PVO sistemi S-400 i Pancir u Srbiji

Pancir-S1 i S-400 PVO
194 komentara

Divizion ruskog raketnog sistema S-400 i jedna baterija sistema Pancir S prebačeni su u Srbiju gdje će učestvovati na vojnim vežbama saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane a prenose agencije.

„Ruske jedinice protivvazduhoplovne odbrane sa PVO sistemima S-400 i artiljerijsko-raketnim sistemima „Pancir“ dopremljene su u Srbiju kako bi učestvovale u drugoj fazi vežbe „Slovenski štit 2019“ navodi se u saopštenju.

PVO sistemi će biti raspoređeni na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici kao deo rusko-srpske grupe, zadužene za vazdušnu odbranu reona.

Pored toga, vežba će uključivati zadatke otkrivanja, praćenja, klasifikacije i uništavanja vazdušnih ciljeva zadatih vežbom.

„Slovenski štit 2019“ se prvi put održava u dve etape, prva je održana u regionu Astrahana u Rusiji tokom septembra meseca a druga etapa se održava u Srbiji i trajaće do 29. oktobra.

Pancir S1PVOS-400Vojska Srbije
Pretplatiti se
Obavijesti o
194 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
4 godine prije

možda je zbog toga nariškin i tražio jučer diplomatski status za rusko osoblje u nišu. ne šalje se divizion s-400 radi vojnih vježbi. rusija je supersila I sa njom se trebaju uspostaviti što čvršći odnosi I dobro su došli u ovu balkansku žabokrečinu gdje jedan terorista konjokradica teroriše sve ostale

Arcibald Rajs
4 godine prije

Pre dva-tri dana u skupstini Srbije su iznenada “isplivale” fotografije Vucica i palestinskih trgovaca oruzjem kako ugovaraju transport oruzja za Saudijsku Arabiju i Jordan (Siriju i Jemen zapravo). To je deo seme kojom su Amerikanci transportovali oruzje iz Hrvatske, BiH i Srbije sa zagrebackog aerodroma teroristima, pa se postavilo pitanje zasto su odlucili da iznesu fotografije i prljav ves u javnost bas sada. Evo ga odgovor! Putin je izgleda resio da odgovori na raketni stit u Rumuniji, a Erdogan je prosle nedelje takodje bio u poseti Srbiji, mnogo koincidencija u isto vreme. Takodje Srbija potpisuje bescarinski ugovor sa Evroazijskom Ekonomskom Unijom! Ocekujem uskoro rusenje Vucica u Srbiji jer je izgleda odlucio da bude mali Erdogan!

Ante
4 godine prije

Ako su Srbi srušili one “nevidljive” zrakoplove sa proturaketnim sustavima iz 70 godina prošlog stoljeća. Onda treba to znanje prenijeti na mlađu generaciju to mogu samo iskusni ljudi. Sa tim novim sustavom i znanjem Srbi bi imali jako dobru obranu, plus to bi bio odličan sustav za sramoćenje superiorne rase.

NSU
4 godine prije

Jesmo li mi Sloveni ili Slaveni?

ботовање
4 godine prije

Браво за моју земљу!

Laki Topalović
4 godine prije

Da, koji trik, ali privremeno na vježbi s ruskom posadom, ali dobro.

Siniša
4 godine prije

Moram priznati da sam veoma prijatno iznenađen..
Ali, krajnje čudno da se niko od NATO zemalja nije pobunio niti opstruisao dostavljanje tih sistema.

Siniša
4 godine prije

Napale nas odlične vijesti….
“Moskva — Predsednica Vlade Ana Brnabić sutra će u Moskvi potpisati Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije i njenih država članica.
Nakon sednice Evroazijskog međuvladinog saveta, koja će biti održana u proširenom sastavu, premijerka će se sastati sa premijerom Belorusije Sergejem Rumasom i predsednikom Upravnog odbora Evroazijske razvojne banke Andrejem Beljaninovim.

Evroazijsku ekonomsku uniju, koja je osnovana 1. januara 2015. godine, čini pet zemalja: Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan i njen cilj je predstavljanje saradnje sa fokusom na zajedničkom ekonomskom interesu.”
Sa srećom i Božijom pomoći…

Космопољ_Full Alert
4 godine prije

Pozdrav celoj ekipi ovde, uredništvu stranice,zaista sve pohvale za ovaj portal. Vanserisjki je.
Odavno pratim sadržaj ,pročitam i mnoge od komentara. Generalno, može se reći (uz poneki izuzetak) većina od nas ovde razmišlja slično ili isto po svim temema od svakodnevnice do geopolitike. Pa eto prvi put sam nešto uzeo da prokomentarišem.
Još jednom pozdrav svima.

qwvruqerwfuqewfrwieciidcwdcwdc
4 godine prije

Opa bato koja poruka rusa ciokaubojgusarima sa ovim S-400 i Pancirima u Begišu a samo ime vježbe govori sve. Isto kao poruka Miahaila Aleksandrova: “Čim vidimo koncentraciju američkih aviona na aerodromima u Evropi jednostavno ćemo uništiti te aerodrome lansirajući naše balističke rakete srednjeg dometa. Ako Amerikanci izvrše raketni napad na Kalinjingrad, tada ćemo udariti, recimo, Sijetl, gde se nalaze najveće američke fabrike aviona. Uništavajući te fabrike oduzećemo Amerikancima mogućnost da grade svoje letelice. Oni više neće biti u stanju da izgrade svoju flotu vojnih aviona.” Ivo, ovaj dobro vidi što treba uraditi, poput nas dvojice.

magharatz
4 godine prije

nek srbi naprave jednu gala večeru i kad se napiju nek im užicaju opremu ionako je skupo vračat doma

CMB
4 godine prije

Nije mi jasno da li slovenski ili slavenski štit ?

CPGS
4 godine prije

Uzimajuci u obzir koliko je mjeseci trebalo da onaj S-300 u Siriji postane “operativan”, kakva je ovdje vjezba moguca, osim samo vjezbanja utovarivanja i istovarivanja?

Do duse, ovo je podalje od Izraela pa ce mozda uspjeti postaviti i prije. Ono, covjek sve narihta na milimetar i onda Izraelci izbombaju u neposrednoj blizini i nesto se pomjeri pa ga opet treba narihtavati, pretpostavljam.

Kvisko
4 godine prije

Taj S400 kao Aladinova svjetiljka,malo ga pogladis i on ti ispuni sve zelje.

basso
4 godine prije

I onda ce na S-400 puci guma pa ga nece moci vratiti u Rusiju.

Lucija
4 godine prije

Vidim da su obrisani Umpahov i moj komentar.
Predlažem uredništvu / redakciji da razmotri tu svoju odluku.
Ne vidim nikakve logike u tome.

nije bitno tko
4 godine prije

Taj divizion S-400 če na kraju i ostati u Srbiji. A posle sledi serijska izrada.

Slovenac
4 godine prije

Srbi se pripremaju za rat pametno samo budale veruju da su ove granice realno stanje

Kaj ti
4 godine prije

Uff kako vas pece kroate. Kaj nema nato nis za vas? 😂🤣 barem neki avijoncic? 😂 pardon neda avione najveci saveznik odnosno tata. A jbg sad.

istra
4 godine prije

Evo mi Srbi za dve sezone u rvatskoj zaradismo za sustav pancir, i to smo ga kunama platili, hvala vam komsije na parama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI