Kineski stručnjaci završili obuku za PVO sistem S-400

Baterija-S-400
5 komentara

Oko 100 kineskih stručnjaka završilo je obuku u održavanju i korištenju sistema S-400. Ovi stručnjaci će koristiti i održavati drugi puk ovog sistema koje se upravo isporučuje Kini.

“Oko 100 kineskih stručnjaka iz Narodnooslobodilačke armije Kine je završilo kurs obuke u korištenju i održavanju sistema S-400 i vratili su se u svoju zemlju” rekao je izvor iz ruke vojne industrije za rusku novinsku agenciju TASS.

Takođe je naglašeno da se završetak kursa poklopio sa početkom isporuke 2. puka S-400 Kini. Ruska Federalna služba za vojno-tehničku saradnju odbila je da komentariše ove informacije.

Rusija je 24. jula pokrenula operaciju isporuke 2. puka sistema S-400 u Kinu. Kina je bila prva zemlja koja je kupila ovaj sistem tokom 2014. godine. Prvi puk ovog sistema je isporučen Kini tokom 2018. godine i sistem je uspješno testiran od strane kineskih posada.

S-400 Triumf je trenutno najnapredniji sistem PVO na svjetskom tržištu. Dizajniran je za uništavanje aviona, krstarećih i balističkih raketa, a može se koristiti i za uništavanje ciljeva na zemlji. S-400 zavisno od rakete koju koristi može gađati ciljeve na daljinama od preko 300 kilometara i visinama do 35 kilometara.

S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nessy
4 godine prije

Ovo je ocito lazna vijest. Kako to, da im donositelji svjetla, demokracije i svega dobroga nisu udarili sankcije? Pa ne misle valjda ti smjesni Kinezi, da mogu, sa svojom lovom, na svome teritoriju, kupovati sto je njih volja? Sama takva pretpostavka je uvreda za pjekjasne USA.

Max
4 godine prije

trenutno najbolji sustav te vrste u svijetu (ne računam S 500 koji nije u prodaji.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

A nu Pancira……
Skida sve iznad kanalizacije….. 🙂 veli profa Momčilović….
Pravi mali dragulj….. u pravim rukama…..
A ne kao u onih nonšalantnih Sirijaca…
Pa im ih Izraelci maznu, kad ostanu na čistini, bez streljiva……

Miro
4 godine prije

U trenu moze Rusima Kina iz prijatelja postat neprijatelj. Nadam se da su svjesni toga

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI