Kineski mediji tvrde da je ruski ”Avangard” zastrašujući više od nuklearnog oružja

Avangard
59 komentara

Krajem prošle godine ruski ministar obrane Sergej Šojgu potvrdio je da je prva pukovnija Strateških raketnih snaga u zemlji, naoružana nuklearno sposobnim, hipersoničnim Avangardom, stupila u borbeno dežurstvo.

Iako SAD i dalje ostaju zemlja s najsveobuhvatnijim sustavom protuzračne obrane na svijetu, čak ni njihov raketni štit ne može presresti ruski hipersonični projektil Avangard, izvještava kineska Sina.

Karakteristike vozila, posebno brzina udara i zaštita od presretanja, “čine raketu Avangard čak i boljim i više odvraćajućim oružjem od nuklearne bombe”, tvrdi Sina.

Sina je dodala i to da Rusija predstavljanjem Avangarda šalje poruku SAD-u o tome da je navodno “postojeća američka protuzračna obrana beskorisna kada je u pitanju presretanje ruskih projektila”.

Primjedbe su uslijedile nekoliko dana nakon što je The Washington Post (WaPo) objavio izvatke uskoro objavljene knjige veteranskog američkog novinara, Boba Woodwarda o predsjedništvu Trumpa, u kojoj je novinar posebno citirao POTUS spominjući ono što je opisao kao „nevjerojatan” američki sustav nuklearnog oružja.

“Izgradio sam nuklearno-oružani potencijal koji nitko ranije u ovoj zemlji nije imao”, rekao je Trump Woodwardu, dodajući da SAD imaju “stvari” za koje ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov kineski kolega Xi Jinping “nikada ranije nisu ni čule”.

Iako Trump nije detaljno objasnio o čemu se radi, neki su brzo sugerirali da se POTUS vjerojatno odnosi na W76-2, novu nuklearnu bojevu glavu s malim prinosom, dizajniranu da stane na balističke rakete američke mornarice Trident D-5.

Izvješće WaPo-a slijedilo je izvještaj od strane ruskog veleposlanika u SAD-u Anatolija Antonova, koji je prošlog tjedna napomenuo da su američke, a ne ruske akcije te koje doprinose destabilizaciji u svijetu u pogledu nuklearnog oružja. Antonov je time odgovarao zamjeniku pomoćnika američkog ministra obrane Robertu Sooferu, koji je ranije izjavio da Rusija pokreće utrku u naoružanju u sferi nestrateškog naoružanja.

Ranije u rujnu, Soofer je rekao da je dvostranačka podrška za stvaranje W76-2 i dalje “podijeljena”, budući da je iznio američku “Strategiju nuklearnog odvraćanja”, koja “daje prednost na osiguranju opstojnosti nuklearnih sila koje mogu ugroziti protivnika”.

Avangard ulazi u upotrebu

Krajem 2019. zapovjednik ruskih strateških raketnih snaga, general-pukovnik Sergej Karakaev potvrdio je da je prva raketna pukovnija naoružana Avangardom bila smještena u raketnom spoju Yasnensky u regiji Orenburg, oko 1.200 km jugoistočno od Moskve.

Izjavi je prethodio ruski predsjednik Vladimir Putin, rekavši skupštini Federacije zemlje u veljači 2019. da se značaj stvaranja hipersoničnog kliznog vozila Avangard može usporediti sa stvaranjem prvog umjetnog satelita na Zemlji.

Predstavljajući raketu Avangard tijekom obraćanja Skupštini Federacije godinu prije, Putin je rekao da je raketa sposobna promijeniti smjer tijekom leta, izbjegavajući tako mogućnost praćenja i presretanja.

Izjavio je da je brzina projektila, koji “leti poput meteorita ili vatrene kugle”, veća od 20 Macha i da je sposobna prodrijeti u bilo koji postojeći sustav proturaketne obrane.

AvangardPOTUS
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pero
3 godine prije

Ja i sta onda ?

tihobl
3 godine prije

Kinezi su izracunali da od putinovog naredjenja do pogotka u Vasingtonu treba samo 15 min. i da za to vrijeme meta ne moze stici pobjeci (o pokusajima zastite nema ni govora).
Zanimljivo je da uopste nisu racunali koliko avangardu treba do Kine, vec samo do SAD.

Ajmo
3 godine prije

Sto mislite na cijoj je strani Putin? Gejca, Sorosa, demonokrata ili na drugoj strani?
Kinezi su ocito glavni suigraci sotonista/globalista.
Ima li zdravih snaga u vojnim strukturama europskih vojski? Ako je Putin glilobalist ima li nade da se izvrsi vojni udar?

Ajmo
3 godine prije

Zar nije Kina jedan od glavnih kreatora korona krize? Jel ona Wuhan predstava bila moguca bez pristanka vodstva KP Kine? Sto mislite zasto su pristali igrati na strani globalista?

vinko
3 godine prije

Pogledajmo sto pisu engleske novine, malo mrznje, puno propagande i nesto istine. Putinova raketa sudnjeg dana može ostati u zraku godinama – Rusija može udariti svake sekunde……. Ovo su njihova velika slova, sorry za urlikanje. VLADIMIR Putin gradi zastrašujuću raketu na nuklearni pogon sposobnu da godinama ostane u zraku – i napad u bilo kojem trenutku, upozorio je šef britanske obavještajne službe. Općenito je poznato da je general-pukovnik Hockenhull mislio na raketu 9M730 Burevestnik, koju je NATO pod kodnim imenom SSC-X-9 Skyfall, a koja je nazvana oružjem “sudnjeg dana” Za CNN je rekao: “Ovo je stvarno oružje sudnjeg dana. “To nije nešto što bi se moglo rasporediti u bilo što drugo osim u nuklearnom ratu u cjelini. “Riječ je o krstarećoj raketi koja može dugo ostati u zraku, ali iza sebe ispušta radioaktivne perjanice.” Burevestnik je jedno od šest smrtonosnih oružja koje je gospodin Putin otkrio 1. ožujka 2019. Drugi… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Zaista Avangard je svojim osobinama (osobito brzinom) dosad neviđeno oružje koje donosi stratešku prednost Ruskoj Federaciji.

vinko
3 godine prije

Iz istih engleskih novina pisu da je Trump izjavio
da je njegov mlitav ali veci nego od bilo kojeg Rusa.

WW3 strahuje: Trump upozorava da SAD ima tajno nuklearno oružje ‘Putin i Xi nikada nisu čuli za to’SVJETSKI rat 3. rizik riskira da se ponovno zapali nakon što je američki predsjednik Donald Trump otkrio da SAD imaju tajno nuklearno oružje za koje poput Vladimira Putina i Xi Jinpinga “nikad nisu čuli”.

Suradnik urednika Washington Posta Bob Woodward iznio je kako mu je g. Trump otkrio postojanje nuklearnog oružja koje niti jedan američki predsjednik nikada prije nije imao.
Prema gospodinu Woodwardu u svojoj knjizi “Bijes”, predsjednik Trump rekao je: “Izgradio sam nuklearni sustav – sustav naoružanja kakav još nikada nitko nije imao u ovoj zemlji.

vinko
3 godine prije

Kazu engleske novine da se i njima dize na Rusiju i oni bi sine!

Pazi, Putine! Ratni brodovi kraljevske mornarice vode arktičku misiju kako bi osporili dominaciju Rusije
BRITANIJA vodi multinacionalnu vojnu operaciju u Arktičkom krugu radi suzbijanja ruske dominacije u novim brodskim trakama.
LOL………….

Fregata tipa 23 Kraljevske mornarice HMS Sutherland i dva RAF Typhoon trenutno su u Barentsovom moru u sklopu misije.

 Smješteni su samo 50 nautičkih milja od ruske obale u blizini Severomorska, gdje je sjedište Sjeverne flote ruske mornarice. 

Kraljevskoj mornarici također su se pridružile američka, norveška i danska flota kako bi pokazale snagu protiv nastojanja Rusije.

Uno
3 godine prije

Sarmat sa Avangard blokovima koji koriste kinetičke bojeve glave je dobra kombinacija…

3 godine prije zadnji put uredio Uno
Planet zemlja
3 godine prije

poanta tvrdnji kineskih medija je..rusi su jaki stoje uz nas sa svojom vojno tehnickom snagom.sve ostalo su tehnikalije.hvala.

Mölltaler
3 godine prije

Šta vrijedi rusima avangard i sarmat i burevestnik i kinžal i su-57 i armata kad moraju brnjice nosit isto kao što bi morali da toga svega nemaju.

Planet zemlja
3 godine prije

ispricavam se,nevezano za temu..prime time emisija na n1..kako msm potpuno izbjegava teme oko kojih ljudi pricaju..pa cak i u satiricnoj emisiji.borna sor i domagoj zovak,voditelji te satiricne emisije..vise uopce ne rade satiru prema vrhu,nego satiru rade prema ljudima sa dna.obicnom narodu.satirom pogadjaju vrh oko stvari koje uopce ne zanimaju obicne ljude,bezvezno..hvala.

alterego
3 godine prije

Isto kao i S400. Nikad oproban i zato je skup.

Alex
3 godine prije

I što će s tim? Pakostit sami sebi? Ili na KKubu!😆

Kon
3 godine prije

Malo hvalospjeva o ruskom oružju. Da li netko zna kojom brzinom lete interkontinentalne rakete? Sada za koji dan članak o ruskoj proizvodnji pšenice. Onda o prirodnim bogatstvima i tako u krug.

Alex Keller
2 godine prije

Ovaj raketni sustav ima smisla samo ako je opremljen nuklearnim bojevim glavama. Tada nastaje horor priča u kojoj svi ginu,a preživjeli mole Boga da što prije odu sa ovoga svijeta. Razloga za veselje nema.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI