Sjeverna flota stvorit će zračnu obranu poput kupole nad ruskim Arktikom s raketnim sustavima S-400

s-400 triumf
13 komentara

Rusija nastavlja s izgradnjom razgranate vojne infrastrukture na Arktiku, uključujući visokotehnološke sustave za praćenje stanja u zraku, na zemlji i pod vodom.

Sjeverna flota će u narednim godinama naoružati sve svoje arktičke bataljune protuavionskim raketnim sustavima S-400 kako bi stvorila kupolu protuzračne obrane nad ruskim Arktikom, rekao je viceadmiral i zapovjednik sjeverne flote Aleksandar Moisejev, u ponedjeljak, u razgovoru za novine Krasnaya Zvezda u Ministarstvu obrane.

“Ove godine sustavi S-400 ući će u službu raketnom puku protuzračne obrane stacioniranom na Novoj Zemlji (Novaya Zemlya). Planiramo u idućim godinama naoružati sve naše arktičke bataljune i tako stvoriti kupolu protuzračne obrane nad ruskim Arktikom” rekao je zapovjednik flote.

Također, jedinice nove postrojbe protuzračne obrane krenule su na eksperimentalnu borbenu dužnost u Tiksiju radi osiguranja zračnog prostora preko Sjevernog morskog puta, dodao je.

“U budućnosti planiramo povećati sposobnosti protuzračne obrane sjevernih ruskih granica”, naglasio je viceadmiral.

Tako će ruske polarne regije biti zaštićene od neprijateljskih zračnih napada, “bilo zračnih, krstarećih ili balističkih raketa”, objasnio je zapovjednik Sjeverne flote.

Rusija također nastavlja izgradnju razgranate vojne infrastrukture na arktičkim otocima, posebno visokotehnoloških sustava za praćenje stanja u zraku, na zemlji i pod vodom, rekao je.

Ruski S-400 ‘Triumf’ (NATO izvještajno ime: SA-21 Growler) najnoviji je raketni sustav dugog i srednjeg dometa koji je stavljen u upotrebu 2007. godine. Dizajniran je za uništavanje zrakoplova, krstarećih i balističkih projektila, a mogu se upotrijebiti i protiv zemljanih instalacija. S-400 može pogoditi ciljeve na udaljenosti do 400 km i na visini do 30 km pod intenzivnom neprijateljskom vatrom i zastojem.

S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rolling Bluesman
4 godine prije

Burzoazija radje umire nego postane siromasna, a ludjaka boli ona stvar kad pritisne gumb.
Bolje je presresti projektil sa nuklearnom glavom nego ostaviti da ti padne na grad.

eu kolonija
4 godine prije

pa šta. amerikanci će kupiti sebi prave zrakoplove poput su-35, mig-35, su-57 itd. ı moći će letjeti iznad arktika:)

nekoime
4 godine prije

Amerika će, u znak odmazde, uvesti sankcije protiv pingvina i tuljana.

bbb
4 godine prije

Sada će moći pisati S-400 po polarnim medvjedima, umjesto T-34.

askfvawdvawbfiAWEBFBWEZFCWE
4 godine prije

Rusi to moraju zaštiti jer će uskoro biti tamo puškaranja jer ne vježbaju bezveze u zimskim uvjeetima ciokaubojgusari.

Istina pa makar metak u čelo
4 godine prije

Umjesto da amerima daju koncesije kad im već neće pokloniti taj teritorij Rusi se bahate i postavljaju obrambeno oružje na svom teritoriju. Mogli su lijepo po višim cijenama svoje kupovati od amera. Kakav bahatluk i bezobrazluk.

U prolazu
4 godine prije

Svaki složeni sustav u prirodi ima odbranu. Pogledaj primjere iz životinjskog svijeta.

opet ja
4 godine prije

Treba da imaš u vidu činjenicu da po većini ruskih gradova ima skloništa od nuklearnih eksplozija, vežbali su prošle godine evakuaciju, pa samim tim uz efikasno dejstvo najnovijih ruskih SAM sistema rat može da se dobije u smislu da preživi kritična masa stanovništva. Sem toga Rusija je toliko velika da ne može u njoj sve da bude uništeno, te posle uništavanja neprijatelja i sprečavanja daljeg neprijateljskog dejstva, može da se organizjue život. Samim tim što je bolja pokrivenost naprednim SAM sistemima, veće su šanse za kakvu takvu pobedu i preživljavanje nuklearnog rata.

nessy
4 godine prije

Ruski S-400 ‘Triumf’ (NATO izvještajno ime: SA-21 Growler). U prevodu, ‘growler’, bi bio onaj koji rezi, dakle reziser.

Alex
4 godine prije

Kinezi nešto slično rade u Južnom Kineskom moru.

Max
4 godine prije

Mudar strateški potez. raspoređivanjem ovih sustava ta se obrana čini gotovo neprobojnom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI