SAD navodno ‘hvataju’ operativne frekvencije S-400 u Siriji, a Rusija namjerava prijeći na S-500

s-400
132 komentara

Tijekom posljednjih nekoliko godina američke špijunske zrakoplove su u više navrata primijetili brojni ljubitelji zrakoplovstva, kako lete blizu ruskih baza u Siriji i na Krimu.

Američki špijunski zrakoplovi P-8 Poseidon koji lete blizu teritorija Sirije uspjeli su presresti radne frekvencije koje koriste ruski sustavi S-400 raspoređeni u zračnoj bazi Hmeymim, izvijestile su ruske Slobodne vijesti pozivajući se na Jurija Sytnika, člana ruskog časničkog NVO-a i iskusnog pilota. Prema njegovim riječima, američka vojska još uvijek mora dešifrirati podatke koje su dobili prije nego što ih iskoriste.

“Sada trebaju dešifrirati [kodove] naših sustava S-400, koji djeluju [u Siriji]. Zato tjeramo [njihove zrakoplove]. To je uobičajena praksa. Oni testiraju našu sposobnost da ih otjeramo. Izviđanje u akciji “, rekao je pilot.

Sytnik je rekao da će, nakon što SAD razbije šifru koju koriste ruski S-400, moći da se utjecati na njihove operacije, zasuti radare smetnjama ili čak učiniti da sustav vidi zrakoplove koji ne postoje. Također nije jasno koriste li svi S-400 iste frekvencije.

S-400 su u Siriji raspoređeni 2015. godine i od tada štite rusku zračnu bazu Hmeymim u zemlji od zračnih prijetnji, naime, od rojeva dronova koje su teroristi opetovano koristili u svojim napadima.

U isto vrijeme, najsuvremeniji ruski sustavi protuzračne obrane S-500 koriste drugačiju vrstu radara u usporedbi sa S-400, temeljenu na upotrebi X-frekvencijama te će stoga vjerojatno koristiti frekvencije drugačije od onih koje su koristili raniji sustavi. Očekuje se da će se S-500 početi razmještati s ruskom vojskom 2020. godine.

S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
132 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Undertaker
4 godine prije

Frekvencije se stalno mijenjaju. Lažu i jedni i drugi. Očekivano….😉

basso
4 godine prije

Uhvatice oni…

Jack
4 godine prije

Eto, što sam ja rekao! S 400 je već odavno pročitana knjiga, kao i S 300, kojih ameri imaju tek malo manje od Rusa, naime na njihovim vojnim poligonima u Texasu su viđeni brojni kompletni sistemi S 300, koji su nabavljeni od NATO saveznika sa istoka Europe. čak je i Hrvatska svoj nepotpuni sistem S 300 morala Izručiti Amerima! I ne samo to, oni su sva svoja saznanja o S 400 i S 300 odmah posredovali izraelcima i zato ovi tako bezbrižno lete unaokolo, u dometu tih raketa i khurche se, a niko im ništa ne može. Ništa se neće promijeniti dolaskom S 500. Čim se aktivira evo Posejdona i ponavlja se ista priča kao i sa S 400, a oni vrlo brzo razbijaju te šifre i to se radi rutinski i automatski s pomoću super računala!

Savovic Danilo
4 godine prije

S400 I S 500 nemaju veze jedan sa drugim. S 400 je namijenjen unistenju aviona I raketa kratkog I dugo dometa,jednom rijecju sistem pvo odbrane koji umrezen da sistemima pantsir I tor daje odredjenoj zemlji zastitu od napada iz vazduha. S 500 nije nadogradnja sistema S400 vec je dizajniran za presrijetanje interbalistickih projektila dalekog dometa I zastitu zemlje od napada iz visocijih djelova atmosvere. Tako da za sada sto se tice pvo sistema S400 je najbolji na trzistu a S500 nije proizveden za izvoz vec za zastitu Rusije od stvari koje sam vec naveo I daleko su odmakli sto se toga tice u odnosu na Amere.

Slovenac
4 godine prije

Ovaj jack.opet propustijo tabletu

Ivo
4 godine prije

Snimanje frekvencija je uobičajena stvar, i snimaju ih jedni drugima već decenijama. Frekvencije se redovno mjenjaju, šifre takođe.
Jedina prava opasnost je izdaja i prijenos ratnih frekvencija i kodova protivničkoj strani, bez da se to zna i iste odmah promijene.
Rusima se to dogodilo negdje 70-tih, kad je jedan visoko pozicionirani inženjer iz vojne industrije odao radarske frekvencije i sve ostale tehničke podatke o radarima na lovcima-presretačima, bez da je itko s ruske strane to znao. Zbog toga su ameri nekih 15 godina imali potpunu nadmoć u sukobu sa svim avionima ruske proizvodnje, gdje god da su se sukobljavali, što je i stvorilo mit o njihovoj nedostižnoj superiornosti.
Kad je izdaja otkrivena, mislim negdje krajem osmdesetih, krenulo se na projektiranje i proizvodnju kompletno novih radara. Lika su uhvatili, osudili i strijeljali. Od tad je situacija sa performansama ruskih radara u stvarnoj borbi znatno poboljšana.

Arapska Liga
4 godine prije

Arapska liga treba da ima kontrolu na frekvencijama … i Siriju … ne SAD – ne rusi

Slovenac
4 godine prije

Ova rusofobna.ameba opet prica sam sa sobom ali je dobro da imamo dvornog ludaka hehe

Math
4 godine prije

SAD su …..
…navodno demokratsko društvo;
…navodno najača svjetska ekonomija;
…navodno nepobjediva vojna sila;
…navodno država slobodnog tiska;
…navodno zemlja gdje mali čovjek radom može uspijeti;
…navodno pravna država;
…navodno država koja nije u ratu (objavu rata treba kongres potvrditi)
…navodno država koja se bori protiv droge (pratiti kretanje proizvodnje opijuma u Afganistanu za vrijeme talibana i poslije NATO navodno antiterotističke operacije);
…navodno država koja demokraciju i ljudska prava širi pirom planeta;
…navodno država sa uspješnom vanjskom politikom i sa kojom su usklađene sve državne institucije (CIA, pentagon, bijela kuća, uted za vanjsku politiku, antidifamacijska liga i dr.);
…navodno država gdje je u vođenju države bitan glas birača a ne mišljenja raznoraznih lobija;
…navodno država gdje si nevin dok se ne dokaže suprotno (quantanamo je još operativan?)
.
.
.
nastavite niz

X60
4 godine prije

I frekvencije i kodovi su stalno promjenjivi. Algoritam određuje kako se vrše promjene.
A da čak i dođu do softwarea (algoritma), opet nisu sigurni u zgoditak jer je i to promjenjivo.
Rusi se samo moraju čuvati svojih izdajnika, i biti svjesni kad se izdaja dogodi.

fbslo
4 godine prije

Ma ja, nisu to vrata od garaže, da bi pogodio frekvencu i ušao…

BROJ 1
4 godine prije

Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi.

Zax
4 godine prije

Ne postoji stopostotna protuzracna zastita niti je ikad postojala. Pitanje je samo da li je dovoljno ucinkovita da odvrati napadaca. Za sada ocito je. U tom svjetlu mozemo gledati povremene napade izraelskih aviona na siriju. Preslabog su inteziteta da bi napravili vecu stetu. Ocito se radi o testiranju protuzracne obrane i trazenju slabosti u sustavu. Koje postoje kao i u svakom sustavu

Max
4 godine prije

Ja mislim da se takvi kodovi stalno mijenjaju jer inače bi strana sila čim pročita kodove mogla uništiti te sustave.

American_dreams
4 godine prije

Srbi su u proslom ratu imali Migove 29,sto je tada bio posljednji krik ruske tehnike.Medjutim kada je NATO konacno odlucio prekinuti balkanjeroski pecinsko nacionalisticki rat,dogodilo se to da su NATO piloti jos prije polijetanja iz Aviana na svojim radarima promatrali odraze tog cuda tehnologije koji polijece sa Batajnice.Isto tako su imali rakete takvog dometa sa su mogli gadjati srpske avione jos sa uzletne piste,te vase usporedbe ruske u odnosu na zapadnu tehnologiju su tipa,sjednem ja u moskvica i krenem pretjecati ferrarija u naseljenoj zoni gdje je ogranicenje brzine 50.

TiTTO
4 godine prije

Vučićevi obaveštajci u Siriji dejstvuju za Amerikance za tri šake Dollara. ..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI