Teroristi polažu oružje – Aleppo uskoro potpuno slobodan

Aleppo uskoro slobodan
8 komentara

Islamističke koalicija “Fatah Halab” je prestala pružati otpor, a razlog ove odluke je preliminarni sporazum između vlade Rusije i Turske, postignut sinoć.

Islamističke skupine su vladinim snagama predale četiri distrikta u starom dijelu grada Aleppa i započela je njihova evakuacija u pokrajinu Idlib.

Dakle, sada se može tvrditi da su sirijska vojska i saveznici oslobodili 85% teritorija istočnog Aleppa.

Društvene mreže islamista i takozvani “oporbeni mediji” su objavili kako odustaju od sirijske metropole, ali i da se njihova “revolucija” nastavlja, te da borbe nisu gotove.

Vojna zapovjedništva Turske i Rusije su se složili da islamistički militanti napustie četvrti Al-Farfra, Karm Al-Jabal, Bab Hadid i Afiuni, kao i o načinu njihove evakuacije iz istočnog Aleppa.

Međutim, terorističke skupine Al-Nusra Front i Harakat Noureddin Al-Zenki, kao i pojedini pripadnici koalicije Jaish Al-Fateh, odbijaju položiti oružje,  a pod njihovom kontrolom je oko 15% jugoistočnih četvrti istočnog Aleppa.

Jutros su otvoreni humanitarni koridori za polazak “zelenih autobusa”, poslanih od sirijska vlade za potrebe evakuacije. Evakuacija militanata, zajedno s njihovim obiteljima u Idlib, već je počela. Na kontrolnim punktovima je masovni egzodus doslovno stvorio pakao.

Neki od militanata koji  su odbili predati oružje povlače se iz sjevernih četvrti u područja jugoistočnom dijelu okružene enklave, gdje se namjeravaju pridružiti drugim terorističkim skupinama, koje su se utvrdile u tom području.

fatah halabOslobođenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LEGOMIO ARŠOBLANGO
7 godine prije

Ja bi reko da je to dobra novost. Jos bolja bi samo bila kada bi napustali u smjeru 42 koza-djevica.

kudro3
7 godine prije

Dobra vijest je da se povlače, ovi što odu za Idlib opet će se boriti protiv SAA. Ovi što ostanu, bojim se da im je to zadnja greška koju će učiniti.

Lobs
7 godine prije

Francuski predsjednik i Merkel placu kao majka.

Tomica
7 godine prije

Izgleda da dobro napreduju s istoka. Vjerujem da će se i ostatak terorista uskoro odlučiti za odlazak iz I. Alepa te bi cijeli Alep mogao biti slobodan do kraja tjedna. Sad je već sigurno da će se Alep osloboditi ali vojno će trajati duže i s puno više žrtava.

Anonimac
7 godine prije

Samo nek pale za Idlib, čeka ih isti scenarij kao u Aleppu.

Georgij Žukov
7 godine prije

Putin i Asada znaju sto rade u to ne sumnjajte , kozojebi su dobili amnestiju iskljucivo iz razloga da krenu put EU -a , posto su im tamo glavni sponzori pa bi bio red da im daju drzavljanstva i boracke penzije 🙂

subaru
7 godine prije

Mašala, Assade goni stoku ciovehabijsku.

Don
7 godine prije

Alibaba i 40 razbojnika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI