Jesu li Milomir Marić i Jelena Milić javili Lazanskom da priča o S-400 kako bi Krstičević potvrdio narudžbu F-16?

Miroslav Lazanski - Jelena Milić - Milomir Marić
189 komentara

Srbija želi ruske protuzrakoplovne sustave S-400, koji su prema veleposlaniku Srbije u Moskvi Miroslavu Lazanskom savršeni sustavi. Ali, cijena takve akvizicije je velika prepreka. Beograd je zainteresiran za kupnju ruskih raketnih sustava S-400, ali trenutno nama financijskih mogućnosti, izjavio je veleposlanik Srbije u Moskvi, Miroslav Lazanski.

Da budemo jasni. Malo se šalimo na račun Marića, Milićke i Lazanskog. Ništa zlobno. Milomir Marić je stari novinarski lisac, a Jelena Milić je veliki NATO pobornik koju često gledamo u Marićevim emisijama i koja nam izvlači “živce”.

Miroslav Lazanski je vrlo interesantna osoba i nije moguće opisati njegov profil u dvije rečenice. Po ocu Slovenac, po majci Srbin, Lazanski je rođen u Hrvatskoj. Radi se o najkompetentnijem ratnom novinaru u bivšoj Jugoslaviji, kojeg je Vučić postavio za veleposlanika Srbije u Rusiji.

Vratimo se malo na izjavu Lazanskog i našu šalu.

U očima zapada narodi Balkana su odavno samo ovce koje pasu što god im se ponudi. Ponuda je šarolika i stiže sa svih strana. Zatreba li hrvatskoj desnici koji glas za izbore, tu su “prijatelji” Vučić ili Šešelj koji odmah otvore pitanja VIV-KAV-KAV (Vivovitica-Kavlovac-Kavlobag). Rulja zapjeni i svoj glas povjeri “pravoj strani”.

Hrvatska ljevica nije ništa bolja. Ona nedostatak glasova rješava ustaštvom, Jasenovcem i pojavom iznenadih grafita čije značenje razumiju samo ektremni ljevičari, a navodno su ih napisali ektremsni deničari. Orkestar je organiziran tako da koncert nikada ne staje, a publika je servirana kao u Holiday Inn-u.

Za reket je potrebna prijetnja

NATO je odlučio: “Trebate platiti više da vas zaštitimo od terorizma”. Kojeg terorizma, nije nam jasno? Cijena: “ZNA SE”, 10 milijardi kuna. Don Corleone je bio puno skromniji, a nudio je dobru zaštitu. Kad Don Corleone štiti mogao si postati glumac ili zaštiti obitelj za jednu tortu.

Lazanski nije glup. Efekt njegove izjave nije mu stran. Hrvatske ovce će se uplašiti i zeleno svjetlo, za potrošiti 10 milijardi, je već gotova stvar. Prostora za adekvatnu reakciju nema. Mali su uvijek plaćali reket velikih, a o eventualnim promjenama ne treba razmišljati.

Ako je već tako, zašto Hrvatska ne pošalje upit za ponudu drugim velikim silama? Izbor je tu. Možda bi cijena zaštite bila niža kod Rusa ili nekog trećeg? Bože moj, u Ustavu Republike Hrvatske jasno piše da u državi imamo tržišnu ekonomiju.

Cijena zaštite je usluga. Zašto ne pitati gdje je cijena niža i uštedjeti par milijardi kuna koje možemo usmjeriti prema hrvatskom seljaku i radniku. Možemo smanjiti poreze na 10% domaćim neoliberalima. Svima dobro.

Tekst bi završio s jednim pitanjem Miroslavu Lazanskom, kojega sam “ukrao” iz filma “Oprosti za Kung Fu“: “Da ti nisi u talu kume?” 🙂

S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
189 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Oko
4 godine prije

Miroslav Lazanjski ambasador u Moskvi…. kraj vica.
Dabog da vam Laza sa litrom vinjaka na stolu komentarisao vojnu paradu. Pogodi da tenk jeste tenk I da MIG-29 jeste MIG-29 ali specifikacije I oznake ne ume ni da procita sa papira. Nije samo do njega, vinjak je takodje kriv

neznanac
4 godine prije

VIV KAV KAV 🙂 🙂 🙂 🙂

norbert boulf
4 godine prije

Ministar sinergija i konfuzija je paradigma vlasti u Hrvata. Nema se novaca za plaće učizelja, profesora, lječnika ( njihov zahtjev je kao cijena jednog otpisanoh helikoptera kojega se lako obori jeftinom raketicom iz ručnog lansera) ručnim ) nema se novaca za lječenje djece i starijih, ali ima se novaca ili ga treba biti za oklopnu ruzinu koju neće imati tko voziti a još manje prevoziti vojnike koji oodlaze zauvjek iz države u kojoj ih se podcjenjuje i pravosudno maltratira, Imamo primjer iz nedavne prošlosti, gvođurija moćne YU vojske a vojnika nigdje , dezertera po cjeloj Europi, , treba ulagati u ljudea jer oni su najače oružje protiv svake agresije a ne lupetanja tajnica NAToa i mmanekeni generali NATO certificirani…

Red Dog
4 godine prije

Miroslav je bog. Prevelik za Balkan.
Ali kao sto rece sam: „Sta ce nam vojni eksperti kad nemamo vojske?“
Ako vec nema koristi od tog znanja, i ako se uhlebljuju nizerazredni i mediokriteti, neka se uhlebljuje i drug Miroslav malo.

PeroTunguz
4 godine prije

To sto se Srbija naoruzava – nema nikakve veze s Hrvatskom

Venom
4 godine prije

” Beograd je zainteresiran za kupnju ruskih raketnih sustava S-400, ali trenutno nama financijskih mogućnosti, izjavio je velepo ”
———————————————————————————————————————————————————————————————————–

Glupi novinarski spin koji nema nikakve veze sa izjavom g. Lazanskog.
Njegova izjava je bila više u smislu njegovih ličnih fantazija i opet ponavljam , nema nikakve veze s tim, da Srbija STRAŠNO želi kupiti S-400.

” I ja bi kupijo američki nosač avijona, ali mi malo još fali ”
Srbija nema u obrambenom smislu nikakve potrebe za sistemom S-400, što je i sam g. Lazanski izjavijo više puta.
Ali zalagao se je i govorijo da bi za Srbiju bili najbolji sistemi tipa BUK, TOR i Pancir.
Srbiji S-400 nije potreban,zbog brdovite konfiguracije terena ( S-400 ne vidi iza brda ) i zbog toga , što nema mora.

Trt
4 godine prije

Baš je vražji taj S-400…oni kojima ne paše ga mrze i sprdaju se s njim,a oni kojima paše bi ga sada i odmah upaljenog 24 h na dan…evo i taj Erdogan voli više S-400 od NATO-a, a i Srbija koja nije u NATO-u isto voli S-400..

Frodo
4 godine prije

Mislim da je zapravo poruka da F-16 mogu srušiti čim poleti pa RH može ustediti pare za recimo zdravstvo i prosvjetu…

Laki Topalović
4 godine prije

Pa rekao je Krstičević sinoć u Dnevniku, da Hrvatska prihvaća Trumpov plan jer, eto, svaka zemlja mora imati vojsku, ali je dodao: “Pa vidite samo kako se Srbija naoružava!?” Koga briga kako se Srbija naoružava? Koliko znam, a mislim da neki klinac znam, barem malo, sad su se razdijelili , preselili i nema više povijesnih i realnih potraživanja jedne strane drugoj. Ali na stranu to. Uzeli smo sad 60 Bradleya, i 24 za dijelove. Đuro Đaković sve mora remontirati i digitalizirati i još Americi za to 25 milijuna dolara. Pa jbt krš. Onda uzmi nešto da valja. Turski “Kipri”, njemački klinac palac, jel ima vozila a da nisu iz Vijetnama?

eu kolonija
4 godine prije

hrvatska ne može zaštititi zračni prostor sa jednom eskadrilom zrakoplovs. hrvatskoj za zaštitu zračnog prostora trebaju minimalno četiri eskadrile I hrvatska nema novaca za kupnju četiri eskadrile zrakoplova od amerike. mogli bi kupiti u rusiji ali to je druga priča. ako hrvatska kupi eskadrilu f-16 ona će više služiti za air policinga a ne za neakve ozbiljnije sukobe. naravno s obzirom da je ova eskadrila preskupa onda je u njenu cijenu uračunata I pinka prema krstičeviću I njegovoj škvadri

alfa33
4 godine prije

Polako nas naši prijatelji spremaju za budućnost,samo dajte oružja,jer na Balkanu se vole igrati ratne igre. Hm,borba protiv terorizma,zar nisu jedino političari najveći teroristi,pa već nas teroriziraju 30 godina. A eto stigli rezultati Pisa testova,u kojem je očito samo jedno,mladost ne zna razmišljati svojom glavom,takvi trebaju ovim političarima da i dalje potpiruju mržnju. Izgleda da smo 90ih pucali na krive,da smo jedni i drugi okrenuli cijevi pa ove svak”svoje” porokali,mogli smo i dalje imati svoje tvornice i banke. Ali bitnije je bilo da su nam puna usta patriotizma,i glava puna idiotizam dok nam u želucu i džepu propuh. Jer svi “naši”političari sa ovih prostora su u TALU…

Slavonac
4 godine prije

Rece jucer strateg Admiral Loso,najveca ugroza u buducnosti su migranti.Sto se tice naoruzavanja Srbije,imali smu1 prema 250 u nauruzanju pa znamo kako je zavrsili.

Siniša
4 godine prije

Bš sinoć prolazim kroz Hrvatsku, na um mi pala misao kako se osjeća prosječan Hrvat koji je svjestan da je savremeni rob, bukvalan rob i da nije svoj na svome;kakav je to osjećaj, ja se mnogo ljepše osjećam u BiH nego vi u EU ili NATOu. Naravno, ponadao sm se da Vučić meće to napraviti od Srbije….

Aga
4 godine prije

Koja budalestina, S-400(Triumph) I dizajniran je da obara glinene golubove(F-16) ovakve male drzave poput rascjepkanih, jedina pametna stvar je ulaganje u PZO,topnistvo,helikoptere, a avioni reda radi radi “zastite” neba, vise je stvar radi unosnih ugovora čuvanja neba, zašto bosna se odvaja od rh po tome pitanju? Pa 500milijuna $ nije mali novac za kontroliranje./nadzor neba.
Da se kupi 10aviona novih svaki radi sminke i to bilo kakvih pa za 10godina se otplate 50/50kao od šale, javna tajna da je to jedino isplatljivo od držanja vojske. Za vrijeme SFRJ vojska je gradila radila, nije bilo da cuvaju tuđe granice, a da kod nas lamude.

Laki Topalović
4 godine prije

Hrvatska i još 5 “banana” država su jedine pristale na američki Europski poticajni program dokapitalizacije za kupnju novih helikoptera i američkih oklopnih vozila. Tih šest zemalja su Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Sjeverna Makedonija i Slovačka. BiH planira dobiti oko 50 milijuna dolara za helikoptere, a Hrvatska bi mogla imati „koristi“ od 25 milijuna dolara, novca kojeg će u okviru „poticajnog programa“ dobiti za pješačka borbena vozila. Prošlog tjedna je potvrđena američka „donacija“ oklopnih vozila, koja se više od dvije godine dogovara u tišini, a čija se dostava očekuju iduće godine. Hrvatski tim, koji je boravio u Americi, izabrao je 60 vozila, te još 24 za rezervne dijelove. To je stara verzija pješačkih oklopnih vozila modela „Bradley“ , a nakon isporuke će se “modernizirati” u “Đuri Đakoviću” i prebaciti na digitalnu tehnologiju. Dakle drtine stare koje ćemo mi platiti i još morati modernizirati. NATO je ukinuo tržišnu ekonomiju, a… Čitaj više »

Jadranka
4 godine prije

Može li neko da mi ukratko objasni koje su to dobrobiti ulaska u NATO. Šta će to značiti za Makedoniju, BiH, Srbiju ako uđu u NATO?
Mislim, znam šta to znači za one koji to guraju, pitam za obične ljude.

puki
4 godine prije

Lazanski je dobar poznavatelj tih stvari oko vojske, geo-politike i slično, ali je tipični samodopadni balkanski muljator, premazan svim mastima. To balkansko muljaštvo je svojstveno svim narodima regije. Prije nekoliko godina pročitah što je Lazanski nadrobio u intervjuu u jednom neovisnom njemačkom portalu. To je bilo prije nekih 4-5 godina, ono kada su i u hrvatskim mainstream medijima objavaljene vijesti, da je šaka hrvatskih dragovoljaca otišla u Ukrajinu, da se bori na ukrajinskoj strani, gdje se nalaze plaćenici iz mnogih europskih država. Koji za Soroseve i Kolomoiskijeve škude, se bore za cionističku huntu, a da toga vjerojatno nisu uopće svjesni. Međutim, tada je i nekoliko srpskih dragovoljaca plaćenika također bilo na strani Ukrajine, što je potvrdio i sam Vučić, koji je tada za B92 rekao, da srpskih dragovoljaca u Ukrajini ima i na strani takozvanih prosruskih pobunjenika u Donbasu, ali nekoliko i na strani ukrajinske vojske kijevske hunte. Ustvari cijela… Čitaj više »

Slovenac
4 godine prije

Bilo.kuda jack svuda.smiju mu se svuda hehe

Ray
4 godine prije

Heh…ja znam nekoliko stotina ljudi ovde u Srbiji, naravno ne znam politicki stav bas svakog od njih,ali sam prilicno siguran da ni jedan ne gaji nista osim mrznje prema Milickoj i slicnima. Sem par autosovinista iz kruga dvojke, gej-je-okej korisnim idiotima, i neprijateljski nastrojenim manjinama, Srpsko drustvo sa gadjenjem odbacuje takve izrode. Svi ti kvaziliberali petokolonasi nemaju ni 5% birackog tela, a cak ni u zlatno doba DSa i ostalih prozapadnih partija s pocetkom 2000tih nisu imali preko 25% (sa sve prevarenom gradjanskom klasom koja ih tad jos nije prozrela). Od tad do danas dogurase do 5%,a i nize ce, ne brini.

Od njihove inicijative moze da ostane samo selidba na zapad kod svojih sponzora,zgodnije im je da im ljube dupe kad su im blize, a i bolje ce da osete miris dup…. ovaj slobode.

Max
4 godine prije

Brilijantna šala.

MarMar
4 godine prije

I super..nek od Izraela kupe Delilah projektile ( i oni ih imaju na F16) i skida bateriju s400 bez problema..

jetflash
4 godine prije

kakve su to piz…..ije oko “naoružavanja srbije”? oni obnavljaju svoj arsenal nakon 20 godina! od nato bombardiranja se nisu pomakli i sada su istina dobili priliku od rusije kupiti za pristojne novce. sve to o čemu se priča nisu naapadački nego obrambeni sistemi i oružje…najjače agresivno oružje je vučićev jezik i to je istina a sve drugo je puhanje balona straha da se kod nas stvore uvjeti da gladan narod plati oružje i to je sve…milijunima plačamo razna vozila helikoptere i slično otpisano smeće. sjećam se donacije prije cca 4 godine neka oklopna vozila su bila a sada trunu u jedinstvu. srbi i hrvati nemaju sredstva za rat jedni sa drugima! od kuda nam nafta od kuda sve tko bi to platio?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI