Predsjednik Savjeta Evrope kaže da je podrška finansijskih šefova G20 suzbijanju globalnog poreza „istorijska“

Charles Michel
68 komentara

Predsjednik Savjeta Evrope Charles Michel pozdravio je podršku G20 globalnoj reformi poreza na dobit nakon podrške šefova finansija ovom značajnom potezu.

“Još jedan korak ka pravednijem svijetu! Istorijski sporazum G20 o globalnoj reformi poreza na dobit danas. Sljedeći korak je finalizacija sporazuma u OECD [Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj]. Multilateralizam djeluje”, rekao je Michel na Twitteru u subotu.

Ministri finansija G20 podržali su prijedlog za sprječavanje utaje poreza od strane multinacionalnih kompanija tokom sastanka koji je održan u petak i subotu u Veneciji.

Cilj je da se postavi globalni minimalni porez od najmanje 15 procenata kako bi se spriječilo da multinacionalne kompanije svoju dobit preusmjere u poreske oaze. Očekuje se da će okvirni sporazum finalizirati lideri G20 tokom samita u Rimu u oktobru.

Za inicijativu se zalaže Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj, koja je rekla da je sporazum podržalo 130 država članica.

Charles MichelG20globalni porez
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagten
2 godine prije

Globalni porez=globalno Ministarstvo financija=Globalna Vlada= Antikrist. Ne znam da li jos ima da nekom nije jasno. Ili barem da se ljudi pitaju zasto se sve desava odjednom i jako brzo.

Mucke
2 godine prije

Ovo se zove prevesti nekog zednog preko vode .Krupni kapital koji je u vremenima drzave blagostanja placao progresivne poreze do 80% sad je amnestiran na 15% .Ovi se sprdaju sa nama.

2 godine prije

“….finansijskih šefova G20 …” 🤣
Hocete reci – LJIGAVACA – koji izvrsavaju svaku naredbu onih Rotschildovih Upravnika tzv “drzava” a zovu ih “direktori” Centralnih (“nacionalnih” za budale) banaka)…

122121212543kjlkjlk5
2 godine prije

zašto i kako je izgorio Lytton> https://www.bitchute.com/video/zAw0Pzg27RTo/
lokalni dr. Charles Hoffe govori o D-dimer testovima…
nadalje Amazing Polly>https://www.bitchute.com/video/dbZwKX5ERuFz/
pronalazi uzročno-posljedičnu vezu između obližnjeg HAARP postrojenja i požara

ledeno doba
2 godine prije

nisam sitničar, ali ovo ipak nije ispravno

Ovo nije “Savjet (ili vijeće) Europe”, već je ovo Europski savjet (ili vijeće) (European Council)
Kao službeni organ EU-a, a ovaj sheronja, i Bilderbergovac, Louis Michel je predsjednik

“Savjet ili Vijeće Europe” (Council of Europe) nije službena organizacija EU-a, već sveuropska organizacija, u kojoj su članice sve države Europe, uključujući i Rusiju, i Srbiju, BiH, Makedoniju, itd..
Vijeće Europe je osnovano 1949., a Europsko vijeće kao službeni organ EU, nije moglo nastati prije 1957., kada je osnovana EU, tojest Europska ekonomska zajednica, kako se prvotno zvala

međutim kabala ima kontrolu i nad jednim i nad drugim vijećem

tajnica Vijeća Europe je ona naša tuka Marija Pejčinović-Burić

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI