustavi S400 i Pancir S1 su zaista na glasu kao odlični

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI