FAZ: Sjeverni tok 2 prijeti Europi s novim izbjeglicama

Migranti
24 komentara

Nakon što nijedna inicijativa za zaustavljanje izgradnje plinovoda Sjeverni tok 2 nije urodila plodom i s danskom dozvolom, koja je izdana prošli tjedan, projekt će biti dovršen do kraja ove godine, Frankfurter Allgemeine Zeitung piše kako Sjeverni tok 2 predstavlja prijetnju i Ukrajini i Europi.

Naime, nakon završetka izgradnje novog ruskog plinovoda, Rusija navodno “može intenzivirati vojne operacije bez rizika za svoje izvozne kapacitete”, tvrdi njemački list. Sjeverni tok 2 je koristan za “neke” u Njemačkoj. Unatoč tome, njemačka kancelarka Angela Merkel svjesna je da novi ruski plinovod može “istisnuti“ postojeće ukrajinske plinovode s tržišta , piše njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Ova država već toliko pati od ruske invazije na istoku i sada u potpunosti riskira da izgubi milijarde dolara od tranzita plina. Bez plinovoda će se Ukrajina suočiti i sa strateškom prijetnjom. Naime, Rusija bi tada mogla intenzivirati vojne operacije bez rizika za svoje izvozne arterija“, kaže Konrad Schuller, autor članka.Uz to, nastavlja Schuller, inače novinar Die Welta, prijetnja Ukrajini je također prijetnja Europi.

“Trenutni rat je već prisilio milijune da napuste svoje domove, a u slučaju novog porasta napetosti, bit će ih još više, upravo na granici s Europskom unijom. Štoviše, uspjeh u Ukrajini mogao bi Vladimira Putina potaknuti na nove avanture. Napokon, ruske manjine također žive i u Estoniji i Latviji”, upozorava Schuller, što je na tragu novog izvješća američkog „stručnjaka“ Richarda Hooker  „Kako obraniti baltičke države“, koji je razradio plan „kako u 30 dana braniti baltičke zemlje od ruske agresije, a onda prijeći u protunapad, zauzeti rusku eksklavu Kalinjingrad i izbaciti ruske trupa iz područja Baltika“.

„U međuvremenu je Sjeverni tok 2 gotovo spreman. Danska je upravo dala dozvolu za izgradnju posljednjeg dijela ruskog plinovoda u svojim teritorijalnim vodama. Stoga se ovaj plinovod teško može zaustaviti”, napominje autor članka Konrad Schuller.

FAZ

Kako obraniti Baltik od Rusa?- Lako, izdržati i prebaciti rat u Kalinjingrad i okupirati ga

Sjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
4 godine prije

Sa istoka, jugoistoka, juga, jugozapada, vec pet godina , trajno, svaki dan, nadiru milijuni puno krvolocnijih i zadrtijih nego sto je ikad iti jedan europljanin bio!
Oni nas za….. pricom o “izbjeglicama”, ?

Adriana
4 godine prije

Istina, NS2 zaista prijeti Europi novim ukrajinskim izbjeglicama (jeftinom radnom snagom). Novci koje Rusi plaćaju za transport plina završe dio kod oligarha, dio za kupovinu naoružanja, korupciju itd.; prosječan sitnozubi od toga ništa nema. Ostanu li bez tog novca, ekipa iz Kijeva će jednostavno podići cijene svih energenata, time prouzročiti zatvaranje preostale proizvodnje i dodatno iseljavanje pred gladi i hladnoćom. Amerika gubi na prodaji naoružanja, možda i ne, Merkelica dobija sigurno snabdijevanje energentima i radnu snagu, Poljska također radnu snagu, kad im već nije do plina, a Ukrajinu tko……

dulebg
4 godine prije

Nema nikakve opasnosti od migranata: neka mornarica priveze svaki brod nazad u Afriku, isprazni i potopi – sve po zakonu. Ako je izbeglicama baš loše: uvesti im mir i prosperitet, prekinuti pljačku njihovih zemalja, urediti im državne službe: uništiti nepotizam i protekciju – a sve to može i jevtinije je nego ih ovde gostiti.

JumpingJackFlash
4 godine prije

Da je tim “velikim Europljanima” stalo do Ukrajine primili bi ju u europske integracije još za vladavine Juščenka (odmah nakon “narandžaste” revolucije). Imam dojam da je tim “velikim Europljanima” jedino stalo do toga da se Ukrajinci i Rusi međusobno što više potamane…

tihobl
4 godine prije

Ovi iz FAZ nisu otkrili koliko je maligan ruski plan – kroz ST2 nece ici plin vec ruski tenkovi za invaziju Njemacke.

Jole Prvi
4 godine prije

Tko se boji približavanja Njemačke i Rusije ? Isti oni koji su osmislili boljševičku revoluciju i WWI.Ovom prožidovskom ratnom huškaću ,najvažnije je da širi propagandu protiv Rusije i protiv njemačkih interesa .Samo proziran je i bijedan taj huškač i širitelj mržnje među narodima.

varjag
4 godine prije

Ukrajinu nije uništila RUSIJA, nego zapad i domaći fašisti, cilj je bilo RUSIJU onemogućiti u razvoju, a sankcije su im pomogle, jer RUSIJU vodi genij V.V.PUTIN. HAhaha…………..

Janko
4 godine prije

Ciji ratovi su pruzrokovali dosadasnje migracije,jesu li ratove u Iraku ,Srbiji,Libiji i Siriji, vodili i izazvali Rusi,ajde potkupljeni novinari ne blebecite.

TerraMarique
4 godine prije

Sve to ima USA prizvuk. Gde god su oni bili da pomognu sirenje “demokratije”haos je nastao.

fbslo
4 godine prije

Ova država već toliko pati od ruske invazije na istoku i sada u potpunosti riskira da izgubi milijarde dolara od tranzita plina…..

Sami ste gurali Ruse u to! Svi smo mi svjedok tome. Prvo neplačivanjem plina i ucenjivanjem, potom EuroMajdanom i prekidanjem slanja plače za radnike u javnom sektoru na područja, kdje se puču protivilo oko 8 mio ukrajinskih Rusa, koje su kasnije napale ukrajinske snage s idiotima na čelu, pa takav i rezultat onda: popušili od samoorganiziranih civila uz nekoliko ruskih i srpskih dobrovoljaca i ruske pomoći u oružju..
I ne pričajte o invaziji, da bi se ona dogodila, potjerali bi one naduvane neofašiste do Dresdena…

Ako nekome u Ukrajini nije jasno, zašto su pali 30 godina natrag(pa i više), mogu jim moj sin od 14 godina da objasni

Sarmat
4 godine prije

Zna se na čijoj platnoj listi je ovaj Kondrad. Prostitutka poštenije zarađuje za život od ovog presstitutka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI