Hoće li situacija u Idlibu utjecati na isporuku ruskih S-400 Turskoj?

Baterija-S-400
33 komentara

Rusija i Turska ne smiju dopustiti da sporovi oko Sirije imaju negativan utjecaj na razvoj njihovih odnosa, niti na isporuku ruskih S-400 u Tursku, rekao je turski ministar vanjskih poslova, Mevlüt Cavusoglu, tijekom konferencije koja se održava u Münchenu.

Razlike s Rusijom oko situacije u Idlibu ne bi trebale utjecati na isporuku ruskih obrambenih sustava S-400 Turskoj, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlüt Cavusoglu.

Na pitanje novinara može li pogoršanje situacije u Siriji, a posebno u Idlibu, utjecati na provedbu ugovora o isporuci S-400 Turskoj, ministar je odgovorio da ne, jer su to “dva različita pitanja”.

“Nećemo mijenjati svoja načela i politike zbog neslaganja s ovom ili onom zemljom. Ne smijemo dopustiti da sirijski problem naruši našu suradnju i naše odnose. Zbog toga radimo zajedno”, dodao je diplomat.

Ranije je Sergej Lavrov rekao da Turska nije u stanju ispuniti nekoliko ključnih obveza za rješavanje problema oko Idliba.

Govoreći u Münchenu, ruski ministar vanjskih poslova, Sergej Lavrov, naglasio je da su njegova zemlja i Turska imali vrlo dobre odnose, ali da to ne znači da bi trebali imati isto mišljenje o svim pitanjima.

„Imamo vrlo dobre odnose s Turskom. To ne znači da se moramo dogovoriti o svemu”, rekao je Sergej Lavrov na konferenciji u Münchenu.

S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fićo
4 godine prije

Cirkus.

Rolling Bluesman
4 godine prije

Kad Rusi prodaju S-400 ili bilo koji sistem nekome, taj sistem moze biti neutraliziran od Rusa kad to treba.
Kad su Argentinci ratovali s Englezima za otoke Malouine, Argentinci nisu mogli upotrebljavati francuske exoset, rakete protiv brodova koje lete metar nad morem. Englezi su dobili kod od Francuza za neutreliziranje.

Ivo
4 godine prije

Nisu ni rusi naivci, ti S-400 koji će biti isporučeni turcima neće moći rušiti što rusi ne dozvoljavaju, nitko ne bi trebao biti naivan po tom pitanju. Sustavi isporučeni turcima moći će rušiti nato avione zapadne proizvodnje, za sve ostalo imati će efikasnost jednaku saudijskim patriot sustavima. U prijevodu nikakvu.
U međuvremenu, SAA razvaljuje i dalje po Idlibu, očito se ide i na zatvaranje velikog džepa zapadno od Aleppa. Erdo se pjeni da neće čekati kraj veljače da bi istjerao SAA iz Idliba nego će odmah, ovi se samo smiju i prže dalje.

dulebg
4 godine prije

Ne mogu da zamislim da prodavac oružja ne ostavi u njemu neki blokator, koji može uvek da pokrene, ako bi kupac okrenuo oružje na njega?

varjag
4 godine prije

Dragi Rusi oprezno sa turcima njima se ne može vjerovati. To se moglo vidjeti proteklih dana, njima šefuje luđak pokvaren do srži………..

Jomla
4 godine prije

zaboravio si htijenje i mozak ON 🙂

Alex
4 godine prije

S-400 je zaštita od eventualnih problema sa SA,Izraelom,ili Grčkom… pametan se čuva “saveznika”… neprijatelja je već dobro upoznao.

dulebg
4 godine prije

Rusi su Erdoganu spasili život i vlast. Ovo baš nije najbolji način da im se zahvali. Pogotovo ne vidim zašto bi se opet lizao sa svojim ubicama?

Max
4 godine prije

Mislim da je isporuka S 400 u strateškom Interesu Rusije i isporuka će se izvršiti ako se stvari između država drastično ner pogoršaju. Bačva Baruta s Bospora zvana Erdogan je Rusima korisnija kao saveznik nego kao neprijatelj. Tu je i zabijanje klina u intrese Nato a I pristup morskim prolazima )Bospor i Dardaneli)

Hezbollah
4 godine prije

Boršč je ukrajinsko nacionalno jelo kao i gravče na tavče makedonsko, a ne rusko…

Peter
4 godine prije

Samo japanke i dobra praćka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI